Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Καλά έκανες και το πήρες, ίσως κι εγώ που μπαινοβγαίνω στην ταράτσα να χρειάζομαι κάτι τέτοιο.
Απλά με φοβίζει λίγο λόγω όγκου και βάρους.

Κωστα το θεμα ειναι να εγινε σωστα η δουλεια σου....

Η συγκριση με αλλο εφαμιλλο παντα θα εχει τα υπερ και τα κατα....ομως σημασια εχει να αποδιδει οσο το χρειαζεσαι...και απο τα λεγομενα σου δεν θα σε κρεμασει....
Εγω θα επερνα μια 4αρα μπαταρια....

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Καλό είναι να έχεις ένα καλό τριβείο μπαταρίας για ελευθερία κινήσεων.
Νομίζω όμως οτι είναι απ´ τα εργαλεία μπαταρίας που δεν ξέρω αν θα πάρω, και μόνο που τα βλέπω κουράζεται το χέρι μου. Σα να κρατάς δύο τριβεία μαζί.
Κι όπως το σκέφτομαι όσο αυξάνεις την αυτονομία τόσο θα αυξάνεται και το βάρος, αφού θα χρειάζεσαι μεγαλύτερη μπαταρία.

Το προβλημα με αυτα δεν ειναι τοσο το βαρος της μεγαλης μπαταριας, που χρειαζεται απαραιτητως για να κανεις την δουλεια σου απροσκοπτα, οσο η ανυπαρκτη αποσβεση κραδασμων σε σχεση με καποια καλα ηλεκτρικα.

Απο την αλλη μερια ομως, κατα τη γνωμη μου, η ελλειψη καλωδιων και η φορητοτητα διαγραφουν ολα τα παραπανω μειονεκτηματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απο την αλλη μερια ομως, κατα τη γνωμη μου, η ελλειψη καλωδιων και η φορητοτητα διαγραφουν ολα τα παραπανω μειονεκτηματα.

Για κάποιον ερασιτέχνη που θα το δουλέψει περιστασιακά 20-25 λεπτά ίσως... Αν όμως έχεις να βγάλεις όγκο δουλειάς χίλιες φορές καλώδιο.

Κώστα βλέπω ότι τα θετικά υπερτερούν κατά πολύ των αρνητικών, οπότε η επιλογή σου ήταν πολύ καλή.
Τώρα όσο για τον φορτιστή που γράφεις ότι είναι αργός, εγώ πιστεύω ότι δεν είναι μείον, γιατί η διάρκεια της ζωής των μπαταριών είναι καλύτερα να φορτίζουν με χαμηλά αμπέρ παρά με υψηλά. (γνώμη μου)

Για κάποιον ερασιτέχνη που θα το δουλέψει περιστασιακά 20-25 λεπτά ίσως... Αν όμως έχεις να βγάλεις όγκο δουλειάς χίλιες φορές καλώδιο.

Μιχάλη ο Μπάμπης νομίζω σκέφτεται ένα βήμα παραπέρα....Προσωπικά θα με χάλαγε αν ειχα όγκο για τριψιμο και ξεμενα από μπαταρία.. Για αυτό και ανέφερα στον Κώστα ότι μια ακόμη 4αρα θα είναι ότι πρέπει..
Προσωπικά δεν θα επερνά μπαταρίας....Η δική μου λογική είναι αγοράσεις κάτι που θα σου κάνει για πάσα χρονο και χρήση πάνω στο αντικείμενο που προορίζεται...το ρευμα θαρρω κατα την αποψη μου πως σε αυτην την περιπτωση υπερεχει...
Το βάρος ούτε για μένα είναι θέμα....Από την στιγμη που πατάει το εργαλείο σε επιφάνεια δεν το καταλαβαινεις...Εκτός και εάν έχεις να τριψεις κάθετα...

Από την στιγμη που πατάει το εργαλείο σε επιφάνεια δεν το καταλαβαινεις...Εκτός και εάν έχεις να τριψεις κάθετα...

Δεν θα τρίβεις όμως μόνο επιφάνειες Κώστα.
Δοκίμασε πχ να φτιάξεις μια μικρή σχετικά κατασκευή, ας πούμε ένα μικρό καρεκλάκι. Αν το τριβείο είναι βαρύ στο τέλος θα πονάει ο καρπός σου.

