Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δοκιμασα τους μικρους σφικτηρες ξυλουργου που ειχε βγαλει προσφατα το Λιντλ, σετ 3 μικροι ή 2 μεγαλοι.
Θεωρω πλεον οτι κανουν μονο για ποδια σε τραπεζακι καφε (αν κανουν και γι αυτο). Το μεταλο της ραγας ειναι τοσο μαλακο που καμπλυλωνει σαν τοξο οταν σφιγγεις, ακομα και με σχετικα μικρο ανοιγμα.
Σε μια μαλιστα περιπτωση ακουσα τον σφικτηρα να "εκτοξευεται" στο διπλα δωματιο, καθως η καμπυλη που εκανε μαζι με την τοποθετηση σου σε στενο φιλετο, τον εκαναν να γλυστρησει απο το ξυλο και να γινει "πυραυλος".

Aναφορικα με τα επωνυμα αναλωσιμα που λεει ο Νεκταριος να πω οτι συμφωνω σε μεγαλο βαθμο ειδικα στα αναλωσιμα τα οποια ειναι εν δυναμει επικινδυνα οπως τα router bits και τα συναφη περιστρεφομενα.

Χτες βραδυ καθαριζα με dremel ενα μεταλλικο εξαρτημα με μια κινεζικη μινι ατσαλοβουρτσα (διπλα στην μπρουτζινη στη φωτο).
Σε καποια φαση απλα εκτοξευτηκε η κεφαλη και ακομα την ψαχνω.

37187209214_d93815e236_c.jpg

Διπλα στα βουρτσακι φαινεται ενας χιλιοφαγωμενος δισκος της dremel τον οποιο τον εχω απο τοτε που εχω dremel...
Παρ'οτι ειναι ταλαιπωρημενος οσο δεν παιρνει, εξακολουθει να κοβει και φυσικα εξακολουθω να τον χρησιμοποιω.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δοκιμασα τους μικρους σφικτηρες ξυλουργου που ειχε βγαλει προσφατα το Λιντλ, σετ 3 μικροι ή 2 μεγαλοι.
Θεωρω πλεον οτι κανουν μονο για ποδια σε τραπεζακι καφε (αν κανουν και γι αυτο). Το μεταλο της ραγας ειναι τοσο μαλακο που καμπλυλωνει σαν τοξο οταν σφιγγεις, ακομα και με σχετικα μικρο ανοιγμα.
Σε μια μαλιστα περιπτωση ακουσα τον σφικτηρα να "εκτοξευεται" στο διπλα δωματιο, καθως η καμπυλη που εκανε μαζι με την τοποθετηση σου σε στενο φιλετο, τον εκαναν να γλυστρησει απο το ξυλο και να γινει "πυραυλος".

Aναφορικα με τα επωνυμα αναλωσιμα που λεει ο Νεκταριος να πω οτι συμφωνω σε μεγαλο βαθμο ειδικα στα αναλωσιμα τα οποια ειναι εν δυναμει επικινδυνα οπως τα router bits και τα συναφη περιστρεφομενα.

Χτες βραδυ καθαριζα με dremel ενα μεταλλικο εξαρτημα με μια κινεζικη μινι ατσαλοβουρτσα (διπλα στην μπρουτζινη στη φωτο).
Σε καποια φαση απλα εκτοξευτηκε η κεφαλη και ακομα την ψαχνω.

37187209214_d93815e236_c.jpg

Διπλα στα βουρτσακι φαινεται ενας χιλιοφαγωμενος δισκος της dremel τον οποιο τον εχω απο τοτε που εχω dremel...
Παρ'οτι ειναι ταλαιπωρημενος οσο δεν παιρνει, εξακολουθει να κοβει και φυσικα εξακολουθω να τον χρησιμοποιω.

Τενεκεδες κυριοι...
Εργαλειο που ειναι για μια συγκεκριμενη δουλεια πρεπει να την κανει σωστα και με ασφαλεια. Οτιδηποτε λιγοτερο εχει ενα οριο που συνηθως σε εργαλεια απαιτησεων αυτο ειναι υψηλο.

