Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δεν είναι 4 εκ το ελάχιστο όριο κοπής με αυτό το προστατευτικο.
Απλά για να κόψεις λιγότερο βάζεις το μικρό φραχτακι και καβαλάει το ένα από τα δυο κομμάτια του φραχτη επάνω του.
Έτσι κόβεις ακόμα και ποντο με ασφάλεια.

Επίσης η Ένωση των δυο σωλήνων είναι λάθος να είναι 90 μοίρες.
Πρέπει να φτιάξεις κάτι όπως το εργοστασιακο σε σχήμα Υ για να ρουφάει το ίδιο και από τις δυο και το βασικότερο για εμενα να βάλεις ένα κυκλωνικο!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα κόψεις 1cm αφού ο φραχτης "κουτουλάει" πάνω στο guard στα 3cm. Ακόμα και αν σηκώσεις τη δεξιά πλευρά του guard δεν αλλάζει κάτι. :unsure:
Αν φραχτακι εννοείς τον μικρο φράχτη μου γυρίζει όταν κάνουμε μεγάλου πλάτους κοπές, δεν γίνεται.
Ίσως στο δικό σου να είναι αλλιώς.

Image494896703075709131.jpg

Κυκλωνικό έχω φτιάξει εδώ και καιρό.

Δεν βρήκα 'Υ" για να κάνω τη διακλάδωση. Σκέφτηκα πως έτσι που το έκανα θα πριμοδοτησω με αναρρόφηση την κάτω τρύπα που κάνει και την πιο πολλή δουλεια. Ίσως ήταν χαζή σκέψη :-/

Τώρα για το μήκος των σωλήνων, τι να πω; δεν είναι και τόσο μεγάλοι. Και πως να είναι σε ένα δωματιάκι 7 τετραγωνικών; :ROFLMAO: Θα μπορούσα να τους κοντύνω πάντως.

Σήμερα χρησιμοποιήθηκε λίγο εκτεταμένα το δισκοπριονο μετάλλου του Lidl που είχα πάρει πριν από διαστημα..Χρειάστηκε να μπουν κάποια έξτρα κομμάτια/πλαίσια που ειχε αφησει ο σιδερας του για την δημιουργία ενός αποθηκευτικόυ hand made χώρου ενός φίλου οπου παρέα ασχοληθήκαμε...

20220105_111510.jpg

Κόπηκαν στρατζαριστα και κοιλωδοκοι 3mm 38X38 και 80Χ40mm σε διάφορες διαστάσεις...
Η δεύτερη διάσταση κόβεται οριακά στο πάρα πέντε προτου βυθιστεί εντελώς ο δισκος..

20220105_080513.jpg

Το μηχάνημα ανταποκριθηκε πάρα πολύ καλά...δεν θέλει όμως καθόλου πίεση κατά την κοπή...απλώς πρέπει να το πας προς τα κατω σπρωχνοντας το λίγο και μετα να πάει μόνο του. .
Η ποιοτητα κοπης σε σχετικα καλα επιπεδα...θα έλεγα για χοντροδουλειες η για κόψιματα που δεν θέλουν τόσο περιποίηση είναι μια χαρά...ισως και ο δισκος να παιζει το ρολο του. .

20220105_080547.jpg

Βέβαια μπορείς να διορθώσεις με γωνιακό τροχό και δίσκο λειανσης τυχόν θέματα και είσαι οκ...

20220105_090116.jpg

Η μέγγενη του εργαλείου αρκετά στιβαρή και συγκρατει πολύ καλά το υλικό προς κοπή χωρίς να λοξοδρομει η να παίζει...

Γενικός το δισκοπριονο εχει δυναμη που κυμαινεται σε πολύ καλό επίπεδο...θα μπορούσε όμως και καλύτερα..θα ξανα τεσταριθει..
Ίσως ένας επωνυμος δισκος να διορθώναι ακόμη περισσοτερο τα πράγματα..
Βέβαια η συνολική αποτίμηση είναι θετική...
Πέρνεις με 55 ευρώ ( 38 πριν από κάποιο διαστημα) ένα πολύ καλό δισκοπριονο σιδηρου που θα σε βγάλει ασπροπροσωπο και θα βγάλει τίμια την δουλειά για την οποία προορίζεται...

