The incredible Sony MH1 /MH1c!

Καλησπέρα σας.

Παρακολούθησα το νήμα και θα ήθελα να καταθέσω την δικά μου, ταπεινή, μικρή και προσωπική γνώμη.

Τα hands-free αυτά μου είναι γνωστά από το 2008-09 που τα είχα με ένα Sony-Ericson κινητό. Ήταν σε πακέτο προσφοράς νομίζω.

Τα χρησιμοποιούσα. Δεν ξέρω αν ήταν τα απλά ή τα C. Άκουγα με αυτά ραδιόφωνο, μουσική κ.λπ. Όταν άλλαξα κινητό και χρησιμοποίησα άλλου κινητού τα ακουστικά δεν με βόλεψαν. Είχα συνηθίσει τον ήχο των Sony. Αυτά τα κράτησα μέχρι και σήμερα και τα άλλαξα και τα έψαχνα όποτε χαλούσαν γιατί βόλεψε ο ήχος στο αυτί. Τελικά αυτά τα καλά λόγια επιβεβαιώνουν ότι δεν βόλεψε απλά αλλά είναι και καλά ακουστικά. Μέχρι σήμερα αγόρασα 3 σε διάφορες τιμές (ένα το πήρα από την Αμερική που είχαν βρεθεί). Τα τελευταία που πήρα σίγουρα είναι C γιατί κάνουν όλες τις λειτουργίες στο κινητό (έχω πάλι Sony από σύμπτωση) και τα πήρα σε προσφορά από τα Public την Άνοιξη. Πήρα τα ευκαιριακά από το e-shop και όντως δεν έχει τις λειτουργίες του C. Δεν με πείραξε καθόλου γιατί ένας λόγος που τα πήρα ήταν τα σιλικονούχα καλύματα ή όπως αλλιώς λέγονται. Στα In-ear νομίζω ότι είναι το μισό ακουστικό, τουλάχιστο στα Sony. Κάποιος που τα χρησιμοποιεί on the move, δεν είναι τίποτε να χάσει αυτά τα καλύματα. Αυτό το λέω από τα χρόνια χρήση και ότι ο ένας λόγος που πήρα κάποια στιγμή ήταν ότι ξέμεινα από τις σιλικόνες... Άλλες σιλικόνες που βρήκα σκέτες σαν ανταλλακτικά, δεν με βόλεψαν ούτε με ικανοποίησαν. Δεν έκανα το κόπο να κυνηγάω τα σωστά καλύματα.

Για αυτό τον λόγο, η τιμή που είχαν σε προσφορά στο e-shop ήταν ότι έπρεπε και είχαν αρκετά σιλικονούχα καλύματα (2 ζεύγη λίγοτερα από όσο θυμάμαι στην retail συσκευασία). Προσωπικά θα μου χρειαστούν και αν τύχει και βγάλουν και τα μαύρα ακουστικά, θα τα πάρω για ένα έχω και πολυχρωμία. Είναι αρκετά χρήσιμο να έχει ανταλλακτικά σιλικονούχα καλύματα.

H συσκευασία bulk του Ε-shop θυμίζει ακουστικά που ήταν σε πακέτο κινητού. Δηλαδή σαν να ήταν σε συσκευασίες κινητού και τα έβγαλαν και τα πουλούν

Επίσης μια άλλη πληροφορία, μια και τα έχω σταμπαρισμένα από το Amazon.com, για κάθε ενδεχόμενο, μπορούν να συναντηθουν και με το εργοστασιακο όνομα μοντέλου που είναι Sony 1262-3330 (για τα μαύρα MH1C) και Sony 1262-3331 (για τα άσπρα MH1C).

Του λόγου το αληθές:

http://www.amazon.com/Sony-1262-3330-Headset-SmartKey-Control/dp/B007X5RTUY
http://www.amazon.com/Sony-1262-3331-Headset-SmartKey-Control/dp/B007X5RUZ8

Απ ότι είχα παρατηρήσει στην φωτογραφία που ανέβασες, και μάλιστα σου το επεσήμανε και ο Σταύρος ο μάστορας σου έχει καλύψει τα bass reflex με το θερμοσυστελόμενο... πιθανολογώ ότι εκεί είναι το πρόβλημα που περιγράφεις...

Στο νήμα παρατηρώ ότι πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι με την αγορά...

Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου σε τι οφείλεται αυτό... ή μάλλον μπορώ, αλλά δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το έχουν καταλάβει όλοι...

Τα ακουστικά αυτά θέλουν ποιοτική πηγή και ενίσχυση... (το ΕΝΙΣΧΥΣΗ με κεφαλαία)...για μένα είναι ανώτερα από τα ακριβά μου in ear της Denon, και είναι πολύ ισορροπημένα ακουστικά συγκρινόμενα με οτιδήποτε και οποιασδήποτε τιμής... σε πολλούς συνδυασμούς με κάποια τηλέφωνα πράγματι δεν παίζουν καλά λόγο του γεγονότος ότι το τηλέφωνο δεν είναι σε θέση να τα οδηγήσει... και όχι ότι είναι μάπα τα ακουστικά αυτά...

