Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χαχα χαχα. Ειναι του πεθερού μου. Δανεικό. Τωρα δεν το εχω μπροστά μου αλλα ειναι το 420 . Μου έλεγε ιστορίες πως το έφερε απο Γερμανία και το περασε τελωνείο . Δεν νομιζω να ζούσα τότε που το αγόρασε....

Το κόκκινο πόδι είναι μόνιμα βιδωμενο στον πάγκο. Στις οδηγίες λέει τον κωδικό μάλλον για να το παραγγειλεις για να βάλεις σε άλλο πάγκο ή σε άλλο σημείο για να αλλάζεις θέση τον βραχίονα μιας και δεν γίνεται να βιδωνεις - ξεβιδωνεις τον ίδιο συνέχεια. Αν και θα πάρω ένα πόδι από το ικεα να δοκιμάσω αν κάνει.

Πολυ ωραια πατεντα και οπως φαινεται και οπως λες, μπορει να δωσει αξιοπιστες λυσεις και εφαρμογες. Καλοριζικο!!

Επισης και γω νομιζω οτι το να φτιαξεις και εναν 250μμ δισκο, θα ειναι παρα πολυ χρησιμο.
Το εχω διαπιστωσει με το δικο μου σταθερο κυκλικο τριβειο των 125μμ, οτι πολλες φορες χρειαζομαι ακομα μεγαλυτερη επιφανεια τριβης, παρ'ολο που ασχολουμαι με μικρα προτζεκτακια.

Χαχα χαχα. Ειναι του πεθερού μου. Δανεικό. Τωρα δεν το εχω μπροστά μου αλλα ειναι το 420 . Μου έλεγε ιστορίες πως το έφερε απο Γερμανία και το περασε τελωνείο . Δεν νομιζω να ζούσα τότε που το αγόρασε....

το ιδιο και με μενα, να φανταστεις το έβαλα στο κατω μερος της βαλιτσας κατω απο τα απλυτα :chinese: οποτε μόλις παιρνω αποσκευες περνάω απο τον τελωνιακο κραταω 2 βαλιτσες με κανει νοημα να τον πλησιασω και μου λέει τι εχουν οι βαλιτσες του λεω ρουχα, αφηνω για ελενχο την μια αλλα μου ζηταει αυτην που δεν του εχω δωσει ακόμη βαζει χερια μεσα και πέφτει στα απλυτα οποτε σταματει και μου λεει φυγε,φαντασου ολα αυτα για ενα δα δραπανακι το 89

Ο παλιος και ο νεος δισκος.
16 vs 60 δοντια.

Δεν ξερω αν ειχα φθαρει το παλιο δισκο, αλλα η διαφορα με το νεο ειναι εμφανης και απο μυωπα.
Made in China ο δισκος καιρος στιγμην αναρωτηθηκα γιατι να μη παρω στο 1/3 της τιμης, δισκο απο την einhell?

upload picture

Εμφανής διαφορά. Αλλά και πάλι δεν είναι τέλεια η κοπή. Δεν ξέρω αν έχει σημασία βέβαια.

Nεκ,ξερεις γιατι δεν κοβει καλα ο δισκος σου με τα 16 δοντια ; τωρα εξηγουνται ολα και καταλαβα για ποιο λογο εκοβε σαν χειροπριονο ατσαπρωτο.
Εκανες ενα μεγαλο σφαλμα μεχρι τωρα,εκοβες ξυλα και το δοντι πηγαινε πολυ κατω απο την επιφανεια κοπης,ενω πρεπει να πηγαινει μεχρι 0,5 cm κατω απο το προς κοπη ξυλο,θα μου πεις που το καταλαβες Σακη ; το καταλαβα γιατι εχουν σβηστει τα γραμματα απο το δισκο σε μεγαλο βαθμο σχεδον μεχρι την τρυπα του δισκου,και αυτο δειχνη μεγαλη φθορα και πιθανον και στραβωμα του δισκου

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Nεκ,ξερεις γιατι δεν κοβει καλα ο δισκος σου με τα 16 δοντια ; τωρα εξηγουνται ολα και καταλαβα για ποιο λογο εκοβε σαν χειροπριονο ατσαπρωτο.
Εκανες ενα μεγαλο σφαλμα μεχρι τωρα,εκοβες ξυλα και το δοντι πηγαινε πολυ κατω απο την επιφανεια κοπης,ενω πρεπει να πηγαινει μεχρι 0,5 cm κατω απο το προς κοπη ξυλο,θα μου πεις που το καταλαβες Σακη ; το καταλαβα γιατι εχουν σβηστει τα γραμματα απο το δισκο σε μεγαλο βαθμο σχεδον μεχρι την τρυπα του δισκου,και αυτο δειχνη μεγαλη φθορα και πιθανον και στραβωμα του δισκου

Σωστό αυτό που λες, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, πως θα κόψεις ένα ξύλο που η διάστασή του είναι μεγαλύτερη από το βάθος κοπής του εργαλείου? γιατί εγώ έκοψα μία κολόνα 12χ12 με δισκοπρίονο που κόβει μέχρι 5, κόβοντας περιμετρικά την κολόνα, και ο δίσκος έγινε σαν του Νεκτάριου, χωρίς γράμματα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αν καταλαβα καλα, εννοεις οτι πρεπει αν πχ το ξυλο προς κοπη εχει υψος 5cm ο δισκος πρεπει να βγαινει μεχρι 0,5cm ποιο πανω απο το υψος αυτο?
Αν ναι, το εφτιαχνα παλια αυτο, και κυριως οταν εκοβα κοντρα πλακε ως κανονικο δισκοπριονο χειρος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκταριε στον παλιο δισκο εχει πεσει ξυλοκολλα;;Αν ναι αυτη σου εκανε ολη τη ζημια νομιζω.

