Τί είναι το Linux;

Η συζήτηση με έναν πωρωμένο άνθρωπο δεν έχει νόημα.

-Φίλε δεν δουλεύει το mouse.
-Nαι όμως το μηχάνημα έχει software πυρήνα όπως έχει ο υπολογιστής του Cern

-Φίλε δεν μπορώ να διαβάσω τα κελιά στο excel που μου έστειλες.
-Μα τα έφτιαξα με έναν υπολογιστή που έχει πυρήνα σαν αυτό που έχουν στον διαστημικό σταθμό!

Μπορεί να καταφέρει να κάνει συζήτηση κάποιος με φανατισμένο άνθρωπο;

Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

Η συζήτηση με έναν πωρωμένο άνθρωπο δεν έχει νόημα.

-Φίλε δεν δουλεύει το mouse.
-Nαι όμως το μηχάνημα έχει software πυρήνα όπως έχει ο υπολογιστής του Cern

-Φίλε δεν μπορώ να διαβάσω τα κελιά στο excel που μου έστειλες.
-Μα τα έφτιαξα με έναν υπολογιστή που έχει πυρήνα σαν αυτό που έχουν στον διαστημικό σταθμό!

Μπορεί να καταφέρει να κάνει συζήτηση κάποιος με φανατισμένο άνθρωπο;

Είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση. Το αυτοκίνητο μπάζει από παντού νερά, όμως έχει πυρήνα Linux αυτό που το βάζεις.

Aγοράζεις την οθόνη σου Asus, και θέλεις να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες της και όχι να δουλεύει με έναν generic driver του ελέους και ένα πρόγραμμα που να σου κάνει colour proofιng. Θα μου πεις με linux δεν μπορείς να παίξεις καν ένα αξιοπρεπές παιχνίδι θέλεις και μικρορυθμίσεις στα χρώματα και στα Hz, δεν σου φτάνει το ...brightness;

O υπολογιστής όμως είναι ελεύθερος και ασφαλής.....! Kακιά Asus, κακιά Ηp κακές εταιρίες!

Έτσι ή θα έχεις το tower να έχει τον πυρήνα Linux που είναι ελεύθερος και ασφαλής και δωρεάν και γεμάτος καλοσύνη από τον Θεό τον έχουν δισεκατομύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, αλλά το monitor της Αsus να δουλεύει με τις μίνιμουν εργοστασιακές ρυθμίσεις και προφιλ,
ή θα έχεις ένα καλιμπραρισμένο μόνιτορ με τις βέλτιστες ρυθμίσεις αλλά αυτό θέλει συμβιβασμούς με την κακιά Microsoft από την κόλαση ενώ έχεις πουλήσει την ψυχή σου στον διάβολο, και είσαι τελείως αγνώμων δεν θέλεις τον δύσκολο δρόμο της αρετής και της ευτυχίας, αλλά θέλεις τον εύκολο δρόμο....

Τι προτιμάς λοιπόν; πυρήνα λειτουργικού που φυσάει, ή καλιμπραρισμένο μόνιτορ;

Αυτά είναι τα διλήμματα σήμερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί είναι το Linux;

Τι θα βάλουν στους υπολογιστές που ελέγχουν τα πανάκριβα μηχανήματα του πειράματος; Linux ή Windows;

Μα ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ... Windows (Vista κατα προτιμηση, που ηταν οτι πιο αξιοπιστο περασε ΠΟΤΕ ! :flute:)

BSOD_Windows_8.png

To project των (κατι) δις ειναι κρισιμοτερο .... Η .... ο εμπλουτισμος του knowledge base της Microsoft ? :flute:
Μερικα πραγματα ειναι αυτονοητα (νομιζω :rolleyes:) .... πρωτα το troubleshooting ενος λειτουργικου :slapface: ....
και μετα τα (ψωρο)projects σας ! :smash: .... ασεβεις και ξυπολυτοι Γαλατες :angry:

Φίλε μου θα σου γράψω με όλη την καλή διάθεση.
Σου λέει ένας άνθρωπος: Αυτή η γυναίκα (οι διανομές desktop linux και οι εφαρμογές τους) είναι κουτσή, στραβή και αλήθωρη.

