Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Test drive ηλεκτρικων εργαλειων κοπης ξυλου

Που κολλαει αυτο στο νημα κυρ Μπαμπη?
Δυστυχως το αλουμινιο σε μικρες διατομες οπως αυτη δεν ειναι πολυ αξιοπιστο.
Παρε μια Bulle απο Παυλαυο Προμηθέα κλπ και θα δεις στην διασταση αυτη μονη για κολωνατο ειναι 2 κιλα!

Αυτα ειναι!! Ειναι και ακριβο σετακι :))

Πολυ ωραιο review.
Εξαιρετικα τρυπανια πατριωτακι.
Προ 15 χρονια ειχα φερει ενα σετ απο Αμερικη και ειχα ενθουσιαστει.
Βεβαια τα δικα μου ειναι σε ιντζες αλλα μικρο το κακο.
Προτρυπημα και τρυπημα σε μια κίνηση.

Ευχαριστω παιδες!

Οχι Πανο δεν ανεβαζουν θερμοκρασια οπως τα HSS η τα μαυρα. Μεχρι τα 6μμ ακομα και τα 8μμ εισαι οκ. Στα λιγα δευτερολεπτα που διαρκει η διατρηση δεν υπαρχει θεμα.
Βεβαια τωρα αν τρυπησεις χοντρο σε παχος και σκληρο ατσαλι τοτε ναι θα χρειαστει λιπανση καθως η διατρηση θα εχει διαρκεια και πρεπει να προστατευτει το τρυπανι.

Ωραια και η παρουσιαση στα τρυπανακια μεταλλου...οπου σετ καλο δεν εχω....
Θα παρω ενα της Dewalt και εγω καποια στιγμη να υπαρχει.....φενονται καλα στην δοκιμη του Mr Μιχαλη...!!!

(Καμια σχεση με τις παρουσιασεις του Μιχαλη, απλως καταθετω μια εμπειρια).

Δοκιμασα να τρυπησω μεταλλικες γωνιές, σκληρες μαλλον, παχους 2,5mm, με το dremelοειδες parkside μπαταριας και με το δραπανοκατσαβιδο.
Τρυπες 2mm και 1mm παχους.
Τα τρυπανακια ηταν 3 ειδων: No name κινεζικα του κιλου, parkside (τα 2mm) και Dexter pro του Leeroy κοβαλτιου.

Εν συντομια, οι 1mm τρυπες με τα κινεζικα...απλως δεν ανοιγανε. Οι 2mm με τα κινεζικα ανοιξανε με τα πολλα, με πολλη πιεση, λαδακι και υπομονη. Οι 2mm με τα parkside ανοιξανε, λιιιγο πιο ευκολα.
Τα dexter pro...ειχανε πλακα. Πραγματικα δεν το πιστευα! Κοιταζα και ξανα-κοιταζα να σιγουρευτω οτι καταλαβα καλα τι εγινε. Οι τρυπες ανοιγαν σε 1 δευτερολεπτο περιπου, σαν σε βουτυρο.
Πραγματικα εντυπωσιαστηκα.
Δεν ξερω ποσο κρατανε και πως τροχιζονται, αλλα τουλαχιστον στην αρχη ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που δεν αξιζει να χρησιμοποιεις τιποτε αλλο (φανταζομαι και πιο καλες μαρκες κοβαλτιου πως θα ειναι).

Μια χαρα εμπειρια κατεθεσες Αγγελε και ΠΑΡΑ παρα πολυ χρησιμη. :2thumb22sup:

Ειμαι σιγουρος οτι πολυ κοσμος, ακομα και ανθρωποι που ασχολουνται εντονα με DIY, δεν θα ειχαν υπ'οψη τους τα παραπανω που γραφεις σχετικα με τα διαφορα τρυπανακια μεταλλου.

Ειναι οπως το λες και οπως το ειχαμε πει και παλαιοτερα. Οταν καποιος δοκιμασει τα τρυπανια κοβαλτιου, δεν θα ξαναπαει πισω στα απλα τρυπανια για μεταλλο.

