The incredible Sony MH1 /MH1c!

Είχα διαβάσει κάποια ποστ επί κάποιες σελίδες όταν πήρα το πρώτο ζευγάρι. Ένα ρεζουμέ ει δυνατόν;

Σωστό! είχα ένα samsung note, έχω iphone πλέον! Εν τέλει ούτε τα παλιότερα άσπρα δουλεύουν στο iphone

Τα Καλά Νέα:

-Δοκίμασα τα Sony MH1 με το iFi Nano iDSD. Τα ακουστικά κυριολεκτικά απογειώνονται ηχητικά! Η στερεοφωνική τους εικόνα διευρύνεται απίστευτα, τα πάντα βελτιώνονται. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι καλό το iFi. Έχω δοκιμάσει τα ακουστικά και με άλλες εξίσου καλές και καλύτερες πηγές. Είναι το ταίριασμα μεταξύ τους. Σαν να είναι φτιαγμένα τ' ακουστικά γι' αυτό το συνδυασμό!
Κι' ακόμα: Με το iFi Nano iDSD δε χρειάζονται ανταπτοράκι, ούτε πατημένο συνέχεια το κουμπάκι. Παίζουν κατ' ευθείαν άψογα.

-Τα δοκίμασα επίσης με κινητό Sony Ericsson Xperia. Είναι φτιαγμένα γι' αυτά τα κινητά. Ο ήχος πολύ καλός. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να λειτουργούν χωρίς ανταπτοράκι. Ενώ από τα κουμπάκια της μικρής πλακετούλας ελεγχόταν πλήρως η ένταση, έναρξη/παύση κλπ. της μουσικής αναπαραγωγής. Έ, όσο να'ναι τόσο καιρό που τα λειτουργούμε με τη χρήση βοηθημάτων είναι έκπληξη να τα παρακολουθούμε να λειτουργούν στο "φυσικό" τους περιβάλλον!

Τα Κακά Νέα:

Και ξαφνικά στα καλά καθούμενα χωρίς να έχω κάνει κάτι, χωρίς να έχω πειράξει κάτι το ένα από τα δύο κανάλια άρχισε να παίζει πιο σιγά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης να "ψοφάει" το ένα κανάλι. Είναι το τέταρτο ζευγάρι Sony MH1 στο οποίο μου συμβαίνει. Αν δεν κάνω λάθος, έχω χάσει το λογαριασμό. Και έχω χαλάσει μόνος μου -εκεί ναι, έφταιγα, το ξέρω- και ένα ακόμα ζευγάρι Sony MH1/c.

Είναι σύμπτωση; Συμβαίνει μόνο σε μένα; Ή έχει συμβεί και σε σας; Είναι εγγενές ελάττωμα των ακουστικών ή κάνω κάτι εντελώς λάθος και δεν το'χω καταλάβει; Αλλά τι όμως;
Γνωρίζει κανείς κάποια λύση;

Δηλώνω απογοητευμένος.Δεν έχω τι να πω.
Μόνο αυτό:

stock-vector-hand-drawn-retro-styled-cartoon-doodle-cursing-icons-140158075.jpg

Υ.Γ. Αν κάποιος φίλος ασχολείται ή προσφέρεται να βοηθήσει στο "σφάξιμο", στην ανακαλωδίωση των ακουστικών, ας στείλει p.m.
Με τα καλά απομένοντα κανάλια των παροπλισμένων ακουστικών μπορούμε να φτιάξουμε δύο-τρία κανονικά...

Μιχάλη, έχω την εντύπωση πως αν τα αφήσεις στην άκρη για κάποιες ώρες, ή πάρεις ένα πιστολάκι μαλλιών και τα στεγνώσεις προσεκτικά θα επανέλθει η ένταση στο κανάλι που ψόφησε ... θεωρώ ότι κάποιου είδους υγρασία μαζεύεται και παρατηρείται το υπόψη φαινόμενο ... τουλάχιστον σε μένα έτσι συμβαίνει με το ζευγάρι που χρησιμοποιώ on the go με το κινητό μου ...

το ανακαλωδιωμένο που έχω σπίτι για περιστασιακές ακροάσεις δεν το κάνει ποτέ, αλλά εκεί δεν συμπληρώνω αρκετή ώρα ακρόασης, ούτε και κινούμαι για να ιδρώνω, κλπ.

Ελπίζω να βοήθησα ...

Είναι θέμα πλακετίτσας ρυθμιστικών κατά 80% (το άλλο 20% είναι η υγρασία που λέτε).

Μιχάλη, οικονομική καταστροφή έπαθες με τα ΜΗ1. :)

Υ.Γ. Αν κάποιος φίλος ασχολείται ή προσφέρεται να βοηθήσει στο "σφάξιμο", στην ανακαλωδίωση των ακουστικών, ας στείλει p.m.
Με τα καλά απομένοντα κανάλια των παροπλισμένων ακουστικών μπορούμε να φτιάξουμε δύο-τρία κανονικά...

διάλεξε το καλώδιο που θέλεις (δες lunashops έχει μεγάλη ποικιλία) και στη διάθεσή σου anytime.

δεν προσφέρω τίποτα εκτός από φιλική εξυπηρέτηση (πάντα αφιλοκερδώς για να μην παρεξηγηθούμε κι όλας).
Εχω ήδη σφάξει 7. (μόνο ένα για μένα, και δεν ακούω απ αυτό να φανταστεις, ακούω από άσφαχτο)

Ελπίζω κάποιος που διαβάσει το ποστ σου (#1922) για πρώτη φορά - χωρίς να το συνδέσει με τα προηγούμενα - να μην παρανοήσει το νόημα...
:)

Να προσπαθήσω μήπως και αναστήσω κάποιο από τα ακουστικά με το ελάττωμα πριν οποιοδήποτε "σφάξιμο".

Ερώτηση προς Σταύρο:
Θα χρειαστώ λοιπόν ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.
Και θερμαίνουμε το ελαττωματικό κομμάτι, σωστά;
Για πόση ώρα;
Από ποιά απόσταση;

Είχες θετικά αποτελέσματα μ' αυτή μέθοδο; :chinscratch:

Να προσπαθήσω μήπως και αναστήσω κάποιο από τα ακουστικά με το ελάττωμα πριν οποιοδήποτε "σφάξιμο".

Ερώτηση προς Σταύρο:
Θα χρειαστώ λοιπόν ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.
Και θερμαίνουμε το ελαττωματικό κομμάτι, σωστά;
Για πόση ώρα;
Από ποιά απόσταση;

Είχες θετικά αποτελέσματα μ' αυτή μέθοδο; :chinscratch:
στα δικα μου εκανα μια μικρη τρυπιτσα με βελονα σε παρομοιο προβλημα

Επανέρχομαι σε καιρούς χαλεπούς...

Όποιος έχει ξεγράψει τα ΜΗ1, είτε επειδή του φαίνονται πολύ φτηνά είτε επειδή του ακούγονται... κάπως (άμπασα, στενή εικόνα, κλπ, κλπ), να το ξανασκεφτεί.

Αλλάξτε καλώδιο (μέχρι τις μονάδες), κλείστε τελείως το chamber πίσω από τις μονάδες με σιλικόνη και είστε έτοιμοι.

Αυτό το καιρό ακούω τα ΜΗ1 σε απευθείας στο Chord Hugo και έχω ένα να πω:

Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!

Ξέρω καλά και την πηγή μου (πραγματικός θησαυρός με ΙΕΜs) αλλά και την αναφορά μου (Hifiman HE-6)!

Εδώ το σετάπ (Schiit Wyrd, Chord Hugo, laptop Win7)....

Η ακρόαση ερασιτεχνικών ηχογραφήσεων binaural με τα MH1 είναι σκέτη απόλαυση.

Στη φώτο απόσπασμα βίντεο στο YouTube από τη ζωή της Νέας Υόρκης (binaural ήχος εννοείται)!

Attachments

• IMG_20150712_141156.jpg
    IMG_20150712_141156.jpg
    102.7 KB · Views: 322