The incredible Sony MH1 /MH1c!

Γειά σου artheo! Μπορείς να μας πεις ποιά Senn έχεις? Γενικά, τείνω να συμφωνήσω με τις αρχικές ηχητικές εντυπώσεις σου.
Πράγματι, στο πλάτος της στερεοφωνικής σκηνής, θα έβαζα ένα 9/10, όπως και στην απόδοση της κατώτερης οκτάβας (πολύ δύσκολο για ακουστικό - φορτίο της τάξης των 13 Ω). Σε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους (μπάσο, πρίμα, non-fatigueness, μεσαία, μουσικότητα, βάθος σκηνής), θα έβαζα 10/10! Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο all-rounder out there.

...
Όσον αφορά την ανακαλωδίωση, νομίζω οτι δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο forum οτι τα ακουστικά παίζουν μια χαρά χωρίς καμία προσαρμογή ή ανακαλωδίωση αν συνδεθούν σε φορητό music player, κάρτα ήχου, headphone amplifier και ο,τιδήποτε άλλο εκτός από συσκευή που δέχεται μικρόφωνο και ακουστικά μαζί με τριπλό καρφί.
Συγκεκριμένα και στο φορητό player μου (Colorfly C3) και στο USB DAC/AMP "Ibasso D-zero" παίζουν μια χαρά, μόνο στο android κινητό και tablet που έχω πρέπει να είναι πατημένο το μεσαίο κουμπί για να ακούγεται σωστά ο ήχος.
Όμως αυτό δε με ενδιαφέρει και τόσο μιας και οδηγούνται οριακά από αυτές τις συσκευές.

Πάντως για όποιον θέλει να τα έχει φτιαγμένα για android, υπάρχει εκτός των άλλων λύση plug-n-play: Ο αντάπτορας Fiio LU1.
Αναφέρουν χρήστες οτι δουλεύει στην προκειμένη περίπτωση κι έτσι τον παρήγγειλα από Amazon πριν παραλάβω τα ακουστικά (τελικά μάλλον δε θα μου χρειαστεί).

...

Δεν αναφέρεται πουθενά, διότι δεν παίζουν σε όλες τις συσκευές φίλε μου...

Πχ στο Fiio X3 θέλει το ανταπροράκι turbo-x που πόσταρα πιο πάνω...

Φαντάζομαι είναι το ίδιο πράμα με αυτό το LU1...

Σε iphone ούτε με το ανταπτοράκι δεν παίζει σωστά... οπότε εξαρτάται από την συσκευή ακόμα και αν είναι DAP ή Media player ή ενισχυτής...

Τώρα ως αναφορά την ηχητική τους ποιότητα... άστα να στρώσουν λίγο και μετά κάνε ξανά την σύγκριση με τα Sennheiser (ποιο μοντέλο?)

Και καλώς ήρθες στο φόρουμ...-bye-

συμφωνώ με το ανταπτοράκι. Είχα πάρει ένα φτηνό σετάκι στην κόρη μου πριν 2-3 χρόνια και είχε το ανταπτοράκι αυτό για να παραβλέπουν το κουμπί του μικροφώνου. Τα ακουστικάκια έχουν διαλυθεί βέβαια, αλλά κάπου το είχα κρατήσει. Δεν ξαναδίνω 10 ευρώ για να το πάρω (τόσο κάνουν τα ΜΗ1), αλλά ούτως ή άλλως πήρα 2 για να σφάξω το ένα τουλάχιστον.
Και συμφωνώ με τον Σταύρο ότι αν βγεί από τη μέση όλο το κύκλωμα μικροφώνου θα υπάρξει βελτίωση περαιτέρω.

Καλώς ήρθες artheo

Το θέμα δεν είναι αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά (που έχει, δεν το συζητάμε), αλλά το γεγονός ότι αυτό το ακουστικό έχει τρομερό capacity που αναδεικνύεται ανάλογα με τα ηλεκτρονικά που έχει πίσω του.

Να καταθέσω και μια νεώτερη εμπειρία μου ... τα απλά mh1 μου, χρειάζονται οπωσδήποτε το τάιραπ για να παίξουν είτε στο iphone 3gs είτε στο λαπτοπ ... απέκτησα και τα mh1c τα οποία παίζουν ως έχουν, χωρίς δετήρια και ανταπτοράκια, και στο τηλέφωνο (με κανονική λειτουργία hands free, αφού ακούς μιλάς και απαντάς σε κλήσεις με το μεσαίο κουμπάκι) και στο λαπ .... άρα δεν πολυ-ισχύει ότι τα απλά είναι για τα πριν το 2011 τηλέφωνα, ενώ τα c για τα νεώτερα ... είναι τελικά θέμα συσκευής ...

Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ανακρίβεια που έγραψα ότι τα MH1 λειτουργούν σωστά χωρίς τροποποιήσεις σε όλες τις κάρτες ήχου και DAP.
Όσον αφορά τα ακουστικά με τα οποία τα συγκρίνω είναι τα Sennheiser HD 555.
Η διαφορά τους είναι ότι τα Senns είναι πιο λεπτόηχα κι έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι η στερεοφωνική εικόνα είναι μεγαλύτερη και ότι υπάρχει περισσότερος "αέρας" ανάμεσα στα όργανα.
Δεύτερον οι φωνές στα Senns είναι πιο ψηλά και σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι καθαρότερες.
Τρίτον το μπάσο είναι πολύ πιο "βαρύ" και φτάνει πιο χαμηλά στα MH1 σε σχέση με τα Senns.
Μεταξύ των δυο δεν ξέρω ποιά έχουν πιο σωστό ήχο απλά έχω συνηθίσει 8 χρόνια τώρα τα Senns αλλά σιγά-σιγά μου φαίνεται να προτιμώ τα Sony MH1 (ήδη άρχισα να τα προτιμώ).

Θέλω τέλος να ρωτήσω αν τα Sony MH1 θέλουν στρώσιμο γιατί δεν έχουν παίξει μέχρι στιγμής πάνω από 5 ώρες.

Να καταθέσω και μια νεώτερη εμπειρία μου ... τα απλά mh1 μου, χρειάζονται οπωσδήποτε το τάιραπ για να παίξουν είτε στο iphone 3gs είτε στο λαπτοπ ... απέκτησα και τα mh1c τα οποία παίζουν ως έχουν, χωρίς δετήρια και ανταπτοράκια, και στο τηλέφωνο (με κανονική λειτουργία hands free, αφού ακούς μιλάς και απαντάς σε κλήσεις με το μεσαίο κουμπάκι) και στο λαπ .... άρα δεν πολυ-ισχύει ότι τα απλά είναι για τα πριν το 2011 τηλέφωνα, ενώ τα c για τα νεώτερα ... είναι τελικά θέμα συσκευής ...

Για δοκιμασε αυτο..

" As I was playing around all the different headset I have to figure out just which headset works with Nano 7G (and possibly iPhone 5) and which isn't, I stumble upon a solution to let MH1's mic and call button to work with Nano 7G and it is quite simple - it seems what Apple has done in the recent generation of iDevice is they have changed the resistance inside the remote that needs to trigger the mic and call button function, thus making some headset work while other won't. So how do we trigger the mic and call button function on MH1 (and likely on other headset that current don't work with the latest iDevice)? Easy, just press either Volume+ or Volume- button when you plug the headset in and release it when plugged in. The volume control still won't work, but it will give you the ability to answer call and play/pause music (single press), skip to next song (double press), back to previous song (triple press), voice over (long hold) and voice memo recording."

Για δοκιμασε αυτο..

" As I was playing around all the different headset I have to figure out just which headset works with Nano 7G (and possibly iPhone 5) and which isn't, I stumble upon a solution to let MH1's mic and call button to work with Nano 7G and it is quite simple - it seems what Apple has done in the recent generation of iDevice is they have changed the resistance inside the remote that needs to trigger the mic and call button function, thus making some headset work while other won't. So how do we trigger the mic and call button function on MH1 (and likely on other headset that current don't work with the latest iDevice)? Easy, just press either Volume+ or Volume- button when you plug the headset in and release it when plugged in. The volume control still won't work, but it will give you the ability to answer call and play/pause music (single press), skip to next song (double press), back to previous song (triple press), voice over (long hold) and voice memo recording."

Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ανακρίβεια που έγραψα ότι τα MH1 λειτουργούν σωστά χωρίς τροποποιήσεις σε όλες τις κάρτες ήχου και DAP.
Όσον αφορά τα ακουστικά με τα οποία τα συγκρίνω είναι τα Sennheiser HD 555.
Η διαφορά τους είναι ότι τα Senns είναι πιο λεπτόηχα κι έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι η στερεοφωνική εικόνα είναι μεγαλύτερη και ότι υπάρχει περισσότερος "αέρας" ανάμεσα στα όργανα.
Δεύτερον οι φωνές στα Senns είναι πιο ψηλά και σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι καθαρότερες.
Τρίτον το μπάσο είναι πολύ πιο "βαρύ" και φτάνει πιο χαμηλά στα MH1 σε σχέση με τα Senns.
Μεταξύ των δυο δεν ξέρω ποιά έχουν πιο σωστό ήχο απλά έχω συνηθίσει 8 χρόνια τώρα τα Senns αλλά σιγά-σιγά μου φαίνεται να προτιμώ τα Sony MH1 (ήδη άρχισα να τα προτιμώ).

