Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Γεια σου Νικ με τα υπεροχα reviews
Ο ανταπτορας της σκουπας που εβαλες εχει στενη εισοδο και δεν βοηθαει στη ροη, ισως μπουκωνει καποιες φορες, γιατι το εργαλειο θα βγαζει και μεγαλα κομματια
Δοκιμασε να βαλεις ενα τσουβαλι (με πλεξη) για τα ροκανιδια

Πάντως η λύση με το σακί δεν δούλεψε.
Και δεν δούλεψε λόγω ... βαρύτητας. Γιατί, έτσι που έχουν σχεδιάσει το χωνί, να κοιτάζει ελαφρώς προς τα πάνω, θα έπρεπε ο ξεχονδριστηρας να φυσάει με δύναμη το πριονίδι για να βγαίνει προς τα έξω, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Το χωνί μαζεύει αμέσως υλικό που πάει και κάθεται εκεί και από εκεί και πέρα ο Total πετάει από παντού πριονίδια και γίνεται χαμός.

jointer1.jpg

Δηλαδή, αυτά που βλέπετε είναι μόνο από το Παντουκ (μια τάβλα 20x150 περίπου) που κατέβασα 5mm περίπου σιγά σιγά.

Το έλα να δεις έγινε!
Ξεσκόνιζα καμιά ώρα γεμάτη μετά το ξεχόνδρισμα. o_O😭

jointer2.jpg

Έκανα ένα πείραμα τις προηγούμενες μέρες. Έβγαλα το στενό στόμιο που είχα βάλει (όπως σωστά με συμβουλεύσατε), και έβαλα κατευθείαν την Karcher (με μια μικρή πατέντα), χωρίς το κυκλωνικό. Και το έκανα αυτό γιατί η Karcher έχει πιο φαρδιά σωλήνα από αυτήν που έχω χρησιμοποιήσει στο κυκλωνικό και η οποία είχε βουλώσει την τελευταία φορα.
Το αποτέλεσμα ήταν πως δούλεψε μια χαρά 🙂, αλλά βέβαια, γέμισε η σακούλα της σκούπας σχεδόν αμέσως (με μια τάβλα), οπότε είναι ασύμφορο. :-/

Σήμερα δοκίμασα το σακί, αλλά δεν δούλεψε.
Σκέφτομαι πως η καλύτερη λύση είναι να πάρω πιο φαρδιούς σωλήνες και να τους προσαρμόσω στο κυκλωνικό. Θα το ψάξω ...

Σαν UPDATE για τον Total, μετά από λίγη ακόμα χρήση, έχω να πω πως είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και ειδικά αν σκεφτεί τα χρήματα που ζητάει. Όμως δεν είμαι σίγουρος πως ήταν σωστή αγορά κυρίως λόγω του μέγιστου πλάτους που δέχεται.

Επειδή το πριονίδι ήταν εξωφρενικό και μόνιμη λύση δεν έχω βρει, αλλά και επειδή ο θόρυβος είναι πολύς, πήρα μερικά μέτρα τάβλες που δεν είχα ακόμα ξεχονδρίσει (πρέπει να ηταν κοντά στα 10 μέτρα συνολικά και καποιες απο αυτες δεν χωραγανε ετσι και αλλιως στον δικό μου), και τα πήγα σε κάτι καλά παιδιά σε ένα ξυλουργείο και μου τα ξεχόνδρισαν σε 10 λεπτά. Άλλη η ταχύτητα βέβαια στο επαγγελματικό μηχάνημα που είχαν εκεί (που το μήκος του ήταν όσο όλο το εργαστήριο μου 😂 ), αλλά σαν αποτέλεσμα στο ξεχόνδρισμα δεν θα έλεγα πως έχει και καμιά αξιοπρόσεκτη διαφορά με τον Total.
Όμως, αν ήξερα αυτό που έγραψε πιο πάνω ο Μπάμπης, πως δηλαδή και ο ξεχονδριστήρας βγάζει καλό αποτέλεσμα (κοντινό σε πλάνισμα), ίσως αγόραζα σκέτο ξεχονδριστήρα πιο πλατύ από την αρχή και ας μην είχα την πλάνη (που δεν ξέρω αν θα τη χρησιμοποιήσω και πολύ)

Δεν πειράζει, θα φτιάξω ένα φαρδύ κυλινδρικό τριβείο προσεχώς, για να λύσω το πρόβλημα του πλάτους.

Δεν πειράζει, θα φτιάξω ένα φαρδύ κυλινδρικό τριβείο προσεχώς, για να λύσω το πρόβλημα του πλάτους.

Έτσι 👍🏻
Άντε, μήπως παρακινήσεις κι εμένα γιατί όλο λέω να ξεκινήσω κι όλο το αναβάλω.
Έχω κονομήσει από φίλο έναν διάδρομο λειτουργικό κι έχω σκοπό να τον χρησιμοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ. Διάδρομο, μοτέρ, ράουλα, ροοστάτη… όλα θα χρησιμοποιηθούν.
Βέβαια έχω και κάποιους φίλους που μου λένε:
«-Θα χαλάσεις διάδρομο που λειτουργεί για να φτιάξεις τριβείο;
Μ@λ@κ@ς είσαι;»
Ε, τώρα, τα ρωτάνε αυτά; 😂😂

Μακάρι να ήταν τόσο απλό…
Ο διάδρομος θα μείνει ως έχει αλλά απο πάνω θα μπεί τύμπανο για το γυαλόχαρτο με αυξομειούμενο ύψος.

