Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ενσωματωμενοι μαγνητες στο parkside εναντι της εξωτερικης βασης του bosch που ομως ειναι περιστρεφομενη οποτε εχουμε δυνατοτητα για 360.
Το τριποδι του Parkside ομως εχεις περιστροφη?

Κρατωντας όμως οτι η ακτινα φαινεται απο μακρυα χωρις κοπο και προσθετοντας τη 5 χρόνια (!) εγγυηση
Εδω τα εφραψες ολα ... εαν "τελειωσει" η μπαταρια τοτε αντικατασταση.

Ερωτηση.

Το λειζερ ειναι ασφαλες για τα ματια?

Επειδη ειναι 360 αρκετες φορες οταν περνας απο τον χωρο θα πεσει στα ματια.
Εκει τι γινεται?
Ποιο laser ειναι ασφαλες για τα ματια?

Ποιο laser ειναι ασφαλες για τα ματια?
Κανενα μεν αλλα, τα αλλα λειζερ που εχουμε ειναι καλυμμενα και φοραμε γυαλια προστασιας.
Αυτο τρεχει ελευθερα στον χωρο.
Πρεπει να φοραει γυαλια ο χειριστης?

Λογω αποστασης και αφου δεν υπαρχει ανακλαση της δεσμης, ο χειριστης δεν ειναι αναγκη να φοραει γυαλια, ομως εαν διασταυρωθει με δεσμη τοτε υπαρχει προβλημα. Για πν ενδεχομενο, καλο ειναι να φοραει γυαλια

Δεν ειναι ολα τα laser τα ιδια, χωριζονται σε κατηγοριες αναφορικα με την την ασφαλεια για τον χρηστη.

Το Class II (2) laser οπου ανηκουν ολα αυτα τα αλφαδια, θεωρουνται χαμηλου ρισκου για τον χρηστη, -και για την αντανακλαση (την γραμμη στον τοιχο) αλλα και για την στιγμιαια επαφη με την ακτινα αφου θεωρουν οτι το αντανακλαστικο κλεισιμο του ματιου παρεχει προστασια.

Εδω ενα διαφωτιστικο λινκ που περιεχει καποια πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια.

Η αμερικανικη εργατικη νομοθεσια θεωρουσε απαραιτητα τα γυαλια προστασιας σε αυτους που εργαζονταν με/γυρω απο class 3 laser και πανω.
Αυτο το ειχα τσεκαρει πριν χρονια οταν ειχα πρωτοπαρει ενα τετοιο αλφαδι οπου η κοκκινη ακτινα με ενοχλουσε, οπότε και το εψαξα. Ισως σημερα να εχει αλλαξει.

Το καλυτερο ειναι να τσεκαρονται οι οδηγιες του προιοντος μηπως υπαρχουν καποιες προειδοποιησεις σχετικα με τα μετρα ασφαλειας που πρεπει να λαμβανονται.

Γεια σας... Να μπω και εγώ στην κουβέντα, εν συντομία γιατί έχω δουλειά: Γνωρίζω ότι η σειρά performance έχει 5 χρόνια εγγύηση όμως στο manual εργαλείου αναφέρει για τρία..... Εάν το συγκρίνω με το bosch quigo green που έχω στην κατοχή μου έχω ΧΑΩΔΗ διαφορά, δεν συγκρίνονται.....

parkside vs bosch
Γρηγορο συγκριτικο laser bosch Gcl 2-15 red και του καινουργιου parkside 360 green.

Πρωτη εντυπωση ο χαλαρος διακοπτης ρυθμισης κλειδωματος ή μη του parkside επισης πολυ τζογο αναμεσα στις δυο θεσεις.
Ηλεκτρονικος διακοπτης on-off στο parkside εναντι του μηχανικου στο bosch.
Δειχνει στιβαρο το parkside αλλα το bosch εχει το "διπλασιο" βάρος.
Ενσωματωμενοι μαγνητες στο parkside εναντι της εξωτερικης βασης του bosch που ομως ειναι περιστρεφομενη οποτε εχουμε δυνατοτητα για 360.

Στο κύριο θεμα της ακτινας τωρα η πράσινη στη πράξη δειχνει να φαινεται καλυτερα αλλα νομιζω πως ειναι εν μερει ισαξια και τα δυο μηχανηματα. Στην οριζοντια δεσμη φαίνονται και οι δυο γραμμες οταν πας κοντα, απο μακρυα ξεχωριζει καλυτερα η πράσινη. Στη κάθετη η πράσινη φαίνεται σε ολη τη διαδρομη απο τα ταβάνι μέχρι απεναντι στα 8 μέτρα. Η κόκκινη είναι αισθητα λιγότερο ορατη.