Εμένα παραλίγο να με σκοτώσει ένας σφιγκτήρας κακής ποιότητας. Ήμουν πάνω από το υπό επεξεργασία υλικό, έσπασε η σιαγόνα του σφιγκτήρα, εκτοξεύτηκε και πέρασε μερικά εκατοστά από το κεφάλι μου... Από τότε μόνο επώνυμα εργαλεία και αναλώσιμα όσο κι αν κάνουν καθώς η ασφάλεια μας δεν εξαγοράζεται!

Aν μιλαμε για συγκολληση ξυλων η σημαντικοτητα της πιεσης του σφιγκτηρα ερχεται τριτη και καταιδρωμενη.
Το πιο σημαντικο ειναι τα τεμαχια να ειναι ισια. Το δευτερο σημαντικοτερο ειναι η σωστα απλωμενη κολλα παντου.
Το τριτο ειναι η πιεση του σφιγκτηρα που κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται να ειναι υπερβολικη αν συντρεχουν οι δυο παραπανω προυποθεσεις. Και υπερβολικη εννοω την πιεση που κανει τους σφιγκτηρες ποιοτητας λιντλ να σπανε.

Aν μιλαμε για συγκολληση ξυλων η σημαντικοτητα της πιεσης του σφιγκτηρα ερχεται τριτη και καταιδρωμενη.
Το πιο σημαντικο ειναι τα τεμαχια να ειναι ισια. Το δευτερο σημαντικοτερο ειναι η σωστα απλωμενη κολλα παντου.
Το τριτο ειναι η πιεση του σφιγκτηρα που κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται να ειναι υπερβολικη αν συντρεχουν οι δυο παραπανω προυποθεσεις. Και υπερβολικη εννοω την πιεση που κανει τους σφιγκτηρες ποιοτητας λιντλ να σπανε.

Σωστός ...όπως τις περισσότερες φορές !!! :)

Θα συμφωνήσω μαζί σου!

Δημήτρη πολυ ομορφο και απλό και με την DSH θα γινόταν πολυ πιο γρήγορο

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Αντώνη,εύκολα τό έκοψε η μικρούλα επιτραπέζια σέγα Proxxon τό οκουμέ 6 mm.

Γραφω δημόσια κάτι τέστ γιά τίς επιτραπέζιες σέγες μιάς καί τό έφερε η κουβέντα.

Ασε ξέχασα Αντώνη νά σέ ρωτήσω γιά τήν DSH μιά λεπτομέρεια,καί μού είπε ο Μιχάλη ότι δέν έχει τό παπουτσάκι γιά να κρατάει τό ξύλο κάτω,καί πρέπει νά τό κρατάω μέ τό χέρι σταθερά κάτω τό τεμάχιο πρός επεξεργασία γιά να μήν έρχεται επάνω,πράγμα κουραστικό,καί έτσι τήν απόκλεισα τήν DSH !!!!
Eίχα πάει προχτές στόν Μιχάλη καί ευχαριστώ,γιά κάτι τέστ Boston vs Dremel motosaw.Δοκιμή έγινε σέ επιφάνεια ελάτης 18 mm,κέρδιζε σέ ισχύ η Boston άλλα έπαθα "τραμπάκουλο" έχει υπερδύναμη,δέν έχει χαμηλά τό ράουλο (πού έχει η μικρή Proxxon,και τό πλαστικό παπουτσάκι πού κρατάει τήν λάμα η Dremel moto saw) πού κραταέι ίσια τήν λάμα καί μπορεί να χαθεί ο έλεγχος σε κοπές πού θέλουν ακρίβεια,δέν μέ βόλεψε οπότε άκυρο καί η Boston καί τέτοιου τύπου φασόν επιτραπέζιες σέγες.
Μεγάλη έκπληξη η Motosaw Dremel,άν καί 85 watt σάν τήν μικρή Proxon DS230 πού έχω,έχει μεγαλύτερη δύναμη από τήν μικρή Proxxon,μάλλον ίσως να έχει μεγαλύτερη διαδρομή η λάμα τί νά πώ,βέβαια μικρότερη δύναμη από τήν Boston,αλλαγή λάμας εύκολα η Dremel χωρίς ρεγουλατόρους απλά μέ μιά κίνηση,σταθερή κοπή ακριβείας σαν τήν μικρή Proxxon,μειονέκτημα ο θόρυβος τής Dremel,καί ο διακοπτης που πρέπει να σκύβεις γιά νά τήν κλείσης,αλλα αυτό λύνεται μέ προέκταση καλωδίου καί ένα διακόπτη πορτατίφ διπλα στήν σέγα,η μέ ενα ένα μικρό πολύμπριζο μέ διακόπτη δίπλα στήν σέγα.