Last edited:
Θα ανοίξεις το συρωμενο Γ στον φραχτη σου.
Έτσι το ένα κομμάτι του διαιρουμενου φραχτη θα πεταει πανω σε αυτόν αφου ειναι πιο χαμηλός.
Δηλαδή αυτό:
image-2022-01-08-16:58:36-668.JPG
Εδώ είναι σεταρισμένο στα 7mm.
Έχει βέβαια και δύο μειονεκτήματα αυτό το κόλπο.
1. Το ύψος του φράχτη είναι μικρό (με ότι αυτό συνεπάγεται)
2. Δεν ισχύουν τα νούμερα στους χάρακες. (δείχνουν περίπου 51mm περισσότερο)

• Like
Reactions: nikfor
Δηλαδή αυτό:
View attachment 190928
Εδώ είναι σεταρισμένο στα 7mm.
Έχει βέβαια και δύο μειονεκτήματα αυτό το κόλπο.
1. Το ύψος του φράχτη είναι μικρό (με ότι αυτό συνεπάγεται)
2. Δεν ισχύουν τα νούμερα στους χάρακες. (δείχνουν περίπου 51mm περισσότερο)
Αυτό ακριβώς προσπαθουσα να περιγραψω!

• Like
Reactions: yiobi
Παιδιά, τα πολύ λεπτά κομμάτια θέλουν άλλες τεχνικές και άλλα βοηθητικά συμπράγαλα. Επίσης, δεν νομίζω να τα καταφέρει κάποιος με το riving που έχει την αναρρόφηση (αυτό που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία). Τέλος, θέλει καπάκι δίσκου με στενότερο άνοιγμα (zero-clearance) που πρέπει να το αγοράσεις εξτρά ή να το φτιάξεις μόνος σου.

• Like
Reactions: nikfor
Για όποιον δεν το γνωρίζει (όπως εμένα)!

Τώρα με το sled το πήρα χαμπάρι οπότε το βάζω εδώ για όποιον δεν το ήξερε.
Δε ξέρω πώς μου ξέφυγε όταν διάβαζα το μανουαλ (δεν έχω επαληθεύσει βέβαια ότι στο 7485 γίνεται αλλά λογικά απο κάπου θα ρυθμίζει).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πήρα αυτούς τους χτυπητούς αριθμούς (3χιλ) για καμιά δοκιμή.
Κατ' αρχάς, αφού κατέληξα πόσο απόσταση θέλω να έχουν τα ψηφία μεταξύ τους (π.χ στον αριθμό 21 το "1" να είναι 3,5mm δεξιά από το "2") έκανα έναν πρόχειρο οδηγό όπου η σιδερένια πόντα σφηνώνει μαζί με ξυλαράκια αντίστοιχου πάχους (3,5mm).
Μετά, με πηχάκια, υπολογίζεις σε ποιο μήκος & πλάτος θες να εμφανίζεται ο αριθμός.
Στη φωτογραφία, στην αριστερή πλάκα χτύπησα νούμερα στη σειρά με 15 χιλιοστά κενό μεταξύ τους, οπότε ο οδηγός όπως φαίνεται, θα χτυπήσει το 2ο ψηφίο (ένα ξυλαράκι σφηνωμένο αριστερά από την πόντα) από το 6ο νούμερο (6Χ15=90 χιλιοστά από την αριστερή άκρη). Στην δεξιά πλάκα έκανα όλες τις δοκιμές.