Υπαρχουν πολλα ειδη και μεγεθη τριβειων μπαταριας για καθε περιπτωση, απο πολυ μικρα palm sanders μεχρι τριβεια τανκ. Η Ryobi πχ. εχει βγαλει τουλαχιστον 4-5 διαφορετικα τριβεια μπαταριας.

Επειδη ομως ειναι ενεργοβορα σαν εργαλεια, ειναι λογικο να υπαρχει και ενα τριβειο ρευματος για τις μεγαλυτερες εργασιες.

Κατά την ταπεινή μου άποψη η διαφορά των 100 gr αντέχετε (ή ξεπερνιέται) λογικά εύκολα στην ερασιτεχνική & στην επαγγελματική χρήση.

Καλημέρα σε όλους. Δεν είναι μόνο το βάρος. Το μηχάνημα είναι ενεργοβόρο, που σημαίνει ότι πολύωρη χρήση προϋποθέτει 4-5 μπαταρίες και 1-2 φορτιστές. Για επαγγελματική ή συχνή ή μακράς διάρκειας χρήση το ρεύματος είναι απαραίτητο. Αλλά για μικρές επιφάνειες ή σύντομης διάρκειας χρήση (Το πολύ 1 ωρα με 2 μπαταρίες 4ah), το μπαταρίας είναι εξαιρετική επιλογή.

Παντως, για να πω και εγω τα 2 cents μου, εχει και αλλο ενα πλεονεκτηκα του ρευματος:
Για πολυ ερασιτεχνες, σαν κι εμενα (γιατι εσεις οι περισσοτεροι εισαστε ημι-επαγγελματιες, αν οχι σκετο επαγγελματιες), τα μπαταριας παιζει να μη βγαλουν ποτε τα λεφτα τους. Να χαλασει-πεσει η μπαταρια, δηλαδη, σε μερικα χρονια.
Ενω θεωρητικα τα ρευματος, με μικρη χρηση, ζουνε για "παντα". Εχω ενα δραπανο ηλεκτρικο, απο τον πατερα μου, 20ετιας+, που δουλευει μια φορα το χρονο (και αν), αλλα οποτε χρειαζεται...ακομα δουλευει.

Για να βγάζουν οι εταιρείες τόσα χρόνια κ με συνεχείς αναβαθμίσεις εργαλεία μπαταρίας κάτι βλέπουν, σίγουρα τα πουλάνε & έχουν κέρδος & μερίδιο αγοράς & προσπαθούν να απευθύνονται σε όσους περισσότερους γίνεται.

Σε εμάς ανήκει η τελική επιλογή (τσέπη, χρήση, ανάγκες κλπ).
Καλό θα ήταν να τα είχαμε όλα :flipout:

Συμφωνω οτι ολες οι δουλειες θα μπορουσαν να γινουν με εργαλεια ρευματος που ειναι φτηνοτερα εως παρα πολυ φτηνοτερα απο τα αντιστοιχα μπαταριας.

Τα εργαλεια μπαταριας ομως τα αγοραζεις για να κανεις τη ζωη σου ευκολοτερη, ειναι ισως κατι σαν ειδος πολυτελειας, σαν gadget που κανεις το κεφι σου και που το πληρωνεις παραπανω ως τετοιο. Για καποιους αλλους, συνηθως επαγγελματιες, τα εργαλεια μπαταριας ειναι εντελως απαραιτητα και επενδυση για τη δουλεια τους.

Δεν ειναι τυχαιο οτι στις πωλησεις εργαλειων παγκοσμιως, τα cordless εχουν πλεον σχεδον φτασει σε πωλησεις τα εργαλεια ρευματος.

Εγώ καταληγω στο εξής..:
Άσχετος επιφάνειας όταν υπάρχει ποσότητα σε χρήση το ρεύμα δεν σε αφήνει... Από την άλλη μεριά το μπαταριας μπορεί να μπει παντού χωρίς να ταλαιπωρησαι με καλώδια..
Εν κατακλείδι πρέπει να υπάρχουν και τα δύο..

Μπάμπη η εαν έχεις τριψεις καρέκλες η παρομοια κατασταση τότε εκεί παίζει κατά πόσο έχει λυθεί ο καρπός σου.....Ναι μεν επιβαρύνεται και κουραζεται ο καρπος από έξτρα βάρος αλλά εν καιρο γινεται συνήθεια.. για μια φορά στο τόσο και ανάλογα αυτόν που το χρησιμοποιεί Ίσως είναι θέμα..