Συμπερασμα λοιπον ειναι πως για καποιον που δεν εχει καθολου laser και σκοπέυει να το δουλεψει αξίζει μιας και περιλαμβανει και τριποδο ( το οποιο δεν το τσεκαρα). Για εμενα που εχω ενα ήδη που με εχει βολεψει, για εσωτερικους χωρους και δεν το εχω και σε καθημερινη χρήση ειναι εν μερει περριτό. Κρατωντας όμως οτι η ακτινα φαινεται απο μακρυα χωρις κοπο και προσθετοντας τη 5 χρόνια (!) εγγυηση νομιζω θα μπορουσε να μεινει στη παρέα. Ειδικα αν το τριποδο ειναι στιβαρο φαινεται κελεπουρι.
Ενα μείον είναι η χρήση ενσωματωμενης μπαταρίας με άγνωστο χρόνο διαρκειας χρήσης και αντοχης.
Τωρα μένει ενα drop test απο το 1m για να δουμε αν μπορει να πάρει ενα πόντο ακόμη στη σειρα profesionall

Εν συνεχεια του τεστ, εβγαλα το εργαλειο, το laser το μαυρο το performance δηλαδη στον ηλιο!
Ωρα 4 εσπερία και ο ηλιος ετοιμαζεται να κρυφτει πισω απο το βουνο.
Λοιπόν στηθηκε το laser υπο σκια και χτυπαει 360ο σε χωρο φωτισμενο και σε χωρο υπο σκια μεν ανοιχτο δε.
Στο φωτισμενο χωρο μετα βίας βλέπεις την γραμμή σε μαυρο ρούχο πάνω σου.
Στο σκεπασμένο χώρο φτάνουμε στα 3 μέτρα και αρχίζει να χάνεται πάλι.
Οποτε μπορει να ειναι καυτερο απο ενα απλο κόκκινο, αλλά για έξω δεν κάνει. να σημειωσω πως δεν εχω εμπειρια απο ακριβό επαγγελματικο laser αλφάδι με ακτίνα πράσινη.
ΥΣ. μαλλον θα το επιστρεψω. Δεν με βολεύει και το ελάχιστο ύψος ~70εκ που εχει το τρίποδο.

• Like
Reactions: anastasg and nikfor
272979123_931984714169903_4421547824523849224_n.jpg

το τεστ συνεχιστηκε.. Εχει πέσει ο ήλιος και ωρα για τεστ μεγιστης αποσταση και θέασης.
Στα 20 μετρα και τα δύο και οι δέσμες ορατες απο μακρυα both & same. Δεν ξεχωριζει ιδιαιτερα το πράσινο.
Συμπερασμα, το performance αξιζει τα λεφτα του αν δεν εχεις άλλο, επωνυμο και ποιοτικο. Στα φτηνα ειναι στο πάνω ράφι. Αν δεν ειχα το bosch δεν θα το σκέφτομουν.
Εκανα και το τεστ της γωνιας. Τοποθετησα τα laser σε μια γωνια ενος μεγάλου χώρου. και τα δύο με κάλυψαν ολες τις πλευρες. Ενοειται πως αν ηταν στο κεντρο το bosch θα έχανε...
Δεν ξερω ρε παιδια...Το θελω μου αρεσει, αλλά...

Attachments

• 273078808_491131582370388_5972613381131029734_n.jpg
    273078808_491131582370388_5972613381131029734_n.jpg
    141.5 KB · Views: 34
  • Like
Reactions: KTM950
Αφού κάνεις test σε Parkside εσύ .... και λες τέτοια λόγια ...έτσι μούρχετε να πάω να το πάρω και εγώ και ας μην χρειάζομαι τέτοιο αλφάδι. :D :cool:
Δηλαδη θα μας πεις οτι δεν το πηρες? απαπαπαπα

• Haha
Reactions: osatosa
View attachment 192662

το τεστ συνεχιστηκε.. Εχει πέσει ο ήλιος και ωρα για τεστ μεγιστης αποσταση και θέασης.
Στα 20 μετρα και τα δύο και οι δέσμες ορατες απο μακρυα both & same. Δεν ξεχωριζει ιδιαιτερα το πράσινο.
Συμπερασμα, το performance αξιζει τα λεφτα του αν δεν εχεις άλλο, επωνυμο και ποιοτικο. Στα φτηνα ειναι στο πάνω ράφι. Αν δεν ειχα το bosch δεν θα το σκέφτομουν.
Εκανα και το τεστ της γωνιας. Τοποθετησα τα laser σε μια γωνια ενος μεγάλου χώρου. και τα δύο με κάλυψαν ολες τις πλευρες. Ενοειται πως αν ηταν στο κεντρο το bosch θα έχανε...
Δεν ξερω ρε παιδια...Το θελω μου αρεσει, αλλά...
Παιδιά καλημέρα. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά αν δείτε ορισμένα posts πιο πριν θα δείτε πως το έχω αναφέρει καθαρά ότι αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω.... Τολμώ να πω ότι η φωτεινότητα του συγκρίνεται ΑΝΕΤΑ ε ένα Dewalt που είχα δουλέψει πριν από 13-14 χρόνια. Βέβαια από τότε για να ακριβολογούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ έχω αλλάξει στην τεχνολογία και κυρίως στην κατανάλωση & διαχείριση ενέργειας αλλά τότε το Dewalt που ήταν και φίλου γυψοσανιδά έκανε κανένα 1200...... Τιμές προς κρίσης και μνημονίων τότε.

