Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ναι σωστα, κανει δουλεια και το 'χρυσο' σφουγγαρακι απο τα σουπερ μαρκετς αλλα δεν αξιζει τον κοπο καθως το μικρο μεταλλικο κουτι με το μπρουτζινο συρμα και την καθαριστικη παστα που προστατευει απο την οξειδωση κοστιζει ελαχιστα, μιλαμε για 1-1.5 ευρω κοστος!!

Το κουτακι εχει διαμετρο 4 ποντους και υψος 3 ποντους. Ειχα παρει 2-3 κουτακια απο Κινα πριν πολλα χρονια.
7gMb8z4h.jpg

Το μισο κουτι ειναι γεματο καθαριστικη παστα, οπου πανω της καθεται το μπρουτζινο σφουγγαρακι.
PF2UdW9h.jpg

Αμεσως μετα τη χρηση, με ζεστη τη μυτη, την βυθιζεις λιγες φορες και την στριφογυρνας στο σφουγγαρακι. Η μυτη ετσι καθαριζει και προστατευεται ταυτοχρονα καθως η παστα εμποδιζει την οξειδωση.

Το συνιστω ανεπιφυλακτα, κανει δουλεια!

Εγω παντως, συνηθως, τα γυαλοχαρτα πρωτα τα "χαλαω", δηλαδη χανουν την ικανοτητα να τριψουν, ή εστω ανεβαινουν καμια...500αρια νουμερα, πριν τα λερωσω. Τουλαχιστον τα μεγαλα νουμερα.
Παντως, καλα φαινονται αυτα.

Εγω παντως, συνηθως, τα γυαλοχαρτα πρωτα τα "χαλαω", δηλαδη χανουν την ικανοτητα να τριψουν, ή εστω ανεβαινουν καμια...500αρια νουμερα, πριν τα λερωσω. Τουλαχιστον τα μεγαλα νουμερα.
Παντως, καλα φαινονται αυτα.
Δεν δείχνουν να χαλάνε όπως τα απλα. Λίγο που δοκίμασα τα πλυμένα μου έφαγαν τα νύχια σαν να ήταν νέα. Για να χαλάσουν θα πρεπει να σκιστουν ή να λερωθουν τόσο που να μην φεύγει η βρωμιά. Η οργανοποιος που μου τα πρότεινε έχει τα ίδια χρονιά...

• Like
Reactions: mastroxalastis
Δυστυχώς οι Κινέζοι αντί να βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων τους όσο πάνε χειροτερεύουν.
Προχθεσινή αγορά κι ο εργαλειοδέτης άρχισε να διαλύεται στα εξ ων συνετέθει.Δεν τολμάω να σφίξω λίγο και οι βίδες κόβονται σαν ψωμί. :rolleyes:
Ξαναγύρισα κι εγώ στον μαμίσιο εργαλειοδέτη να βρώ την υγειά μου… έστω κι αν αργώ λίγο παραπάνω στην αλλαγή κοπτικού.

1F2B44AA-270C-46EA-A0F3-CF38E1B350A3.jpeg

• Wow
Reactions: lazarefa
Ωραίο γυαλόχαρτο!
Έχεις λινκ από ελληνικό μαγαζί?
Οχι δυστυχώς. Μόνο από εξωτερικό για online και αγορά ολόκληρο το πακέτο ανά νουμερο όπως και αυτό που έβαλε από Ελλάδα ο KOSSTV. Όπου και να εψαξα σε καταστήματα δεν τα βρήκα μεμονομενα και Θεσσαλονικη ακομη και κιθαρίστες που έχουν ένα στην τσέπη για να διορθωνουν τα νύχια πριν και μετά από συναυλίες όταν τους ρωτησα από την αντιπροσωπεία κατευθείαν πήγαν και τα πήραν. Καλύτερα να τους πάρεις τηλέφωνο. Στο κατάστημα Θεσσαλονίκης μου είπαν ότι μπορούν να στείλουν με τηλεφωνική παραγγελία. Για Αθήνα είναι αυτό +30 2106885300 3M Hellas MEPE

Κηφισίας 20,

151 25 Μαρούσι

Μην παραλήψεις να ζητήσεις και το pad που δίνουν κανονικά μέσα σε κάθε πακέτο. Εγω ξέχασα να το πάρω. Πιάνει επανω το γυαλόχαρτο σαν σκρατς και από τις δύο πλευρές διπλωμένο.

Last edited:
Καιρο τωρα ηθελα να κανω μια γενικη αναφορα στα pads των γωνιακων τροχων ωστε να ξερει καποιος που και πως πρεπει να χρησιμοποιουνται....
Πιο πολυ για να ξερει καποιος εαν εχει καποιο απο τα παρακατω....
Μιλαω για την δικη μου εκδοχη και που τοσα χρονια με καποιες τελευταιες προσθηκες κανω στην πραξη....

Στην παρακατω εικονα θα δουμε 4 διαφορετικα ειδη...

