Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εχω στειλει στην Αγγλία πισω και μαλιστα επειδη πληρωσα 30κατι ευρω μου πιστωσανε 30κατι λιρες, δεν καθησαν καν να κανουν την ισοτιμια

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επικοινωνησα με την amazon. Κανονισαν αποστολη εκ νεου του ιδιου εργαλειου και θα επιστρεψω εγω το ελατωματικο.
Τα λεμε σε κανα μηνα...

Στελνεις με δικα σου εξοδα οσο και να κανει και τους επισυναπτεις την απόδειξη πληρωμηας στα ΕΛΤΑ.
Σου πιστωνουν κατόπιν ολο το ποσο με τα μεταφορικα.
Σε αυτό ειναι αψογοι.

Τωρα να το πω???

ΜΑΚΙΤΑ τι πηγες και πηρες.....

Χαχαχα

Ενας λογος που την πλειονοτητα των εργαλειων, και οχι μονο, τα παραγγελω απο αμαζον και οχι απο ebay η αλλου οπου ειναι λιγο φτηνοτερα ειναι ακριβως αυτος: Oταν υπαρξει προβλημα, θα στο λυσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Να (ξανα)πω ενδεικτικα οτι πριν λιγο καιρο ειχα παραγγειλει εαν μικρο αμονι απο αμαζον. Στην παραλαβη διαπιστωσα οτι δεν ηταν το ιδιο με αυτο της φωτογραφιας.
Ανεφερα το γεγονος και ΑΜΕΣΑ μου πιστωθηκε το ποσο που ειχα πληρωσει, λεγοντας μου οτι μπορω να κρατησω αυτο που παρελαβα.

Γενικοτερα στα 10+ περιπου χρονια που ειμαι πελατης του αμαζον με αρκετες αγορες καθε μηνα μου εχουν τυχει μολις 3-4 περιπτωσεις προβληματικων συναλλαγων και ΠΑΝΤΟΤΕ λυθηκαν με αριστο τροπο. Για μενα ειναι μακραν το καλυτερο και ασφαλεστερο ιντερνετικο καταστημα, απο ολες τις αποψεις.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Στελνεις με δικα σου εξοδα οσο και να κανει και τους επισυναπτεις την απόδειξη πληρωμηας στα ΕΛΤΑ.
Σου πιστωνουν κατόπιν ολο το ποσο με τα μεταφορικα.
Σε αυτό ειναι αψογοι.

Τωρα να το πω???

ΜΑΚΙΤΑ τι πηγες και πηρες.....

Χαχαχα

Ενας λογος που την πλειονοτητα των εργαλειων, και οχι μονο, τα παραγγελω απο αμαζον και οχι απο ebay η αλλου οπου ειναι λιγο φτηνοτερα ειναι ακριβως αυτος: Oταν υπαρξει προβλημα, θα στο λυσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Να (ξανα)πω ενδεικτικα οτι πριν λιγο καιρο ειχα παραγγειλει εαν μικρο αμονι απο αμαζον. Στην παραλαβη διαπιστωσα οτι δεν ηταν το ιδιο με αυτο της φωτογραφιας.
Ανεφερα το γεγονος και ΑΜΕΣΑ μου πιστωθηκε το ποσο που ειχα πληρωσει, λεγοντας μου οτι μπορω να κρατησω αυτο που παρελαβα.

Γενικοτερα στα 10+ περιπου χρονια που ειμαι πελατης του αμαζον με αρκετες αγορες καθε μηνα μου εχουν τυχει μολις 3-4 περιπτωσεις προβληματικων συναλλαγων και ΠΑΝΤΟΤΕ λυθηκαν με αριστο τροπο. Για μενα ειναι μακραν το καλυτερο και ασφαλεστερο ιντερνετικο καταστημα, απο ολες τις αποψεις.
ΕΛΤΑ.?
Εχω σκοπο να παω σε courier αυριο.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χθες παρελαβα τη makita djr188Z σπαθοσεγα μπαταριας, σημερα την επιστρεφω
https://www.amazon.de/Makita-DJR188...3&s=gateway&sprefix=Makita+djr,aps,300&sr=8-1

Δεν δουλευει σωστα. Ξεκιναω να κοβω και σταματαει συντομα πριν ολοκληρωσω τη κοπη. Σαν να υπερφορτωθηκε. Ακομη και σε χρηση στον αερα μετα απο λιγα δευτερολεπτα σταματαει. Στεναχωρηθηκα πολυ και συναμα τσατιστηκα.