• Like
Reactions: pavlos49
Συγγνώμη για το spam αλλά είμαι ενθουσιασμένος με το DeWalt DWE7485! 😃

Έκοψα σε μια ώρα, 30+ μέτρα πηχάκια από 5 διαφορετικά είδη ξύλων και δεν έκανε κιχ!
Ούτε ένα κάψιμο, ούτε τίποτα.
Ούτε καν ζεστάθηκε!

20220103_191938.jpg

Πολύ πολύ ευχαριστημένος :D

Απο πριονίδι πώς τα πάει?
Ψάχνω βαρέλι για να φτιάξω το κυκλωνικό μου και μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μία σκούπα στάχτης του λιντλ οπότε φεύγουν κάμποσα.

Στη φωτογραφία έχεις καθαρίσει?

Ωχ, αυτό ήθελα να γράψω και το ξέχασα.

Τα πάει καλούτσικα αλλά όχι σπουδαία.
Ναι, έχω καθαρίσει.
Δεν έχει καμία σχέση με το άπειρο πριονίδι του Parkside, αλλά όχι και πως δεν λερώνεται το εργαστήριο.

Δεν δοκίμασα τη διπλή έξοδο μέσω του blade guard, αλλά δεν με βολεύει ρε γμτ.

• Like
Reactions: teodor_ch
Σε μία ή ώρα όλα αυτά...;!!!
Αυτό και εάν είναι ευκολία....!!!
Για να βγαζει δουλεια δεν το πήρες...;..Δωστου να καταλάβει...!!!
Με το πριόνιδι όλο και κάποια πατέντα θα βρεις εσύ...!!!

• Like
Reactions: nikfor
Έτσι που το γράφεις είναι λες και είμαι ξυλουργός :p
Αλλά έτσι που πάω ... θα γίνω :ROFLMAO:

Έφτιαξα 4 cutting boards και όλα μου τα πήραν (τα έδωσα ως δώρα, εξυπακούεται)

Λέω να φτιάξω και ένα για μένα τώρα :)

Αν και αυτή είναι κουβέντα για το "καφενείο", έχω παρατηρήσει ως τώρα πως όλα αυτά που έφτιαξα και τα έκανα δωράκια (cutting boards, Led cubes , βάσεις για κεράκια κλπ) έδωσαν ιδιαίτερη χαρά σε αυτούς που τα πήραν γιατί είναι μοναδικά.

Πάντως ναι Κωστή, μεγάλη ευκολία! (y)

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Σαν λύση για το πριονίδι μπορείς να δεις αυτό για το Dewalt
Βέβαια να έχεις στο νου σου ότι πρόκειται για παγκοπρίονο οπότε το πριονίδι θα υπάρχει ότι κι αν κάνεις έστω και λίγο, το θέμα είναι να μην το σκορπίζει σε ολο το εργαστήριο

• Like
Σε ευχαριστώ για το λινκ, δεν γνώριζα πως υπάρχει τέτοιο εξάρτημα.

Η αλήθεια είναι πως έχω ήδη φτιάξει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν βρέθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω ακόμα.
Όμως δεν με βολεύει και πολύ το blade guard για διάφορους λόγους.
Θα το δοκιμάσω και αν όντως δουλεύει, ίσως πρέπει να το συνηθίσω . :-/

Το blade guard είναι έξτρα ασφάλεια για εμάς.
Το καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν βολεύει αλλά τουλάχιστον στην αρχή πρέπει να το χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται.
Τώρα αν είναι να κάνεις κάποια κοπή που δεν γίνεται με αυτό το βγάζει και μετά το ξαναβάζεις.
Το σίγουρο είναι ότι όταν βάζεις sled δεν γίνεται με το blade guard :confused:

• Like
Σήμερα έκανα την πρώτη δοκιμή στο DeWALT με τη διπλή έξοδο για το πριονίδι, τοποθετώντας αναγκαστικά και το blade guard.

Image8293577423448412167.jpg

Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Είναι σαφώς καλύτερα από το να χρησιμοποιείς μόνο την κάτω έξοδο, αλλά και πάλι το πριονίδι υπάρχει. Αλλά υπάρχει περισσότερο κάτω από το παγκοπρίονο και στο πάτωμα και σχεδόν καθόλου αιωρούμενο στο χώρο. Νομίζω αυτή είναι και η πιο μεγάλη διαφορά. Έκανα αρκετές κοπές χωρίς να φοράω μάσκα και ενοχλήθηκα ελάχιστα.
Είμαι σίγουρος πως αν είχα ένα δυνατό σύστημα αναρρόφησης και όχι την Karcher το αποτέλεσμα θα ήταν εντυπωσιακά καλό. (πιθανόν και η διακλάδωση που έκανα να μην είναι η καλύτερη δυνατή)