Επειδή οι εσωτερικές κοπές μέ ακέφαλες είναι μπελάς μέ τίς βίδες,βίδωνε-ξεβίδωνε-ρεγουλάριζε.
Σκέφτομαι νά πάρω καί τήν Dremel Moto saw καί άς μήν παίρνει ακέφαλες δέν κάνω τόσο λεπτά σχέδια,μόνο καί μόνο γιά εσωτερικές κοπές,γιά νά μήν ξεβιδώνω,καί γιά κάποιο χοντρότερο ξύλο πού η μικρή Proxxon ζορίζεται.

Tελικά μεγάλο πράγμα οι δοκιμές στήν πράξη τί βολεύει τόν καθένα,σέ γλυτώνουν από κόπο καί χρήμα.

Last edited:
Ευχαριστώ Αντώνη,εύκολα τό έκοψε η μικρούλα επιτραπέζια σέγα Proxxon τό οκουμέ 6 mm.

Γραφω δημόσια κάτι τέστ γιά τίς επιτραπέζιες σέγες μιάς καί τό έφερε η κουβέντα.

Ασε ξέχασα Αντώνη νά σέ ρωτήσω γιά τήν DSH μιά λεπτομέρεια,καί μού είπε ο Μιχάλη ότι δέν έχει τό παπουτσάκι γιά να κρατάει τό ξύλο κάτω,καί πρέπει νά τό κρατάω μέ τό χέρι σταθερά κάτω τό τεμάχιο πρός επεξεργασία γιά να μήν έρχεται επάνω,καί έτσι τήν απόκλεισα τήν DSH !!!!
Eίχα πάει προχτές στόν Μιχάλη καί ευχαριστώ,γιά κάτι τέστ Boston vs Dremel motosaw.Δοκιμή έγινε σέ επιφάνεια ελάτης 18 mm,κέρδιζε σέ ισχύ η Boston άλλα έπαθα "τραμπάκουλο" έχει υπέρδύναμη,καθώς δέν έχει χαμηλά τό ράουλο (πού έχει η μικρή Proxxon,και τό πλαστικό παπουτσάκι πού κρατάει τήν λάμα η Dremel moto saw) πού κραταέι ίσια τήν λάμα καί μπορεί να χαθεί ο έλεγχος σε κοπές πού θέλουν ακρίβεια,δέν μέ βόλεψε οπότε άκυρο καί η Boston καί τέτοιου τύπου φασόν επιτραπέζιες σέγες.
Μεγάλη έκπληξη η Motosaw Dremel,άν καί 85 watt σάν τήν μικρή Proxon DS230 πού έχω,έχει μεγαλύτερη δύναμη από τήν μικρή Proxxon,μάλλον ίσως να έχει μεγαλύτερη διαδρομή η λάμα τί νά πώ,βέβαια μικρότερη δύναμη από τήν Boston,αλλαγή λάμας εύκολα η Dremel χωρίς ρεγουλατόρους απλά μέ μιά κίνηση,σταθερή κοπή ακριβείας σαν τήν μικρή Proxxon,μειονέκτημα ο θόρυβος τής Dremel,καί ο διακοπτης που πρέπει να σκύβεις γιά νά τήν κλείσης,αλλα αυτό λύνεται μέ προέκταση καλωδίου καί ένα διακόπτη πορτατίφ διπλα στήν σέγα,η μέ ενα ένα μικρό πολύμπριζο μέ διακόπτη δίπλα στήν σέγα.

