Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δηλαδή τι έχει ο αντάπτορας της Bosch ρε Μιχάλη; Σου πέφτει η βίδα;

Nαι, ετσι απλα!
Εχει πιο αδυναμο μαγνητη, το οποιο σημαινει οτι εαν εχεις μια βιδα στο bit, σου πεφτει ευκολοτερα απο οτι στο milwaukee.

Δεν εχω δοκιμασει τοmilwakeyy, αλλα με τον makita, που ερχοταν σετ με τις χρυσες μυτες στη θηκη δεν ειμαι ευχαριστημενος. Βγαινει ευκολα το μπιτ, αδυναμο μαγνητη. Οι μυτες ειναι οι καλυτερες ισως που υπαρχουν, κρατανε τη βιδα πολυ καλα, αλλα στον ανταπτορα υπαρχει θεμα.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μάλλον χρησιμοποιείς πολύ βαριές βίδες...

Δεν ειναι ολοι οι μαγνητικοι ανταπτορες οι ιδιοι, αυτο θελω να πω. Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου Μπαμπη!
Δεν πιστευεις δηλαδη οτι υπαρχει ουσιαστικη διαφορα δηλαδη μεταξυ των ανταπτορων που κυκλοφορουν?

Βεβαια μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με οποιονδηποτε ανταπτορα ειτε με εναν no name ειτε με τον καλυτερο.

Δεν εχω δοκιμασει τοmilwakeyy, αλλα με τον makita, που ερχοταν σετ με τις χρυσες μυτες στη θηκη δεν ειμαι ευχαριστημενος. Βγαινει ευκολα το μπιτ, αδυναμο μαγνητη. Οι μυτες ειναι οι καλυτερες ισως που υπαρχουν, κρατανε τη βιδα πολυ καλα, αλλα στον ανταπτορα υπαρχει θεμα.

Nek, μιλάμε για τον ίδιο αντάπτορα;
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, ο συγκεκριμένος είναι κυρίως για γυψοσανίδες, ο μαγνήτης δεν είναι στο σώμα αλλά στη θήκη.
Το μπιτ στερεώνεται κουμπωτά, κι όχι με το μαγνήτη, ο μαγνήτης είναι για τις βίδες.
Και βέβαια, τη δουλειά του, γί αυτή που προορίζεται δηλαδή, την κάνει μια χαρά. Όχι μόνο στις βίδες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ούτε καν τα στριφώνια δεν πέφτουν.

Δεν ειναι ολοι οι μαγνητικοι ανταπτορες οι ιδιοι, αυτο θελω να πω. Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου Μπαμπη!
Δεν πιστευεις δηλαδη οτι υπαρχει ουσιαστικη διαφορα δηλαδη μεταξυ των ανταπτορων που κυκλοφορουν?

Βεβαια μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με οποιονδηποτε ανταπτορα ειτε με εναν no name ειτε με τον καλυτερο.

Υπάρχει διαφορά Μιχάλη, αλλά αυτό που λέω είναι οτι είναι άνευ σημασίας.
Με τόσες αγορές που κάνουμε κατά καιρούς έχω συσσωρεύσει, εδώ και στο χωριό, πάνω από 25 αντάπτορες, ό,τι μάρκα μπορείς να φανταστείς.
Οι μισοί είναι κουμπωτοί βέβαια αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα από αδύναμο μαγνήτη, με κανέναν.
Αρκει να χρησιμοποιείται σωστά βέβαια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    136.5 KB · Views: 236
  • image.jpg
    image.jpg
    120.9 KB · Views: 237
  • image.jpg
    image.jpg
    110 KB · Views: 235
Last edited by a moderator:
Δεν διαφωνω οτι μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με καθε ανταπτορα, λιγο πολυ. Οπως και με καθε δραπανακι μπαταριας.