Image7175205627764136525.jpg

Η άλλη παρατήρηση έχει να κάνει με το ίδιο το Blade Guard που τελικά δεν είναι και τόσο κακό. Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις το δίσκο σου, αλλά όλα τα εκπαιδευτικά video που έχω δει, λένε έτσι και αλλιώς να μην κοιτάζεις το δίσκο που κόβει, αλλά το ξύλο στον φραχτη. Έκοψα και 5εκ. λωρίδες χωρίς κανένα πρόβλημα. Χωρούσε και το push stick. 4 εκ (οριακά) είναι το κάτω όριο κοπής με το blade guard. Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν έκανα πολλές κοπές και συχνά, θα σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τη σκούπα μου με κάτι πιο επαγγελματικό. Αλλά για μένα δεν υπάρχει ανάγκη. Απλώς ... ξεσκονίζω λίγη ώρα παραπάνω :LOL:

Αν κλείσεις το DeWalt σε κουτί το οποίο θα αδειάζεις από κάτω ή από το πλάϊ, πιστεύεις πως θα έχει επίπτωση στην απόδοσή του από το πριονίδι;

Μπα, δεν νομίζω να υπάρχει επίπτωση.
Αλλά εντάξει, δεν είναι και κανένα μεγάλο πρόβλημα το πριονίδι του DeWALT. Όλα άλλωστε έχουν από ό,τι διαβάζω.

Αλλά αν θέλουμε οριστικές λύσεις, μάλλον θα έπρεπε να κοιτάζουμε για τέτοια

Σήμερα έκανα την πρώτη δοκιμή στο DeWALT με τη διπλή έξοδο για το πριονίδι, τοποθετώντας αναγκαστικά και το blade guard.

View attachment 190887

Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Είναι σαφώς καλύτερα από το να χρησιμοποιείς μόνο την κάτω έξοδο, αλλά και πάλι το πριονίδι υπάρχει. Αλλά υπάρχει περισσότερο κάτω από το παγκοπρίονο και στο πάτωμα και σχεδόν καθόλου αιωρούμενο στο χώρο. Νομίζω αυτή είναι και η πιο μεγάλη διαφορά. Έκανα αρκετές κοπές χωρίς να φοράω μάσκα και ενοχλήθηκα ελάχιστα.
Είμαι σίγουρος πως αν είχα ένα δυνατό σύστημα αναρρόφησης και όχι την Karcher το αποτέλεσμα θα ήταν εντυπωσιακά καλό. (πιθανόν και η διακλάδωση που έκανα να μην είναι η καλύτερη δυνατή)

View attachment 190886

Η άλλη παρατήρηση έχει να κάνει με το ίδιο το Blade Guard που τελικά δεν είναι και τόσο κακό. Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις το δίσκο σου, αλλά όλα τα εκπαιδευτικά video που έχω δει, λένε έτσι και αλλιώς να μην κοιτάζεις το δίσκο που κόβει, αλλά το ξύλο στον φραχτη. Έκοψα και 5εκ. λωρίδες χωρίς κανένα πρόβλημα. Χωρούσε και το push stick. 4 εκ (οριακά) είναι το κάτω όριο κοπής με το blade guard. Από εκεί και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν έκανα πολλές κοπές και συχνά, θα σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τη σκούπα μου με κάτι πιο επαγγελματικό. Αλλά για μένα δεν υπάρχει ανάγκη. Απλώς ... ξεσκονίζω λίγη ώρα παραπάνω :LOL:
Δεν είναι 4 εκ το ελάχιστο όριο κοπής με αυτό το προστατευτικο.
Απλά για να κόψεις λιγότερο βάζεις το μικρό φραχτακι και καβαλάει το ένα από τα δυο κομμάτια του φραχτη επάνω του.
Έτσι κόβεις ακόμα και ποντο με ασφάλεια.

Επίσης η Ένωση των δυο σωλήνων είναι λάθος να είναι 90 μοίρες.
Πρέπει να φτιάξεις κάτι όπως το εργοστασιακο σε σχήμα Υ για να ρουφάει το ίδιο και από τις δυο και το βασικότερο για εμενα να βάλεις ένα κυκλωνικο!

• Like
Να προσθέσω στο σχόλιο του Κυριάκου ότι η διακλάδωση Υ θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο εργαλείο.
Επιπλεον πιθανον να εχεις μεγάλες απώλειες έργου από το μεγάλο μήκος σωλήνων που χρησιμοποιείς.

• Like
Αλλά αν θέλουμε οριστικές λύσεις, μάλλον θα έπρεπε να κοιτάζουμε για τέτοια
Πριν κάνεις καμία τέτοια αγορά φρόντισε να το ακούσεις. Έχω ένα τέτοιο και δεν φαντάζεσαι τι θόρυβο κάνει... (εμένα δε με πολύαπασχολεί γιατί το εργαστήριο το έχω στη δουλειά μου και δεν ενοχλεί κάποιον, αλλά για σπίτι είναι ζόρικο...)

• Like