Χρωμα ειναι, τωρα που το σκεφτομαι μπορει να αλλαζει το ζυγισμα, μπορει?

Καθ πως γίνεται τε παιδιά να ακουμπά το ξύλο στο σώμα του δίσκου, αφού τα δόντια έχουν μεγαλύτερο πλάτος; μόνο από λάθος χειρισμό, ή στραβό μηχάνημα (το πιο πιθανό λόγω ιδιοκατασκευης) εικάζω ότι συνεβει αυτό.

Oταν βαλει τον καινουριο δισκο επανω θα μας λυθουν ολες οι αποριες.
Αν δεν εφταιγε ο δισκος (καμενος, κολλημενος, στραβωμενος, κλπ) θα φταιει ο μηχανισμος στερεωσης με τις μικροταλαντωσεις.

Για να φανει καλυτερα εαν οντως υπαρχει προβλημα θα πρεπει να κοψει ενα κομματι στεγνο σκληρο ξυλο.
Ειναι προφανες οτι ο παλαιος δισκος ηταν προβληματικος. Ο καινουριος δεν ειναι. Εαν η κοπη παλι δεν βγαινει ικανοποιητικη τιθεται θεμα σταθεροτητας του ολου του συστηματος.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σωστό αυτό που λες, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, πως θα κόψεις ένα ξύλο που η διάστασή του είναι μεγαλύτερη από το βάθος κοπής του εργαλείου? γιατί εγώ έκοψα μία κολόνα 12χ12 με δισκοπρίονο που κόβει μέχρι 5, κόβοντας περιμετρικά την κολόνα, και ο δίσκος έγινε σαν του Νεκτάριου, χωρίς γράμματα.

Στην αναγκη το κανουμε Σωτο,αλλα δεν ειναι σωστο για τον δισκο

Αν καταλαβα καλα, εννοεις οτι πρεπει αν πχ το ξυλο προς κοπη εχει υψος 5cm ο δισκος πρεπει να βγαινει μεχρι 0,5cm ποιο πανω απο το υψος αυτο?
Αν ναι, το εφτιαχνα παλια αυτο, και κυριως οταν εκοβα κοντρα πλακε ως κανονικο δισκοπριονο χειρος.

Το εφτιαχνες Νεκ ,αλλα μετα καπου βαρεθηκες να το φτιαχνεις,και λες αστο στο τερμα για ολα τα ξυλα και τι τρεχει αν βγαινει απο κατω το δοντι 4-5 cm αλλα ετσι φθειρεται και τρωγεται ο δισκος με συνεπεια να μην κοβει ορθα και να στραβωνει,ασε που φαινονται και καμενα τα μισα του σχεδον δοντια που τον κοιταξα αναλυτικοτερα με μεγενθυση φωτογραφιας και μεγενθυτικο φακο.

Oταν βαλει τον καινουριο δισκο επανω θα μας λυθουν ολες οι αποριες.
Αν δεν εφταιγε ο δισκος (καμενος, κολλημενος, στραβωμενος, κλπ) θα φταιει ο μηχανισμος στερεωσης με τις μικροταλαντωσεις.

Αφεντικο την εκανε την δοκιμη ο Νεκ οι δυο φωτος ειναι οι δισκοι και απο κατω οι κοπες τους

'Οπως τα λέει ο Σάκης πρέπει να είναι.

Ο Νεκτάριος πρέπει να ανεβοκατεβάζει τον δίσκο, όπως κάνουν όλοι οι μάστορες στο youtube, βάζουν το ξύλο δίπλα στο δίσκο και το ανεβάζουν να περνάει λίγο το ύψος του ξύλου.

Δεν μπορει να ειναι αυτος ο λογος -κακης κοπης/καψιματος ξυλου- επειδη δηλαδη ειχε τον δισκο ψηλοτερα απο το υψος κοπης του κομματιου.
Ισα ισα νομιζω οτι το αντιθετο συμβαινει, δηλαδη χαλαει και καιγεται γρηγοροτερα ο δισκος αν τον εχεις τσιμα τσιμα στο υψος κοπης του τεμαχιου.

Μεγαλυτερη τριβη και θερμοτητα προκαλειται ετσι και περισσοτερες πιθανοτητες υπαρχουν να καψεις και το ξυλο και τον δισκο.

BladeHeight.jpg