Ομως επειδη τελευταια βιδωσα καμμια 800αρια+ βιδες και παξιμαδοβιδες για συρταριες/dexion/κλπ ειδα οτι οι διαφορες δεν ειναι ασημαντες.
Αμα καθε λιγο και λιγακι το bit μενει πανω στη βιδα/παξιμαδι, υπαρχει θεμα.

Αυτη την εμπειρια μετεφερα εδω, στο συγκριτικο νημα, και ειπα οτι το milwaukee εχει τον ισχυροτερο μαγνητη και το wera ανταπτορακι επιπλεον κλειδωνει τα bits (με λαιμο) οπως το τσοκ του δραπανου.

Ο ανταπτορας μακιτα με το μαγνητικο sleeve μου φαινεται εξαιρετικα αβολος ιδιως για πολλαπλα βιδωματα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ο ανταπτορας μακιτα με το μαγνητικο sleeve μου φαινεται εξαιρετικα αβολος ιδιως για πολλαπλα βιδωματα.

Εδώ συμφωνώ απόλυτα.
Εγώ δεν τον χρησιμοποιώ ποτέ. Κι αν κάποια στιγμή χρειαστεί, επειδή δεν έχω άλλον κοντά μου, βγάζω τη θήκη.

Nek, μιλάμε για τον ίδιο αντάπτορα;
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, ο συγκεκριμένος είναι κυρίως για γυψοσανίδες, ο μαγνήτης δεν είναι στο σώμα αλλά στη θήκη.
Το μπιτ στερεώνεται κουμπωτά, κι όχι με το μαγνήτη, ο μαγνήτης είναι για τις βίδες.
Και βέβαια, τη δουλειά του, γί αυτή που προορίζεται δηλαδή, την κάνει μια χαρά. Όχι μόνο στις βίδες, ανεξαρτήτως μεγέθους, ούτε καν τα στριφώνια δεν πέφτουν.

Οχι δεν αναφερομαι σε αυτο με το sleeve.
Αναφερομαι σε αυτο του σετ αυτου,
image1.jpg

B28597

Το συγκεκριμένο δεν το ξέρω.
Το έχω ξαναδεί αλλά μόνο από φωτογραφία, δεν το έχω δουλέψει ποτέ.
Το δικό μου έχει (ισχυρό) μαγνήτη στο sleeve και τα bits κουμπώνουν στην τρύπα με συρμάτινη ασφάλεια.

Κι εγώ έχω τον ίδιο όπως του Μπάμπη αλλά πάντα τον βγάζω, είναι χοντροκομμένος και άβολος. άσε που είναι και πλαστικούρα και αν δεν προσέξεις μπορεί να γίνει ζημιά.

Έχω κι ένα Dewalt, πιο συμμαζεμένο αλλά με όχι τόσο καλό μαγνήτη, πλαστικός κι αυτός.

14lJVWS.jpg

VwOckiN.jpg

Ο αντάπτορας της milwaukee Μιχάλη έχει κι αυτός πλαστικό sleeve ; και οι βίδες έρχονται πρόσωπο με το μαγνήτη ;
ρωτάω γιατί στη φωτογραφία σου η μύτη εξέχει πολύ έξω. πως μαγνητίζεται η βίδα ; ή μήπως η μύτη που φαίνεται στη φωτό είναι πάνω από 2,5 cm ;

Η μυτη ειναι των 2.5εκ και μπαινει μεσα στο μεταλλικο ανταπτορα. Οι βιδες δεν ερχονται προσωπο με τον ανταπτορα/μαγνητη.

33798220066_490ddaf616_c.jpg

Τι να την κανεις την δυναμη συγκρατησης Γιωργο, οταν ο ανταπτορας ειναι μαπα απο εργονομια.
Προφανως ο μαγνητης της μακιτα που ερχεται προσωπο με τη βιδα ασκει ισχυροτερη δυναμη αλλα απλα δεν βολευει, τουλαχιστον εμενα.