20210129_095625.jpg

Aπο αριστερα προς στα δεξια...
Αφρωδης βαση Velcro τον 2cm..
Αφρωδης Βαση Velcro του 1cm..
Βαση Velcro απλη..
Απλη βαση δισκου Fiber..

Με την πρωτη συνηθως χρησιμοποιουμε μεγαλα pads ανω του 220grid μεχρι οσο θελουμε..
Θεωρω κυριως οτι ειναι για τελικα χερια και ρετουσαρισμα της επιφανιας...
Εγω εκτος απο ξυλεια το χρησιμοποιω και σε μαρμαρο με το αναλογο grid π.χ. Smirdex 355...
Εδω η καμψη της συγκεκριμενη βασης....
20210129_100154.jpg

Η αμεσως επομενη βαση ειναι για ακριβως τα ιδια πραγματα αλλα σε μικροτερα grid..
Φτανοντας/κατεβαινοντας και εως το 120grid(εχω βαλει απο 220) εγω το βαζω ακομη και σε τοιχο εαν χρειαστει....

Η τριτη ειναι πιο χοντρες καταστασεις....μιλαμε για 100grid και κατω κυριως για λειανση τοιχου,μπετου,γυψοσανιδας και alfablock...σε μεμονωμενες περιπτωσεις και για εαν μιλαμε αρκετο φαγωμα σε φυσικη ξυλεια....
Εδω πανω στο Dewalt..

20200429_131543.jpg

Η τελευταια ειναι μονο για τοιχο,μπετο και alfablock....

Φτιαχνοντας ενα ωραιο πινακακι με οδηγιες σε φωτο μπορει καποιος να κρατησει αυτα σαν γενικη αρχη...

20210129_095338 - Αντιγραφή.jpg

Ολα αυτα σε γενικες γραμμες και αναλογα με το τι εχει να κανει καποιος τα πραγμα αλλαζουν...
Εχοντας ομως και τις 4 τα πραγματα απλουστευονται πολυ περισσοτερο καθως και σωστη χρηση γινεται και δεν αχρηστευεται το ανταλλακτικο....
Φυσικά μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για τα παραπάνω αλλά να πω οτι ειδικά στο ξύλο τα pads τα χρησιμοποιώ πριν από εκκεντρο και παλμικο τριβειο πρώτα εκτός από το πρώτο χοντρό pad που θεωρώ ότι κάνει δουλειά από μόνο του..
Αυτά..

Last edited:
Ωραιος Κωστη.

Εγω εχω το 2 και το 4 σε 125
Το 4 το χρησιμοποιω παρα πολυ … σε σιδερα αλλά και σε ξυλα που θελω να αφαιρεσω υλικο, και βεβαια οπως σωστα εγραψες και σε μπετα.
Στο 4 βιδωνεις το γυαλοχαρτο και γι' αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει με καθε "βαρβαροτητα".

• Like
Reactions: KOSSTV
Έχεις δίκιο Θανάση για το 4.. και σε σίδερα που ξέχασα να γράψω...ειδικα στις ενώσεις από τις ηλεκτροκολλησεις είναι τάμαμ...!!!

• Like
Reactions: mastroxalastis
Σε ενωσεις απο κολλησεις υπαρχει, βεβαια, και ο κλασικος δισκος λειανσης, αλλα εμενα προσωπικα με βολευουν πολυ και οι δισκοι λειανσης "φτερου", ειδικα αν δεν ειναι πολυ το υλικο που θες να φας.

Επειτα από διάφορες μικροεργασιες εως τωρα μου δοθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω εκτενώς σε δουλεια το μεγάλο σκαπτικο της Parkside...το Pah 1300 B2...
Θύματα...2 ζαρντινιέρες ...
20211006_095943.jpg
Οι ζαρντινιέρες όπως φαινεται από την φωτο ήταν σε άθλια κατάσταση..τόσο που εφευγαν κομμάτια κατω στον κηπο......Επειτα λοιπόν και από την σύμφωνη γνώμη μηχανικού,επειτα απο επιβλεψη,αποφασίστηκαν να γκρεμιστούν και να μπουν κάγκελα στην θέση τους....μιλαμε για τον 4ο οροφο....

20211005_150411.jpg

Πάμε στο εργαλείο..
Ενώ είχα δει δείγματα της αποδοσης του, εδώ έδωσε την εντυπωση πολυ δυνατοτερου εργαλειου...
Το γκρεμισμα ξεκινησε σιγα σιγα απο πανω προς τα κατω λωριδα λωριδα οπως φαινεται στην φωτο και απο την εξω πλευρα της σκαλωσια προς τα μεσα ωστε να μην πεφτουν κατω μπαζα..πραγμα ειχε καθυστερησει αλλα οχι καποια ζημια..!!!
Να πως εδω οτι μια ζαρτινιερα εχει πολλα σιδερα..καθως αποτελειται απο V,καθετα και οριζοντια κομματια που ενεχουν δυσκολια...τ οποια κοπηκαν με τοn 18v γωνιακο τροxο μπαταριας της Stanley..