Το παράδειγμα του Κώστα με διαφορά 100γρ είναι πολύ μικρή..

Κώστα ισως χτυπήσω το Stanleακι καθώς υπάρχουν μπαταρίες να δω πως είναι..

Εγώ καταληγω στο εξής..:
Άσχετος επιφάνειας όταν υπάρχει ποσότητα σε χρήση το ρεύμα δεν σε αφήνει... Από την άλλη μεριά το μπαταριας μπορεί να μπει παντού χωρίς να ταλαιπωρησαι με καλώδια..
Εν κατακλείδι πρέπει να υπάρχουν και τα δύο..

Μπάμπη η εαν έχεις τριψεις καρέκλες η παρομοια κατασταση τότε εκεί παίζει κατά πόσο έχει λυθεί ο καρπός σου.....Ναι μεν επιβαρύνεται και κουραζεται ο καρπος από έξτρα βάρος αλλά εν καιρο γινεται συνήθεια.. για μια φορά στο τόσο και ανάλογα αυτόν που το χρησιμοποιεί Ίσως είναι θέμα..

Το παράδειγμα του Κώστα με διαφορά 100γρ είναι πολύ μικρή..

Κώστα ισως χτυπήσω το Stanleακι καθώς υπάρχουν μπαταρίες να δω πως είναι..

Να το πάρεις αν το χρειάζεσαι κ όχι για να δεις πως είναι :flipout:
Τραβα σε κάποιο μαγαζί που το έχει αν είσαι Αθήνα κ ασχολήσου (παίξε) λίγο μαζί του κ μετά αποφάσισε.

Κώστα εκκεντρο τριβειο δεν έχω..Την βγάζω χρόνια με 2 παλιδρομικα πανω στην δουλεια μου..οποτε παντα χρειαζεται κάτι τέτοιο γιατί υπάρχει αρκετό τριψιμο...θα το δω από κοντά και θα αποφασίσω...

Κώστα εκκεντρο τριβειο δεν έχω...πανω στην δουλεια μου παντα χρειαζεται κάτι τέτοιο γιατί υπάρχει αρκετό τριψιμο...θα το δω από κοντά και θα αποφασίσω...

Το έσωσες τώρα! :ernaehrung004:

Δεν χρειαζοταν δοκιμη εδω, το καλο πραμα φαινεται και ξεχωριζει, αλλα μιας και το ζητησε ο Νεκταριος και μιας που οι δοκιμες ειναι ωραιο παιχνιδακι, εδω ειμαστε :)

Bυσμα/ουπατ/αγκυριο Fischer duo pro. Διασταση βυσματος 6μμ. Τρυπα σε σκληρο ξυλο με τρυπανι 6μμ.

40684049743_a36ba7c603_c.jpg

Το πλατυ και ενισχυμενο κεφαλι στο βυσμα δεν ειναι μονο για να μην γλυστραει στην τρυπα αλλα πιστευω και για να μπορει να χτυπηθει με το σφυρι χωρις να χαλασει.

Εδω μπηκε στη θεση του μετα απο 4-5 δυνατες σφυριες.
40684049533_2370cfd4bf_c.jpg

Το τεμαχιο ξυλου πιαστηκε με 2 σφιγκτηρες για να μην σπασει απο την πιεση του βυσματος καθως βιδωνεται η βιδα.

Εδω κατω βλεπουμε ποσο καλα γαντζωσε το βυσμα πανω στο υλικο (δυνητικα τουβλο/γυψοσανιδα/μπετο/αλλο υλικο). Εδω μια φωτο πριν βιδωθει η βιδα.
47597816642_7b36d22ec0_c.jpg

Και εδω πως γαντζωνεται, πως ανοιγει μεσα στο υλικο ενα απλο βυσμα/ουπατ.
47597816252_ae88c026a1_c.jpg

Οταν μου ερθουν τα πιο μακρια βυσματα Fischer, θα κανω μια δοκιμη σε τουβλο και θα φωτογραφισω πως ανοιγει το ουπατ αναμεσα στα κενα του τουβλου.

Ευχαριστούμε Μιχάλη,άν καί η δοκιμή έγινε σέ ξύλο,κάτι παρεμφερές θά γίνεται στό μπετό καί στό τούβλο,πολύ πρακτικά καί καλά ποιοτικά ούπατ.