Υ.Γ. Παρακαλώ να μην παρερμηνευτεί η σύγκριση που κάνω με το Dewalt η οποία είναι ρεαλιστική...... Απλά αναφέρω τα γεγονότα όπως είναι. Δεν θέλω επ' ουδενί να μειώσω το κύρος της εν λόγω εταιρίας της οποίας το δηλώνω ευθαρσώς ότι είναι φανατικός υποστηρικτής έχω αρκετά εργαλεία της στην κατοχή μου, (δεν ξέρω μπορεί να ξεπερνάω και τον Κυριακό... ΧΙΧΙΧΙ 😝 😝 😝 :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: ) και όπως καταλάβατε αποτελεί την αγαπημένη μου εταιρία. Εν κατακλείδι το αλφάδι της Parkside performance θεωρώ κατά την ταπεινή προσωπική μου γνώμη πως αξίζει για τα λεφτά του τόσο (μοναδικό μαύρο σημείο η ενσωματωμένη μπαταρία για εμένα) για την προσθήκη στην εργαλειοθήκη που δεν έχει ενός επαγγελματία ή και για back up ακόμα, αλλά θα καλύψει απόλυτα και τις όποιες ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή νοικοκυριού που θέλει π.χ. να κάνει ελαιοχρωματισμούς: γρήγορά και εύκολα κοψίματα και τεχνοτροπίες ενός τοίχου σε ένα βάψιμο ενός δωματίου παραδείγματος χάριν.

Φιρί φιρί το πάτε να μας βάλετε σε έξοδα πάλι.
Πάνω που έχω κάνει αποτοξίνωση πάλι από το lidl θέλετε να με ξαναρίξετε στη λούμπα 😀😀

• Haha
Reactions: nickmanak
αλλά θα καλύψει απόλυτα και τις όποιες ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή νοικοκυριού που θέλει π.χ. να κάνει ελαιοχρωματισμούς: γρήγορά και εύκολα κοψίματα και τεχνοτροπίες ενός τοίχου σε ένα βάψιμο ενός δωματίου παραδείγματος χάριν.
Θα πω και ναι και οχι...
Στην ουσια βοηθαει για να κολληθει μια χαρτοταινια ευθεια οταν η γωνια η οταν η επιφανεια του τοιχου δεν ισια...
Δεν συμβαινει παντα αυτο βεβαια καθως ακολουθοντας την δεσμη δεν εισαι συγουρος γαι το που πατας..ισχυει για ολα τα αλφαδια Lazer αυτο...

Δεν θέλω επ' ουδενί να μειώσω το κύρος της εν λόγω εταιρίας της οποίας το δηλώνω ευθαρσώς ότι είναι φανατικός υποστηρικτής έχω αρκετά εργαλεία της στην κατοχή μου…

Δε πειράζει…
Την υγεία μας να έχουμε κι όλα τα άλλα διορθώνονται… 😂🤪

Δε πειράζει…
Την υγεία μας να έχουμε κι όλα τα άλλα διορθώνονται… 😂🤪
Άκου να μαθαίνεις για όταν μεγαλώσεις εσυ ψηλέ.

Anastasg να το παρουμε συνεταιρικα θέλεις?
Κάτι πλακακια θέλω να τοποθετησω εξωτερικά στο σπίτι σε κεκλιμενο πεζοδρομιο και φαντάζομαι θα με βοηθήσει στο ξεκίνημα.
Άλλη χρήση σε εμένα προσωπικά δεν βλέπω στο άμεσο μέλλον.

Το αλφαδι leser το ξεχνας για τα πλακακια
ευκολα και γρηγορα και με ασφαλεια, αλφαδιαζεις μια ταβλα και ξεκινας να τοποθετεις πλακια απο πανω, ωστε να πατησουν ολα στη σειρα σε μια ευθεια. Λιγο να χασει ενα πλακακι, θα πανε ολα τα υπολοιπα στραβα.

Anastasg να το παρουμε συνεταιρικα θέλεις?

Για το Ντιγουολτ παγκοπρίονο δεν είπες κουβέντα να το πάρουμε μαζί εεεε;;
Τώρα για το Parkside σε έπιασαν οι τσιγκουνιες Κυριάκο;
Όχι φίλε μου θα το πάρω μόνος μου και αφού είναι μαύρο θα του βάλω και μια κίτρινη ταινία να μεταμορφωθεί σε Ντιγουολτ και θα το χαρώ σαν γνήσιος μονοφαγάς 🤪 😆 🤪

Δοκιμη τρυπανιου ξυλου performance του lidl στα 8mm.
Σκληρο ξυλο (ισως και "βρασμενο"....Το φθηνιαρικο εφτασε μεχρι τοσο στα 46 δευτερολεπτα, του λιντλ to ξετρυπησε ολο στα 24 δευτερα στην 1η ταχυτητα, και σε 16 στην δευτερη.

Attachments

• web-112433.jpg
    web-112433.jpg
    536.7 KB · Views: 33