Θέλω τέλος να ρωτήσω αν τα Sony MH1 θέλουν στρώσιμο γιατί δεν έχουν παίξει μέχρι στιγμής πάνω από 5 ώρες.

Εμένα δεν μου αρέσανε ποτέ τα 555, θεωρώ ότι τα ΜΗ1 είναι ακουστικά που πλησιάζουν καλύτερα την ηχογράφηση.

Ναι θέλουν στρώσιμο αρκετές ώρες...τακτοποιείται κυρίως το μπάσο τους, με αποτέλεσμα να παίζουν καλύτερα και οι υπόλοιπες συχνότητες.

Για δοκιμασε αυτο..

Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ !

πόσα έδωσες Σπύρο? και από πού?

Δεν τα αγόρασα, τα αντάλλαξα με τον μπρουκ, στον οποίο έδωσα κάποια δικά μου senns cx 300 .... τον ενοχλούσε που ακούγεται το σύρσιμο της ταλιατέλλας στα ρούχα ... την επομένη διάβασε τα υπερθετικά στο παρόν νήμα και τα ξαναγόρασε ...

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Δεν τα αγόρασα, τα αντάλλαξα με τον μπρουκ, στον οποίο έδωσα κάποια δικά μου senns cx 300 .... τον ενοχλούσε που ακούγεται το σύρσιμο της ταλιατέλλας στα ρούχα ... την επομένη διάβασε τα υπερθετικά στο παρόν νήμα και τα ξαναγόρασε ...

Όντως ενοχλητικό το σούρσιμο (εάν περπατάς, δεν ακούς και τίποτ'άλλο), αλλά λύνεται απολύτως εάν περάσεις το καλώδιο γύρω από το αυτί (το έδειξε κάποιος σε μια φωτογραφία κάμποσα μηνύματα πριν)

Μην επιχειρήσετε κανένα από τα προαναφερόμενα mods (πλην του recabling) προτού διαπιστώσετε τι ακριβώς σας ενοχλεί στον ήχο.
Το μόνο που δεν του λείπει είναι το (σωστό) μπάσο. Αν οδηγηθεί σωστά, το ΜΗ1 έχει φανταστικό μπάσο που θυμίζει κορυφαίο ηλεκτροδυναμικό ηχείο. Απλά ακούστε το δυνατά με μεγάλα τύμπανα...

Πρίν από μερικές ώρες παρέλαβα το δεύτερο ζευγάρι απο τον Άγγλο.
Ακούω spotify τώρα,απο την prodigy cube και το παλιό desktop με windows xp.
Τελείως άστρωτα και με την όποια ηχητική ποιότητα του spotify free edition και ακούγονται απολαυστικά.
Τό περίεργο είναι όμως ότι είτε πιέζω είτε όχι το κουμπί του μικροφώνου τα ακουστικά παιζουν πολύ καλά.
Πώς και συμβαίνει αυτό;
Παρεπιπτώντος,είπα να ακούσω και λίγο τα sennheiser cx 300 από το ίδιο setup και μία πού τα φόρεσα και μία που τα έβγαλα αμέσως,νόμιζα ότι από τον ήχο ενός καλού hi-fi ξαφνικά άκουγα απο ένα τρανζιστοράκι.

Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ανακρίβεια που έγραψα οτι τα MH1 λειτουργούν σωστά σε όλα τα DAP και τις κάρτες ήχου.
Όσον αφορά τα ακουστικά με τα οποία τα συγκρίνω είναι τα Sennheiser HD555.
Η διαφορά τους είναι οτι τα HD555 ακούγονται πιο λεπτόηχα κι έτσι αντιλαμβάνεσαι οτι η στερεοφωνική εικόνα είναι μεγαλύτερη και οτι υπάρχει περισσότερος "αέρας" ανάμεσα στα όργανα.
Δεύτερον οι φωνές στα HD555 είναι πιο ψηλά (δηλ. πιο κοντά στα treble) και σου δίνουν την ψευδαίσθηση οτι είναι καθαρότερες.
Τρίτον το μπάσο είναι πολύ πιο "βαρύ" και φτάνει πιο χαμηλά στα MH1 σε σχέση με τα HD555.
Μεταξύ των δυο δεν ξέρω ποιά έχουν πιο σωστό ήχο, ας μας πει κάποιος με εμπειρία σε ακουστικά τη γνώμη του σε αυτό.

Θέλω τέλος να ρωτήσω αν τα Sony MH1 χρειάζονται στρώσιμο γιατί τα δικά μου δεν έχουν παίξει πάνω από 5 ώρες.