Μην απογοητεύσαι πιστεύω ότι δεν εχει πάρει όλα τα φορτία της η μπαταρία επειδή είναι καινούργια. Μετά από μερικές φορτίσεις θα δείξει. Το ευχομαι δηλαδή..

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειναι αληθεια οτι μετα απο καμμια δεκαρια φορτισεις μια μπαταρια λιθιου φτανει στο μαξιμουμ της αποδοσης της, αλλα πιστευω οτι το προβλημα του εργαλειου δεν ειναι η μπαταρια.

Ειναι αληθεια οτι μετα απο καμμια δεκαρια φορτισεις μια μπαταρια λιθιου φτανει στο μαξιμουμ της αποδοσης της, αλλα πιστευω οτι το προβλημα του εργαλειου δεν ειναι η μπαταρια.
Και φαίνεται πολύ καλό εργαλείο. Τελικά όλα είναι και θέμα Τύχης!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειχε παιχνιδι σημερα οπου τεσταραμε 5 διαφορετικα τρυπανια για μπετον/πετρα.

Εδω οι συμμετοχες.
40483697523_b135b38b19_c.jpg

Απο τα απλα τρυπανια ειχαμε Bosch CYL9 Robust line, Dexter Pro και Βosch απο τις οικονομικες σειρες Χ-line της bosch.
Aπο τα SDS τρυπανια ειχαμε τα τετρακοπα Dexter και τα κανονικα SDS της Dewalt.

Εδω ολα μαζι. Tα τρυπανακια ειναι ολα διαμετρου 8μμ.
47449587701_78b2a37087_c.jpg

Απο αριστερα: SDS Dewalt, SDS Dexter τετρακοπο, Bosch CYL9, Dexter Pro και Βοsch απλο της σειρας X-line.

Eδω ο χαμος, η πετρα καρυστου ~2.5εκ παχους διαλυθηκε στο τελος.
40483696773_b693fde2f7_c.jpg

Χρησιμοποιηθηκαν 2 δραπανα, ενα κανονικο 18βολτο κρουστικο της Stanley και ενα 18βολτο SDS τρυπανι/πιστολετο της Ryobi. Και ενα χρονομετρο!

Και εδω το πολυποθητο αποτελεσμα ενος συγκριτικου που θα βρειτε μονο στο ΑVclub:)
46726547444_066638e89d_b.jpg

Ο χρονος διατρησης ειναι σε δευτερολεπτα. Η πιεση στο δραπανο κανονικη προς υψηλη. Η ρυθμιση στην κρουση και στην δευτερη ταχυτητα. Τρυπανια 8μμ.

Γενικως δεν υπηρχαν ιδιαιτερες εκπληξεις, ολα πηγαν λιγο πολυ οπως ακριβως το φανταζομουν.

Τα SDS τρυπανια ειναι σαφως πιο γρηγορα απο τα απλα. Επισης τα τετρακοπα SDS τρυπανια ειναι λιγο πιο γρηγορα απο τα απλα SDS.
Στα κοινα τρυπανια ομως μου εκανε αρκετα μεγαλη εντυπωση η διαφορα του CYL9 απο τα υπολοιπα. Αφου εκανα και δευτερη διατρηση για να διαπιστωσω οτι οντως ετσι ειναι.
Τελικα τα CYL9 ειναι ακριβα αλλα κανουν και μεγαλη διαφορα. Το σετακι αυτο το εχω αρκετα χρονια και η φθορα του ειναι μηδαμινη ενω η αποδοση του κορυφαια.