Συμπεράσματα μέχρι τώρα:
- τα νούμερα είναι φτηνιάρικα και όχι καλά κεντραρισμένα - κάποια ψηφία βγαίνουν πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα, οπότε θέλει επιπλέον ρύθμιση με τον οδηγό. Καλύτερα να προτιμήσει κάποιος καλύτερης ποιότητας.
- η πλάκα (αλουμίνιο 2 χιλιοστά) ψιλοστραβώνει με το χτύπημα. Αν χτυπήσεις πιο απαλά, το νούμερο δεν φαίνεται καλά. Οπότε ίσως θέλει σίδερο ή πιο χοντρό αλουμίνιο.
- για το βάψιμο της εσοχής του ψηφίου, δοκίμασα α) σκέτο ντουκόχρωμα με πινελάκι (φεύγει με το τρίψιμο) β) αστάρι σπρέι και μετά μπογιά σπρέι και γ) μαρκαδόρο και μετά πανάκι με οινόπνευμα. Ακόμα δεν το έχω 100%.
Παρόλα τα θεματάκια, το αποτέλεσμα δείχνει συμπαθητικό.

20220116_212923b.jpg

Οι τιμες ειναι απιστευτα χαμηλες, ουτε στο Μοναστηρακι της Σαγκαης δεν βρισκεις χτυπητα νουμερα με 1.80 ευρω!

Ωραια η πατεντα με το spacing των αριθμων! (y)

ουτε στο Μοναστηρακι της Σαγκαης δεν βρισκεις χτυπητα νουμερα με 1.80 ευρω!
Έλα ντε...
Για αξιοπρεπές αποτέλεσμα θέλει κάτι σε καλύτερη ποιότητα.

- για το βάψιμο της εσοχής του ψηφίου, δοκίμασα α) σκέτο ντουκόχρωμα με πινελάκι (φεύγει με το τρίψιμο) β) αστάρι σπρέι και μετά μπογιά σπρέι και γ) μαρκαδόρο και μετά πανάκι με οινόπνευμα. Ακόμα δεν το έχω 100%.

Δοκίμασε με μανόν νυχιών.
Κι αυτό βγαίνει αν το τρίψεις έντονα με αιχμηρό αντικείμενο αλλά δεν έχω βρεί καλύτερο τρόπο.

• Like
Reactions: dk31
Πριν παραδωσω την βαση δραπανου του lidl ειπα να την συγκρινω λιγο με της Wolfcraft...
Εμφανισιακά υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες...ο σχεδιασμος πανομοιοτυπος και τα βιδωματα σπειρωματα σχεδον ιδια.......

20220119_124321.jpg
Το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του σωλήνα που ελαφρος μεγαλύτερος του Lidl,το βάρος και η ποιοτητα του χυτοσιδηρου κατασκευης της μεγκενης και της βασης που ειναι υπερ της Wolfcract..Της Parkside μοιάζει πιο ψεύτικο όχι ότι δεν σου γεμίζει το μάτι...
20220119_124123.jpg
Λειτουργικά μοιάζουν το ίδιο,εχει της Parkside οτι και της Wolfcrft σε διευκοληνσεις...απλώς δεν ξέρω κατά την πίεση,αυτό μόνο με χρήση θα φανεί,αν η Parkside αντέχει..
Δεν θα κανει βεβαια ο πατερας μου καμια τρελλη χρηση...

Εάν δεν είχα πάρει το σετ της Wolfcraft με 50ευρω βάση και μέγκενη συγουρα θα την προτιμούσα σε αυτά τα χρήματα..
Το αναφερω γιατι ο Νικος(Nickmanak)μου ειχε ζητηση να γραψω καποιες αρχικες εντυπωσεις για να προλαβει να παει για αγορα...
Περισσότερα θα έχω όταν την εγκαταστήσει ο πατέρας μου και την λειτουργήσει..

Last edited:
Δοκίμασε με μανόν νυχιών.
Κι αυτό βγαίνει αν το τρίψεις έντονα με αιχμηρό αντικείμενο αλλά δεν έχω βρεί καλύτερο τρόπο.
Σωστός - θα το δοκιμάσω και αυτό. Αν πάντως πιάσει το "μαρκαδόρος+καθάρισμα με οινόπνευμα", είναι η πιο γρήγορη/εύκολη λύση.

