Παιδιά υπάρχει και 1 άλλη παράμετρος στο θέμα, που κανένας δεν έθιξε: Ας πούμε ότι εγώ θέλω να είμαι τελείως νόμιμος και για να δουλέψω το multiview με 2 PVR 865 κατεβάζω 4 καλώδια από πάνω (2 για τον καθένα) και τους ενώνω μεταξύ τους. Αυτό γρήγορα γρήγορα γι' αυτούς που δεν είχαν τέτοιες εγκαταστάσεις είναι τεράστια μανούρα και οικονομική επιβάρυνση... Αλλά τεσπά, ας πούμε το ξεπερνάς.
Τι προσθέτω όμως εγώ: Αυτός που θέλει να έχει και έναν δεύτερο δορυφόρο (όχι πολλούς έναν δεύτερο ας πούμε) πρέπει κοντά στα δύο καλώδια που κατέβασε να κατεβάσει και τρίτο για ΚΑΘΕ θέση, για να κοτσάρει ΑΛΛΟΝ δέκτη, αφού οι pace δεν υποστηρίζουν καν diseqc (αν είναι δυνατόν!!!). Πάμε δηλαδή τουλάχιστον σε μεγαλύτερα Lnb περισσότερων θέσεων και σε αριθμό καλωδίων, που πλέον δεν αίναι ανεκτά για ένα νορμάλ σπίτι με τεράστια έξοδα για την εγκατάσταση.
Και το χειρότερο: Αφού οι pace δε σ' αφήνουν καν να δεις τα ελεύθερα του Hotbird (επίσης αν είναι δυνατόν!!!) ακόμη και μόνο για αυτά χρειάζεσαι δεύτερο δέκτη της αγοράς!!!! Αφήστε που για μένα είναι τελείως φυσιολογικό να θες να έχεις τουλάχιστον τον Άστρα, να έχεις υποτυπωδώς δηλαδή 2 δορυφόρους με ανεκτό πρόγραμμα (έτσι το έχω εγώ από την αρχή, θεωρώ απίστευτο να βλέπεις μόνο τη νόβα).
Άρα δεν είναι μόνο τα εξτρά της χρέωσης ή τα υπόλοιπα, αλλά το ότι ουσιαστικά δεσμεύει το κάθε σπίτι να έχει ΜΟΝΟ νόβα, χωρίς καν τα ελεύθερα του Hotbird, ενώ ουσιαστικά σε μια εγκατάσταση Multiview με pvr είναι εκ φύσεως πολύ δύσκολο για το μέσο σπίτι να βάλει και έναν δεύτερο δέκτη για να δει τα αυτονόητα (καλά για περισσότερους δορυφόρους δε μιλάμε καν)...