Επειδή οι εσωτερικές κοπές μέ ακέφαλες είναι μπελάς μέ τίς βίδες,βίδωνε-ξεβίδωνε-ρεγουλάριζε.
Σκέφτομαι νά πάρω καί τήν Dremel Moto saw καί άς μήν παίρνει ακέφαλες δέν κάνω τόσο λεπτά σχέδια,μόνο καί μόνο γιά εσωτερικές κοπές,γιά νά μήν ξεβιδώνω,καί γιά κάποιο χοντρότερο ξύλο πού η μικρή Proxxon ζορίζεται.

Tελικά μεγάλο πράγμα οι δοκιμές στήν πράξη τί βολεύει τόν καθένα,σέ γλυτώνουν από κόπο καί χρήμα.

Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει που δεν έχει παπουτσάκι. Όλα μια συνήθεια είναι. Άσε που νομίζω ότι έχεις καλύτερο control χωρίς παπουτσάκι.

Την dremel την έχει ο τζουτζης και ποτέ δεν του κάθησε σωστα. Στειλτου ενα μνμ μηπως και την πουλα.

Επίσης πριν αποφασίσεις, οπωσδήποτε δοκιμή με την DSH. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα και ίσως αναθεωρήσεις.

Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει που δεν έχει παπουτσάκι. Όλα μια συνήθεια είναι. Άσε που νομίζω ότι έχεις καλύτερο control χωρίς παπουτσάκι.

Την dremel την έχει ο τζουτζης και ποτέ δεν του κάθησε σωστα. Στειλτου ενα μνμ μηπως και την πουλα.

Επίσης πριν αποφασίσεις, οπωσδήποτε δοκιμή με την DSH. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα και ίσως αναθεωρήσεις.

Μέ βλέπω νά έρχομαι πρός Ραφήνα μεριά :flipout: -bye-

Την έχω κι εγώ τη motosaw. Αν ενδιαφέρεται καποιος την πουλαω. αχρησιμοποίητη ειναι και εχω και δυο σευ πριονακια ντρεμελ ενα για ισιες ξαι ενα για καμπυλες τομες. Παπουτσάκι που παταει το ξυλο στο τραπεζι εργασιας εχει.

Τις προάλλες χρειαζόμουν ένα 150αρι γυαλόχαρτο. Βρήκα στο ντουλάπι κάποια wolfcraft και με την ευκαιρία, παρουσιάζω.
Μου έκανε τρομερη εντύπωση το ποσό γρήγορα, χάλασε! Σε τρίψιμο με το χέρι, για 4λεπτα κ χάλαγε το κομμάτι! Δεύτερη φορά, το ίδιο! Επιβεβαιωθηκε η κακή γνώμη που είχα για την εταιρεία! Υπερβολικά υπερτιμημένη και ποιότητα lidl! Και όποιος με γνωρίζει ξέρει πόσο φιλικά προσκείμενος είμαι στα γερμανικά προϊόντα!
Απογοητευτικό.
4ac9ce694dc699835d9b40f4f9126139.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν νομίζω οτι η Wolfcraft είναι ποιότητα Lidl.
Από πολτε τα έχεθς τα γυαλόχαρτα; Τι ακριβώς χάλασε, η κόμωση ή μήπως το χαρτί ήταν πολυκαιρισμένο και σκιζόταν εύκολα;
Πάντως, μια πουτανα φέραμε... Τα Ελληνικά Smirdex είναι εξαιρετικά.

