Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θελω να ελπίζω λοιπον ο τι ο φίλος παραπάνω δεν ειναι καρδιολόγος να πηγαίνει με στηθοσκοπιο λιντλ στους ανασφάλιστους και με το top of the market σε όσους σκάνε τα φακελάκια!

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εμείς Κύριοι που τα ξέρουμε ΟΛΑ στην δουλειά μας τι κάνουμε ? Τα κάνουμε όλα σωστά & με το γράμμα του Νόμου ?
Βενζίνη, υγραέριο, λάδια ή πετρέλαιο στο αμάξι μας βάζουμε ΠΑΝΤΑ το προτεινόμενο του κατασκευαστή ?

Καθρέπτη έχουμε ?
Αυτογνωσία έχουμε ?

Η παραπανω συζητηση Κωστα ειναι ο καθρεπτης μας ως κοινωνια. Δεν ειναι το εργαλειο αλλα κυριως η ψυχολογια του καταναλωτη. Δεν ειναι καλος τεχνιτης αυτος που εχει Hilti μονο, αλλα και αυτος που εχει και πιο φτηνα (αρκει να ειναι σωστα και λειτουργικα). Οπως και το αντιθετο.
Ειναι καθαρα θεμα "βιτρινας" στην αρχικη προσεγγιση η παρουσιαζομενη εικονα. Ο καλος τεχνιτης ειναι αυτος που εχει γνωσεις (και τις εμπλουτιζει συνεχεια), εμπειρια, ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!!!!
Επισης εχει να κανει και με την προσωπικη εμπειρια και τα βιωματα του πελατη ως παρατηρητη - κριτη.

Εχω δει και απο τα 2.
Υδραυλικο με σουπερ ΟΥΑΟΥ γραφειο-ιστοσελιδα-αυτοκινητο-εργαλεια-φορμες-διαφημηση, να κανει "αδιαταραχη κοπη" σεεεεεεεεε σιδερο κολωνας!!!!!!!!!!
Και τεχνιτη σε ενα αθλιο χωρο εργασιας, με υφος "πρεζονιου", αλλα με τεχνικο μυαλο "ξυραφι" και μαστορι απο τα λιγα ! Απο τους λιγους που ξερω να φτιαχνουν μονοι τους το εργαλειο που θα φερει σωστα εις περας την συγκεκριμενη δουλεια που κανουν.

Οπως και το αντιθετο σε εμπορικο. Να εχει δουλεια τρελλη μια "τρυπα" και μολις αλλαξει μαγαζι και παει σε ενα μεγαλυτερο και πιο συγχρονο, λειτουργικο και ομορφο, να κοβει τρελλα η δουλεια του.

Ειναι καθαρα ψυχολογια της αγορας σε οπως αυτη διαμορφωνεται και προσαρμοζεται στις εκαστοτε συνθηκες.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κύριοι,διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε τη κάμηλο.
Κώνωπας=μάρκα εργαλείου
Κάμηλος= πιστοποίηση μάστορα.
Και φυσικά άμα μου έρθει μάστορας που το λέει η περδικοΰλα του με parkside ή kraussman και δω ότι γίνεται η δουλειά,σαφώς και δε θα τον διώξω τον άνθρωπο.Θα πάω να πάρω και εγώ park ή krauss αν μου χρειαστούν αντί να σπρώξω X5 τουλάχιστον για κάτι μουράτο.Αν πάλι δω πως δε γίνεται η δουλειά με αυτά,θα στήσω κουμπαρά.
Just my 2 cents.

Εμείς Κύριοι που τα ξέρουμε ΟΛΑ στην δουλειά μας τι κάνουμε ? Τα κάνουμε όλα σωστά & με το γράμμα του Νόμου ?
Βενζίνη, υγραέριο, λάδια ή πετρέλαιο στο αμάξι μας βάζουμε ΠΑΝΤΑ το προτεινόμενο του κατασκευαστή ?

Καθρέπτη έχουμε ?
Αυτογνωσία έχουμε ?

+ 10000 Κωστα και Νικο.
Ολη αυτη η συζητηση μου θυμιζει το "του δειχνουν το φεγγαρι και αυτος κοιταει το δαχτυλο" . Οπου φεγγαρι= εργασια/μαστοριά και δαχτυλο= εργαλειο.
Με τo μακιτα η βιδα βιδωνεται σωστα αλλα με το parkside βιδωνεται στραβα. Τον μαστορα το χαρακτηριζει η μαρκα εργαλειων που κουβαλαει και οχι
η γνωση που εχει, δηλαδη!!!! :smash:

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

+ 10000 Κωστα και Νικο.
Ολη αυτη η συζητηση μου θυμιζει το "του δειχνουν το φεγγαρι και αυτος κοιταει το δαχτυλο" . Οπου φεγγαρι= εργασια/μαστοριά και δαχτυλο= εργαλειο.
Με τo μακιτα η βιδα βιδωνεται σωστα αλλα με το parkside βιδωνεται στραβα. Τον μαστορα το χαρακτηριζει η μαρκα εργαλειων που κουβαλαει και οχι
η γνωση που εχει, δηλαδη!!!! :smash:

Νικο αν διαβασεις προσεκτικα το μηνυμα του μελους, καθε αλλο παρα αυτα που λες εσυ και οι αλλοι εννουσε περι μαστοριας αυτης καθ'ευαυτης.

