The incredible Sony MH1 /MH1c!

Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

την ταμπακιέρα Μπάμπη μου....
ποιό λαλεί πιό καλά?

Αυτό λέω Δημήτρη, αν βάλω το σωστό για το αυτί μου λαστιχο, το UE, πέρα απ´την μεγαλύτερη ένταση, μου ακούγεται πολύ καλύτερο.
Δοκίμασα με τα ίδια λαστιχάκια και τα δύο πάλι το UE ακούγεται καλύτερο.
Υπάρχουν όμως και λάστιχα, προφανώς λάθος για το δικό μου αυτί, που το θάβουν, κι εκεί το Sony MH1 υπερτερεί σαφώς.

Για μένα όμως η ταμπακιέρα δεν είναι αν ένα συγκεκριμένο ακουστικό ακούγεται καλύτερα από ένα άλλο, έστω και πολλαπλάσιας αξίας, αλλά αν και πόσο αλλάζει ο ήχος ενός (οποιουδήποτε) ακουστικού απλά με την αλλαγή ενός λάστιχου. Πόσο ρόλο παίζει δηλαδή η σωστή εφαρμογή στο αυτί, γιατί όλα τα αυτιά δεν είναι το ίδιο.

Εννοώ παρόλα τα λαστιχάκια κλπ και λαμβανομένης υπόψιν της τιμής....

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Εννοώ παρόλα τα λαστιχάκια κλπ και λαμβανομένης υπόψιν της τιμής....

Αν λάβω υπ´όψιν την τιμή δεν συζητάμε καθόλου... Σαφώς το Sony MH1 δαγκωτό!

Εγώ έχω κολλήσει όμως με τα λαστιχάκια... Σε όσα έχεις αυτή τη δυνατότητα δηλαδή. Κι επειδή το Sony MH1 έχει την ίδια υποδοχή και τα δοκίμασα
βλέπω οτι υπάρχει κι εκεί πολύ ψάξιμο... Δεν αρκεί δηλαδή το "χώστο καλά στο αυτί σου", υπάρχουν διαφορές που για μένα είναι μεγάλες.

προφανώς παίζει πολύ η ιστορία λάστιχο.
Να σκεφτείς ότι στην κανονική συσκευασία που κάνει 35 ευρώ το ΜΗ1 έρχεται με 20 ζεύγη

Εγω εχω μικρο προβλημα σωστης εφαρμογης και ανεσης στον ακουστικο πορο,και κατ'επεκταση ηχητικο αποτελεσμα καπως λεπτοηχο συνηθως,και ξαναγυρνω στα αλλα μοντελα ακουστικων που εχω,σχεδον καθε φορα που θα επιχειρησω να ακουσω με τα sony,εξαιτιας αυτου του λογου.

Θα τα κρατησω μηπως βρω στο μελλον αλλα λαστιχακια μηπως και εφαρμοσουν καλυτερα,ή μηπως βρω την ακρη με την εφαρμογη καποια στιγμη αν τυχει,με τα υπαρχοντα.

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

προφανώς παίζει πολύ η ιστορία λάστιχο.
Να σκεφτείς ότι στην κανονική συσκευασία που κάνει 35 ευρώ το ΜΗ1 έρχεται με 20 ζεύγη

Α, μάλιστα... Ε, με 20 ζεύγη ό,τι αυτί και να έχεις... Θα βρεί στα μέτρα του ακόμα κι ο Μπουλάς.:earmuffs:

Υ.Γ. Μούχει σπάσει τα νεύρα όμως, τόσες δοκιμές, να πατάω συνεχώς το κουμπάκι...

στην συσκευασια των 11 ευρω ( με τα αχθοφορικα ) ρεταλι
ειχε μεσα δυο σακουλακια με 8 ζευγαρια
και ενα μικρο μανταλακι
παιζει πολυ καλα χωρις να παταω το κουμπακι

στην συσκευασια των 11 ευρω ( με τα αχθοφορικα ) ρεταλι
ειχε μεσα δυο σακουλακια με 8 ζευγαρια
και ενα μικρο μανταλακι
παιζει πολυ καλα χωρις να παταω το κουμπακι

Κάνε δοκιμές Στέλιο... Δεν είναι σίγουρο οτι, για σένα, το καλύτερο είναι αυτό που φοράει από μαμά.

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Έχω πάθει πλάκα με τη διαφορά που ακούς αλλάζοντας τα λαστιχάκια των ακουστικών.
Τις προάλλες ξέθαψα κάτι UE ακουστικά που είχα αγοράσει πριν κάποια χρόνια. Ευκαιρία λέω να τα συγκρίνω με τα Sony MH1 που μου χάρισε ο Panman.
Η έκλπηξή μου μεγάλη, τα Sony MH1 τους έριχναν στ´αυτιά. Επειδή όμως δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νούς μου, δεν μπορούσα να αποδεχτώ οτι ακουστικά με 20-πλάσια αξία απ´τα Sony MH1 μπορεί να είναι χειρότερα, είπα σήμερα να δοκιμάσω να αλλάξω τα λαστιχάκια εφαρμογής του αυτιού.
Στην αρχή τα έβγαλα τελείως. Ξαφνικά τα UE από μουντά έγιναν διαυγέστατα αλλά... μπάσο μηδέν.
Δεύτερη προσπάθεια, τα μικρά λαστιχάκια... Εξακολουθεί να είναι διαυγές, απέκτησα και πολύ καλό μπάσο.
Συνεχίζω τις αλλαγές συνεχίζουν και οι διαφοροποιήσεις. Μεγάλες όμως, όχι ψιλοπράγματα.
Αυτό που βλέπετε παρακάτω δεν είναι ακριβώς ίδιο με το δικό μου αλλά τα λαστιχάκια είναι τα ίδια. Αυτό, σε συνδιασμό με το οτι τα καλώδια κουμπώνουν με πριζάκι στο ακουστικό, άρα πανεύκολη αλλαγή, φαντάζομαι τι παιχνίδια μπορεί να γίνουν. Όχι απο μένα βέβαια...
Εγώ απλά έχω μείνει λαλάκας απ´αυτό που ακούω αλλάζοντας απλά λαστιχάκια κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας και να ρωτήσω, αν όντως συμβαίνει αυτό σε όλα τα ακουστικά, γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με την αλλαγή των καλωδίων, που είναι σαφώς πιο μπελάς και ψιλοδουλειά, και δεν ασχολείται κανένας μα τα λαστιχάκια.