Κωστή, αφού τσεκάρεις για τζόγους βάζοντας δύναμη προς το πλάι με το χέρι, κάνε το παρακάτω τέστ: Τρύπησε μια επίπεδη επιφάνεια και βάλε στην τρύπα ένα μακρύ κομμάτι καβίλια/σωλήνα ή ότι άλλο κυλινδρικό χωράει ακριβώς στην τρύπα. Μετά μέτρα δύο φορές για καθετότητα με έναν γωνιακό χάρακα, 90 μοίρες απόσταση ανάμεσα στις μετρήσεις.
Ο οδηγός που πήραμε πριν 2 εβδομάδες από το λιντλ, είχε απόκλιση (με το μάτι ~5 μοίρες). Παλιότεροι οδηγοί που είχα σαν και αυτούς της φωτογραφίας (no name όμως) δεν χρειάζονταν καν τεστ - έσπρωχνες προς το πλάι και το τρυπάνι έκανε κούνια.

• Like
Reactions: teodor_ch
Πριν παραδωσω την βαση δραπανου του lidl ειπα να την συγκρινω λιγο με της Wolfcraft...
Εμφανισιακά υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες...ο σχεδιασμος πανομοιοτυπος και τα βιδωματα σπειρωματα σχεδον ιδια.......

View attachment 191551
Το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του σωλήνα που ελαφρος μεγαλύτερος του Lidl,το βάρος και η ποιοτητα του χυτοσιδηρου κατασκευης της μεγκενης και της βασης που ειναι υπερ της Wolfcract..Της Parkside μοιάζει πιο ψεύτικο όχι ότι δεν σου γεμίζει το μάτι...
View attachment 191550
Λειτουργικά μοιάζουν το ίδιο,εχει της Parkside οτι και της Wolfcrft σε διευκοληνσεις...απλώς δεν ξέρω κατά την πίεση,αυτό μόνο με χρήση θα φανεί,αν η Parkside αντέχει..
Δεν θα κανει βεβαια ο πατερας μου καμια τρελλη χρηση...

Εάν δεν είχα πάρει το σετ της Wolfcraft με 50ευρω βάση και μέγκενη συγουρα θα την προτιμούσα σε αυτά τα χρήματα..
Το αναφερω γιατι ο Νικος(Nickmanak)μου ειχε ζητηση να γραψω καποιες αρχικες εντυπωσεις για να προλαβει να παει για αγορα...
Περισσότερα θα έχω όταν την εγκαταστήσει ο πατέρας μου και την λειτουργήσει..
Κωστή από τζόγους όταν κατεβαίνει το δράπανο μέσω του μοχλού για να τρυπήσει το αντικείμενο/επιφάνεια που έχει στερεωθεί στη μέγγενη, πως τα πάει η μια βάση (Parkside) και η άλλη (Wolfcraft); Εκεί κρίνεται πόσο σωστή είναι η κατασκευή της βάσης κατά τη γνώμη μου. Γιατί αν είναι να παίζει αριστερά/δεξιά κατά το κατέβασμα του δραπάνου, τι ακρίβεια να πετύχεις στη διάτρηση; Στη δική μου τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, η βάση Parkside που έχω δεν είναι για πολλά.

Το μόνο που αλλάζει είναι το μήκος του σωλήνα που ελαφρος μεγαλύτερος του Lidl,το βάρος και η ποιοτητα του χυτοσιδηρου κατασκευης της μεγκενης και της βασης που ειναι υπερ της Wolfcract.

Στην Wolfcraft βάση που έχω, η μέγγενη είναι από αλουμίνιο και όχι από χυτοσίδηρο που είναι η βάση.

Τις τελευταιες μερες,ελεω χιονια και σπιτι, ανοιξα να επεξεργαστω το τριβειο τοιχου της PARKSIDE...
Η συναρμολογηση του εργαλειου πανευκολη...
Μαζι με την προεκταση του ζυγιζει κοντα στα 4.5κιλα,αρκετα καλα θα ελεγα σε σχεση με τον ανταγωνισμο....
Να πω οτι συνοδευται απο συνδετικο σπιραλ για σκουπα,ενα κατσαβιδι με στραυρο/ισιο, 10 γυαλοχαρτα κοκκωσης 80.100.120 και 150 και 2 καρβουνακια ανταλλακτικα..
Το καλωδιο ειναι 5 μετρα...αρκετο για τις εργασιες που προοριζεται καθως με την σκουπα σε εσωτερικο χωρο δεν νομιζω να χρειαστει μπαλαντεζα για χρηση..σε εξωτερικο χωρο φυσικα και την θελει...