Προτίθεμαι να αγοράσω από όποιον "απογοητευμένο" ένα ζεύγος (δεν μπορώ παραπάνω έχω ήδη δύο...)...

Από εκεί και πέρα ο καθένας με την γνώμη του... αλλά δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να ειρωνευόμαστε ή να μιλάμε απαξιωτικά για τα μέλη του φόρουμ όπως έκανε ο "λελές"...
Οντως κατι τετοιο πρεπει να εγινε. >>Δυστυχως μου διεφυγε το Post που μου το λεει αυτο ο Σταυρος. Το δευτερο που ακουω τωρα με αλλαγμενο καλωδιο παιζει μια χαρα.

Απ ότι είχα παρατηρήσει στην φωτογραφία που ανέβασες, και μάλιστα σου το επεσήμανε και ο Σταύρος ο μάστορας σου έχει καλύψει τα bass reflex με το θερμοσυστελόμενο... πιθανολογώ ότι εκεί είναι το πρόβλημα που περιγράφεις...

Στο νήμα παρατηρώ ότι πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι με την αγορά...

Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου σε τι οφείλεται αυτό... ή μάλλον μπορώ, αλλά δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το έχουν καταλάβει όλοι...

Τα ακουστικά αυτά θέλουν ποιοτική πηγή και ενίσχυση... (το ΕΝΙΣΧΥΣΗ με κεφαλαία)...για μένα είναι ανώτερα από τα ακριβά μου in ear της Denon, και είναι πολύ ισορροπημένα ακουστικά συγκρινόμενα με οτιδήποτε και οποιασδήποτε τιμής... σε πολλούς συνδυασμούς με κάποια τηλέφωνα πράγματι δεν παίζουν καλά λόγο του γεγονότος ότι το τηλέφωνο δεν είναι σε θέση να τα οδηγήσει... και όχι ότι είναι μάπα τα ακουστικά αυτά...

Προτίθεμαι να αγοράσω από όποιον "απογοητευμένο" ένα ζεύγος (δεν μπορώ παραπάνω έχω ήδη δύο...)...

Από εκεί και πέρα ο καθένας με την γνώμη του... αλλά δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να ειρωνευόμαστε ή να μιλάμε απαξιωτικά για τα μέλη του φόρουμ όπως έκανε ο "λελές"...

Εμενα παντως μου αρεσουν και μου αρεσουν περισσοτερο απο τα superlux,βεβαια δεν ειμαι αξιολογος κριτης διοτι δεν εχω εμπειρια απο ακουστικα δεν εχω ενισχυτη και ακουω απο iphone και πισι,
οποτε η γνωμη μου δεν εχει ιδιαιτερη βαρυτητα μιλωντας οσο πιο αντικειμενικα γινετε.
Ο πονηρος που εγραψε παραπανω αστον να κελαιδαη και ας αγορασει ψειρες των διακοσιων για να λεει οτι ειναι highendas.
Για 10 ευρουλακια ειναι σοκ και δεος αν καναν 100 το συζητουσαμε.

Παιδια λιγο τα φωτα σας.
Θελω ακουστικα και ειμαι μεταξυ MH1C -akg 330
Tα ακουστικα τα θελω για αποκλειστικη χρηση σε κινητο Samsung galaxy beam.(http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_beam-review-788p7.php) εχει ενα γραφημα τερμα κατω audio για οσους γνωριζουν απο αυτα...
Γενικα σε κινητα ποσα ohms πρεπει να εχουν?16 vs 32 με ιδια db, ποιο θα ακουγετε πιο (δυνατα? καθαρα?)
ειχα παρει Οτι να ναι ,sony MDR EX50LP πριν λιγο καιρο 100db ηχος για γελια χωρις μπασο και ενταση,20 ευρω ειχα δωσει δεν την ξαναπατάω.

Τα Κ330 δεν είναι hands free αλλά απλά ακουστικά.
Τα ΜΗ1 έστω και τώρα που είναι αρχές έχουν σίγουρα πιο ισορροπημένο ήχο ενώ τα Κ330 είναι πιο εμφατικά χαμηλά.
Τα ΜΗ1 επίσης έχουν ελάχιστα χαμηλότερη ευαισθησία αλλά έχουν καλύτερη εφαρμογή. Τέλος τα Κ330 τα οποία έχω
κάμποσα χρόνια κιτρίνισαν σχετικά γρήγορα (τα είχα πάρει λευκά) και δεν καθαρίζουν εύκολα.

ΥΓ: Θα έπαιρνα τα ΜΗ1(c)!

