Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Στην σκούπα δεν καταλήγει τίποτα?
Για πιο χοντρό πριονιδι είναι κατάλληλη?

Τίποτα γιατί έχει φίλτρο λεπτών σωματιδίων μέσα.

Ειδικά για χοντρό πριονίδι κάνει θαύματα (δεν βουλώνει καθόλου) και σύμφωνα και με το βιβλίο οδηγιών κάνει και για χαλίκια!

Η σωλήνα της τι διάμετρο έχει? Έχει αφαιρουμενο ρουξουνι στο τέλος?
Επίσης πόσο κόστισε?

Η διάμετρος της μεταλλικής σωλήνας είναι ίδια αν όχι λίγο μεγαλύτερη από την πλαστική σωλήνα της σκούπας.
Ναι το ρουξούνι βγαίνει και μπαίνει και επίπεδο για άλλη χρήση (πάλι μεταλλικό αλλά δεν έκανα τον κόπο να δω τι ακριβώς κάνει). Εγώ στην άκρη έβαλα άλλο ακροφύσιο για να το συνδέσω με το παγκοπρίονο (αυτό που έχει μειωτήρες πάνω για όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία).

Το κόστος ήταν κοντά στα 45 ευρώ.

έτσι όπως τα λέει ο Νίκος είναι, με το λεπτό φίλτρο δεν περνάει τίποτα προς την σκούπα....αυτός ο κάδος (και οποιοσδήποτε άλλος φτηνότερος φυσικά) σε συνδυασμό με μία δυνατή σκούπα, σαν αυτή του Νίκου, κάνει θαύματα!

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

έτσι όπως τα λέει ο Νίκος είναι, με το λεπτό φίλτρο δεν περνάει τίποτα προς την σκούπα....αυτός ο κάδος (και οποιοσδήποτε άλλος φτηνότερος φυσικά) σε συνδυασμό με μία δυνατή σκούπα, σαν αυτή του Νίκου, κάνει θαύματα!

Εγώ έκανα την χαζομάρα να βγάλω το φίλτρο χωρίς να σφιξω το σχοινάκι του με αποτέλεσμα να περάσει υλικό προς την σκούπα.
Μετά που το έσφιξα όμως δεν πέρασε τίποτα.

Και με πιο φτηνή σκούπα γίνεται δουλειά πάντως!

Χρησιμοποιω αυτη τη σκουπα στο παγκοπριονο ... Πριν 2 χρονια εκανα αυτη την πατεντα και σωθηκα. Εβαλα γυρω απο το φιλτρο ενα κομματι καλσον. Οταν θελω να το καθαρισω απλα χτυπαω λιγο το συστημα καλσον φιλτρο και πεφτει η σκονη μεσα στον καδο. Πλεον, ξεχναω να καθαρισω το φιλτρο, πριν κολλαγε τοση πολλη σκονη μεσα στα ανοιγματα του φλτρου που ηταν πολυ δυσκολο να καθαριστει.

IMG_20170213_165019.jpg

Χρησιμοποιω αυτη τη σκουπα στο παγκοπριονο ... Πριν 2 χρονια εκανα αυτη την πατεντα και σωθηκα. Εβαλα γυρω απο το φιλτρο ενα κομματι καλσον. Οταν θελω να το καθαρισω απλα χτυπαω λιγο το συστημα καλσον φιλτρο και πεφτει η σκονη μεσα στον καδο. Πλεον, ξεχναω να καθαρισω το φιλτρο, πριν κολλαγε τοση πολλη σκονη μεσα στα ανοιγματα του φλτρου που ηταν πολυ δυσκολο να καθαριστει.

δε μου λες, έχεις πάρει την άδεια της γυναίκας που τα χρησιμοποιείς ; :flipout:

πολύ καλή ιδέα μου δώσατε πάντως, θα το κάνω κι εγώ.

Δοκιμή λαδιών (με βάση το νερό) BEHANDLA(IKEA).

Αρχικά να πω ότι όλη η σειρά χρωμάτων IKEA BEHANDLA αποτελείται από 100% φυσικά συστατικά (λινέλαιο, κερί μέλισσας, καρναουβικό κήρο, στεγνωτικά χωρίς μόλυβδο, φυτικούς γαλακτωματοποιητές κ.λπ.) ενώ η χώρα παρασκευής τους είναι η Γερμανία. Επομένως κατά 99.9% παρασκευάζονται από την γνωστή εταιρεία φυσικών χρωμάτων AURO που ασχολείται μόνο με παραγωγή φυσικών χρωμάτων.