Τα Dexter Pro λογω σχηματος/κατασκευης τα περιμενα πιο 'γρηγορα'. Το τρυπανι Bosch των σειρων X-line ειναι ενα κοινο budget τρυπανι λιγο καλυτερο απο τα noname.
Τα απλα SDS τρυπανια της Dewalt θεωρω οτι ειναι value for money. Αριστα και γερα τρυπανια.

Τα τετρακοπα της Dexter εκαναν πολυ καλη δουλεια και ειναι μια χαρα για εναν ερασιτεχνη και οχι μονο. Φαινεται ομως οτι τα τετρακοπα bosch μπορουν να βρεθουν σε παρομοιες τιμες, αρα αξιζει το λιγο παραπανω κοστος για να εχεις τα Bosch. Τα τετρακοπα Dewalt βγαινουν πολυ ακριβα και ειμαι περιεργος εαν δικαιολογουν την διαφορα τιμης με τααντιστοιχα τετρακοπα SDS της Bosch.

Aυτα τα ολιγα περι τρυπανιων. Ηταν ενα διασκεδαστικο και ενδιαφερον παιχνιδι. Αν εχετε καποια σχετικη ερωτηση, εδω ειμαστε!

Να ξαναπουμε εδω οτι η διαφορα ενος SDS δραπανου (με SDS τρυπανι) σε ζορικη διατρηση (μπετον,μαρμαρο,πετρα, κλπ) ειναι πολυ μεγαλη συγκρινομενη με ενα κοινο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο. Ο χρονος διατρησης (η ευκολια τρυπηματος δηλαδη) με ενα SDS δραπανο μπορει να ειναι ο μισος η και ακομα πολυ μικροτερος σε σχεση με ενα κοινο κρουστικο -αναλογα με την ποιοτητα των τρυπανιων που χρησιμοποιουμε.

• Like
Reactions: nikfor and nickolas
Μιχαλη...απλα :grinning-smiley-043

Εντελως αναμενομενα τα παραπανω...
Απλως η εκπληξη οπως αναφερες ειναι τα CYL-9 οπου και εγω τα δοκιμασα σημερα στην δουλεια για μια στερεωση ραφιων και 2 εξαρτηματων σε μπανιο...σου εδινε την εντυπωση οτι "κοβει" σαν ενα απλο SDS...και μαλιστα ευθυβολα χωρις να παιζει η να ξεκεντραρει...

Να ξαναπουμε εδω οτι η διαφορα ενος SDS δραπανου (με SDS τρυπανι) σε ζορικη διατρηση (μπετον,μαρμαρο,πετρα, κλπ) ειναι πολυ μεγαλη συγκρινομενη με ενα κοινο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο. Ο χρονος διατρησης (η ευκολια τρυπηματος δηλαδη) με ενα SDS δραπανο μπορει να ειναι ο μισος η και ακομα πολυ μικροτερος σε σχεση με ενα κοινο κρουστικο -αναλογα με την ποιοτητα των τρυπανιων που χρησιμοποιουμε.

Αυτος ειναι οντως ειναι ο γενικος μπουσουλας περι του τι γινεται....

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχαλη...απλα :grinning-smiley-043

Εντελως αναμενομενα τα παραπανω...
Απλως η εκπληξη οπως αναφερες ειναι τα CYL-9 οπου και εγω τα δοκιμασα σημερα στην δουλεια για μια στερεωση ραφιων και 2 εξαρτηματων σε μπανιο...σου εδινε την εντυπωση οτι "κοβει" σαν ενα απλο SDS...και μαλιστα ευθυβολα χωρις να παιζει η να ξεκεντραρει...