Συμφωνω. Και εγω για χυμα γυαλοχαρτα τα smiridex παιρνω και εχουν πολυ καλα χαρακτηριστικα. Τοσο σε αφαιρεση υλικου οσο και σε μακροζωια.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από πολτε τα έχεθς τα γυαλόχαρτα; Τι ακριβώς χάλασε, η κόμωση ή μήπως το χαρτί ήταν πολυκαιρισμένο και σκιζόταν εύκολα;

Από ορθογραφία πάντως τα έκανες όντως ......@ουτάνα

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ασε ξέχασα Αντώνη νά σέ ρωτήσω γιά τήν DSH μιά λεπτομέρεια,καί μού είπε ο Μιχάλη ότι δέν έχει τό παπουτσάκι γιά να κρατάει τό ξύλο κάτω,καί πρέπει νά τό κρατάω μέ τό χέρι σταθερά κάτω τό τεμάχιο πρός επεξεργασία γιά να μήν έρχεται επάνω,πράγμα κουραστικό,καί έτσι τήν απόκλεισα τήν DSH !!!!
Eίχα πάει προχτές στόν Μιχάλη καί ευχαριστώ,γιά κάτι τέστ Boston vs Dremel motosaw.Δοκιμή έγινε σέ επιφάνεια ελάτης 18 mm,κέρδιζε σέ ισχύ η Boston άλλα έπαθα "τραμπάκουλο" έχει υπερδύναμη,δέν έχει χαμηλά τό ράουλο (πού έχει η μικρή Proxxon,και τό πλαστικό παπουτσάκι πού κρατάει τήν λάμα η Dremel moto saw) πού κραταέι ίσια τήν λάμα καί μπορεί να χαθεί ο έλεγχος σε κοπές πού θέλουν ακρίβεια,δέν μέ βόλεψε οπότε άκυρο καί η Boston καί τέτοιου τύπου φασόν επιτραπέζιες σέγες.

H dsh έχει παπουτσάκι (μακρύ διαφανές πλαστικό ) , δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά υπάρχει , όταν χρησιμοποιώ με pin στην proxxon έχω χαλαρές τις βίδες συγκράτησης και αλλάζει η λάμα πανεύκολα γιατί έχει και εσοχή στην πάνω -κάτω μεριά για να ασφαλίσει το pin , η διαφορά με την dremel (την έχω και αυτή ) είναι ότι για να τεντώσεις την λάμα στην μια γυρίζεις ένα μοχλό (dremel) στην άλλη κάνεις μερικές στροφές μια βίδα (proxxon) με καλά τεντωμένη λάμα στην dsh σε νορμάλ πάχη δεν λυγίζει , μέχρι 4 εκατοστά μερικές 3d φιγούρες που έκανα δεν είχα κανένα πρόβλημα (πρέπει να ανεβάσω τα σχέδια και τις φιγούρες ) , και κάτι πολύ σημαντικό που έμενα μου χρειάστηκε μετά απο ένα χρόνο είναι η κλίση του τραπεζίου , απο κουτάκια για 45 μοίρες κλίση στο κάθε άκρο μέχρι τα καλαθάκια που είχα δείξει παλιότερα αν θυμάσαι που θέλουμε μερικές μόνο μοίρες .Αν εξαιρέσεις τα (σημαντικά ) διπλά χρήματα που´έχει η dsh και είναι ένα πρόβλημα οι δυνατότητές της για μικροκατασκευές είναι υπερβολικά πολλές,
91UjOKNFqvL._SX492_.jpg

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εγώ Μπάμπη ο, τι έχω από wolfcraft με έχει προδώσει! Η αλήθεια είναι ότι τα έχω καιρό, στο ίδιο όμως ντουλάπι έχω κ τα smiridex τον ίδιο καιρό και δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Αυτά μετά από λίγο μπούκωναν και έχαναν την δυνατότητα για τρίψιμο με αποτέλεσμα να ξεφλουδιζουν κ να σκίζονται.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι όπως μου τα λές νομίζω οτι έχεις δίκιο.
Είναι και οως θα σου κάτσει βέβαια, πχ εγώ απογοητευμένος από ένα 40-άρι forstner της Milwaoukee πήρα ένα Wolfcraft και ήταν πολύ καλύτερο. Βέβαια 6 το Milwaukee και 14 το Wolfcraft, έχει σημασία κι αυτό.