Τι παραγγείλαμε σήμερα

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

ένα μικρο σεπορτι τύπου φρέζας είναι και δεν ενδείκνυνται για μικρά κολονάτα. τα μικρά κολονάτα δεν είναι κατασκευασμένα να δέχονται πλάγιες δυνάμεις γιατί δεν έχουν δυνατούς άξονες αλλά και κατάλληλα ρουλεμάν με αποτέλεσμα να αποκτουν πολύ εύκολα πολύ μεγαλύτερους τζόγους από ότι ήδη έχουν.

Ολα εχουν να κανουν με το γενικο δογμα 'Γνωριζε τα εργαλεια σου' -και τις αντοχες τους!

Απο κει και περα η Proxxon συνιστα αυτη τη βαση για συγκεκριμενα εργαλεια της σειρας Μicromot και με αυτα κυριως θα την χρησιμοποιησω.
Εν πασει περιπτωση, φρεζοτρυπανα της proxxon και της dremel εχω χρησιμοποιησει κατα κορον χωρις κανενα προβλημα στα εργαλεια.
Επισης μιλαμε για εργασιες μοντελισμου και μικροξυλοκατασκευων. Oποτε δεν βλεπω κανενα απολυτως προβλημα σε μικροφρεζαρισμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο Χιωτης λεει ομως "ισως" . Απλα έριξε την ιδέα γιατι κάποια, οχι ολα ισως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εγω παντως αν ειχα κάθετη βαση στήριξης για dremel/proxxon πιστεύω δεν θα ειχα προβλημα . Και μαλλον για τέτοιες χρηςεις ειναι ή για τόρνο.

Εσυ Δημητρη μονο με διαβασες σωστα!! :))

Μηπως ειναι καιρος να φτιαξετε εσεις τα "παλιοσείρια" ενα absolute dummy tutorial για αγορες με καρτες, pay-pal και αλλα συναφη "περιεργα ζωυφια";
Εχουν αναφερθει κατα καιρους καποια πραγματα αλλα ειναι μεταξυ γνωριζοντων τα πιο πολλα. Ασε που οι πληροφοριες αυτες λογικα πρεπει να ανανεωνονται, γιατι θα αλλαζουν πραγματα και καταστασεις.

Η απαντηση "δεν μας χέ..ς ρε μαστορα, ποιος εχει ορεξη να καθεται να γραφει "σεντονια" και να εξηγει πως "πιανουν το πηρουνι" τετοιες εποχες, ειναι επισης αποδεκτη.

Υπάρχει ήδη. Ψάξε το τόπικ "Αγορές από το εξωτερικό"

Καλορίζικο σύντροφε!!!
Τρομερό εργαλείο ακριβείας!

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ο Χιωτης λεει ομως "ισως" . Απλα έριξε την ιδέα γιατι κάποια, οχι ολα ισως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εγω παντως αν ειχα κάθετη βαση στήριξης για dremel/proxxon πιστεύω δεν θα ειχα προβλημα . Και μαλλον για τέτοιες χρηςεις ειναι ή για τόρνο.

γιαυτό ακριβώς σχολίασα ! για να έχει υπόψιν του κανείς πως δεν ενδεικνύετε για μικρά κολονάτα( αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δεν μπορεί να βάλει σεπορτι απλά θα χαλάει σταδιακά το εργαλείο του μιας και δεν είναι κατασκευασμένο γιαυτό). τα πολυεργαλεια τύπου dremel είναι ουσιαστικά μικρά φρεζακια άρα είναι πιο κατάλληλα για αυτή τι δουλειά. απλά μιλάμε για υλικά όπως ξύλο άντε και αλουμίνιο γιατί μετά πάλι τα βλέπω να καταστρεφονται σιγά σιγά.. το καλύτερο για ερασιτεχνική χρήση είναι να τοποθετήσεις κάποιο μεγάλο ρουτερακι σε μια βάση και να βάλεις από κάτω το σεπορτι. αλλά και πάλι όχι για σκληρά μέταλλα! οι τόρνοι έχουν το δικό τους σεπορτι! αυτά κυκλοφορούν στο εμπόριο ( δεν λέω για το proxxon που είναι για συγκεκριμένο μηχάνημα ) για να μετατρέπουν τα κολονάτα δραπανα σε φρεζοδραπανα κάτι που είναι καταστροφικό για τα μικρά τουλάχιστον ! με ένα φτηνό εργαλείο που κάνει 10 αν προσπαθείς να κάνεις 20 το πιθανότερο είναι να το καταστρέψεις.. αλλά να σου πω την αμαρτία μου και εγώ θα ήθελα να μπορούσα να φρεζάρω στο κολονάτο μου...

Άσε που τα δραπανα είναι και αργόστροφα για φρεζάρισμα ξύλου

Μιχάλη καλορίζικο το νέο μικρούλι της οικογένειας των νάνων :D

χαχαχα ευχαριστω... οντως της οικογενειας νανων!!! Νανοι, αλλα με μια ροπη..να!! :))))

Μαζι πηρα ακομα μια μικρη βαση για μεγαλυτερη ευκολια, αλλα ειμαι περιεργος αν θα εχει χωρο να κατεβαινει το τρυπανι με τοσες βασεις :)))

S86-3803P01WL.jpg

Νικο Ευχαριστω. Να δουμε μονο αν στην πραξη ειναι οσο καλο οσο φαινεται..!!

Παρα πολυ καλο για απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα . Ήδη έχω σκεφτεί 2-3 εφαρμογές .
Και η κεφαλή τορνου ειναι πολυ καλη απο κάτω .
Τιμες Μιχάλη ;

Κάτσε να το ξαναποσταρω ..

