Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Nα ποσταρω μια δοκιμη που εκανα στο κινεζικο και φτηνο (κατω απο 10 ευρω) ψηφιακο γωνιομετρο που αγορασαμε αρκετοι απο εμας προσφατως.

Σαν μετρο συγκρισης για αυτα τα εργαλεια, ειτε ψηφιακα ειτε αναλογικα εχω μια πιστοποιημενη μεταλλικη γωνια, απολυτου ακριβειας.

Εδω μηδενιζω το γωνιομετρο πατωντας το κουμπακι calibrate και θεωρω οτι το ποδι της γωνιας ειναι οριζοντιο στις 0 μοιρες.
MnUFAKfh.jpg

Αμεσως μετα τοποθετω το γωνιομετρο στην καθετη πλευρα της μεταλλικης γωνιας οπου πρεπει να δειξει 90 μοιρες. Αυτο και εδειξε.
SsoPOuBh.jpg

Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι ολα αυτα τα παμφθηνα κινεζικα γωνιομετρα ειναι το ιδιο ακριβη. Στο δικο μου απλα ...ετυχε.
Το λεω επειδη ο Δημητρης, αν δεν κανω λαθος, ειχε μια μικρη αποκλιση στο δικο του. Δυστυχως σε αυτα τα φτηνα οργανα 'ακριβειας' θελει και λιγο τυχη για να σου κατσει το καλο.

Οπως συμβαινει δηλαδη και με αρκετα αλλα budget εργαλεια συμπεριλαμβανομενων φυσικα και καποιων parkside.

Έτσι Μιχάλη, θέλει τύχη (εγώ ήμουνα ο άτυχος με την απόκλιση). Απλά με τα parkside υπάρχει η δυνατότητα να τα γυρίσεις πίσω επιτόπου και να πάρεις άλλο. Με τα κινεζομάγαζα που θέλεις 1-2 μήνες για κάθε παραλαβή, μέχρι να πετύχεις το καλό θα έχεις αλλάξει χόμπυ.

Να κανω μια ερωτηση..
Τα συγκεκριμενα ετσι και πεσουν απο υψος η κτυπηθουν εστω και λιγο υπαρχει περιπτωση να απορυθμιστουν μετα και να δειχνουν αλλα ντι αλλων...η να δειχνουν εστω μια μικρη αποκλιση μετα..;

Οχι βεβαια...
Απλως το αναφερω οτι αθελα η κατα λαθος εχει δημιουργηθει προβλημα...
Ξερω π.χ. στα αλφαδια συγουρα συνβαινει αυτο καθως αποστεθαροποιηται μετα η ενδειξη...

Οι μετροταινιες της Stanley εχουν φαει πολυ "ξυλο" και δεν καταλαβαινουν τιποτα....και μιλαμε για πεσιματα...

Οι μετροταινιες της Stanley εχουν φαει πολυ "ξυλο" και δεν καταλαβαινουν τιποτα....και μιλαμε για πεσιματα...

Η δική σου, η δική μου έφαγε ένα κομμάτι !!! :D

Μακιτα τι πηγες και πηρες....
Χαχαχαχα

Αν δεν ηταν για την συλλογη δεν θα την επαιρνα καθολου :)

Eιναι μακραν η χειροτερη επωνυμη απλη τριμετρη σε ποιοτητα κατασκευης αλλα και αισθησης. Οταν μαλιστα μαζευεται η ταινια, σου τρανταζει το χερι τρελλά!!

Το μονο καλο ειναι οτι η ταινια ειναι διπλης οψεως και οτι στο κουφαρι της γραφει ...Makita για να εντυπωσιαζεις τους ανυποπτους :)

Να πω δυο λογια, αν δεν εχω ηδη πει, και για την ραγα οδηγο της Bosch για τα δισκοπρίονά της.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8857

Εδω στην κοπη, απο ενα μεγαλο ρεταλι μελαμινης, ενος εσωτερικου μικρου ραφιου για ντουλαπι κουζινας, διαστασεων 38χ22εκ.
uXR5YZmh.jpg

Πριν να αγορασω αυτη τη ραγα επρεπε να βαζω ενα μεγαλο χαρακα η κατι αλλο σαν οδηγο και να τον πιασω με δυο σφιγκτηρες που καμμια φορα εμποδιζαν.
Με αυτο τον οδηγο που εχει ειδικο σφιγκτηρα που πιανει απο κατω απο τη ραγα και δεν εμποδιζει καθολου, η δουλεια γινεται πανευκολη.
Επισης απο το σημειο που θελεις να κοψεις, αφηνεις παντα 3.5 εκατοστα περιθωρειο (τοσα θελει το συγκεκριμενο δισκοπριονο) και τοποθετεις τη ραγα εκει.
Δεν χρειαζεται αλλη μετρηση. Δεν χρειαζεται ουτε δευτερο σφιγκτηρα απο την αλλη μερια καθως η ραγα εχει ενα πολυ καλο πλαισιο απο καουτσουκ το οποιο πιανει καλα στο ξυλο.

Η παραπανω ραγα ειναι 80 εκατοστα. Υπαρχει μια μικροτερη των 60εκ. και δυο μεγαλυτερες στο 1.1m και 1.6m. Επισης μπορεις να προσθεσεις τεμαχια στις υπαρχουσες.
Θα ελεγα οτι για την πλειονοτητα των δικων μου αναγκων, η μικρη ραγα των 60 εκ. θα ηταν ιδανικη σαν πιο μαζεμενη. Αλλα και αυτη των 80εκ. δεν ειναι κακη.

Ειναι ολα τα λεφτα τελικα η ραγα αυτη....με δυο κουβεντες μαρκαρεις,ακουμπας την ραγα και κοβεις...τοσο απλα...!!!
..και θεωρω οτι τα 50 ευρω που την πηραμε δεν ειναι πολλα για τα αποτελεσματα που προσφερει...:2thumb22sup:

Μιχαλη εγω ισως την ηθελα μεγαλυτερη...αλλα δεν με χαλαει καθολου και αυτη...

μου χρειαζεται και μενα μια τετοια αλλα τα 50 μου φαινονται βαρια...δεν μπορω ακομη να τα δικαιολογησω στον εαυτο μου.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νεκτάριε τεστ από το τσεκούρι πότε θα δούμε; Με ενδιαφέρει! Σκισίματος δεν είναι;
Σκισιματος.
Δεν ξερω ποτε και αν, ακομη στη θηκη το εχω. Δεν εχω χρονο να ασχοληθω αλλα ουτε εχω αμεσα να σκισω κατι...