Ενα μικρο συγκριτικο των πενσων ακροδεκτων.
Facom vs chinezo
Οι πενσες ειναι αυτες.
Η φακομ αγορασθηκε περιπου 50 αν θυμαμαι καλα σε grand offer ενω η κινεζικης προελευσεως πενσα κοστισε περιπου 20 .
Η facom εχει παρουσιασθει λιγο παλιοτερα με αριστες κριτικες απο εμενα και κριθηκε best value for money.
Η κινεζα δοκιμασθηκε σημερα και μπορω να πω πως κανει τη δουλεια της αρκετα καλα.
Εχουν ιδιο μεγεθος σχεδον, η κινεζα πρεπει να ειναι αν οχι το ιδιο, ιςως λιγο περιςςοτερο βαρια. Στο χερι ομως τη facom την αισθανομαι περισσοτερο καλα ζυγισμενη.
Για αρχη μου προκαλεσε μια συγχυση για το πως και που πρεπει να μπει και να "κατσει" ο ακροδεκτης μιας και δεν συμπεριλαμβανεται καποιου ειδους εγχειριδιο. Αφου το ξεπερασα αυτο προχωρησα στη δοκιμη.
Το πρεσσαρισμα του καλωδιου δειχνει αρκετα καλο αλλα οχι με πολυ καλο φινιρισμα οπως αυτο της facom. Ως φινιρισμα αναφερομαι κυριως στο τροπο που πρεσσαρονται τα λαμακια εντος του χρωματιστου καλλυματος.
Εξωτερικα εχει εμφανιςιακες διαφορες επισης αλλα χωρις να παιζουν καποιο ρολο στο αποτελεσμα.
Ακομη, αποτυπωμα με κουκιδες αφηνει και η ανατολικης προελευσης πρεσσα αλλα οχι ιδιατερα εμφανες.
Οι ακροδεκτες δεξια ειναι πρεσσαρισμενοι με τη κινεζικη, αριστερα με τη facom.
Γενικοτερα δειχνει στιβαρη κατασκευη με καστανια που δουλευει καλα. Οι κεφαλες ειναι με βιδες οποτε ισως φανταζομαι να ειναι εναλλαξιμες με αλλες ή ανταλλακτικες. Δεν δειχνουν σημαδια κακου καλουπιου στη κατασκευη.
Αυτο που ειναι σημαντικοτερο ομως το αφηςα για το τελος.
Στο πρεσσαρισμα των ακροδεκτων με τη facom, ακομη και σε μεγαλες διατομες που ηθελε περισσοτερη πιεση, αυτη δοθηκε με το ενα χερι.
Στη κινεζικη πρεσσα, η βοηθεια του δευτερου χεριου ηταν επιβεβλημενη.
Συμπερασμα. Για τα 20 που κοστιζει ειναι μακραν καλυτερη απο τις απλες ψαλιδωτες πενσες ακροδεκτων. Η πορεια μεχρι το τελικο φινιρισμα και αποτελεσμα ειναι διαφορετικη σε σχεση με μια επωνυμη και φυσικα ποιο ακριβη πενσα ακροδεκτων οπως η συγκεκριμενη της facom, που εχω στη κατοχη μου.
:fahne90:
screen shots