Για να το παρουσιασω λιγο διαφορετικα ρωτω:

Eαν δεν ξερεις την ποιοτητα της εργασιας κανενος, και εχεις μπροστα σου 2 επαγγελματιες μαστορες, ο ενας με ενα l-boxx με μποσακια και ο αλλος με μια σακκουλα Σκλαβενιτη με noname, ποιον θα επιλεξεις?

Θελω να πω οτι εαν δεν γνωριζεις το ποιον του καθενος, η πρωτη εντυπωση σιγουρα μετραει, οχι μονο σε αυτη την περιπτωση αλλα και σχεδον σε ολες τις εκφανσεις τις ζωης.

Δεν νομιζω εδω κανενας να θεωρει οτι η γνησια μαστορια και το φιλοτιμο μπορει ποτε να αντικατασταθει απο καλυτερα εργαλεια. Τσαμπα κουβεντα γινεται...:))

Σωστα ειπες τσαμπα κουβεντα να γινεται γιατι ειναι πολλες οι παραμετροι της πρωτης εντυπωσης και το να σου εμφανιστει
στην πορτα μαστορας με τσαντα σκλαβενιτη και parkside εχει τις ιδιες πιθανοτητες με το να σου χτυπησει την πορτα η Μονικα Μπελουτσι!!:drool1:

Νίκο να περιμένω την Μπελουτσι δλδ εγώ που το έχω δει?
Και μάλιστα από επαγγελματίες συνεργειων στο Πέραμα?????

Τεσπα, όλα τα ποστ εδώ πρέπει να μεταφερθούν σε ανάλογο thread.

Σωστα ειπες τσαμπα κουβεντα να γινεται γιατι ειναι πολλες οι παραμετροι της πρωτης εντυπωσης και το να σου εμφανιστει
στην πορτα μαστορας με τσαντα σκλαβενιτη και parkside εχει τις ιδιες πιθανοτητες με το να σου χτυπησει την πορτα η Μονικα Μπελουτσι!!:drool1:

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτός που το έκανε στο βιντεάκι είχε dewalt μπαταρίας, λες να παίζει κάποιο ρόλο ? !!! -bye-
Χεχεχεχε λες???
Ειναι εξυπνοι αυτοι με τα καναρινι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χεχεχεχε λες???
Ειναι εξυπνοι αυτοι με τα καναρινι....

δηλαδή αγοράζεις καναρινί και γίνεσαι έξυπνος;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

για μένα και με τους επαγγελματίες που έχω μιλήσει η σειρά είναι metabo>makita>bosch>dewalt>..........>parkside>do it

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιλας με λαθος ανθρωπους.

Επισης θα σε χρειαστω για τον τζακα σου να μας δωσει μια τιμη.

+1 :SFGSFGSF: :worshippy: :grinning-smiley-043 :a0210:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

για μένα και με τους επαγγελματίες που έχω μιλήσει η σειρά είναι metabo>makita>bosch>dewalt>..........>parkside>do it

Η bosch καλύτερη από την Dewalt? Νόμιζα ότι ήταν τον αντίστροφο, στην κλίμακα τα Black and decker, Ryobi, Stanley που τα κατατάσσεις? Βέβαια υπάρχουν και οι φτηνές σειρές Skill της Bosch, Mantec της Makita όπως και οι κινεζο/φτηνές που μάλλον είναι ίδιο επίπεδο με την parkside όπως Einhell, Bulle, Verto και άλλες που δεν θυμάμαι… χτες έψαχνα για Review από δισκοπριονο τα Black and deckerkai τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα, μόνο στην Ελλάδα είναι γνωστή?

Η bosch καλύτερη από την Dewalt? Νόμιζα ότι ήταν τον αντίστροφο, στην κλίμακα τα Black and decker, Ryobi, Stanley που τα κατατάσσεις? Βέβαια υπάρχουν και οι φτηνές σειρές Skill της Bosch, Mantec της Makita όπως και οι κινεζο/φτηνές που μάλλον είναι ίδιο επίπεδο με την parkside όπως Einhell, Bulle, Verto και άλλες που δεν θυμάμαι… χτες έψαχνα για Review από δισκοπριονο τα Black and deckerkai τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα, μόνο στην Ελλάδα είναι γνωστή?

Εγω δεν θεωρω οτι στα ιδια λεφτα makita, dewalt, bosch, Και metabo εχουν μεγαλες διαφορες αποδοσης-ποιοτητας. Διαφορες θα υπαρχουν σε σημεια και ο καθενας επιλεγει τι θεωρει καλυτερο. Δηλαδη διαφορες σε πλαστικα, μεγεθος μπαταριας, διακοπτες, γραναζια, ποιοτητα φορτιστη, θηκη μεταφορας, τσοκ ή δισκο κοπης αν δινεται μαζι, λιγη ροπη πανω ή κατω, λιγο μικροτερο μεγεθος, βαρος και αλλα αναλογα με το εργαλειο. 5-10 ευρω κοστος παραγωγης σε καθε ενα απο αυτα τα στοιχεια αλλαζει την τιμη και ο καθε κατασκευαστης τα ριχνει σε διαφορετικο σημειο του εργαλειου.
Στα ερασιτεχνικα εχει ποιο μεγαλες διαφορες πιστευω. Δηλαδη τα ryobi φαινεται να ειναι λιγο καλυτερα απο Β&D και πρασινα bosch και αυτο νομιζω βγαινει και στην τιμη τους. Τα Bulle θεωρω ειναι μια σκαλα πανω απο einhell και verto που ειναι στα ιδια με parkside.

Μεταμπο πρώτο σοβαρά Τώρα? Πρέπει να ήταν πάνω από 60 οι μαστορες