ΤΡΙΒΕΙΟ 1.jpg ΤΡΙΒΕΙΟ 2.jpg

Η συνδεσμολογια με την σκουπα της Parkside ειναι ακριβης και δεν χρειαζεται καποιο αλλο συνδετικο...

ΤΡΙΒΕΙΟ 4.jpg

Παμε στα χρηστικα του μηχανηματος...
Εδω βλεπουμε το διακοπτη και το μπουτον μονιμης λειτουργιας που οπως φενεται απο την φωτο ειναι πολυ κοντα ο ενας με τον αλλον και εξυπηρετει.....
Ο διακοπτης ασφαλισης δινει την ευχρηστια να ανοιγοκλεινει πολυ ανετα και δεν ζοριζει κατα το κλεισιμο η κατα το ανοιγμα....το ιδιο ισχυει και για την προεκταση του μηχανηματος...
Επισης ο συνδεσμος με το σπιραλ σκουπας πολυ βολικος και γρηγορος...

ΤΡΙΒΕΙΟ 3.jpg ΤΡΙΒΕΙΟ 4.1.jpgΤΡΙΒΕΙΟ 7.jpg
Στα της λετουργιας...
Στο μηχανημα υπαρχει η επιλογη να αυξομειωσεις ταχυτητα...το προβλημα ειναι οτι ακομη και σε μονιμη λειτουργια να το βαλεις κατα την χρηση ειναι δυσκολο να το αυξομειωσεις και μονο εαν το κατεβασεις πρωτα ωστε να το ρυθμισης στην επιθυμητη βαθμιδα μπορεις να συνεχισεις...ψηλα ειναι αρκετα δυσκολο...Σε αλλα εναι με ροδελα στο πισω μερος που βολευει περισσοτερο...
Το συγκεκριμενο τριβειο τοιχου εχει και φακο led...Θεωρω οτι ειναι περισσοτερο για εστιαση και μονο γιατι σε σκοτεινα σημεια δειχνει να μην φωτιζει και τοσο με την ενταση του φωτος του...
Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει καθως σπανια εως καθολου θα το χρησιμοποιησω...
Επισης ο διακοπτης του με επικαλυψη ευκατου κολλημενου πλαστικου .σωστα οπως στα περισσοτερα τετοια εργαλεια που εχουν μπουτον περιλαμβανομενου φυσικα και του start/stop λογω σκονης, ειναι αρκετα μικρος εσωτερικα και δυσκολευει να πατηθει..

ΤΡΙΒΕΙΟ 9.jpg ΤΡΙΒΕΙΟ 8.jpg

Το αυτοκολλητο σκρατσ του τριβειου ειναι πολυ καλο και τα γυαλοχαρτα velcro κολλανε και ξεκολλανε πολυ καλα και ανετα...
Η διαμετρος των γυαλοχαρτων ειναι η κλασικη 225mm που βρισκεις ανετα στο εμποριο....
Τα καρβουνακια ειναι σε πολυ καλο και ανετο σημειο για αλλαγη..

ΤΡΙΒΕΙΟ 5.jpg ΤΡΙΒΕΙΟ 6.jpg

Σε χρηση με 80αρι φανηκε πολυ καλο σε σοβα και γενικως δεν κανει ιδιατερη φασαρια....
Υπολειπεται φυσικα σε δυναμη σε σχεση με τριβεια αλλα που εχω χρησιμοποιησει αλλα ειναι αρκετα ελαφρυτερο απο αυτα κατι που συγκαταλεγεται στα πολυ συν στην πολυωρη χρηση..