μηπως καρφωνονται καλυτερα και πιο βαθεια στο αυτι σου και ακους τετοιες διαφορες,γιατι και γω που τα πιεζω πιο μεσα ακουγονται καλυτερα.
κουφο μου φαινεται μια σιλικονη τρυπια ειναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

μηπως καρφωνονται καλυτερα και πιο βαθεια στο αυτι σου και ακους τετοιες διαφορες,γιατι και γω που τα πιεζω πιο μεσα ακουγονται καλυτερα.
κουφο μου φαινεται μια σιλικονη τρυπια ειναι.

Η σιλικόνη δεν κάνει διαφορά, αυτό είναι σίγουρο. Τη διαφορά την κάνει ο διαφορετικός τρόπος που η κάθε σιλικόνη "σφραγίζει" το αυτί σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Η σιλικόνη δεν κάνει διαφορά, αυτό είναι σίγουρο. Τη διαφορά την κάνει ο διαφορετικός τρόπος που η κάθε σιλικόνη "σφραγίζει" το αυτί σου.

α οκ συμφωνουμε τοτε και μενα δεν σκαλωνουν μεσα γλυστρανε προς τα εξω και ο ηχος αλλαζει προς το χειροτερο και αναγκαζομαι και τα πιεζω καθε φορα,κατι σαν τα γυαλια που γλυστραν στην μυτη ενα πραγμα :)

Πολλά μπορούν να τροποποιήσουν τον ήχο.
Τα πιό βασικά τα πρότεινε ο κατασκευαστής και υπάρχουν στο λινκ του πρώτου ποστ.
Επίσης όποιος θέλει μπορεί να πειραματιστεί κάνοντας μια τρύπα πχ στα λαστιχάκια για εκτόνωση.
Πάντως όλες αυτές οι επεμβάσεις αφορούν κύρια στις χαμηλές συχνότητες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Προφανως.

Εξ ου και αυτος ο τυπος των ακουστικων μου ειναι τελικα (σιγουρα πλεον :p) εντελως αντιπαθης

(ακολουθει, με διαφορά σκουλαρικιου, ο panman :p)

Για να λέμε τα πράγματα σταράτα, τα Sony MH1 έχουν καλό ήχο, αλλά:
1. Δεν έχουν καλή εφαρμογή στο αυτί. Ακόμα και αν τα εφαρμόσεις καλά περνώντας τα γύρω από το αυτί, στο δρόμο/λεωφορείο μετά από κάποια ώρα πέφτει η ένταση σε ένα απ' τα δυο κανάλια.
2. Χρειάζονται καλή ενίσχυση
3. Για να παίξουν τα φθηνά MH1 από παντού, θέλουν είτε επανακαλωδίωση ή πατημένο το μεσαίο κουμπί με πατέντα ή αντάπτορα.

Προχτές παρέλαβα από ebay τα Astrotec AM-800 τα οποία δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω θέματα και είναι ακουστικώς συγκρίσιμα με τα Sony MH1.
Αν και τα δικά μου Astrotec δεν έχουν στρώσει αρκετά, θα τολμήσω μια μικρή σύγκριση με τα Sony MH1:
Τα Astrotec έχουν πιο σφιχτό μπάσο, οι φωνές είναι πιο μπροστά και πιο ανοικτές, τα πρίμα τους όμως έχουν δεν έχουν τόσο καλή υφή.
Στα Astrotec τα όργανα είναι όλα μπροστά και ακούγονται μεγαλύτερα σε όγκο, παράγοντας έτσι έναν σχετικά επίπεδο ήχο (μικρό βάθος).
Δηλαδή η στερεοφωνική εικόνα είναι πολύ μεγαλύτερη σε εύρος στα Astrotec, στα Sony όμως είναι πολύ μεγαλύτερη σε βάθος.
Τα Sony έχουν καλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με τα astrotec σε όλες τις συχνότητες και γενικά πιο φινετσάτο ήχο.
Η ισορροπία σε μπάσα-μεσαία-πρίμα μου φαίνεται οτι είναι λίγο καλύτερη στα Astrotec.

Συνολικά, από τις λίγες ακροάσεις που έχω κάνει μέχρι στιγμής απ' τα Astrotec, διαπιστώνω οτι ακολουθούν μια ενδιαφέρουσα και κάπως διαφορετική προσέγγιση στη μουσική η οποία σε κάποιους πιθανώς να αρέσει περισσότερο από αυτή των Sony MH1.
Αυτή τη στιγμή δεν είμαι 100% σίγουρος για το ποιά από τα δυο ακουστικά προτιμώ, πάντως θα συνεχίσω τις ακροάσεις μου και αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον θα το ανακοινώσω.

Το λόγο έχουν τώρα οι έμπειροι χαϊφιντελάδες του forum....

Last edited:
ναι....τα είδα.
έχουν και ξυλαράκι στα οπίσθια....
Επόμενο να μη βγαίνουν πάντως, διότι είναι πιό κοντά