Απάντηση: ΘΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ- ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΔΩΡΕΑΝ
Συστατικά:
200 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο, ‘Valrhona’
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
50-100 γρ. πέρλες σοκολάτας ‘Valrhona’
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
150 γρ. κουβερτούρα equatorial 55% κακάο, ‘Valrhona’
150 γρ. γάλα
30 γρ. γλυκόζη
Οδηγίες:
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120º C, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε περίπου 10 μερίδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από αυτήν το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 90ο C μαζί με τη γλυκόζη. Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά. Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.
Από
εδώ