Εσύ έρχεσαι και λες: μα η αδερφή της είναι γκομενάρα.

Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν επικοινωνούμε σε πρώτο επίπεδο, όχι δεύτερο και τρίτο;

μας λέτε ότι το λειτουργικό είναι άχρηστο και επικίνδυνο,
και δίνουμε παραδείγματα
που εταιρίες το χρησιμοποιούν σε workstations ( όχι σέρβερσ γιατί εκεί έχει πάρει το πάνω χέρι έτσι και αλλοιώς )
που χειρίζονται μηχανήματα που κοστίζουν εκατομμύρια και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές στο χώρο υγείας δηλαδή πολύ υψηλά στάνταρτς προδιαγαραφών

μιλάμε για το ΙΔΙΟ λειτουργικό, και όταν λέμε ΙΔΙΟ εννοούμε ΙΔΙΟ,

και μου λες εσύ για αδερφές και ξαδέρφες, άσχετο παράδειγμα

και ξαναλέω ΙΔΙΟ,

τώρα αν εσύ έχεις περιφερικά που δεν παίζουν με το linux,
αυτό δεν κάνει το λειτουργικό άχρηστο και ερασιτεχνικό

απλά υπάρχει μικρότερη υποστήριξη λόγω μικρότερης βάσης, απλά μαθηματικά είναι

τα δικά μου περιφερικά δουλέυουν όλα, και όταν αγοράζω hardware κοιτάω να πάρω από τις εταιρίες που βγάζουν drivers και για linux εκός από windows

μας λέτε ότι το λειτουργικό είναι άχρηστο και επικίνδυνο,
και δίνουμε παραδείγματα
που εταιρίες το χρησιμοποιούν σε workstations ( όχι σέρβερσ γιατί εκεί έχει πάρει το πάνω χέρι έτσι και αλλοιώς )
που χειρίζονται μηχανήματα που κοστίζουν εκατομμύρια και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές στο χώρο υγείας δηλαδή πολύ υψηλά στάνταρτς προδιαγαραφών

μιλάμε για το ΙΔΙΟ λειτουργικό, και όταν λέμε ΙΔΙΟ εννοούμε ΙΔΙΟ,

και μου λες εσύ για αδερφές και ξαδέρφες, άσχετο παράδειγμα

και ξαναλέω ΙΔΙΟ,

τώρα αν εσύ έχεις περιφερικά που δεν παίζουν με το linux,
αυτό δεν κάνει το λειτουργικό άχρηστο και ερασιτεχνικό

απλά υπάρχει μικρότερη υποστήριξη λόγω μικρότερης βάσης, απλά μαθηματικά είναι

τα δικά μου περιφερικά δουλέυουν όλα, και όταν αγοράζω hardware κοιτάω να πάρω από τις εταιρίες που βγάζουν drivers και για linux εκός από windows

Αυτό ακριβώς. Τα δικά σου δουλεύουν, των υπόλοιπων 99,2% δεν σε νοιάζει.
99,2% των χρηστών laptop και desktop οικιακών υπολογιστών, το προτιμούν για την ευκολία του την συμβατότητα του και όλα αυτά. Τα windows εννοώ.
Το Linux δεν το προτιμούν. έχει 0,8%. Γιατί δεν είναι εύχρηστο δεν είναι συμβατό δεν δουλεύει ούτε με παιχνίδια ούτε με συσκευές και δεν έχει την ελευθερία που έχουν τα windows να πάρεις όποια συσκευή θέλεις και όποιο πρόγραμμα θέλεις εσύ. Το Linux με την πολλή "ελευθερία και ασφάλεια" σε αναγκάζει σε πολύ κατώτερες συσκευές σε πολύ πιο κατώτερα προγράμματα.

Τι λετε ωρε για τα games;;; Ο λογος που εφυγε απο τα windows ο κολλητος μου ηταν οτι τα παιχνιδια παιζουν καλυτερα στο Linux . Και δεν μιλαμε για σαβουρες 2D, αλλα παιχνιδια οπως το rocket league με φανατικο κοσμο.

https://itsfoss.com/best-linux-games-steam/

Το 2010 που άρχισε το νήμα που είμαστε τώρα όπως το βλέπω, όλες μαζί οι Linux διανομές είχαν 1,5% στο desktop λαπτοπ δηλαδή στα σπίτια. Oι απλοί χρήστες ήταν ενθουσιασμένοι ότι έρχεται η επανάσταση.
Το 2020 έχει 0,8%

Αυτό το ποσοστό δείχνει ακριβώς ότι οι χρήστες δεν.

