Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

μεταλλο και βαμενο ξυλο...

Και γαλβανιζέ και χαρτόνι σκληρό και πλαστικό και μελαμίνη και άβαφο ξύλο... Πολύ μ'αρέσουν τα Cosmolac. Ειδικά το "ψυχρού γαλβανισμού" είναι όλα τα λεφτά. Το μαύρο του είναι λίγο παίδεμα για μένα γιατί θέλει πολύύύύ κούνημα για να καλύψει καλά.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

To site της Cosmolac ειναι υπο κατασκευη...

Ακρυλικο χρωμα ειναι σε ετοιμες αποχρωσεις....προσωπικα δεν το θεωρω κατι το κορυφαιο....
https://xromata-ergalia.gr/product/akryliko-chroma-sprei-easy-max-cosmos-lac-2/

Οπως προανεφερα με ςεντυπωσιασε η μεγαλη καλυψη που εχει με το φαρδυ στομιο, τοσο σε επιφανεια αλλα και σε ποσοτητα. Αλλα και με το μικρο ειδα καλυτερη καλυψη . Για να καταλαβετε σχεδον με ενα περασμα καλυπτεται ολη η επιφανεια. Μισο σπρει ξοδεψα σε βαμμενη επιφανεια. Δεν εχω πληρη εικονα. Αλλα μονο με αυτα που ειδα θα επιχειρησω ενα μεγαλο προτζεκτ που πριν σκεφτομουν να παω φανοποιο ή ή να παρω πιστολη αερος ( που ηθελε και αλλα συνεπακολουθα) Αν σας "βγαλει ο δρομος" προς τα εκει θα ελεγα δοκιμαστε το, δεν εχετε να χασετε κατι ουτε να κερδισω εγω φυσικα.

Νεκταριε, τι εννοει ο ποιητης οταν λεει οτι 'δεν σταζει'?

Ποιες διαφορες με τα κοινα σπρευ ειδες εσυ?

Συνέχεια της χθεσινής εργασίας με τα κοπτικά T-tracks

Τελικά το πρόβλημα ήταν μόνο στον άξονα της βίδας. Το εξάγωνο κεφάλι χώραγε τέλεια.
Όποτε, έκανα ένα πέρασμα με ένα 8mm ίσιο κοπτικό και μετά πέρασα το κοπτικό για τα T-tracks.

View attachment 177355

(Να σημειώσω επίσης πως με αυτόν τον τροπο - το διπλό πέρασμα - το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και το δεύτερο κοπτικό του T-track δεν ζορίζεται καθόλου! Ανοίγει το αυλάκι για πλάκα. Αντιθέτως, εχθές που έκανα ένα πέρασμα, ζοριζόταν αρκετά και μάλλον θα τα "έφτυνε" σύντομα αυτό το φτηνό bit)

Έτσι με αυτά τα δυο κοπτικά και με κοινές εξάγωνες βίδες, η δουλειά γίνεται τέλεια και φτηνά :)

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, πήρα έναν πάμφθηνο σφιγκτήρα και τον διαμόρφωσα σε 3 λεπτά στον δίδυμο τροχό ώστε να μπαίνει στο αυλάκι του T-track και να συγκρατεί κάποιο κομμάτι αν χρειαστεί.

View attachment 177356

Μάλλον έπρεπε να ανοίξω νέο Thread με τίτλο "Τα T-tracks του φτωχού" xaxa. :flipout:

Θέλω λινκ από τον σφικτηρα!!!!

Συνέχεια της χθεσινής εργασίας με τα κοπτικά T-tracks

Έτσι με αυτά τα δυο κοπτικά και με κοινές εξάγωνες βίδες, η δουλειά γίνεται τέλεια και φτηνά :)

Ωραία όλα Νικόλα αλλά αυτά τα ξύλινα T-track είναι και ευαίσθητα στο σφίξιμο με το κεφάλι της βίδας... εγώ θα έβρισκα λαμάκι που να κουμπώνει και να σούρνει μέσα στο αυλάκι μήκους 3-4 cm και θα του έκανα τρύπα στο κέντρο και βόλτες να βιδώνει η βίδα έτσι η επιφάνεια του ξύλου θα δεχόταν την πίεση σε μεγαλύτερο μήκος.

Θέλω λινκ από τον σφικτηρα!!!!

Νομίζω πως υπάρχουν παντού και πάμφθηνοι.
Αν θέλεις όμως τον συγκεκριμένο, τον αγόρασα από εδώ

... εγώ θα έβρισκα λαμάκι που να κουμπώνει και να σούρνει μέσα στο αυλάκι μήκους 3-4 cm και θα του έκανα τρύπα στο κέντρο και βόλτες να βιδώνει η βίδα έτσι η επιφάνεια του ξύλου θα δεχόταν την πίεση σε μεγαλύτερο μήκος.

Ωραία ιδέα! Και θα είναι πιο γερο σίγουρα.

Όπως και η ιδέα που προτάθηκε στην προηγούμενη σελίδα

Ψάξε για βίδες σφυροκέφαλες ή Βίδες-παξιμάδια ταφ ...... .

