Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

χαχαχα, ακριβως αυτη ειναι η αισθηση οταν σπαει, σαν να το πυροβολησαν!!!

Οχι δεν τρυπιεται αυτου του ειδους το γυαλι. Oπως επισης δεν κοβεται οπως το κανονικο γυαλι αν το χαραξεις.

Μαλιστα....τωρα εχω υποψιν μου,γιατι εκει πηγαινε το ερωτημα μου, με τι να τρυπησω σε τετοιο ενδεχομενο....
Οπως ανεφερες και στο προηγουμενο ποστ γυαλι με γυαλι εχει διαφορα και ειναι λιγο κορωνα γραμματα εαν θα τρυπηθει η του τι μπορει θα γινει(σπασιμο τζαμιου).....

Ναι, και δυστυχως δεν μπορεις να κανεις την παραμικρη δοκιμη, ουτε στην πιο απομακρη ακρη, αν δεν εισαι σιγουρος :)))

Βρηκα λιγη ωρα σημερα να τεσταρω σε πιο δυσκολη κατασταση την σπαθοσεγα.....
Η δοκιμη εγινε σε κομμενο κομματι λευκας 20 ποντων περιπου διαμετρο το οποιο ειχε κοπη χρονια και εμενε αμανατι στο υπογειο...
Το χρονικο διαστημα που εγινε το κοψιμο στο συγκεκριμενο ξυλο ηταν κοντα στα 1 λεπτο...δεν μπορω να ξερω εαν ηταν πολυ η λιγο...ξερω οτι κοπηκε με σχετικη ανεση...
Κατα το δουλεμα υπαρχει τρανταγμα στα χερια αλλα αμα εισαι σταθερος η κοπη συνεχιζει ακαθεκτη....επισεις αυτο που καταλαβα ειναι οτι απλως ακουμπας και δεν ζοριζεις προς τα κατω και οπως παει μονο του...
Η λαμα της Bosch απο πλευρας κοψιματος εκανε την δουλεια της με το παραπανω.....το Stanleακι δεν ζοριστηκε καθολου ουτε αναψε σε αυτο λεπτο....
Δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει σε συνεχομενη κοπη τετοιων διαμετρων ξυλου αλλα εχω την εντυπωση οτι εαν δουλευτει σωστα θα τα παει μια χαρα...
Το συστηνω παντως ....

https://i.postimg.cc/d1V562gM/20190414-105904.jpg

προς στιγμήν νόμισα πως ήταν σκαπτικό. μετά είδα τη λάμα και γέλασα με τη σκέψη μου. !!

Μια χαρά λοιπόν Κωστή. πιστεύω θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο -bye-

Ευχαριστώ παιδιά...
Πάνο δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανα ανάλογω εργαλείο για αυτο τον σκοπο για αυτο και η αναφορά στο ζέσταμα....φενεται να μην μασάει λοιπόν...

Πάντως πόσο εύκολα γίνονται μερικά πράγματα όταν έχεις το ανάλογω εργαλείο....!!!

Ευχαριστώ παιδιά...
Πάνο δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανα ανάλογω εργαλείο για αυτο τον σκοπο για αυτο και η αναφορά στο ζέσταμα....φενεται να μην μασάει λοιπόν...

Πάντως πόσο εύκολα γίνονται μερικά πράγματα όταν έχεις το ανάλογω εργαλείο....!!!

Και εγώ του πριονιου ήμουν μέχρι που πήρα του lidl.Την χρησιμοποίησα σε πέτσομα ξυλότυπου και από τότε την έλιωσα...
Μετά γνώρισα τον Μιχάλη...και πήρα μπαταρίας απ' το lidl,την 12βολτη bosch και σκέφτομαι την 18βολτη... χαχαχα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Οσο πας ανεβαίνεις Πανο δηλαδή....Κατάλαβα...Αχ αυτός ο Μιχάλης όλο φωτιές μας βάζει....!!!!

Απο τις λιγες φορες που δεν χρειαζεται να κανεις δοκιμη και τεσταρισμα καθως εισαι σιγουρος για το αποτελεσμα!!

Εδω τα βυσματα/ουπατ/αγκυρια/ της Fischer γενικης χρησης για ολα τα υλικα τα DUO power.
46715517725_bd9546c9af_c.jpg

Πηρα απο το Leroy ενα σετακι με τα πιο κοινα μεγεθη 6,8 και 10μμ τα κοντα. 30 τεμαχια ~6 ευρω. Υπαρχουν και τα αντιστοιχα στο διπλο μηκος.

Παιδες τα αγκυρια αυτα ΔΕΝ παιζονται. Καμμια σχεση εμφανισιακα, ποιοτικα και κατασκευαστικα με τα απλα σκληρα.
32688601867_0e711391b8_c.jpg

Ειναι θεοσκληρα και μπορουν να 'καρφωθουν' με το σφυρι στην τρυπα ανετα και εχουν πατουρα για να μην χανονται στο βαθος της τρυπας.
Επειδη ομως ειναι ακριβα, θα συνεχιζω να κανω την δουλεια μου με τα απλα :)

**
Οι αριθμοι που γραφει επανω του αυτο το ουπατ ειναι 8 που αντιστοιχει στο μεγεθος του αγκυριου(παχος 8μμ), και μετα ειναι το ευρος του παχους της βιδας που μπορει να χρησιμοποιηθει. Δηλαδη στο ουπατ της φωτογραφιας που ειναι παχους 8μμ μπορει να βιδωθει βιδα παχους απο 4.5 εως 6μμ.

Μιχαλη δοκιμασε να βιδωσεις μια βιδα αλλα εκτος τοιχου και βγαλε μερικες φωτογραφιες το βυσμα, να δουμε πως γινεται!