Επισης εχεις δικιο στο οτι οντως υπαρχουν διαφορες ποιοτητες τρυπανιων κοβαλτιου. Οι πιο επωνυμες μαρκες δινουν καλυτερο προιον αποδεδειγμενα.
Η Dexter, κρινοντας απο τα αλλα τρυπανια της που εχω δοκιμασει, ειναι μια αξιοπρεπης μαρκα που ομως δεν μπορει να συγκριθει με τα ειδικα τρυπανια (και ακριβοτερα βεβαια) που βγαζουν οι πιο μεγαλες γνωστες μαρκες εργαλειων.

Μήπως μοιάζουν λίγο;

Milwaukee

12985117_0_z.jpg

Izar

25274-1547566097.jpg

Hilti

9384173436958.jpg

Makita

38273710-o1_2.jpg

Bosch

38273710-o1_2.jpg

Δεν ξέρω-δεν απαντώ

FG-75CO-S13-600x600.jpg

Τα κοβαλτιου είναι πολύ άκαμπτα και σπάνε πολύ εύκολα αν τα πας στραβά αυτό είναι το μοναδικό τους ελλατωμα.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυστυχως ετσι ειναι, οσο πιο σκληρο ειναι το κραμα ατσαλιου, τοσο πιο ευθραυστο ειναι. Αυτο ισχυει για τα τρυπανια απο ατσαλι με κοβαλτιο στο κραμα τους.

Υπαρχουν και τα τρυπανακια ΗSS με επικαλυψη τιτανιου τα οποια ειναι πιο φτηνα απο του κοβαλτιου αλλα οταν χασουν την επικαλυψη τους, χανουν και την διατρητικη τους ικανοτητα.
Το ποσο γρηγορα θα φθαρουν εξαρταται απο την ποιοτητα τους. Τα κινεζικα, οσα εχω δοκιμασει τελος παντων, δεν αξιζουν φραγκο.

Για αυτό υσχιει ότι και στο ξύλο και ένας λόγος παραπάνω που είναι σίδερο.. πρώτα προτρυπημα με μικρότερο τρυπανι και ύστερα με μεγαλύτερο..

Βέβαια ότι πληρώνεις πέρνεις για να σου κρατήσει...

Απάντηση: Test drive ηλεκτρικων εργαλειων κοπης ξυλου

Έχω αρχίσει και ξενερώνω άσχημα με την άθλια ποιότητα κάποιων Wolfcraft. Αν και σαν εταιρία έχει κάποια αξιόλογα εξαρτήματα, που δεν είναι φτηνά βέβαια, υπάρχουν και κάποια που είναι τελείως ψεύτικα.
Αυτή η μέγγενη μου έσπασε την 5η ή την 6´φορά που τη χρησιμοποίηση. Και σιγά το σφίξιμο που της έκανα, πόσο να σφίξεις με το χέρι;
Τα ίδια και χειρότερα η μικρή της μέγγενη. Μόλις τη ζόρισα λίγο στο σφίξιμο, πάντα με το χέρι, κλώτησε και κούρεψε τις βόλτες στο σπείρωμα.
Ίδιο υλικό βέβαια, εντελώς της πλάκας, και ξερό ψωμί θα άντεχε παραπάνω. :slapface:

attachment.php

Ευτυχώς που κάποια μπορούμε τα φτιάχνουμε ξανά μόνοι μας...

Attachments

• IMG_1209.jpg
    IMG_1209.jpg
    263.1 KB · Views: 292
Ετσι μπραβο, ωραιος ο παιχτης! Eχεις βαλει και απο μεσα λαμακι?

Με τρυπανακια κοβαλτιου ανοιξες τις τρυπες στην μεγγενη? :)

Το να μπορεί κάποιος να δώσει λύση σε κάποια ζημιά του εργαλείου εκούσια ή ακούσια, μετριάζει το άσχημο συναίσθημα που αισθάνεσαι την δεδομένη κακιά στιγμή. Δυστυχώς λύση δεν δίνεται πάντα..

Ετσι μπραβο, ωραιος ο παιχτης! Eχεις βαλει και απο μεσα λαμακι?