20211006_100407.jpg 20211006_105106.jpg

Η συνολικη διαρκεια του γκρεμισματος και των 2 πηρε 1-1¨30 βαζοντας και το χρονο που χρειστηκαν τακτικα να κοβονται τα πολλα σιδερα σε καθε ζαρτιενιερα συν οτι αφηνα και κανα 2λεπτο να ησυχαζει λιγο το εργαλειο...λογικος χρονος...το εργαλειο δεν ζεσταθηκε ιδιαιτερα αν και το περιμενα περισσοτερο αλλα σταματουσα ανα 10 λεπτο...
Μεγαλη βοηθεια το βελονι της Bosch RTEC που και για αυτο ηταν δυνατο τεστ...δεν σφηνωνε πουθενα και εδιωχνε με πολυ ανεση τα κομματια που ανοιγονταν....

20211006_113327.jpg

Ιδου το αποτελεσμα...

20211006_113209.jpg

Σε γενικες γραμμες λοιπον το μεγαλο σκαπτικο της Parkside τα πηγε περιφημα και θεωρω οτι για τετοιες δουλειες ειναι μια χαρα και δεν εχει να ζηλεψει απο εργαλεια 4πλασιας και 5πλασιας τιμης...
Για τους φιλους της Parkside λοιπον ειναι ενα απο τα πιο καλα της εργαλεια και φανηκε στην πραξη...!!
Ευγε Parkside...!!!!

Last edited:
Κώστα, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την αξία του μηχανήματος, θεωρείς οτι αυτή ήταν μια δουλειά που θα ζόριζε το εργαλείο;
Το ρωτάω γιατί αυτή η ζαρτινιέρα δείχνει πολύ σαθρή, σα είχε αρχίσει να διαλύεται απο μόνη της.

Μπάμπη ήταν όντως χάλια περιμετρικά και σαθρα πολλα σημεια αλλα οχι ως μεσα...ο πάτος και τα χαμηλά πλαϊνά ηταν πολυ συμπαγή...
Για να γίνει μια ζαρντινιέρα θέλει πολύ σίδερο με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ σταθερό το μπετό...
Εάν παρατηρήσεις δεν υπάρχουν πολύ και πολλά μεγάλα κομμάτια που έχουν φύγει...πράγμα που δείχνει την πυκνοτητα του μπετου.

• Like
Reactions: Babis K.
Ολα ωραια και καλα, αλλα κι εγω εχω την εντυπωση οτι το μπετο ειναι χαλια.
Στην ουσια κρατιοταν μονο απο τα σιδερα. Σαν να μη τους εφτανε το μπετο, οταν την εφτιαχναν, και εριξαν οτι βρηκαν.
Την ειχαν σοβατισει?

Όχι Θανάση...Μόνο από πάνω στο χείλος είχαν κάνει ένα στρώσιμο με λεπτή τσιμεντοκονια των 2 πόντων...Καλά αυτό με την μια έφευγε...!!!
Η κατασκευή είναι του 80' οπότε καταλαβαίνεις πως γινόταν...
Το κυριότερο πρόβλημα όλου του κτιρίου είναι ότι δεν έχουν μπει αποστάτες εντός της πλάκας,στηθαιων και υπολοιπων μερων μπετου κατά το "σιδέρωμα" της πλακας με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία με το παραμικρο....

Αφου ηρθε στα χερια μου ο νεος 85mm δισκος της Bosch με τα 30 δοντια ειπα να κανω μια δοκιμη σε μελαμινη 16αρα...

bosch δισκος 30 δοντια.jpg
Το αποτελεσμα οπως φενεται στην φωτο απο την αναποδη πλευρα κοψιματος ειναι περα για περα ικανοποιητικη τοσο που δεν θελει ουτε γυαλοχαρταρισμα για τις ακμες...πολυ καλυτερα απο αυτη των 20 δοντιων..η αλλη πλευρα,αυτη δηλ που γινεται το κοψιμο,δειχνει σε γενικες γραμμες ιδια...φυσικα θα δοκιμαστει και με ταινια...

bosch δισκος 1 30 δοντια.jpg Bosch δισκος 2 30 δοντια.jpg

Προσωπικα μιας και οι κοπες με μελαμινη,mdf,μοριοσανιδα και λοιπα ειναι στο 95% των κοπων μου θεωρω την επιλογη του συγκεκριμενου δισκου ενδεδιγμενη για αψογο αποτελεσμα...
Θεωρω οτι αξιζει σαν αγορα για οποιον εχει το 12v δισκοπριονακι της Bosch η της Parkside...
Βεβαια το τιμημα βγηκε μεγαλο σε μενα,25ευρω γαρ,αλλα βλεπω οτι πλεον υπαρχει διαθεσιμο σε ελληνικα μαγαζια κατι που δεν υπηρχε προ λιγου διαστηματος σε πολυ καλυτερη τιμη...:mad:
Δεν πειραζει ομως χαλαλι....

Last edited: