The incredible Sony MH1 /MH1c!

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Εκτός από την προσωπική απόκριση και ευαισθησία ακοής θα μπορούσα να το αποδώσω μόνο σε προσαρμογή των παρεμβυσμάτων σιλικόνης.
το παρατηρησα και εγω οταν δεν προσαρμοζονται σωστα και μεσα - μεσα ,,,,, ακουγονται μουντα μολις τα σπρωχνω λιγο μεσα γινεται ''μαγεία''

Από δική μου εμπειρία η προσαρμογή επηρεάζει κυρίως τα μπάσα.

Βρήκα δεματικό τελικά εδώ στη δουλειά (άνω κάτω τα server rooms... τι άχρηστοι... ούτε ένα πακετάκι ξέμπαρκο...) και τα ξεκίνησα να τα λιώνω. Ήδη είναι πολύ πιο πάνω απ' ό,τι έχω ακούσει μέχρι τώρα σε ακουστικά. Και με σάπιο υλικό από youtube...

Βρε σεις, αλλάζοντας το "βάρος" των χαμηλών (με ισοστάθμιση, μέσα-έξω στ' αυτί κ.λ.π) ανάλογα αλλάζει και το "βάρος" στις υψηλές. Αν αυξήσω τα μπάσα, οι υψηλές ακούγονται "μειωμένες" (στην πραγματικότητα "άλλαξε" η παρουσία τους στο συνολικό φάσμα, όχι η έντασή τους).
Όσο αναφορά στο YouTube, έχω μείνει έκπληκτος με το τι "ποιότητα" κυκλοφορεί out there.

Θεωρητικά η απομόνωση και το φράξιμο βελτιώνουν τα μπάσα καθώς το ηχείο (αυτί + μονάδα) γίνεται acoustic suspension, αλλά απο εκεί και πέρα αλλάζει η αντίληψη των άλλων συχνοτήτων. Είναι καθαρά ψυχοακουστικό.
Αλλά σε όλους έκανε το περασμένο Σάββατο εντύπωση ο μορφασμός που έκανε ο φίλος μας με το που τα έβαλε.

Πατέντα με το κλιψάκι που έχει η συσκευασία για το πάτημα του κουμπιού και θεωρώ λίγο πάνω
απο τις 5 ώρες στο ενεργητικό τους...ώρα με την ώρα μεταμορφώνονται και αντιλαμβάνομαι
τα προαναφερθέντα σχόλια των κατόχων για το φαινόμενο προεπιλογής τους, έναντι κάποιου
άλλου ακουστικού.
Θεωρώ οτι είναι τεράστια η πρακτικότητα, αλλά και αρκετά μεγάλη (με την
έννοια της επάρκειας) η απόδοση τους, πράγμα που συνηγορεί στο φαινόμενο αυτό.
Με μια τελείως πρόχειρη ακρόαση με το συγκεκριμένο * ενισχυτή ακουστικών/dac δεν
έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα ως προς το άκουσμα, καθώς το κοντό καλώδιο, καθιστά
αρκετά δύσκολη την επαρκή ακρόαση.
Ο * ενισχυτής είναι αυτός (http://www.beresford.me/Downloads/TC-7520_Instructions.pdf)
και προσωπικά τον θεωρώ αρκετά καλό σαν ενισχυτή και αξιολογότατο dac (αναλογικά με το
κόστος κτήσης του πάντα)

αν και το beresford είναι αξιόλογο μηχάνημα, θα έλεγα ότι δεν ταιριάζει ιδανικά με τα ΜΗ1 και δεν λαμβάνεις το μέγιστο από την απόδοσή τους (σύμφωνα με όσα αναφέρει το pdf)

Αυτή ήταν και η δική μου πρώτη εντύπωση, αλλά έλεγα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία.
Πάντως, πραγματικά με βρίσκουν αρκετά ενθουσιασμένο, ακόμη και απο τη χρήση μέσω κινητού.

Θα ήθελα, όπως αναφέρω και σε προηγούμενο post, να τα ακούσω και με το sansa+ και επιπλέον
θεωρώ δεδομένη την αντικατάσταση του καλωδίου τους, περισσότερο για πρακτικούς λόγους, καθώς
μέρα με τη μέρα που τα ακούω δεν μου λείπει κάτι απο το χαρακτήρα τους (τουναντίον καλομαθαίνω
στο μπάσο τους και φοβάμαι μήπως μου μείνει κανένα "κουσούρι"...χαχαχα)

Σταύρο, απολύτως κατανοητό αυτό που λές (αντιληπτό θα γίνει όταν αγοράσω και το sansa+....)
οπότε σου το λέω οτι απο μέρους μου, θα σου χρωστάω τις αποδείξεις απο 2 τεμ sony mh1 και
1 τεμ sansa+, για να τις βάλεις στη φορολογική σου δήλωση...χαχαχα
Οπότε δεν μένει παρά να σε ευχαριστήσω ξανά για την πρόταση σου.

Με σακατέψατε πάλι... παπάντζες με το oDAC δηλαδή που είναι στα 400R... :(

Όχι ακόμα στο λάπτοπ της δουλειάς είμαι. Αλλά έχει και έξοδο για ακουστικά το οDAC. Δεν έχει καμιά υποτυπώδη προενίσχυση εκεί ε?

Last edited:
Mόνο πλακέτα θα πάρω και θα τη χώσω στο ίδιο κουτάκι με το Odac άμα είναι. Απλά θα θέλω 2 τροφοδοτικά...

Μα, το ODAC φοριέται μέσα στη πλακέτα του O2. To τελευταίο τροφοδοτείται από 2 μπαταρίες, ενώ το ODAC από τη USB.
Τι σκοπεύεις να κάνεις? Κάτι πρόχειρο φορητό ή hiend?

αυτό το είδες?

(το 06 που σου είπα) (αγνόησε την αναφορά στη μαιμού)

2aabcac2_6.jpeg