Με τρυπανακια κοβαλτιου ανοιξες τις τρυπες στην μεγγενη? :)

Σημάδεμα με κεντραδόρο, τρύπημα (3 mm) με το τρυπανάκι της Dewalt που ανακάλυψα πρόσφατα ;) και μετά κιλαούζο Μ4 για το σπείρωμα.
Τη δεύτερη πλευρά δοκίμασα να την κάνω χωρίς κεντραδόρο, ήθελα να δοκιμάσω αν κάνει δουλειά η ακίδα του Dewalt. Τελικά μιά χαρά ήτανε, δεν "περπάτησε" ούτε χιλιοστό.
Δεν έβαλα λαμάκι από μέσα γιατί δεν μπαίνει, υπάρχει εμπόδιο, διαχωριστικό, Το δολίκασα όμως, έσφιξα πολύ δυνατά, όσο μπορούσα με το χέρι, και δεν κατάλαβε τίποτε.

Το να μπορεί κάποιος να δώσει λύση σε κάποια ζημιά του εργαλείου εκούσια ή ακούσια, μετριάζει το άσχημο συναίσθημα που αισθάνεσαι την δεδομένη κακιά στιγμή. Δυστυχώς λύση δεν δίνεται πάντα..

Ακριβώς, δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα, δυστυχώς.

Last edited by a moderator:
Πιθανοτατα δε λεω τιποτα καινουριο, αλλα αφου εκανα τη δοκιμη, ας καταθεσω την εμπειρια μου:
Βιδωνα κατι πηχακια μελαμινης (νοβοπαν κακης ποιοτητας και πολυκαιρισμενο) περιπου 15cm μηκος, 3,5cm υψος και παχος του νοβοπαν περιπου 2,6cm, με βιδες 4χ50mm.
Το βιδωμα γινοταν "καθ' υψος" (με σκοπο να στερεωθουν σε αλλη μελαμινη).
Οπως φοβομουν, μετα απο 2-3 βιδες, η μελαμινη δεν αντεξε και σκιστηκε στα δυο κατα μηκος (δηλαδη εγινε 2 κομματια 15χ3,5χ1,3).
Για δοκιμη, εβαλα μπολικη ξυλοκολλα Merco Tempo (απο τις φτηνες του Leroy) αναμεσα στα 2 κομματια, τα επιασα γερα με σφικτηρες και τα αφησα ολο το βραδυ (3 πηχακια συνολικα).
Την αλλη μερα ειχαν κολλησει παρα πολυ καλα. Δοκιμαζοντας να ξαναβιδωσω με τον ιδιο τροπο, τοσο πανω στις παλιες τρυπες, οσο και σε αλλα σημεια, ολα τα πηχακια αντεξαν μια χαρα, χωρις να ξανα-σχιστουν, μεχρι και 4 ιδιες βιδες.
Εντυπωσιαστηκα. Οντως ειναι "πιο δυνατη απο το ιδιο το ξυλο" που λενε.

Καλα κανεις Αγγελε, ολες οι εμπειριες ειναι εξαιρετικα χρησιμο και ωφελιμο για ολους να διατυπωνονται, οσο και απλες να νομιζουμε οτι ειναι.

Μας παρακολουθουν εκατονταδες ανθρωποι καθημερινα με διαφορετικα επιπεδα εμπειριας στο DIY αρα ολες οι εμπειριες που καταγραφονται, βοηθουν περισσοτερο απο οτι νομιζουμε.

Εκτιμω παρα πολυ οταν καποιος καθεται και αφιερωνει κοπο και χρονο για να γραψει δυο λογια στο φορουμ που μπορει να βοηθησουν η και απλα να ενημερωσουν. :a0210:

Εντυπωσιαστηκα. Οντως ειναι "πιο δυνατη απο το ιδιο το ξυλο" που λενε.

Όντως οι ξυλόκολλες κολλάνε πολύ δυνατά αλλά "πιο δυνατές απο το ίδιο το ξύλο" δεν είναι.
Εκτός αν μιλάμε για σαθρά ξύλα ή πρεσαριστά.