The incredible Sony MH1 /MH1c!

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Μόλις παράγγειλα δύο ζευγάρια για τον μπατζανάκη μου,ο οποίος όμως έχει το iphone 4 και η κουνιάδα μου το 4s νομίζω,θα παίζουν χωρίς πρόβλημα τα ΜΗ1c;
Η θα θέλουν κάποιο αντάπτορα;

Απορω πως δεν εχουν ξεπουλήσει ακομα, με βάση το hype του νήματος!

Εγω εχω εναν αδειο χωρο,και σκεφτομαι να τον ανοιξω μαγαζι να πουλαει μονο sony mh1 :-P Τοσο καιρο σκεφτομαι τι να τον κανω αυτο το χωρο που ειναι ξενοικιαστος,οριστε λοιπον :-D

Εγω εχω εναν αδειο χωρο,και σκεφτομαι να τον ανοιξω μαγαζι να πουλαει μονο sony mh1 :-P Τοσο καιρο σκεφτομαι τι να τον κανω αυτο το χωρο που ειναι ξενοικιαστος,οριστε λοιπον :-D

Αν με κάποια επιβάρυνση αναλαμβάνεις και την σφαγή,χρυσές δουλειές θα κάνεις!

για ποιον λογο να μην βγαζουν καθολου ηχο στο s4?Να πεις οτι δεν δουλευε μικροφωνο ή κάποια κουμπάκια, να το καταλάβω...

δεν έχει λογική ... χθες πρώτη φορά ασχολήθηκα στην ζωή μου με android και είμαι ψιλοάσχετος, αλλά παρότι η συσκευή αναγνωρίζει τα ακουστικά και βγάζει μήνυμα ότι έχουν συνδεθεί, ήχος γιοκ ... ελπίζω να βρω λύση ... σήμερα μέχρι τώρα έκανα την soccer mam οπότε δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ...

δεν έχει λογική ... χθες πρώτη φορά ασχολήθηκα στην ζωή μου με android και είμαι ψιλοάσχετος, αλλά παρότι η συσκευή αναγνωρίζει τα ακουστικά και βγάζει μήνυμα ότι έχουν συνδεθεί, ήχος γιοκ ... ελπίζω να βρω λύση ... σήμερα μέχρι τώρα έκανα την soccer mam οπότε δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ...

Δεν ξέρω πότε θα βρεις την άκρη (που θα την βρεις),αλλά μετά θέλω εκτενές review από τα δικά σου με μουσικές που θα διαλέξεις.
Παράκληση αυτό.

Σπυρο οταν βγαζεις τ ακουστικα απ το S4 ακους ηχο απο το ηχειο του;

Δυστυχως απο οτι διαβαζω, τα νεα sony mh1c εχουν +- 8 db παραπανω χαμηλες απο τα sony mh1.
Ηδη τα παλια sony mh1, εχουν και αυτα περιπου 8 db παραπανω απο το flat.
Οποτε 16-18db boost, παραπαει ρε γαμωτο.!

Παρακατω βαζω ενα διπλο διαγραμμα. Στο επανω, βλεπουμε τα sony mh1.
Στο κατω, βλεπουμε τα sony mh1c, που δειχνει με τις κιτρινες γραμμες πως παιζουν out of the box και με τι μαυρη/κοκκινομπλε , μετα τη μοντιφια που τους εγινε. Μετα τη μοντιφια, εφτασαν να παιζουν σχεδον οπως τα παλια sony.

Επισης βρεθηκε και ο ενοχος μιας εμφασης στα πριμα. Παρατηρηστε την κορυφωση στα 3.5 khz.
Εγω μπακαλιστικα, βασιζομενος στην μετρηση παρακατω του mh1c, εκοψα την εμφαση στις μεσουψηλες, αλλα οχι τοσο πολυ, καθως και την εμφαση χαμηλα (απο 200hz-20hz) με το eq του foobar.
Tωρα τα ακουστικα παιζουν πολυ πιο ομαλα και χαιρεσαι να τα ακους.

interunit+variance_shlw.png

πηγη: http://rinchoi.blogspot.gr/2013/02/sony-livesound-mh1-mh1c.html

Last edited:
Στην πραγματικότητα, η διαφορά των δύο τύπων εντοπίζεται στο διαφορετικό φίλτρο υγρασίας των μονάδων.
Επίσης από τα παραπάνω διαγράμματα προκύπτει ότι στην ουσία τα δύο μοντέλα έχουν σχεδόν πανομοιότυπη απόκριση (με βάση το μέσο όρο των δειγμάτων προς δοκιμή).
Το ακουστικό (ΜΗ1) είναι ένα φωτεινό ακουστικό με ΠΑΡΑ πολύ καλές χαμηλές το οποίο στην πράξη όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά επιτρέπει τη "σκιαγράφηση" κάθε ηχογράφησης, πάντα με τη σωστή οδήγηση.

Λοιπόν παίδες, ζητώ συγνώμη από την MH1-κή κοινότητα ...

Ευπειθώς αναφέρω πως και τα απλά με tire-up αλλά και τα c απείραχτα παίζουν μια χαρά στο S4 ...
To πρόβλημα προέκυπτε (όσο και αν ακούγεται κουφό) από την προστατευτική θήκη σιλικόνης που αγόρασα για το s4 ... όταν βάζεις ακουστικά το s4 αυτομάτως μειώνει κατά κάτι το επίπεδο έντασης (για λόγους προστασίας των αυτιών μας ) ... η ηλίθια η θήκη (που σημειωτέον δεν έχει ''άνοιγμα'' στα διάφορα κουμπιά, αλλά ένα είδος ''φουσκωματάκι) κάτι επηρεάζει μέσω της πίεσης που ασκεί στο volume up-down και αντί να μειωθεί η ένταση λίγο, πήγαινε στο μηδέν ... Απίστευτο και όμως αληθινό ...

