songless_bird
AVClub Fanatic
Χαχα χαχα. Ειναι του πεθερού μου. Δανεικό. Τωρα δεν το εχω μπροστά μου αλλα ειναι το 420 . Μου έλεγε ιστορίες πως το έφερε απο Γερμανία και το περασε τελωνείο . Δεν νομιζω να ζούσα τότε που το αγόρασε....
Χαχα χαχα. Ειναι του πεθερού μου. Δανεικό. Τωρα δεν το εχω μπροστά μου αλλα ειναι το 420 . Μου έλεγε ιστορίες πως το έφερε απο Γερμανία και το περασε τελωνείο . Δεν νομιζω να ζούσα τότε που το αγόρασε....
Nεκ,ξερεις γιατι δεν κοβει καλα ο δισκος σου με τα 16 δοντια ; τωρα εξηγουνται ολα και καταλαβα για ποιο λογο εκοβε σαν χειροπριονο ατσαπρωτο.
Εκανες ενα μεγαλο σφαλμα μεχρι τωρα,εκοβες ξυλα και το δοντι πηγαινε πολυ κατω απο την επιφανεια κοπης,ενω πρεπει να πηγαινει μεχρι 0,5 cm κατω απο το προς κοπη ξυλο,θα μου πεις που το καταλαβες Σακη ; το καταλαβα γιατι εχουν σβηστει τα γραμματα απο το δισκο σε μεγαλο βαθμο σχεδον μεχρι την τρυπα του δισκου,και αυτο δειχνη μεγαλη φθορα και πιθανον και στραβωμα του δισκου
Αν καταλαβα καλα, εννοεις οτι πρεπει αν πχ το ξυλο προς κοπη εχει υψος 5cm ο δισκος πρεπει να βγαινει μεχρι 0,5cm ποιο πανω απο το υψος αυτο?Nεκ,ξερεις γιατι δεν κοβει καλα ο δισκος σου με τα 16 δοντια ; τωρα εξηγουνται ολα και καταλαβα για ποιο λογο εκοβε σαν χειροπριονο ατσαπρωτο.
Εκανες ενα μεγαλο σφαλμα μεχρι τωρα,εκοβες ξυλα και το δοντι πηγαινε πολυ κατω απο την επιφανεια κοπης,ενω πρεπει να πηγαινει μεχρι 0,5 cm κατω απο το προς κοπη ξυλο,θα μου πεις που το καταλαβες Σακη ; το καταλαβα γιατι εχουν σβηστει τα γραμματα απο το δισκο σε μεγαλο βαθμο σχεδον μεχρι την τρυπα του δισκου,και αυτο δειχνη μεγαλη φθορα και πιθανον και στραβωμα του δισκου
Νεκταριε στον παλιο δισκο εχει πεσει ξυλοκολλα;;Αν ναι αυτη σου εκανε ολη τη ζημια νομιζω.
Σωστό αυτό που λες, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, πως θα κόψεις ένα ξύλο που η διάστασή του είναι μεγαλύτερη από το βάθος κοπής του εργαλείου? γιατί εγώ έκοψα μία κολόνα 12χ12 με δισκοπρίονο που κόβει μέχρι 5, κόβοντας περιμετρικά την κολόνα, και ο δίσκος έγινε σαν του Νεκτάριου, χωρίς γράμματα.
Αν καταλαβα καλα, εννοεις οτι πρεπει αν πχ το ξυλο προς κοπη εχει υψος 5cm ο δισκος πρεπει να βγαινει μεχρι 0,5cm ποιο πανω απο το υψος αυτο?
Αν ναι, το εφτιαχνα παλια αυτο, και κυριως οταν εκοβα κοντρα πλακε ως κανονικο δισκοπριονο χειρος.
Oταν βαλει τον καινουριο δισκο επανω θα μας λυθουν ολες οι αποριες.
Αν δεν εφταιγε ο δισκος (καμενος, κολλημενος, στραβωμενος, κλπ) θα φταιει ο μηχανισμος στερεωσης με τις μικροταλαντωσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.