μα ούτε κι εμένα Μιχάλη, αυτό λέω.
Και σε ρωτάω εσένα που έχεις δοκιμάσει και το millwaukee, βολεύει καλύτερα ; ο μαγνήτης έχει δύναμη να συγκρατεί μακριές βίδες ;
5 ευρώ και κάτι ψιλά κοστίζει απ ότι είδα, αν αξίζει θα το ήθελα να σου πω.
Το ψιλο-κοίταζα εδώ και καιρό αλλά δεν είχα δει και καμμιά κριτική καλή για να το αγοράσω.

Mini Test Drive Βενζινοκίνητης μηχανής γκαζόν Lux

Αν και εντάσσεται στα εργαλεία κήπου, αξίζει νομίζω μια μικρή παρουσίαση καθώς η συγκεκριμένη μηχανή γκαζόν με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι πολύ καλό vfm.

Αν και η Lux εδρεύει στην Γερμανία, εντούτοις τα εργοστάσια παραγωγής της είναι στην Κίνα (όπως π.χ. Einhell, Scheppach κ.λπ.).
Το μοντέλο της μηχανής είναι αυτό.

Αγοράστηκε προ λίγο ημερών από το Praktiker και λόγω κόστους στάλθηκε δωρεάν με μεταφορική (σε 3 μέρες από την μέρα παραγγελίας).

Το vfm δεν το βάζω τυχαία καθώς με 239 ευρώ περιλαμβάνει:

1) Μεταλλικό σασί
2) Ρόδες με διπλά ρουλεμάν
3) Κινητήρα Briggs and Stratton 500e
4) Πλάτος κοπής 46 cm
5) Δύο χρόνια εγγύηση
7) Πλαστικός προφυλακτήρας μπροστά για προστασία των τοίχων.
6) Βαριά κατασκευή στα σημεία που πονάνε και με εργονομικά χαρακτηριστικά (μαλακή λαβή ρύθμισης ύψους, ασφάλειες για ρύθμιση ύψους κ.λπ.)

Μερικές φωτό από το ξεπακετάρισμα και περιγραφή:

Σημείο που πονάει σε άλλες μηχανές γκαζόν. Οι περισσότερες μηχανές σε αυτό το σημείο έχουν πάσα πάνω στο πλαίσιο για το βίδωμα του τιμονιού. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν πεταλούδες έτσι ώστε να μην ζορίζονται τα πάσα και να έχουμε σαν αποτέλεσμα το φάγωμα αυτών ακόμα και με καθημερινή απλή χρήση.

Από μία πρόχειρη σύγκριση με αντίστοιχες επώνυμες μηχανές γκαζόν αυτής της κατηγορίας τιμής (υποτιθέμενο μοντέλο σύγκρισης η
showprod.php
).

Τιμή αγοράς - > 239 έναντι 299 της Husqvarna
Πλάτος κοπής -> 46 έναντι 40 της Husqvarna
Κινητήρας -> Briggs and Stratton 500e (140 cc) έναντι Briggs and Stratton 450e (125 cc)

Όπως φαίνεται λοιπόν πέραν της αρκετά χαμηλότερης τιμής οι επιδόσεις είναι πολύ καλύτερες ενώ και η ποιότητα κατασκευής σε ορισμένα σημεία φαίνεται αρκετά καλύτερη.

Όσοι θέλουν να αγοράσουν μία μηχανή γκαζόν για εκτάσεις έως 1.2 στρέμματα, η Lux αποτελεί μία καλή επιλογή με αξιόπιστο κινητήρα που θα αντέξει για πολλά χρόνια.

Ευχαριστούμε Νικόλα
Εχω παρατηρήσει καί εγώ τό ίδιο στά ηλeκτρικά εργαλεία Lux,ειδικά πού κοίταζα φαλτσοπρίονο radial η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα Einhell.