Μα τις έχω αναφέρει και παλαιότερα ... τα ακουστικά είναι απίστευτα ... όλο το καλοκαίρι έπαιζα με αυτά αντί τα hd 650 μου, χωρίς να μου λείπει τίποτε ... βέβαια τα έπαιζα με τον λαμπάτο little dot IV και κελαϊδούσαν ... με το 3gs έπαιζαν πολύ καλά, καλύτερα από οιοδήποτε φορητό ακουστικό ψείρα /in ear, κλπ. που έχω, και έχω πολλά (και μερικά σχετικά ακριβά) ...
Προς το παρόν το s4 υπολείπεται κατά πολύ του 3gs (κλαψ, δυστυχώς) σαν music player, παρότι ήδη αγόρασα την πλήρη έκδοση του poweramp και παίζω κυρίως φλακ ... ελπίζω να ''στρώσει'' τίποτε εκεί μέσα στα σωθικά του, καθώς είναι μόνον μίας μέρας συσκευή, και να βελτιωθούν τα πράγματα ...
Πάντως τα ακουστικά, για να εκτιμηθούν όπως πρέπει, θέλουν ενισχυτάκο, ή βαρβάτο πλέυερ ... τα ενισχυτικά στάδια των κινητών τα ρουφάνε για πλάκα ... από την άλλη, προκειμένου να παίζεις πχ. με τα μαμά ακουστικά των s4 ή των iphone και να τραβάς τα μαλλιά σου από την ''τενεκεδίλα'', καλύτερα τα sony και ας παίζουν λίγο χαμηλότερα ...

Last edited:

Πάντως τα ακουστικά, για να εκτιμηθούν όπως πρέπει, θέλουν ενισχυτάκο, ή βαρβάτο πλέυερ ... τα ενισχυτικά στάδια των κινητών τα ρουφάνε για πλάκα ... από την άλλη, προκειμένου να παίζεις πχ. με τα μαμά ακουστικά των s4 ή των iphone και να τραβάς τα μαλλιά σου από την ''τενεκεδίλα'', καλύτερα τα sony και ας παίζουν λίγο χαμηλότερα ...

Δεν φτάνει δηλαδή η ένταση στο τέρμα του S4?

Χωρις να ενοχλει καθολου ή να ξυνει, δοκιμασα να κοψω 3-4 db στην κορυφωση των 3,5khz . Θα ελεγα οτι ακουγεται πιο σωστα, αλλα και χωρις κοψιμο αισθανομαι καλυτερο αερα και αναλυση. Πειραματιζομαι ακομη σε αυτο.

Στις χαμηλες και οδηγουμενο παντα με τον Ο2, θα ελεγα οτι το θελουν λιγακι το κοψιματακι τους ειδικα σε μεγαλυτερες σταθμες, αλλιως μπουκωνουν λιγακι. Σε χαμηλες σταθμες και σε μπιτατα ειδη μουσικης ειναι μια χαρα. Σε ακουστικα, το μπασο ακουγεται λιγο βαρυ. Αν κοπει λιγακι το ακουστικο δεν δειχνει να αγκομαχα ουτε σε μεγαλες σταθμες και ακουγεται πιο καθαρο.

Δεν ξερω γιατι, αλλα σε κομματια mp3 ,οχι καλες ηχογραφισεις και σε μπιτατη μουσικη, πριτιμω καλυτερα τα μεγαλα μου ακουστικα και τα ηχεια μου.
Ομως ειναι αστρωτα ακομα. Βεβαια το impact ειναι μικροτερο των υπολοιπων της κατοχης μου, αλλα μιλαμε για ψειρες.

Συνολικα τα προτιμω για τζαζ, φωνητικα, ακουστικα κομματια. Εκει θεωρω οτι τα ευχαριστιεμαι περισσοτερο.
Σε πιο νταπα ντουπα καταστασεις δεν με εξιταρουν οσο τα philips fidelio x1, ή τα ηχεια δαπεδου.

Σαν ηχοχρωμα, τα βρισκω λιγο πιο ουδετερα σε σχεση με τα fidelio που ακουγονται πιο ζεστα. Ισως εχει να κανει εκεινη η εμφαση στις μεσουψηλες, το ψαχνω ακομα.

Γενικα, οχι μονο ειμαι ικανοποιημενος, αλλα με ενα μικρο πειραγμα eq, ο ηχος που βγαζουν ηταν κατι που δεν το περιμενα με τιποτα για να ειμαι ειλικρινης.

Ολα αυτα με μικρα πεταχτα ακουσματα, μιας και τα εχω να στρωνουν.

Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Δεν φτάνει δηλαδή η ένταση στο τέρμα του S4?

Τάσο, δεν είναι μόνον η απόλυτη στάθμη το ζητούμενο (όντως στο τέρμα έχεις στάθμες έως και υπερβολικά δυνατές) αλλά και το πως 'γεμίζει' το άκουσμα, με όγκο /σώματα ... και αυτό δεν επιτυγχάνεται δυστυχώς με τα ενισχυτικά στάδια των κινητών ... με αυτά έχεις ένταση -ίσως και απαγορευτική για την υγεία των αυτιών σου- αλλά ''άδειο'' και κάπως κούφιο άκουσμα ... εκεί φάινεται η διαφορά με ένα καλό ενισχυτή ...