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχαλη δοκιμασε να βιδωσεις μια βιδα αλλα εκτος τοιχου και βγαλε μερικες φωτογραφιες το βυσμα, να δουμε πως γινεται!

Πιασε το με δυο σκυλες στο σωμα του αφηνωντας κενα στην μεση και στο τελος να δουμε την εκτονωση!

Eδω φαινεται η εκτονωση καλυτερα. Το βυσμα παραμορφωνεται αναλογα το υλικο και την δομη του. Δεν μπορεις να το δεις σωστα με δοκιμη στον αερα.

tarugos-duopower-6-x-30-fischer-tarugo-6mm-100-unidades-D_NQ_NP_786888-MLA27316418610_052018-F.jpg

Εδω τα χαρακτηριστικα του κοντου βυσματος duo power
product-highlight-750x422.ashx

Product Highlights DUOPOWER

1 Short plug length allows quick fixing, less drilling and shorter screws.
2 The combination of soft and hard materials achieves an optimally matched screw-in and tightening torque.
3 Red expansion wings support the safe expansion and offer additional safety for the nylon main body.
4 Depending on the building material, the main body made from high quality nylon automatically activates the optimum function principle for permanent and safe hold.
5 The narrow plug rim prevents slipping in the drill hole.

Kαι εδω τα προσθετα χαρακτηριστικα (σε συνεχεια των παραπανω) του μεγαλου σε μηκος βυσματος
long-750x4222.ashx

Function zone I: The tip spreads in two directions for a higher load bearing capacity in difficult building materials.
Function zone II: The expanding element spreads in a 90° angle to the zone I and III and additionally provides an optimal screw guidance.
Function zone III: Depending on the building material, the back part of the plug either expands or folds for the best hold.

function-long1-750x482.ashx
function3-750x4823.ashx

Έκανα μια αρχική δοκιμή στο εκκεντρο τριβείο χούφτας Stanley (μπαταρίας) τώρα το μεσημέρι.
Θετικά:
1. Φυσικά η ασύρματη λειτουργία του.
2. Πολύ δυνατό το αυτόνομο σύστημα αναρρόφησης της σκόνης.
3. Σχετικά ελαφρύ παρόλο που παίρνει δίσκους Velcro των 125 mm.
4.Καλή αυτονομία για εμένα που είμαι ερασιτέχνης (40 λεπτά με 80αρι γυαλόχαρτο κ πήγαινε & άλλο, μπαταρία 2Αh). Με μια δεύτερη μπαταρία δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Δεν έχω τριψει άλλωστε ποτέ παραπάνω ώρα!
5. Στέκεται όμορφα κ ανάποδα κ εξυπηρετεί.
6. Υπέρ-βολική η τσάντα μεταφοράς κ φύλαξης του.
7. Όμορφο εμφανισιακά.

Αρνητικά (καλύτερα όχι ικανοποιητικά)
Μπαταρία χωρίς ένδειξη στάθμης.
Αργός σχετικά φορτιστής.

Σχετικά με το Dewalt που έχω στην διάθεση μου.

Λίγο πιο θορυβώδης.
Όχι τόσο καλό ζύγισμα λόγω θέσης μπαταρίας κ του σετ αναρρόφησης.
Όχι διαβάθμιση της ταχύτητας περιστροφής του έκκεντρου βολάν.

Κοντολογίς Dewalt δεν είναι.
Του πεταματού δεν είναι.

Κάποια στιγμή θα επανέλθω με περισσότερη ...........εργασιακή εμπειρία.

Κωστα μια χαρα και καλες εργασιες να εχεις
η μη ρυθμιση των στροφων ειναι ενα μειον

σε σχεση με το dewalt πως ειναι απο κραδασμους

Κωστα μια χαρα και καλες εργασιες να εχεις
η μη ρυθμιση των στροφων ειναι ενα μειον

σε σχεση με το dewalt πως ειναι απο κραδασμους

Παρόλο που δουλεύει στο φουλ (χωρίς μείωση στροφών) μια χαρά είναι. Είναι ένα ακριβό Parkside ή ένα φθηνό Dewalt.

Η λειτουργία χωρίς καλώδιο όμως είναι μεγάλη ευκολία. Το παίρνω μέσα από το Εργαστήριο βγαίνω έξω τρίβω, διορθώνω κ ξανά μέσα στην σπηλιά μου.

Καλό είναι να έχεις ένα καλό τριβείο μπαταρίας για ελευθερία κινήσεων.
Νομίζω όμως οτι είναι απ´ τα εργαλεία μπαταρίας που δεν ξέρω αν θα πάρω, και μόνο που τα βλέπω κουράζεται το χέρι μου. Σα να κρατάς δύο τριβεία μαζί.
Κι όπως το σκέφτομαι όσο αυξάνεις την αυτονομία τόσο θα αυξάνεται και το βάρος, αφού θα χρειάζεσαι μεγαλύτερη μπαταρία.

Όχι μπαταρία άλλη μια ίδια θα πάρω αν κ παίρνει μεγαλύτερη.
Δεν σε κουράζει ιδιαίτερα. Πέρα δώθε μόνο του πάει κ έτσι πρέπει σε όλα τα τριβεία (το γράφει μέσα με bold γράμματα) αλλά.......αν έχεις καλομάθει στο Dewalt είναι κάπως.
Σε σχέση πάλι με ένα πιο μεγάλο μπλε Bosch που έχω το Stanley είναι πιο νορμάλ σε λειτουργία, σε βάρος, σε θόρυβο & σε εκπομπή σκόνης.
Δεν το μετανιώνω που το πήρα.