Αν και είμαι ανίδεος με τέτοιου είδους εργαλεία μιας και δεν ασχολούμαι, οφείλω να σε συγχαρώ Νίκο για την παρουσίαση. κάποιοι σίγουρα θα βρουν το τεστ αυτό πολύ ενδιαφέρον.

Να τη χαρείς λοιπόν τη μηχανούλα σου. !

Ευχαριστούμε Νικόλα
Εχω παρατηρήσει καί εγώ τό ίδιο στά ηλeκτρικά εργαλεία Lux,ειδικά πού κοίταζα φαλτσοπρίονο radial η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα Einhell.

Να είσαι καλά Δημήτρη.
Ναι είναι λίγο καλύτερα θα έλεγα και πιο προσεγμένα!

Αν και είμαι ανίδεος με τέτοιου είδους εργαλεία μιας και δεν ασχολούμαι, οφείλω να σε συγχαρώ Νίκο για την παρουσίαση. κάποιοι σίγουρα θα βρουν το τεστ αυτό πολύ ενδιαφέρον.

Να τη χαρείς λοιπόν τη μηχανούλα σου. !

Ευχαριστώ Γιώργο. Για τον ξάδερφο μου την πήρα που έχει καμιά 100αριά μέτρα γκαζόν και βαρέθηκε να το κόβει με του ρεύματος και να απλώνει μπαλαντέζες!

Last edited by a moderator:
Ράγα οδηγός Wolfcraft FKS 115

http://www.wolfcraft.com/en/products/p/guiding_systems/1_fks_115_guide_rail/s/p/index.html

H ράγα αλουμινίου είναι καλή ποιότητα μέ αντιολισθητικό πέλμα από κάτω,η πλαστική βάση δέν μού κάθετε καί πολύ καλά,αλλά φαίνεται καλή ποιότητα πλαστικό,έχει τά μεταλλικά στηρίγματα πού πάνε μπρός-πίσω καί μαγκώνουν μέ βίδα παξιμάδι τό δισκοπρίονο,έχει δυό απλούς σφιγκτήρες πού μπαίνουν συρταρωτά κάτω από τήν ράγα,η στήριξη είναι καλή του δισκοπρίονου,αλλά όχι νά γίνεται μπετόν μέσα στήν βάση,άν το τραβήξω από επάνω φυσικά βγαίνει από τά στηρίγματα,ίσως καί επειδή τό μικρό Bosch PKS40 πού έχω χωράει οριακά μέσα.
Η πλαστική βάση από τήν μιά μεριά (δέν έβγαλα φωτογραφία) έχει δυό μεταλλικές αλενόβιδες και σφίγκοντας τες δέν έχει καθόλου σχεδόν τζόγο η πλαστική βάση μέ τήν ράγα αλουμινίου.
Διάβαζα στό amazon κριτικές ότι η ράγα αλουμινίου είναι ψεύτικη στράβωσε ,τίποτα δέν ισχύει μιά χαρά είναι τό αλουμίνιο,άν τήν έσφιξε αυτός βάζοντας ένα μικρό κομμάτι ξυλου κοπής,και έπιασε μέ τους σφιγκτήρες τόν πάγκο σφίγκοντας στήν μέση τό μικρό κομμάτι σαφώς και υπάρχει περίπτωση νά στραβώσει.
Επίσης άλλοι λένε δέν σφίγγει καλά τό δισκοπρίονο με αυτά τά συστήματα επάνω στήν πλαστική βάση,αυτό ισχύει δέν γίνεται μπετόν τόν δισκοπρίονο επάνω στήν πλαστική βάση,αλλά μέ ώθηση μπρός-πίσω δέν υπάρχει θέμα.

Γενικά τήν δουλειά του τήν κάνει γιά ευθείες κοπές πού προορίζεται,τό ατού είναι ότι είναι universal γιά κάθε δικσοπρίονο και γενικά οικονομική.

od110.jpg

od210.jpg

od310.jpg

od410.jpg

od510.jpg

od610.jpg

od710.jpg