The incredible Sony MH1 /MH1c!

Σπυρο προσπαθησες να ανοιξεις και το καπακι στο ακουστικο η οχι? το λογκο της σονυ ξεκολλαει αληθεια? λεω να παραγγειλω pcb Ο2 απο ebay η τα συναφη και να παω ιωαννιδη με την λιστα υλικων να το φτιαξω. αν δε ξεπερασει το 50αρικο χωρις μπαταριες/φορτιστη θα το κανω.

Μάλλον εμένα εννοείς (Σταύρος).
Το καπάκι δεν ανοίγει. Το logo βγαίνει όμως. Ο2 δαγκωτό για τα Sony.
Δοκιμάζω κάτι με την ανακαλωδίωση του δεύτερου ζευγαριού.
Αν πετύχει....

Έτοιμο το ένα κανάλι και ελεγμένο.
Αν πετύχει πάντως και ακούγεται όπως το πρώτο ζευγάρι, θα μιλάμε για το πιο ανάλαφρο hi end ακουστικό...

Attachments

• DSC_0686.jpg
    DSC_0686.jpg
    32.7 KB · Views: 419
Μόλις έκανα κάποιες ακροάσεις των ακουστικών Sony MH1 με τον αντάπτορα Fiio LU1 και χωρίς αυτόν με πατημένο το μεσαίο κουμπί φυσικά.
Θέλω να πληροφορήσω ότι η ποιότητα του ήχου πέφτει αισθητά με τον αντάπτορα (γίνεται πιο μουντός) άσε που κάποιες συχνότητες τονίζονται περισσότερο και γενικά δε λέει καθόλου.
Άρα οι μόνες σωστές λύσεις είναι η επανακαλωδίωση και το tie-wrap και πιθανότατα η επανακαλωδίωση να έχει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Καλημέρα, Σταυρό εσένα εννοούσα μπερδεύτηκα και ζητώ συγγνώμη! Είναι τέλειο! Έκανες και το άλλο;! Εκτύπωσα το excel με τα parts list και όποτε πάω για δουλειά προς τα εκεί θα δω τι τιμή θα μου πει..

Μόλις το τελείωσα... και το άκουσα.
Ευτυχώς (...ουφ) το μπλοκάρισμα του cavity πίσω από το driver δεν επέφερα τη πλήρη εξαφάνιση του χαμηλού όπως φοβόμουνα.
Παραδόξως, το μπάσο είναι εκεί και εμφανώς βελτιωμένο σε σχέση με χθες (χωρίς μεταβολή στην έκταση), πράγμα που σημαίνει ότι η ανακαλωδίωση επέφερε άμεσο αποτέλεσμα.
Σε άμεση σύγκριση με το πρώτο ζευγάρι αναφοράς δεν εντοπίζονται ακουστικά προβλήματα. Είναι πολύ νωρίς όμως για ασφαλή συμπεράσματα.
Το στριφτό καλώδιο που βλέπετε είναι οι εσωτερικοί αγωγοί του μπλε καλωδίου που πρότεινα από το ebay.
Το περισσευούμενο μήκος ήρθε ακριβώς για τη κατασκευή του δεύτερου ζεύγους!

Attachments

• DSC_0688.jpg
    DSC_0688.jpg
    73.5 KB · Views: 390
Η νέα κατασκευή είναι πολύ ελαφρύτερη, ενώ τα ακουστικά κάθονται πολύ καλύτερα μέσα στο αυτί και μάλιστα με κατεύθυνση προς τα πάνω, σε ευθυγράμμιση με τον ακουστικό πόρο. Δεν φεύγουν δε από τη θέση τους με τίποτα. Άξιζε το ρίσκο και τον κόπο!
Συνολικό κόστος κατασκευής (κομπλέ): 16 !!!

Είναι πολύ όμορφα! Εύχομαι να τα ευχαριστηθεις! Θα κάνεις οδηγό κιόλας;!!! Το καλώδιο είναι το μπλε από τον Άγγλο στο eBay;

Ναι αλλά δε μας έδειξες πως τα άνοιξες

Δημήτρη, πήρα ένα ρίσκο εχθές. Τα χειρούργησα end-to-end με το φόβο ότι το εγχείρημα θα πήγαινε τελικά χαμένο. Όμως ο τολμών νικά!
Ο οδηγός που προανάφερα αφορούσε την ανακαλωδίωση από τη πλακετίτσα και κάτω. Έχω τραβήξει μερικές φώτο για τον οδηγό. Αφορά κυρίως τον τερματισμό του νέου καλωδίου με το μαμίσιο στο σημείο της ένωσης.
Το καλώδιο είναι αυτό που έιχα αρχικά προτείνει. Είναι ποιοτικότατο και οι εσωτερικοί αγωγοί (OFC) έχουν πολύ ανθεκτική μόνωση.

Δυστυχώς δεν έχω τέτοια φώτο (εκείνη τη στιγμή είχα την εντύπωση ότι πήγαινα στα τυφλά).
Όμως αν θες να τολμήσεις, απλά με κοπίδι κόψε εγκάρσια όλο το μαύρο πλαστική προεξοχή στο πίσω μέρος του ακουστικού.
Έτσι θα αποκτήσεις πρόσβαση στο πίσω μέρος του driver όπου βρίσκονται οι ακροδέκτες τερματισμού.

Οταν λες εγκάρσια να υποθέσω οτι εννοείς απο την στενη πλευρά της ταλιατελας η οποια θα μείνει στο τέλος να καλύψει τα νεα καλώδια?

Εντιτ
Βλέπω το πεταξες
Και πως το σφραγισες?
Με το bass reflex τι έγινε?
Καταργήθηκε?

Κόψε όπως στη φώτο.
Μετά αφαίρεσε τα πάντα, κάλυμμα θαλάμου και καλώδια (ξεκόλλημα).
Η πλήρης σφράγιση της οπής εξαερισμού πίσω από το driver (με καυτή σιλικόνη) φαίνεται να κάνει το ακουστικό πιο bass-light (περίπου -3dB) με αποτέλεσμα μία κάποια έμφαση στις υψηλές. Είπαμε είναι νωρίς ακόμα...

Attachments

• Drawing1.jpg
    Drawing1.jpg
    18.5 KB · Views: 407
λοιπον εχουμε και λεμε,σημερα παρελαβα κι εγω....
αυτο που εχω να πω σαν πρωτη αποψη οτι τα ακουστικα παιζουν σουπερ,
για να πω την αληθεια δεν το περιμενα γιατι ειχα κατι καλουτσικα,
μιλαμε τα εκαναν να ακουγονται σαν τενεκεδες,
δεν ξερω τι παιζει μαλλον ο μεγαλος θαλαμος που εχουν,
το μπασο ειναι εκπληκτικο και δεν παραμορφωνουν με τερμα γκαζια.
το πιο καλο δεκαρικο που εχω δωσει ποτε μου.
Ευχαριστω Σταυρο για την υποδειξη.
Επισης να πω πως ειμαι κολοφαρδος και δεν χρειαζεται να παταω κανενα κουμπακι στο iphone 4s ενω στο macbook pro θελει να το πατας,αλλα και εκει με αμαρρα σκοτωνουν τα ψειρακια.