Το 2010 που άρχισε το νήμα που είμαστε τώρα όπως το βλέπω, όλες μαζί οι Linux διανομές είχαν 1,5% στο desktop λαπτοπ δηλαδή στα σπίτια. Oι απλοί χρήστες ήταν ενθουσιασμένοι ότι έρχεται η επανάσταση.
Το 2020 έχει 0,8%

Ωραια καραμελα... Αλλα εγω βλεπω 2% ποσοστο για το 2019. Οποτε αυξησε το ποσοστο του :p

Το 2020 έχει 0,8%

δώσε ένα λινκ από τα στατισιτκά αυτά

Αυτό ακριβώς. Τα δικά σου δουλεύουν, των υπόλοιπων 99,2% δεν σε νοιάζει.
99,2% των χρηστών laptop και desktop οικιακών υπολογιστών, το προτιμούν για την ευκολία του την συμβατότητα του και όλα αυτά. Τα windows εννοώ.
Το Linux δεν το προτιμούν. έχει 0,8%. Γιατί δεν είναι εύχρηστο δεν είναι συμβατό δεν δουλεύει ούτε με παιχνίδια ούτε με συσκευές και δεν έχει την ελευθερία που έχουν τα windows να πάρεις όποια συσκευή θέλεις και όποιο πρόγραμμα θέλεις εσύ. Το Linux με την πολλή "ελευθερία και ασφάλεια" σε αναγκάζει σε πολύ κατώτερες συσκευές σε πολύ πιο κατώτερα προγράμματα.

το ότι το 0.8% έχει linux (AN ισχύει το νούμερο)

αυτό δεν σημαίνει ότι στο υπόλοιπο 99% δεν δουλέυουν τα περιφερικά,

αυτό είναι εντελώς αυθαίρετο

από το 99% αυτών με windows, οι μισοί δεν θα κουμπώσουν ούτε στικάκι
(πχ η μάνα μου με ένα laptop για να μπαίνει ίντερνετ)
και από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν περιφερικά που παίζουν ή έχουν drivers

είμαστε πόσοι εδώ που γράφουμε και δεν έχουμε προβλήματα,

ωραία λογική, "Τα δικά σου δουλεύουν, των υπόλοιπων 99,2% δεν σε νοιάζει." αυθαίρετη σκέψη εκτός λογικής υπονοώντας ότι το 99% των χρηστών δεν παίζουν τα περιφερικά τους

δεν έχει νόημα να λέτε τέτοιες χοντράδες

Re: Απάντηση: Re: Τί είναι το Linux;

Ωραια καραμελα... Αλλα εγω βλεπω 2% ποσοστο για το 2019. Οποτε αυξησε το ποσοστο του :p

Εδώ διαβάζω εγώ. https://gs.statcounter.com/os-market-share
Ανεξάρτητα, και 4% να είχε και 5% γιατί δεν παραδέχεστε ότι το Linux είναι ανώριμο, δύσχρηστο, μη συμβατό. Είναι φτιαγμένο να το δοκιμάζει κάποιος και να το παρατάει. Μετά αν το κρατήσει πάντα θα του κάνει την μπινιά, σε 1 μήνα σε 5 σε 1 χρόνο θα το παρατήσει.
Για αυτό χρονιά με την χρονιά πέφτει και πέφτει. Έχει κάποιους κατενθουσιασμένους πιτσιρικάδες μετά κάτι πιο ενθουσιασμένους ηλικιωμένους που γράφουν στα forum προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν βρει την χήνα με τα χρυσά αυγά, και στο τέλος bye bye Linux, τι να σε κάνω.....

Ας μας γράψουν oi Μoderators εδώ στο AV CLUB πόσοι μπαίνουν με linux διανομές ......

