Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με γεια τα φτερακια Βαγγο.
Τώρα για το εξάρτημα προέκτασης δε ξέρω κατά πόσο θα είναι σταθερό αλλά μάλλον θα είναι καθώς θα ακολουθεί την τρύπα που θα έχει ήδη ανοίξει.

Η προέκταση είναι σταθερή Κυριάκο και όπως φαίνεται και την παραπάνω φωτογραφία τα τρυπάνια φτερού στερεώνονται με δύο αλενόβιδες και δεν έχει καθόλου τζόγο.

.

Αγόρασα ένα dremel 4000 platinum edition, 2 σετάκια που βρήκα, και μερικά εξαρτήματα...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αχα! Από το κινητό μπαίνω και δε φαίνεται καλά.
Αυτό το 10χ που αναγράφεται τι είναι?

Ταχύτητα σε σχέση με τα απλά ...

Kαλορίζικα και καλοδούλευτα παιδιά

Το Blackndeker KA280 τό έχω καί είμαι ευχαριστημένος καί σάν έκεντρο καί σάν παλμικό.

Καλοριζικο το Dremel!!
To βαλιτσακι ειναι ιδανικο, εξαιρετικα βολικο, χωραει τα παντα μεσα και στο συρταρακι που εχει απο κατω.
Οταν αγορασα το 4000, το ηθελα σκετο αλλα επειδη ερχοταν με το συγκεκριμενο βαλιτσακι, που δεν το βρισκεις πουθενα, αναγκαστικα πηρα ολοκληρο το πακετο.

Τωρα να παρεις και το Dremel 8200- το cordless - να το εχεις στο ιδιο βαλιτσακι, και θα εισαι κομπλε.
Παρεμπιπτοντως, η αναλογια χρησης μεταξυ dremel μπαταριας vs dremel ηλεκτρικου που εχω, ειναι 9 προς 1. Τοσο βολικο ειναι. Το ηλεκτρικο μου ειναι σχεδον αχρησιμοποιητο :))

Vago, τα τρυπανακια φτερου αυτα της bosch ειναι δυναμη. Καλοριζικα!! Τρυπανε και ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο τα κοινα.

Last edited:
Καλοριζικο το Dremel!!
To βαλιτσακι ειναι ιδανικο, εξαιρετικα βολικο, χωραει τα παντα μεσα και στο συρταρακι που εχει απο κατω.
Οταν αγορασα το 4000, το ηθελα σκετο αλλα επειδη ερχοταν με το συγκεκριμενο βαλιτσακι, που δεν το βρισκεις πουθενα, αναγκαστικα πηρα ολοκληρο το πακετο.

Τωρα να παρεις και το Dremel 8200- το cordless - να το εχεις στο ιδιο βαλιτσακι, και θα εισαι κομπλε.
Παρεμπιπτοντως, η αναλογια χρησης μεταξυ dremel μπαταριας vs dremel ηλεκτρικου που εχω, ειναι 9 προς 1. Τοσο βολικο ειναι. Το ηλεκτρικο μου ειναι σχεδον αχρησιμοποιητο :))

Vago, τα τρυπανακια φτερου αυτα της bosch ειναι δυναμη. Καλοριζικα!! Τρυπανε και ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο τα κοινα.

Εμένα πάντως το βαλιτσάκι δεν μου έκανε και τόσο καλή εντύπωση. Είναι ογκώδες, και μέσα είναι γεμάτο αφρώδες υλικό με συγκεκριμένες θέσεις, που ουσιαστικά χωρά μόνο τα προσαρτήματα. Έχει και χώρο για 2 θήκες, αλλά γενικά περίμενα καλύτερη οργάνωση για τα εξαρτήματα σε τόσο μεγάλο χώρο.
Έχεις βγάλει το αφρώδες υλικό; Πώς τα κατάφερες και έβαλες τα εξαρτήματα στο συρτάρι; (Εγώ έβαλα μερικά στις θήκες και τα υπόλοιπα - κυρίως τα κυλινδρικά γυαλόχαρτα - αλλού).