ναι chief το διαπιστωσα απλα τα μεγαλα ειναι πιο ξεκουραστα λογω κατασκευης,ενω οι ψειρες ειναι κουραστικες καρφωμενες μεσα στο αυτι

μήλα & πορτοκάλια ... τα αγαπημένα μου σόνυ mh1 είναι πραγματικά κελεπούρια και ίσως και πιο ακριβή στην περιγραφή τους ... αλλά και τα evo είναι αγαπημένα, ενώ η αίσθηση άπλας, εικόνας και άνεσης στο άκουσμα τους υπερτερεί ... όλα ακούγονται πιο ''φυσιολογικά'' σε σχέση με τις ψείρες, όπου πάντα έχω την αίσθηση του ''βεβιασμένου'' ... βέβαια το καθένα έχει την χρήση του ...

Και τα δικά μου μονταρισμένα. Είναι βαρύ το καλώδιο και δεν με βολεύει όμως. Σήμερα το απόγευμα τα ολοκλήρωσα. Όπως και να έχει η μουσική που παίζουν είναι φανταστική!

Attachments

• uploadfromtaptalk1385766579678.jpg
    uploadfromtaptalk1385766579678.jpg
    23.5 KB · Views: 292
  • uploadfromtaptalk1385766597951.jpg
    uploadfromtaptalk1385766597951.jpg
    20.5 KB · Views: 267
  • uploadfromtaptalk1385766614881.jpg
    uploadfromtaptalk1385766614881.jpg
    22.6 KB · Views: 276
  • uploadfromtaptalk1385766628371.jpg
    uploadfromtaptalk1385766628371.jpg
    24.8 KB · Views: 275
  • uploadfromtaptalk1385766641499.jpg
    uploadfromtaptalk1385766641499.jpg
    24.1 KB · Views: 275
Οσοι ανακαλωδιωνετε αν θελετε μοιραστειτε μαζι μας και τις ηχητικες εντυπωσεις υστερα απο την ανακαλωδιωση και την αφαιρεση πλακετας.

Υπαρχει καποιο αισθητο upscale στον ηχο σας ή απλα το μονο κερδος ηταν η εξαφανιση της ταλιατελας. ?
Κι αν υπαρχει βελτιωση, σε ποιους τομεις κατα τη γνωμη σας ηταν αυτη. ?

Τις τελευταίες μέρες που το χρησιμοποιώ εκτεταμένα στο λεωφορείο ως handsfree και ακρόαση μουσικής εχω φρικάρει με το συνδυασμό ταλιατελας και ρυθμιστικου.
Εχω καταλήξει ότι περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί το ρυθμιστικο.
Εφτασα ουκ ολίγες φορές να θέλω να τα κοψω απ τα νεύρα μου.
Ελπίζω μεσα στο σκ να βρω χρόνο για σφαγή γιατι πλέον τα συνηθισα ως ηχο σε σχέση με τα άσπρα του κινητού

Και τα δικά μου μονταρισμένα. Είναι βαρύ το καλώδιο και δεν με βολεύει όμως. Σήμερα το απόγευμα τα ολοκλήρωσα. Όπως και να έχει η μουσική που παίζουν είναι φανταστική!

Ωραία δουλειά. Δεν έπρεπε να βάλεις sleeve όμως. Το κάνει πολύ πιο βαρύ και δύσκαμπτο.

Σταύρο σε ευχαριστώ αλλά δεν ήθελα να είναι μπλε για την ακρίβεια ήθελα να είναι τόνοι μπλε μαύρου και βρήκα αυτό το σλιβ. Έχω παραγγείλει και παρακορντ δεν ξέρω πότε θα έρθει. Πάντως πρέπει να βρω ένα καλώδιο πιο λεπτό και πολύ πιο ελαφρύ. Η σονυ είχε "ύφασμα" από μέσα. Επίσης αφαίρεσα και το λογότυπο. Είναι πολύ άκαμπτα όμως.
Όσον αφορά την ποιότητα ανέβηκε. Πλέον από το s3 "μπουκωνουν" και παίζουν πολύ δυνατά για τα γούστα μου.
Πρέπει να πάρω κολητηρι γιατί αυτό που έχω μου έβγαλε την ψυχή θα τα ξαναφτιάξω στην δουλειά.
@Sonus Naturalis αυτό που χρησιμοποίησε και ο Σταύρος πήρα.

Το βάζω να το παραγγείλω. Είναι εύκαμπτο; ηχητικά πως είναι σε σχέση με αυτό;

Το περιμένω και γω. Είναι πολύ λεπτό, ελαφρύ και ανθεκτικό (λόγω teflon).
Ηχητικά πρέπει να αξίζει τον κόπο (είχα αγοράσει παρόμοιο στο παρελθόν - μεγαλύτερου πάχους - για τα 650).
Το πρόβλημα είναι η δυσκολία συστροφής των αγωγών μεταξύ τους (με τρυπάνι).

Καλα ρε μας έβαλες να παραγγειλουμε το μπλε και τώρα εβγαλες το ωραιο...