Yes I know...χαχαχα...
Σε ευχαριστω !
Μια χαρα τιμες αλλα δεν μου έβαλες τιμη για την κεφαλή τορνου που με ενδιαφέρει περισσότερο ...(κλαψ...)
Την είχε στο πρώτο λινκ που έβαλες .

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

γιαυτό ακριβώς σχολίασα ! για να έχει υπόψιν του κανείς πως δεν ενδεικνύετε για μικρά κολονάτα( αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δεν μπορεί να βάλει σεπορτι απλά θα χαλάει σταδιακά το εργαλείο του μιας και δεν είναι κατασκευασμένο γιαυτό). τα πολυεργαλεια τύπου dremel είναι ουσιαστικά μικρά φρεζακια άρα είναι πιο κατάλληλα για αυτή τι δουλειά. απλά μιλάμε για υλικά όπως ξύλο άντε και αλουμίνιο γιατί μετά πάλι τα βλέπω να καταστρεφονται σιγά σιγά.. το καλύτερο για ερασιτεχνική χρήση είναι να τοποθετήσεις κάποιο μεγάλο ρουτερακι σε μια βάση και να βάλεις από κάτω το σεπορτι. αλλά και πάλι όχι για σκληρά μέταλλα! οι τόρνοι έχουν το δικό τους σεπορτι! αυτά κυκλοφορούν στο εμπόριο ( δεν λέω για το proxxon που είναι για συγκεκριμένο μηχάνημα ) για να μετατρέπουν τα κολονάτα δραπανα σε φρεζοδραπανα κάτι που είναι καταστροφικό για τα μικρά τουλάχιστον ! με ένα φτηνό εργαλείο που κάνει 10 αν προσπαθείς να κάνεις 20 το πιθανότερο είναι να το καταστρέψεις.. αλλά να σου πω την αμαρτία μου και εγώ θα ήθελα να μπορούσα να φρεζάρω στο κολονάτο μου...

Άσε που τα δραπανα είναι και αργόστροφα για φρεζάρισμα ξύλου
Καλα εκανες. Μπορει να ειχαμε "δραματα" με το κολωνατο του Lidl αν αγοραζαν καποιοι αυτη τη βαση για φρεζοδουλειες :p

Δεν ξερω αν αξιζει και η κινεζια σε αυτη την τιμη http://www.banggood.com/Miniature-P...n-Drill-Vise-Fixture-Worktable-p-1027924.html Εχει μπει ξανα απο αλλο μελος αν θυμαμαι.
f7010ef0-08a9-4fce-dc7c-85ffdddb4196.jpg

Είπα να δοκιμάσω να βουτήξω στα βαθιά για λίγο:

Σήμερα μαζί με φίλο παραγγείλαμε λίγα από τα κορυφαία προϊόντα της Auro (οι γνώστες ξέρουν).
Εγώ προτίμησα να δοκιμάσω το Βρασμένο Λινέλαιο (100% φυσικό χωρίς χημικούς διαλύτες).
Τιμή 16 ευρώ τα 0.75 Λίτρα.
Πανάκριβο αλλά οι μικροκατασκευές καταναλώνουν ελάχιστο οπότε κανένα θέμα... :)

100% φυσικο και χωρις διαλυτες και αλλα χημικα δεν νοειται παρα μονο το ωμο λινελαιο :))

Ομως ειναι πολυ ενδιαφερον να δεις τι διαφορα εχει απο το ωμο που χρησιμοποιουσες μεχρι τωρα. Και γω ειμαι περιεργος.

100% φυσικο και χωρις διαλυτες και αλλα χημικα δεν νοειται παρα μονο το ωμο λινελαιο :))

Ομως ειναι πολυ ενδιαφερον να δεις τι διαφορα εχει απο το ωμο που χρησιμοποιουσες μεχρι τωρα. Και γω ειμαι περιεργος.

Και όμως για δες τι γράφουν τα συστατικά του:

Πλήρης δήλωση συστατικών: λινέλαιο (ελεγχόμενης τοπικής καλλιέργειας), στεγνωτικά (αμόλυβδα).

http://www.auro.gr/index.php?act=viewProd&productId=40

Το καλό είναι ότι έχουν πολύ μεγάλη καλυπτικότητα οπότε στην ουσία η αυξημένη τιμή είνα αμελητέα.

Η τιμη ειναι αδιαφορη εφ'οσον το λινελαιο κανει την δουλεια που θελουμε. Ουτως η αλλως το θελουμε για μικροκατασκευες οπως σωστα ειπες.

Αντε, να δουμε τι λεει γιατι και γω εχω βαρεθει να κανω αλχημειες με ωμο λινελαιο και διαφορες αναλογιες απο διαλυτες :)))

Η τιμη ειναι αδιαφορη εφ'οσον το λινελαιο κανει την δουλεια που θελουμε. Ουτως η αλλως το θελουμε για μικροκατασκευες οπως σωστα ειπες.

Αντε, να δουμε τι λεει γιατι και γω εχω βαρεθει να κανω αλχημειες με ωμο λινελαιο και διαφορες αναλογιες απο διαλυτες :)))

Ακριβώς.

Το λάδι τους να φανταστείς έχει 27 ευρώ τα 0.7 λίτρα αλλά έχει την διπλάσια μην σου πω 3πλάσια καλυπτικότητα από κάτι άλλα παρόμοια.
Μυρίζει και πορτοκαλάκι!!!

Υπάρχει ήδη. Ψάξε το τόπικ "Αγορές από το εξωτερικό"

Ευχαριστω, το βρηκα και ειναι 157 σελιδες και η πρωτη ειναι ενημερωμενη μεχρι το 2014 λεει.

Στις τελευταίες είναι Δημήτρη.
Αλλά αν θες να ανοίξουμε συζήτηση στο καφενείο πολύ ευχαρίστως.