Όλα τα χρώματα έχουν εκτός των φυσικών συστατικών, ελάχιστη έως εντελώς ανεπαίσθητη μυρωδιά (εκπομπή VOC για την κατηγορία 130 g/L, με τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην ξεπερνούν το 1 g/L). Συγκριτικά, οι γνωστές ξυλόκολλες Titebond (I, II, III) έχουν τιμή VOC 4-5 g/L.

Δοκιμάστηκαν τα ακόλουθα προϊόντα σε ανεπεξέργαστα αλλά και επεξεργασμένα ξύλα.

1) http://www.ikea.gr/kouzina/pagoi-kouzinas/ladi-epeks-sias-ksyloy-eswter-xrisi-25577/26708/

2) http://www.ikea.gr/apothikeutikoi-h...tiko-epiplon/gyalistiko-apo-keri-56779/82170/

Πληροφορίες και πλήρη δήλωση συστατικών μπορείτε να βρείτε στα links.

Διαδικασία δοκιμής (Πείραμα):

Για την δοκιμή του πρώτου προϊόντος επιλέχθηκαν δύο ανεπεξέργαστα εργαλεία - βοηθήματα κουζίνας από ξύλο (διακοσμητική χρήση στην κουζίνα).

Disclaimer: Αν και το συγκεκριμένο προϊόν είναι 100% φυτικό, εντούτοις δεν είναι κατάλληλο για άμεση επαφή με τρόφιμα (κατάλληλο μόνο για πάγκους κοπής - έμμεση επαφή)

Ενώ για την δοκιμή του δεύτερου προϊόντος χρησιμοποιήθηκε ένα φωτιστικό που έφτιαξα πρόσφατα το οποίο είχε περαστεί απλά με ένα χέρι βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

1) Δοκιμή σε εργαλεία - βοηθήματα κουζίνας:

IMG_20170218_184446.jpg

Πριν:

IMG_20170218_184438.jpg

Μετά:

IMG_20170218_185130.jpg

Μετά από ένα χέρι τα εργαλεία απέκτησαν ένα λίγο πιο λαμπερό χρώμα και αναδειχθηκαν καλύτερα τα νερά τους, ενώ δεν άλλαξε και η υφή τους.

2) Δοκιμή σε φωτιστικό

IMG_20170218_185154.jpg

Πριν:

IMG_20170218_185335.jpg

Μετά:

IMG_20170218_190716.jpg

Μετά από ένα χέρι, η βάση του φωτιστικού έγινε πιο λαμπερή (όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια) ενώ η υφή του έγινε σημαντικά καλύτερη (λόγω του κεριού).
Εδώ να τονίσω ότι για να αυξηθεί η γυαλάδα ακόμα περισσότερο, ο παρασκευαστής του χρώματος προτείνει την χρήση αλοιφαδόρου (μαλλί προβάτου - buffing).

Στα δια ταύτα:

Αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα τόσο σε θέμα προστασίας αλλά και εμφάνισης.
Βέβαια δεν μπορεί να επιτευχθεί ο βαθμός γυαλάδας ενός βερνικιού, ωστόσο τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων προϊόντων είναι πολύ περισσότερα (προσωπική άποψη)

• 100% φυσικά συστατικά
  • Μηδενικές εκπομπές (κατάλληλα για παιδικά δωμάτια και εσωτερικούς χώρους)
  • Γρήγορο στέγνωμα στην αφή (μερικά λεπτά λόγω της βάσης νερού)
  • Δυνατότητα χρήσης εντός σπιτιού για συντήρηση και ανάδειξη επίπλων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από σκόνη
  • Αρκετά οικονομικά σε σύγκριση με τιμές ακόμα και συμβατικών προϊόντων (μη φυσικών)

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι η μετέπειτα συντήρηση των επιφανειών που φινιρίστηκαν με τα συγκεκριμένα χρώματα είναι πάρα πολύ απλή και δεν χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις να απομακρυνθεί το έπιπλο από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται.

Τέλος μία σύγκριση με τις τιμές των χρωμάτων
AURO%202016.pdf
θα σας πείσει!

Ωραία παρουσίαση Νικόλα. Θα τα έχω υπ' όψιν μου σε επόμενη, όταν και αν γίνει. επίσκεψη στην ΙΚΕΑ.

Πολυ ωραια πραματουδια φτιαξατε παλι!
Ευγε κυριοι!
Οσο για το,λαδι του Νικου, εχω και γω...θα το δοκιμασω καποια στιγμη.