Θετικα:

* Βαρος
* Διευκολυνσεις
* Συνδεσμολογια
* Συνολικη χρηστικοτητα

Αρνητικα:

* Διακοπτης αυξομειωσης
* Διακοπτης φως.
* Δυναμη

Οταν θα χρησιμοποιηθει εκτεταμενως θα υπαρξει εκ νεου παρατηρησεις/σχολια..
Παντως σε γενικες γραμμες φαινεται ενα ολοκληρωμενο εργαλειο που δεν εχει τιποτα να φοβηθει απο τα θηρια των 500 ευρω και με 70 ευρω θα πρεπει να θεωρηται πολυ εντιμη επιλογη για αυτα που προσφερει...

Μπραβο Κωστη χρησιμη και περιεκτικη η παρουσιαση του τριβειου (y)

Να πεις και δυο λογια οταν με το καλο το χρησιμοποιησεις στην δουλεια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ωραία παρουσίαση μπράβο. Εγώ το πήρα και μάλιστα 2 τεμάχια και τα δύο αν δεν έβαζα παραπολυ δύναμη χοροπηδούσαν. Είναι φυσιολογικό;

parkside vs bosch
Γρηγορο συγκριτικο laser bosch Gcl 2-15 red και του καινουργιου parkside 360 green.

Πρωτη εντυπωση ο χαλαρος διακοπτης ρυθμισης κλειδωματος ή μη του parkside επισης πολυ τζογο αναμεσα στις δυο θεσεις.
Ηλεκτρονικος διακοπτης on-off στο parkside εναντι του μηχανικου στο bosch.
Δειχνει στιβαρο το parkside αλλα το bosch εχει το "διπλασιο" βάρος.
Ενσωματωμενοι μαγνητες στο parkside εναντι της εξωτερικης βασης του bosch που ομως ειναι περιστρεφομενη οποτε εχουμε δυνατοτητα για 360.

Στο κύριο θεμα της ακτινας τωρα η πράσινη στη πράξη δειχνει να φαινεται καλυτερα αλλα νομιζω πως ειναι εν μερει ισαξια και τα δυο μηχανηματα. Στην οριζοντια δεσμη φαίνονται και οι δυο γραμμες οταν πας κοντα, απο μακρυα ξεχωριζει καλυτερα η πράσινη. Στη κάθετη η πράσινη φαίνεται σε ολη τη διαδρομη απο τα ταβάνι μέχρι απεναντι στα 8 μέτρα. Η κόκκινη είναι αισθητα λιγότερο ορατη.

Συμπερασμα λοιπον ειναι πως για καποιον που δεν εχει καθολου laser και σκοπέυει να το δουλεψει αξίζει μιας και περιλαμβανει και τριποδο ( το οποιο δεν το τσεκαρα). Για εμενα που εχω ενα ήδη που με εχει βολεψει, για εσωτερικους χωρους και δεν το εχω και σε καθημερινη χρήση ειναι εν μερει περριτό. Κρατωντας όμως οτι η ακτινα φαινεται απο μακρυα χωρις κοπο και προσθετοντας τη 5 χρόνια (!) εγγυηση νομιζω θα μπορουσε να μεινει στη παρέα. Ειδικα αν το τριποδο ειναι στιβαρο φαινεται κελεπουρι.
Ενα μείον είναι η χρήση ενσωματωμενης μπαταρίας με άγνωστο χρόνο διαρκειας χρήσης και αντοχης.
Τωρα μένει ενα drop test απο το 1m για να δουμε αν μπορει να πάρει ενα πόντο ακόμη στη σειρα profesionall

Attachments

• 272509994_472860674282785_8674738537687438883_n.jpg
    272509994_472860674282785_8674738537687438883_n.jpg
    92.3 KB · Views: 51
  • 272302612_609519530116197_668074364239944648_n.jpg
    272302612_609519530116197_668074364239944648_n.jpg
    80.5 KB · Views: 48
  • 272986287_1256819154810120_7030911839868075579_n.jpg
    272986287_1256819154810120_7030911839868075579_n.jpg
    65.4 KB · Views: 50
  • 272969165_361324742160152_5785192280192941031_n.jpg
    272969165_361324742160152_5785192280192941031_n.jpg