The Ten Biggest Lies in Audio.

Τζίμ πόσους άλλους μπορείς να δεχθείς μάξιμουμ;

Θα με ενδιέφερε για την εμπειρία...

Αρα, μήπως πρεπει να γίνουν περισσότερες και πιο προσεκτικές δοκιμές με ακριβώς ιδιο υλικό σε LP, SACD/CD για να εχουμε ασφαλή αποτελέσματα;

Πάρε τα σιντοβινίλιά σου και έλα... :)

BTW, δεν είμαι ρετρολάγνος, έχω επενδύσει ανάλογα ποσά για το ψηφιακό κομμάτι του στερεοφωνικού μου.
Απλά προτιμώ να λέω τα πράγματα με το όνομά τους πια...

Το ότι θεωρώ τον εαυτό μου μακάκα που έχει σκάσει τόσα λεφτά για SACD player και CD δεν με τιμά ούτε είναι κάτι που φωνάζεις για να το παίξεις έξυπνος... :flipout:

Θα μπορούσα χαλαρά να έχω μόνο CD και να φωνάζω ότι είναι το καλύτερο μέσον ever ή μόνο βινύλιο και να φωνάζω ότι το βινύλιο δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ!

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Τζίμ πόσους άλλους μπορείς να δεχθείς μάξιμουμ;

Θα με ενδιέφερε για την εμπειρία...

Το Σαββάτο κανόνισε να έρθεις... :)
Θα είναι μάλλον ο Στέργιος και βλέπουμε και ποιός άλλος... 3-4 άτομα είναι μια χαρά, κάνουμε και καρέ για τον μουστάκια... -bye-

Nα βρώ λίγο χρόνο και θα σε επισκεφθώ με μερικά συμπράγαλα και σου υπόσχομαι οτι δεν θα ξανακούσεις αρκούδα να γελάει.

Υ.Γ. Υπόσχομαι γιατί καταλαβαίνω οτι είσαι "ανοιχτός, αν όχι δεν θα το έκανα.
Θ.Ζ.

Πάντα! -bye-
Όλο το λέμε αλλά ακόμη περιμένω...
Υπάρχει μία περίπτωση να έχω ελεύθερη και την Παρασκευή αυτή την εβδομάδα, αλλά το Σαββάτο είναι στάνταρ ανοιχτό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Να σαι καλα. Μου εδωσες μια πολυ καλη αφορμη να αλλαξω το signature μου. Οχι αλλο Krall :slapface:..... βαλτε λιγο γκαραζ πανκ να στρωσουν τα ηχεια σας βρε. Ειναι και το πιο ευκολο mod για να κανετε τα cd-player σας Exoteric.

Και εγώ δεν την πάω "μία"! Αλλά για τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι πρέπει...:a0210:

Ρε παίδες το SACD του Dark Side of the Moon είναι ΑΘΛΙΟ τι συζητάμε τώρα...

Βάλτε κανά Diana Krall - The Girl in the other room και το συζητάμε.

Έλα το Σάββατο που θα έχω τους DCD, οι οποίοι έχουν απίστευτες παραγωγές...

Τα δικά μου αναφοράς, είναι τα Into The Labyrinth, Toward the Within και το πρώτο (το ομώνυμο).

Έλα το Σάββατο που θα έχω τους DCD, οι οποίοι έχουν απίστευτες παραγωγές...

Τα δικά μου αναφοράς, είναι τα Into The Labyrinth, Toward the Within και το πρώτο (το ομώνυμο).

Καταπληκτικά! Εύχομαι να τους έχεις ακούσει και Live!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Κοίτα..., δεν ξέρω για πιο τεστ λες και ούτε θέλω να πάρω θέση.
Θα γράψω γενικά λοιπόν..

Αυτό που ξέρω είναι ότι για συγκρίνεις κάτι χρειάζεσαι "μέτρο"*.

Επέτρεψε μου να μην λαμβάνω υπόψιν γνώμες του τύπου "το πάτησε", χωρίς να αναφέρεται σε τι και πως.

Δεν είναι δυνατόν να ακούσουμε ένα cd κόντρα με Lp και να παρουσιάζουμε αποτέλεσματα για το μέσο (συνολικά).
Πόσο μάλλον από ανθρώπους που δεν ξέρουν σε τι είναι καλύτερο. (συνήθως δεν παρουσιάζονται στοιχεία)

Το ίδιο ισχύει και στις συσκευές audio.
Και δεν τα γράφω τυχαία αυτά.
Μερικά από τα πράγματα που αναφέρει ο δεκάλογος, σχετίζονται.

Άλλο το θεωρητικό, άλλο το υποθετικό, άλλο το σωστό και άλλο το αντιληπτό.

Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορές 10 κιλών δεν μπορείς να μιλήσεις για γραμμάρια.

- Τα "δυναμικά" τι είναι ; (δεν υπάρχει τέτοια ορολογία)

- Το "άνοιγμα της σκηνής" ;

* Μέτρο-μονάδα μέτρησης-αναλογία-σχέση-...

ok εχεις δικιο δεν υπαρχει ορολογια δυναμικα και σαφως η ηχητικη εκτιμηση δεν παιζει κανεναν ρολο. Τι στο διατανο με τα νυχια ακουνε καποιοι...

Το Σαββάτο κανόνισε να έρθεις... :)
Θα είναι μάλλον ο Στέργιος και βλέπουμε και ποιός άλλος... 3-4 άτομα είναι μια χαρά, κάνουμε και καρέ για τον μουστάκια... -bye-

Χρειάζεται καν να δηλώσω συμμετοχή; -bye-

Ρε παίδες το SACD του Dark Side of the Moon είναι ΑΘΛΙΟ τι συζητάμε τώρα...

Βάλτε κανά Diana Krall - The Girl in the other room και το συζητάμε.

ρε εσυ κολησατε με τους floyd. Δεν ακουσαμε μονο αυτους, παντου σε οτι κι αν ακουσαμε το πικαπ επαιζε καλυτερα. Στο σπιτι μου σημερα.chuck mangione children of.... lp>cd, floyd lp>cd, masekela hope lp>cd, eric clapton unplugged lp>cd, patricia barber companion-modern cool lp>>>>>>cd , sara k waterfalls lp>>>>cd, norah jones lp>cd , buena vista lp=cd(τα μονα που ηταν καπως κοντα σε αποδωση).

Και το βινύλιο και το SACD 30th Anniversary υπάρχουν. Θα τα φέρω, όπως και τα δυο πρώτα Dead Can Dance, που υπάρχουν πάλι σε βινύλιο και SACD.

κανονισε να μαθω οτι κατεβηκες και δεν τα ειπαμε απο κοντα, θα σφαχτουμε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

....
.....

Όταν έχουμε δύο μέσα αναπαραγωγής της ίδιας κατηγορίας τιμής και την ίδια κόπια σε CD και βινύλιο δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές;

Τι άλλο θα χρειαστεί για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα;
Επανάληψη.
Όσο περισσότερο τόσο πιο αξιόπιστο το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστεί ακόμα να εντοπίσουμε, αν αυτό που ακούμε είναι κάτι που συμβαίνει και σε άλλες ηχογραφήσεις-είδη μουσικής.
Τι καταστρέφει και τι ευνοεί.

Η απόδοση των δυναμικών της ηχογράφησης δεν υπάρχει σαν ορολογία; :blink:
Φοβάμαι πως όχι. :cool4:

Όταν ο ήχος ξεφεύγει από τα όρια των ηχείων τα οποία εξαφανίζονται και ακούς μουσική μέχρι και 1 μέτρο έξω από το ηχείο, ακούς το βάθος και καταλαβαίνεις πόσο μακρυά είναι τα μπροστινά όργανα από τα πίσω, ενώ με το SACD τα όργανα κλείνονται αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα στα ηχεία και αυτό που ακούς είναι flat σε σχέση με το βινύλιο πως μπορείς να το πεις;
Αυτό που περιγράφεις πιστεύεις ότι θα ισχύει (το ίδιο), και με άλλη μουσική-απαιτήσεις ;
Μπορούμε δηλαδή να λέμε γενικά ότι, το βινύλιο "μεγαλώνει" (πάντα) την μουσική σκηνή ;

Πάντως το πόσο ανοιχτά ή κλειστά είναι τα όργανα, δεν το ξέρουμε.
Δεν υπάρχει θέλω να πω, συγκεκριμένος στόχος που να ορίζεται.
Σίγουρα το σημαντικότερο είναι το πως γράφτηκε.

Υπάρχει και απέραντη μουσική σκηνή που θέλει μάζεμα.
Εκεί αν τα κλείσει λίγο το cd, "ήρθαν" :crown:

Διδάσκεται στο μουσικό γυμνάσιο στην 2α τάξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα(σελ 17 και πέρα στο αναλυτικό πρόγραμμα)

· Ασκούνται σε κινήσεις του μαέστρου που υποδεικνύουν την δυναμική (αύξηση ή ελάττωση της έντασης), το σταθερό tempo,το accelerando,το ritenuto και τους χρωματισμούς κάθε μουσικής φράσης.

http://www.freewebs.com/peaomde/diafora/orologio_analytiko.doc

ok εχεις δικιο δεν υπαρχει ορολογια δυναμικα και σαφως η ηχητικη εκτιμηση δεν παιζει κανεναν ρολο. Τι στο διατανο με τα νυχια ακουνε καποιοι...
Επειδή δεν το ξέρω, μπορείς να βάλεις εδώ στοιχεία ;
Πες μας λίγα πράγματα να μάθω-ουμε :a0210:

...
Υπάρχει και απέραντη μουσική σκηνή που θέλει μάζεμα.
Εκεί αν τα κλείσει λίγο το cd, "ήρθαν" :crown:

:earmuffs: Αυτό είναι αστείο υποτίθεται..:flipout:

Να σαι καλα. Μου εδωσες μια πολυ καλη αφορμη να αλλαξω το signature μου. Οχι αλλο Krall :slapface:.....
Αμάν τί μου κάνεις τώρα! Τί χαλάστρα!! Τώρα βρήκες να το πεις για την Diana Krall που μου έδωσαν αντιπροσωπία και μόλις έχω εισάγει τις δύο πρώτες εκδόσεις σε χοντρό βινύλιο κομμένο από τον πολύ Bernie Grundman !!!! Αμάν!!! Δεν περίμενες λίγο; Λ.Σ.

Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

από άρθρο του ίδιου

Νο1 συνιστώσα για ποιοτικό ήχο : η καλή ηχογράφηση

σελίδα 10

http://www.theaudiocritic.com/back_issues/The_Audio_Critic_24_r.pdf

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκα κι εγώ όταν άνοιξα ένα άλλο thread με τίτλο να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη μάχη μεταξύ CD και βινυλίου.

Παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ποιότητα της αρχικής ηχογράφησης που όλα τα υπόλοιπα φαίνονται αστεία μπροστά σε αυτό. Ειδικά οι σύγχρονες χιλοclippαρισμένες και χιλιοcompressαρισμένες εγγραφές σκοτώνουν τόσο πολύ την ποιότητα που είτε σε CD τις ακούσεις είτε σε mp3 ένα και το αυτό είναι.

Για τα *δυναμικά* υπάρχει όρος. Σχεδόν όλοι οι ρεβιούερς περιορίζουν την έννοια στο πόσο δυνατά έπαιξε κάτι. Ο όρος δυναμικά έχει μια ευρύτετρη έννοια και αφορά το πολύ σπουδαίο δυναμκό κοντραστ για το οποίο ελάχιστοι ομιλούν όταν τεστάρουν ένα μηχάνημα. Λ.Σ.

Καταπληκτικά! Εύχομαι να τους έχεις ακούσει και Live!

Θα 'θελα, αλλά όταν διαλύθηκαν ήμουν 15... :frown:

Έπρεπε να πάω να δω τη Gerrard όταν είχε έρθει...