Eυχαριστω Κωστη, πλακα ειχε το τεστακι :))

Ναι, δεν θα ηταν και μεγαλη υπερβολη να συγκρινεις την αποδοση του CYL9 με ενα τρυπανι SDS. Aκομα μια φορα τα τρυπανακια αυτα με εντυπωσιασαν.
Ηξερα μεν οτι ηταν πολυ καλα και ποιοτικα, το εβλεπα στην πραξη, αλλα να βλεπεις να υπερτερουν τοσο πολυ σε ενα συγκριτικο ειναι λιγακι εκπληξη.

Μιχάλη για άλλη μια φορά άψογος στα τεστ, και οι φωτό σου υπέρ του δέοντος λεπτομερείς. Σε ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες δοκιμές.
Μια ερώτηση μόνο. τα sds τρυπάνια μπορούν να δουλέψουν σε απλά κρουστικά δράπανα ;

Πολυ σωστη ερωτηση Γιωργο την οποια την απαντησα μολις σημερα λογω ενος μαστορεματος που επρεπε να κουβαλαω 2 δραπανα (ενα sds και ενα κανονικο) και δοκιμασα μηπως μπορουσα να παρω μονο το ενα, βαζοντας το μακρυ SDS τρυπανι στο τσοκ του κανονικου δραπανου. Ομως δεν γινεται δουλεια.

Θεωρητικα φαινεται οτι μπορεις να βαλεις το SDS τρυπανι μεσα στο τσοκ ενος κοινου δραπανου και να το σφιξεις οπως τα κοινα τρυπανια.
Ομως οταν πας να το σφιξεις, δεν σφιγγει καλα, δεν σφιγγει ισια. Ασε που μπορει να χαλασει το τσοκ.

Την περίμενα αυτή την σύγκριση να δω την γνώμη σου για τα dexter. Ευχαριστούμε Μιχάλη. Έχω δοκιμάσει κι εγώ sds σε κλασικό τσοκ και δεν.. Ενώ νομίζεις ότι θα σφίξει, δεν σφίγγει καλά και δεν κεντράρει.
Από βδομάδα θα επισκεφτώ το Leroy στη Θεσσαλονίκη, λες να πάρω ένα σετάκι τετρακοπα; είναι vfm;

Μετα απο 20 τρυπες θα κοβει το ιδιο καλα το cyl9 ?
Γιατι στο sds τα λεμε μετα απο 500 τρυπες, εκτος απροοπτου παντα, αστοχιας.

Την περίμενα αυτή την σύγκριση να δω την γνώμη σου για τα dexter. Ευχαριστούμε Μιχάλη. Έχω δοκιμάσει κι εγώ sds σε κλασικό τσοκ και δεν.. Ενώ νομίζεις ότι θα σφίξει, δεν σφίγγει καλά και δεν κεντράρει.
Από βδομάδα θα επισκεφτώ το Leroy στη Θεσσαλονίκη, λες να πάρω ένα σετάκι τετρακοπα; είναι vfm;

Value for money δεν θα τα ελεγα τα τετρακοπα Dexter, εκτος αν ειχαν την μιση τιμη απο τα αντιστοιχα Bosch.
Oμως κανουν την δουλεια τους καλα οπως φαινεται. Τωρα απο θεμα αντοχης φανταζομαι να ειναι οκ για μας, δεν τρυπαμε μπετον και καθε μερα.

Αξιζει να εχεις ενα σετακι 6,8 και 10μμ. Θα σου κοστισουν περιπου 10ευρω και θα σου μειωσουν σημαντικα τον χρονο διατρησης σε σχεση με κοινα τρυπανακια.

Μετα απο 20 τρυπες θα κοβει το ιδιο καλα το cyl9 ?
Γιατι στο sds τα λεμε μετα απο 500 τρυπες, εκτος απροοπτου παντα, αστοχιας.

Σιγουρα εχω κανει πανω απο 20 τρυπες και με το 4αρι (για προτρυπημα) και με το 8αρι CYL9. Tα τρυπανακια φαινονται και τρυπανε σαν καινουρια.

Μιχάλη σέ ευχαριστούμε,πολύ καλό καί λεπτομερές τό τέστ,τέτοια χρήσιμα post ανεβάζουν τό forum.:a0210: