The incredible Sony MH1 /MH1c!

Merci Σταύρο...το ίδιο ισχύει και στη δική σου περίπτωση για το νέο σου απόκτημα, αν και αντιλαμβάνομαι οτι έχεις μπεί σε νέους "μπελάδες"
(όχι απαραίτητα κακούς).

Thanx. Μακάρι νά' ταν όλοι οι μπελάδες έτσι. :)

Όχι ακόμα. Προς το παρόν τα χρησιμοποιώ στη δουλειά με την έξοδο του λάπτοπ που φαίνεται να τα οδηγεί αποδεκτά. Στο σπίτι απλά δεν...

Καλησπέρα στην παρέα , ανεβάζω φωτογραφίες με αποκρουστικό περιεχόμενο , σφαγή στην κυριολεξία , πάντως σαν diy τα κατάφερα πάρα πολύ καλά στο πρώτο βήμα που είναι το σφάξιμο , δεν με απασχολεί επειδή βρήκα από e-bay στα 7.2 ευρό και θα πάρω ένα ακόμα ζευγάρι . άμα υπάρχει κανείς που μπορεί να συνεχίσει την διαδικασία ,περιοχή θεσσαλονικης θα ήταν τέλεια ! Λεπρομέρειες σε πμ καλύτερα όποιος μπορεί.Στην φοτό φαίνονται τα καλωδια μόνο ενος ακουστικού του οποίου τα χρώματα ταιριάζουν , λογικά όταν τα συνδέω μεταξύ τους δεν θα έπρεπε να παίζουν .Ευχαριστώ

DSC_2200.jpg

τα καλώδια έχουν μόνωση εξωτερικά (βερνίκι).
με απλό στρίψιμο δεν κάνουν επαφή.

άμα βγεί το βερνίκι , θα παίξουν ; πως να το βγάλω με αναπτήρα ; ναι 7.2 άμα θέλετε λινκ το βάζω !

θέλουμε.

προφανώς και θα παίξουν (άν δεν έχεις κάνει τίποτα άλλο παράξενο στη σφαγή).
αναπτήρας + λίγο ελαφρό ξύσιμο με ξυράφι ή κοπίδι μετά να φύγουν υπολείμματα κάπνας.

Θα ήθελα, στην παρούσα φάση να ευχαριστήσω και δημόσια τον Γιώργο (modright), για την ουσιαστική συμβολή του, στην αναβάθμιση του ενός ζεύγους ακουστικών mh1 που έχω στην κατοχή μου, καθώς εκτός απο την απαλλαγή τους απο την εκνευριστική ταλιατέλα και δεδομένης της διάθεσης μου για την μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση, των ήδη καλών (απο την μάνα τους) ακουστικών χαρακτηριστικών τους, προχωρήσαμε και στην αφαίρεση του σχετικού φίλτρου των ακουστικών.
Η πρώτες εντυπώσεις (αν και τα ακουστικά ακόμη στρώνουν) είναι εξαιρετικές...!!! Σε βαθμό που δεν ξέρω πού ακριβώς θα φτάσει η απόδοση τους, όταν αποκτήσουν κάποιες ώρες στο ενεργητικό τους. Το πόσο καλύτερα παίζει το αναβαθμισμένο, σε σχέση με το αυθεντικό, μπορώ να το παρομοιάσω ως εξής: είναι ακριβώς η ίδια εντύπωση (αρχικός ενθουσιασμός) που αποκομίζει κάποιος όταν δοκιμάζει για πρώτη φορά τα mh1, έναντι κάποιου άλλου iem. Τόση και άλλη τόση είναι η διαφορά απο τα βελτιωμένα έναντι των κανονικών, χωρίς να αλλάζει ο αρχικός του χαρακτήρας, αλλά σαν απομακρύνεται ενα σχετικό πέπλο απο όλο το φάσμα.
Βέβαια, κάθε βελτίωση ή τροποποίηση έχει και κάποιες παραχωρήσεις. Στην δική μου περίπτωση, αυτό που θυσιάστηκε στα βελτιωμένα, είναι η φορητότητα, καθώς το καλώδιο δεν έχει την ίδια ελαστικότητα, σε σχέση με το αρχικό. Ωστόσο, καθότι είμαι ευτυχής κάτοχος 2 ζευγαριών, την φορητότητα την έχω απο αυτά με την αρχική μορφή τους (δεν ξέρω για πόσο ακόμη, καθώς ήδη μου μπαίνουν ιδέες για πειραματισμό και σε αυτά, με κάποιο άλλο καλώδιο ίσως).
Όλες οι εντυπώσεις, είναι πάντα σε συνδυασμό με το μικρό (αλλά θαυματουργό sansa), καθώς είμαι σίγουρος πλέον, οτι χωρίς αυτό, απλά τα ακουστικά δεν τα έχετε ακούσει κανονικά.
Ο χειρούργος (modright) είναι ήδη σε διαδικασία απόκτησης, όπως θα καταλάβατε και απο προηγούμενα post του, ενός σετ (ακουστικών και player).
Με την πρώτη ευκαιρία, θα προσπαθήσω να ποστάρω και κάποια φωτογραφία απο το σετάκι. Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές post

Δημητρη ευχομαι απολαυστικες ακροασεις !

Ακολουθω και εγω συντομα !

Το λινκ ......... ορμάτεεεεε αλλά με το μαλακό γιατί ακόμα δεν παρήγγειλα , να τονίσω ότι δεν εχω ξαναγοράσει απο αυτόν οπότε δεν γνωρίζω για το αν ειναι αξιόπιστος .Μόλις παρατηρησα οτι ειναι ακριβότερα 8.4 ευρό

παίζουν τα ακουστικά παιδιά ,τώρα πρέπει να κολήσω τα καλώδια , θα ακολουθήσω της συμβουλές που βρήκα στο θέμα . έχω μία ερώτηση αν και νομίζω ότι είναι offtopic , για καλύτερο οδηγημα των ακουστικών έλεγα να πάρω κάποιον φορητό ενισχυτή σε στυλ fiio fujiyama e06 , εχω σανσα κλιπ , θα βοηθήσει για περισσότερα γκάζια ή δεν αξίζει ;

Ανδρέα, έχεις σετάρει σωστά το sansa και δεν επαρκεί για την οδήγησή τους?
Οταν λέω σωστό σετάρισμα, αναφέρομαι στο πρώτο βήμα κατά το σετάρισμα τους, την επιλογή
περιοχής άλλη πλήν της Ευρώπης, ώστε να μπορέσεις να αυξήσεις την ένταση σε μεγαλύτερο βαθμό.

Με αυτήν την κίνηση, η ένταση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ (σε σημείο που χρειάζεται πολύ προσοχή για
ανεπιθύμητες συνέπειες κώφωσης) και δεν μου έχουν δείξει σημάδια υπο-οδήγησης. Τουναντίον θα έλεγα

Όλα αυτά βέβαια υπο την προϋπόθεση οτι θα καλεστούν να οδηγήσουν τα ΜΗ1...

Ναι όλα τα σέταρα όπως πρέπει , το είχα διαβάσει και στο ίντερνετ , να βάλω αμερική ή άλλες χώρες και την ένταση στο δυνατό . Απλά λέω , όχι ότι δεν παιζει δυνατά , σκίζει το πακέτο σανσα και σονυ μη1 αφού και στο τέρμα δεν έχει παραμόρφωση, απλά λέω μήπως άμα θέλω στο μέλλον να το βελτιώσω άμα βοηθάει καθόλου ο εξτρα φορητός ενισχυτής !

Γεια σας και απο μενα παιδια.επειδη διαβασα σχεδον ολες τις σελιδες απο την αρχη και εχω καποιες αποριες, ελπιζω να μπορει καποιος να με βοηθησει.εχω iphone 4s να προτιμησω τα mh1 η mh1c?θα χρειαστει η μετατροπη με tire up?και απο που να τα παρω?γενικα απο οσο εψαξα φθηνοτερα τα βρηκα στο ebay .ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα Παναγιώτη...αν τα θές και για χρήση ως handsfree τότε πας στα mh1c αλλά άγνωστο απο πού...μάλλον ebay και σε αρκετά πιο τσιμπημένη τιμή.
Αν τα θές ως ακουστικά, (που γι´αυτόν τον λόγο αξίζουν) τότε τα mh1 με tire up ή κάποιο μετασχηματιστή, μέχρι να πάρεις την απόφαση να τα σφάξεις και εσύ
και να αρχίζεις να ξανα-ανακαλύπτεις τις αγαπημένες μουσικές σου...it's up to you

Πρέπει πλέον να ζυγίσεις φορητότητα με απόδοση. Ο συνδυασμός ΜΗ1 - Sansa είναι βέλτιστος.
Δηλαδή θεωρητικά ένας τέτοιος μικρός ενισχυτής θα βελτιώσει τον ήχο γενικά , απλά είναι και το τι θέλω . απλά θέλω να ξέρω επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις άμα αυτός ο ενισχυτής όντως θα βελτιώσει τον ήχο , καθαρά αντικειμενικά . όχι το τι χρειάζομαι , βέβαια θα περιμένω να τα στρώσω κιόλας πρώτα , δεν δούλεψαν ούτε 5 ωρες τα ακουστικά !η τιμή του ενισχυτή ειναι καλή πάντως

Θα σου πω το εξής: με το Sansa ακούς ποιότητα 5 π.χ. Με ξεχωριστό ενισχυτή, όχι απαραίτητα τόσο φορητό όσο φαντάζεσαι, το φτάνεις στο 8. Αξίζει το κόπο να το ψάξεις με ενισχυτικά φίλων..

Ειναι κατι που δεν το αντιλαμβανεται ο μέσος χρήστης.
Δηλαδη την σωστή προσαρμογή των σύγχρονων ακουστικών αντιστασης γυρω στα 30 ωμ η και στα 15 οπως αυτα.
Αλλάζει εντελώς μα εντελώς η αποκριση τους.
Αυτό το κανει το σανσα αλλα ένας φορητός ενισχυτής προσεγμενος θα το κανει πολυ καλύτερα