Το εργαλείο
92d6a1c6ae953646434c28b5102de3c1.jpg

576ae29881277a29bb185471f1dbba0a.jpg

47891af47c4faa7ffe37e37251b63bec.jpg

Οι μπαταρίες η μια γνήσια 5ah και δεύτερη 6ah
Το σετακι με τα καλέμια από το e-shop.gr στα 7 ευρώ από crazy Sunday
Περισσότερο δούλεψε το πλατυκάλεμο και πολύ λίγο το βελόνι
Το πεδίο δράσης η κουζίνα που χρειαζόταν ανακαίνιση

d1cf3f9a2e54c783618ef27a4c340b81.jpg

63676d59c44e222e0e6cef4f79189b08.jpg

89fde2c00034efc49205f6f1c7a5c581.jpg

f937718e386aa9434a3c4daa1d2c7baa.jpg

Ενώ ξεκίνησα με θάρρος και αυταπάρνηση το ξήλωμα των πλακιδίων κάποια στιγμή εκεί που έφευγαν πλακάκια ολόκληρα μαζί με την κόλλα κάπου το πράγμα σκάλωσε
Αν προσέξετε την τελευταία φωτό οι τσιμεντένιες στάμπες που φαίνονται στον τοίχο
Παλαιότερα δεν χρησιμοποιούσαν κόλλα πλακιδίων αλλά ένα mix από άμμο θαλασσής και τσιμέντο
Δεν έβγαινε με τίποτα !!
Πρώτα ήθελε χτύπημα με το σφυρί και μετά το εργαλείο
Για τις μπαταρίες τώρα
Τα 3/4 της δουλειάς βγήκαν με την 5αρα original
Η άλλη όταν τελείωσα είχε μείνει με δυο στις 5 γραμμές
Όπως είχες γράψει Μιχάλη η 6αρα μαϊμού πολύ επιεικώς να είναι 4αρα
Το κέρδος για εμένα τα ντουλάπια με πάγκο που πήγαν στο εργαστήριο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτά που περνάς εσύ τώρα τα περάσαμε εμείς πριν δέκα + χρόνια. και χωρίς τέτοια εργαλεία. με την ίδια μέθοδο κολλήματος τα πλακάκια στο μπάνιο και στην κουζίνα.
τι μου θύμισες..

Mπραβο Γιωργο καλη δουλεια και καλο το κερδος των ντουλαπιων για το εργαστηριο! :a0210:

Εκανε και κατεδαφιστικη δουλιτσα το δραπανακι. Πολυ καλη η διαρκεια της μπαταριας.

Δυστυχως δεν προλαβαμε να αγορασουμε το νεο Brusheless SDS που εβγαλε η Ryobi, με τα 2.1 joule ισχυ!! Δεν θα χρειαζοταν καν σφυρι!
https://www.ryobitools.com/power-to...ne-plus-hp-brushless-1-sds-plus-rotary-hammer
ryobi-hammer-drills-p223-40_600.jpg

Μιχάλη ξύνεις πληγές τώρα 😂
Το είδα στα 250$ με 2 5αρες και τον καινούργιο ταχυφορτιστη και ήμουνα στο Τσακ να το χτυπήσω αλλά το budget ήταν πολύ σφιχτό λόγω έκτακτου ταξιδιού 🙁

Μια χαρα τα εβγαλε περα το Ryobi για τετοια εργασια...!!!
Ανελπιστα καλα θα ελεγα...!!!
Με απο αμμο θαλασσης το εκαναν πσλια για πιο δυνατο...και οντως εχει πολυ μεγαλη δυσκολια στο βγαλσιμο...!!!

Σήμερα είδα αυτό το βίντεο που παρουσιάζεται ενα πραγματικά επαγγελματικό test drive και σύγκριση "φορητών" παγκοπρίονων απο μια επαγγελματική ομάδα.
Στο βίντεο το οποίο έχει διάρκεια 25 λεπτών παρουσιάζεται ο τρόπος της σύγκρισης των εργαλείων και δίνονται επεξηγήσεις και πλάνα απο τις δοκιμές & μετρήσεις https://www.youtube.com/watch?v=5oi5BTKl2hY

Σε αυτή την ιστοσελίδα παρουσιάζονται τα εργαλεία αναλυτικά και οι μετρήσεις τους με δείκτες βαρύτητας http://www.toolboxbuzz.com/head-to-head/best-portable-jobsite-table-saw-head-to-head/

Απο τα λίγα συγκριτικά που αξίζουν τον κόπο και φυσικά καλύτερο εργαλείο με βάση όλες τις παραμέτρους δεν βγαίνει αυτό που θα ανέμεναι κάποιος!

Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δείτε

Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο το τεστ αντοχής μεγγενών. Πρακτικά ωστόσο, οι καταπονήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι μέγγενες στο τεστ είναι πολύ πέραν των αντοχών τους με βάση τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν, και σίγουρα πολύ πέρα από την καταπόνηση στην οποία θα τις υποβάλλει τόσο ο κάθε ερασιτέχνης, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών χρηστών.

Έχει ωραίο κανάλι πάντως ο τύπος.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk