Αρα, μήπως πρεπει να γίνουν περισσότερες και πιο προσεκτικές δοκιμές με ακριβώς ιδιο υλικό σε LP, SACD/CD για να εχουμε ασφαλή αποτελέσματα;
Τζίμ πόσους άλλους μπορείς να δεχθείς μάξιμουμ;
Θα με ενδιέφερε για την εμπειρία...
Nα βρώ λίγο χρόνο και θα σε επισκεφθώ με μερικά συμπράγαλα και σου υπόσχομαι οτι δεν θα ξανακούσεις αρκούδα να γελάει.
Υ.Γ. Υπόσχομαι γιατί καταλαβαίνω οτι είσαι "ανοιχτός, αν όχι δεν θα το έκανα.
Θ.Ζ.
Να σαι καλα. Μου εδωσες μια πολυ καλη αφορμη να αλλαξω το signature μου. Οχι αλλο Krall :slapface:..... βαλτε λιγο γκαραζ πανκ να στρωσουν τα ηχεια σας βρε. Ειναι και το πιο ευκολο mod για να κανετε τα cd-player σας Exoteric.
Ρε παίδες το SACD του Dark Side of the Moon είναι ΑΘΛΙΟ τι συζητάμε τώρα...
Βάλτε κανά Diana Krall - The Girl in the other room και το συζητάμε.
Έλα το Σάββατο που θα έχω τους DCD, οι οποίοι έχουν απίστευτες παραγωγές...
Τα δικά μου αναφοράς, είναι τα Into The Labyrinth, Toward the Within και το πρώτο (το ομώνυμο).
Κοίτα..., δεν ξέρω για πιο τεστ λες και ούτε θέλω να πάρω θέση.
Θα γράψω γενικά λοιπόν..
Αυτό που ξέρω είναι ότι για συγκρίνεις κάτι χρειάζεσαι "μέτρο"*.
Επέτρεψε μου να μην λαμβάνω υπόψιν γνώμες του τύπου "το πάτησε", χωρίς να αναφέρεται σε τι και πως.
Δεν είναι δυνατόν να ακούσουμε ένα cd κόντρα με Lp και να παρουσιάζουμε αποτέλεσματα για το μέσο (συνολικά).
Πόσο μάλλον από ανθρώπους που δεν ξέρουν σε τι είναι καλύτερο. (συνήθως δεν παρουσιάζονται στοιχεία)
Το ίδιο ισχύει και στις συσκευές audio.
Και δεν τα γράφω τυχαία αυτά.
Μερικά από τα πράγματα που αναφέρει ο δεκάλογος, σχετίζονται.
Άλλο το θεωρητικό, άλλο το υποθετικό, άλλο το σωστό και άλλο το αντιληπτό.
Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορές 10 κιλών δεν μπορείς να μιλήσεις για γραμμάρια.
- Τα "δυναμικά" τι είναι ; (δεν υπάρχει τέτοια ορολογία)
- Το "άνοιγμα της σκηνής" ;
* Μέτρο-μονάδα μέτρησης-αναλογία-σχέση-...
Το Σαββάτο κανόνισε να έρθεις...
Θα είναι μάλλον ο Στέργιος και βλέπουμε και ποιός άλλος... 3-4 άτομα είναι μια χαρά, κάνουμε και καρέ για τον μουστάκια...![]()
Ρε παίδες το SACD του Dark Side of the Moon είναι ΑΘΛΙΟ τι συζητάμε τώρα...
Βάλτε κανά Diana Krall - The Girl in the other room και το συζητάμε.
Και το βινύλιο και το SACD 30th Anniversary υπάρχουν. Θα τα φέρω, όπως και τα δυο πρώτα Dead Can Dance, που υπάρχουν πάλι σε βινύλιο και SACD.
Επανάληψη.....
.....
Όταν έχουμε δύο μέσα αναπαραγωγής της ίδιας κατηγορίας τιμής και την ίδια κόπια σε CD και βινύλιο δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές;
Τι άλλο θα χρειαστεί για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα;
Φοβάμαι πως όχι. :cool4:Η απόδοση των δυναμικών της ηχογράφησης δεν υπάρχει σαν ορολογία; :blink:
Αυτό που περιγράφεις πιστεύεις ότι θα ισχύει (το ίδιο), και με άλλη μουσική-απαιτήσεις ;Όταν ο ήχος ξεφεύγει από τα όρια των ηχείων τα οποία εξαφανίζονται και ακούς μουσική μέχρι και 1 μέτρο έξω από το ηχείο, ακούς το βάθος και καταλαβαίνεις πόσο μακρυά είναι τα μπροστινά όργανα από τα πίσω, ενώ με το SACD τα όργανα κλείνονται αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα στα ηχεία και αυτό που ακούς είναι flat σε σχέση με το βινύλιο πως μπορείς να το πεις;
Επειδή δεν το ξέρω, μπορείς να βάλεις εδώ στοιχεία ;ok εχεις δικιο δεν υπαρχει ορολογια δυναμικα και σαφως η ηχητικη εκτιμηση δεν παιζει κανεναν ρολο. Τι στο διατανο με τα νυχια ακουνε καποιοι...
...
Υπάρχει και απέραντη μουσική σκηνή που θέλει μάζεμα.
Εκεί αν τα κλείσει λίγο το cd, "ήρθαν" :crown:
Αμάν τί μου κάνεις τώρα! Τί χαλάστρα!! Τώρα βρήκες να το πεις για την Diana Krall που μου έδωσαν αντιπροσωπία και μόλις έχω εισάγει τις δύο πρώτες εκδόσεις σε χοντρό βινύλιο κομμένο από τον πολύ Bernie Grundman !!!! Αμάν!!! Δεν περίμενες λίγο; Λ.Σ.Να σαι καλα. Μου εδωσες μια πολυ καλη αφορμη να αλλαξω το signature μου. Οχι αλλο Krall :slapface:.....
από άρθρο του ίδιου
Νο1 συνιστώσα για ποιοτικό ήχο : η καλή ηχογράφηση
σελίδα 10
http://www.theaudiocritic.com/back_issues/The_Audio_Critic_24_r.pdf
Καταπληκτικά! Εύχομαι να τους έχεις ακούσει και Live!
κανονισε να μαθω οτι κατεβηκες και δεν τα ειπαμε απο κοντα, θα σφαχτουμε!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.