Εδώ διαβάζω εγώ. https://gs.statcounter.com/os-market-share
Ανεξάρτητα, και 4% να είχε και 5% γιατί δεν παραδέχεστε ότι το Linux είναι ανώριμο, δύσχρηστο, μη συμβατό. Είναι φτιαγμένο να το δοκιμάζει κάποιος και να το παρατάει. Μετά αν το κρατήσει πάντα θα του κάνει την μπινιά, σε 1 μήνα σε 5 σε 1 χρόνο θα το παρατήσει.
Για αυτό χρονιά με την χρονιά πέφτει και πέφτει. Έχει κάποιους κατενθουσιασμένους πιτσιρικάδες μετά κάτι πιο ενθουσιασμένους ηλικιωμένους που γράφουν στα forum προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν βρει την χήνα με τα χρυσά αυγά, και στο τέλος bye bye Linux, τι να σε κάνω.....

το ποσοστό στο desktop δείχνει πόσο ώριμο είναι το λειτουργικό;

δηλαδή όταν τα windows Me είχανε 80% και to unix 0,00κάτι και το Mac OS 1%
αυτό σήμαινε την ανωτερότητα των Me ? (ένα από τα χειρότερα λειτουργικά όλων των εποχών)

κάτι δεν κολλάει σε αυτόν το συλλογισμό

και πάλι δεν έδωσες λινκ που δείχνει ότι το linux έπεσε σε ποσοστά από το 2010 ως το 2020 όπως ισχυρίζεσαι

(μπορεί να ισχύει, αλλά θέλω να το δω, γαιτί δεν μπόρεσα να το βρω)

Εχω εγκαταστήσει το Linux Mint και οταν πάω να δω μία ταινία με το vlc κολλάει όλο το σύστημα μετά από λίγο γιατί γινεται αυτό;

Παίξτε μια ταινία (vlc player) και να ανοίξετε ένα terminal από δίπλα, εκτελώντας top ή htop.

.......easily-view-and-manage-processes-in-linux-mint-ubuntu-using-htop/

Παρακολουθώντας τη καταγραφή των resources θα φανεί που υπάρχει το θέμα.

Αφου βρείτε που υπάρχει το θέμα μετά.....

Εχω εγκαταστήσει το Linux Mint και οταν πάω να δω μία ταινία με το vlc κολλάει όλο το σύστημα μετά από λίγο γιατί γινεται αυτό;

Παίξτε μια ταινία (vlc player) και να ανοίξετε ένα terminal από δίπλα, εκτελώντας top ή htop.

.......easily-view-and-manage-processes-in-linux-mint-ubuntu-using-htop/

Παρακολουθώντας τη καταγραφή των resources θα φανεί που υπάρχει το θέμα.

Αφου βρείτε που υπάρχει το θέμα μετά.....

Τι ψάχνεις φίλε, εδώ προσπαθεί να σου πει ο 1% ότι εσύ ο 99% είσαι λάθος. Δεν βλέπουν ότι δεν δουλεύουν ούτε τα πιο βασικά στο Λινουξ.

ποια είναι τα πιο βασικά που δε δουλέυουν;

με όνομα, όχι γενικά
πχ εκτυπωτές,
γιατί έχω αναφέρει τους δύο που έχω και δουλεύουν μια χαρά,
χωρίς κόπο,
από εμένα τον ψιλοαρχάριο

Τι ψάχνεις φίλε, εδώ προσπαθεί να σου πει ο 1% ότι εσύ ο 99% είσαι λάθος. Δεν βλέπουν ότι δεν δουλεύουν ούτε τα πιο βασικά στο Λινουξ.

από το 99% που λες, οι 90 (και λίγους λέω) δεν ξέρουν τη διαφορά linoux με windows, ούτε τη διαφορά σκληρού δίσκου από ram ( όλα μνήμη είναι)

από το 99% που λες, οι 90 (και λίγους λέω) δεν ξέρουν τη διαφορά linoux με windows, ούτε τη διαφορά σκληρού δίσκου από ram ( όλα μνήμη είναι)

Αυτό θα σας φάει, ότι έχετε να κάνετε με άσχετους, και θα τους δείξετε το αληθινό φως!
Εμένα η συμβουλή μου είναι επειδή ξόδεψα πάρα πολύ χρόνο σε αυτές τις διανομές του ελέους, συμβουλεύω κάθε ένα να μην ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα γιατί είναι ημιτελή και ανεπαρκή.