Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σήμερα έκανα δοκιμή το ρουτερ B&D 1600 watt. και το πρώτο κοπτικό από αυτά που είχε μέσα απεβίωσε στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς δεν πετάχτηκε , και να φανταστείτε εκοβα στα 4 χιλ. Mdf.

https://postimg.org/image/tifvd2byn/
4 χλστ μονοκομματα;
Σε MDF?
Αν ναι, Θα έλεγα ότι ήταν αναμενόμενο

Sent from my C6833 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ξέχασες το γιώτα.. -bye-

?????????? γιατι? εγραψα μαλακά
με το σκεπτικο οτι εχουν παραπανω ελαστικοτητα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

για να καταλάβω... δηλ. το mdf είναι πιο δύσκολο να κοπεί με το ρουτερ από ένα σκληρό ξύλο π.χ. οξυά ή φτελιά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

για να καταλάβω... δηλ. το mdf είναι πιο δύσκολο να κοπεί με το ρουτερ από ένα σκληρό ξύλο π.χ. οξυά ή φτελιά;

Φυσικά γιατί έχει μέσα κόλλα κ.λπ.
Γενικά τα σύνθετα προϊόντα ξύλου είναι πιο απαιτητικά στην διεργασία πάντα.

Καλό θα είναι τα όποια αρνητικά σχόλια ή αποτελέσματα που παρατηρούμε ή έχουμε (κ για αυτά τα bits) να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα αγοράς τους, κ για βοηθήθουν οι άλλοι χρήστες αλλά μπας κ τα διορθώσουν ή τα αποσύρουν οι πωλητές.

Καλό θα είναι τα όποια αρνητικά σχόλια ή αποτελέσματα που παρατηρούμε ή έχουμε (κ για αυτά τα bits) να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα αγοράς τους, κ για βοηθήθουν οι άλλοι χρήστες αλλά μπας κ τα διορθώσουν ή τα αποσύρουν οι πωλητές.

:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Το Mdf λογω της κολλας κανει το κοπτικο να μασαει ελαχιστα γλυστρωντας ενω κοβει. Αυτο του ανεβαζει θερμοκρασια και το ξετροχιζει πιο ευκολα αφου κανει φιλμ πανω στην κοπτικη ακμη.Η οξια κοβεται πιο ευκολα με ενα καλο κοπτικο αλλα σχεδον με τιποτα με ενα ατροχιστο. Ομως ενα πεσμενο κοπτικο θα κοψει το Mdf με μικροτερη αποδοση αν μειωσεις την ταχυτητα και βαλεις μικρο πασο βγαζωντας παλι καλη επιφανεια, αλλα στην οξια θα τα βρει πιο δυσκολα και θα σφυριζει (ενδειξη οτι δεν κοβει καλα) γιατι εκει η καλη ακμη κοπης παιζει μεγαλο ρολο για να μην ξυλωνει το ξυλο.

το mdf γενικά είναι σιχαμένη κατάσταση....ούτε για κάψιμο δεν κάνει....το μόνο που συνεισφέρει σε αυτή την Γη είναι η οικονομία στο κόψιμο των δέντρων από τα δάση....

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

το mdf γενικά είναι σιχαμένη κατάσταση....ούτε για κάψιμο δεν κάνει....το μόνο που συνεισφέρει σε αυτή την Γη είναι η οικονομία στο κόψιμο των δέντρων από τα δάση....

Κάνει αλλά είναι σκέτος καρκίνος όπως όλα τα προϊόντα που έχουν κόλλα.

Βαγγέλη ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου. Εξαιρετικό το review σου.

Κυριάκο, μπορεί να γίνει ένα sticky θέμα με link στο κάθε post-review ίσως.

Να επιβεβαιώσω κι εγώ για τα κοπτικά που έχει μαζι το Black Decker ότι είναι μάπα.
Το μηχάνημα απο την άλλη δεν δείχνει να μασάει.
Εγώ πήρα ένα σετάκι της Yonico όπως μου είχαν προτείνει από δώ.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Να επιβεβαιώσω κι εγώ για τα κοπτικά που έχει μαζι το Black Decker ότι είναι μάπα.
Το μηχάνημα απο την άλλη δεν δείχνει να μασάει.
Εγώ πήρα ένα σετάκι της Yonico όπως μου είχαν προτείνει από δώ.

ποιό σετάκι πήρες; λεπτομέρειες..

Ωραιο και πληρες σετακι σε πολυ καλη τιμη.

Μπαμπινο ακους?????????????

Πλήρες δεν είναι απλώς τα βασικά. Γιατί απευθύνεσαι μόνο στον Μπαμπίνο;

Ωραιο και πληρες σετακι σε πολυ καλη τιμη.

Μπαμπινο ακους?????????????

Ακούω αλλά όλα αυτά τα έχω στην καλή σειρά της Bosch αλλά σε 8 mm. Για απλές δουλειές μια χαρά είναι, δεν χρειάζομαι σώνει και καλά 1/2 ίντσα.
Απο δω και πέρα θα παίρνω μόνο σε 1/2" αλλά όχι set, κάθε ένα ξεχωριστά και στοχευμένα.

Καλά θα κάνεις, κι εγώ την ίδια λογική ακολουθώ. Βέβαια το τελευταίο που αγόρασα πριν ένα μήνα περίπου (αντιγραφής με το ρουλεμάν στην επάνω πλευρά) έχει λάθος διάμετρο στο στέλεχος, και δε βρίσκω το αντίστοιχο collet, φτου! ;)

Πλακα πλακα τα πιο τιμια inbox κοπτικα router ειναι του ..lidl. Και 8mm στελεχος και πληρες βασικο σετακι. Αλλα στο νεο router τα εκοψε και δινει λιγοτερα κοπτικα. Παντως η καλυτερη επιλογη σε τσοκ του router ειναι με αυτη τη σειρα 1/2 ιντσα, μετα το 1/4 και μετα τα 8mm. 6mm και 3/8 ειναι απο τα λιγοτερα σε επιλογες κοπτικα. Και το 8mm δεν θα ηταν ιδιαιτερη επιλογη αν δεν ειχαμε την Bosch στην Ευρωπη.