Ευτυχώς που πήρα τα σετ με τα 3 συρταράκια που κουμπώνουν. Έχουν αρκετό χώρο, αν και εκεί τα εργαλεία χύμα είναι.
Πάντως πολύ περιορισμένη η ποικιλία που βάζει στα σετ. Κατέληξα να έχω αρκετά σακουλάκια (3) με τους ίδιους κωδικούς στην σακούλα και τα ίδια εξαρτήματα μέσα. :flipout:

Το ίδιο το εργαλείο το χρησιμοποίησα για γυάλισμα. Την δουλεία την κάνει, ευχάριστη έκπληξη το μακρύ καλώδιο.
Αλλά σε σχέση με το παλιό digital 400 που είχα, μου έδωσε την αίσθηση του φτηνιάρικου, ειδικά με τον έλεγχο στροφών.
Έβαζες το παλιό στις 5 χιλιάδες στροφές, και ήταν 5 χιλιάδες στροφές. Αυτό στις 5 χιλιάδες δεν έχει σταθερότητα, το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διακύμανση στροφών, αλλάξει ο ήχος που κάνει. Από τις 10 χιλιάδες και πάνω είναι σταθερό, αλλά εγώ εξέλαβα ότι ο ρυθμιστής στροφών είναι υποδεέστερος του 400 digital.

Και υποτίθεται το 4000 είναι το κορυφαίο της σειράς (αφήνω εκτός το 4200 με το περίεργο κούμπωμα και το τζαμάκι που λείπει πάνω από τον ρυθμιστή στροφών).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως αυτό το photobucket άχρηστο εντελώς. Ανεβάζεις φωτογραφία, την περιστρέφεις, κόβεις και τα άκρα, και την σώζεις. Μια βγάζει την διορθωμένη, μια την αρχική. Ό,τι να 'ναι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άσχετο, αλλά μέσα στα εξαρτήματα είχε άπειρα δισκάκια από γυαλόχαρτο (γιατί αλλιώς πώς θα γράψουμε πολλά εξαρτήματα χωρίς να ξοδευτούμε). Αυτά, που τα στηρίζεις για να τα χρησιμοποιήσεις;

Εχω βγαλει το αφρωδες υλικο.
Τα περισσοτερα μεγαλα προσαρτηματα τα εχω πανω. Χωραει παρα πολυ πραμα. Εχω εκει και το 8200 και παλαιοτερα ειχα και το πολυεργαλειο με 2-3 μπαταριες.
Κατω εχω ενα μεγαλο κουτι με διαφορα bits, ενα δευτερο μικροτερο κουτι με τα bits που χρησιμοποιω συχνα και γυρω γυρω διαφορα προσαρτηματα.

Για φωτο χρησιμοποιω το Flickr.

Tα δισκακια εχουν μια τρυπουλα στη μεση. Τα χρησιμοποιεις στο ειδικο bit που εχει μια βιδουλα σαν καπακι. Την ξεβιδωνεις απο το bit και την περνας μεσα απο την τρυπα του γυαλοχαρτου. Μετα την βιδωνεις πανω στο bit.

61QvY0GRO0L._SY355_.jpg

Άσχετο, αλλά μέσα στα εξαρτήματα είχε άπειρα δισκάκια από γυαλόχαρτο (γιατί αλλιώς πώς θα γράψουμε πολλά εξαρτήματα χωρίς να ξοδευτούμε). Αυτά, που τα στηρίζεις για να τα χρησιμοποιήσεις;
Αν μιλας για αυτα
409_rot_thumb.jpg

Νομιζω τα στηριζεις με αυτο
402_grau_thumb.jpg

Μιχάλη κάπου έχω ένα σετακι τέτοια φτερακια.......
Χαχαχαχα

Eυτυχως που εδω ειμαι δεν εχω καμμια χρηση για δαυτα και δεν μου λειπουν :)).

Σου εχω πει παντως, αμα θες χρησιμοποιησε τα, εστω για δοκιμη. Αμα βρεθουμε τον Νοεμβρη στη συναξη, μου τα δινεις :))

Αυτό το σετ το κοίταγα και εγώ, αλλά χάθηκε να τα είχαν σε ένα κουτάκι;

θα ηταν ωραια μια θηκη ρε γαμωτο!18 ευρωπουλα ειναι αυτα..

enduras1 ειναι πολυ πιο γρηγορα απο τα κανονικα=δεν ξερω για 10χ αλλα ανωτερα!

Eδω ειναι ο χωρος απο το συρταρι της βαλιτσας του Dremel 4000.
To μεγαλο κουτι ειναι απο το jumbo, 2 ευρω, και το εχω κοψει στα αριστερα για να χωραει μεγαλυτερα αντικειμενα. Αριστερα μολις φαινεται το μικροτερο κουτακι.
Δυστυχως δεν εχω αλλη φωτο στον υπολογιστη μου να σου δειξω πως εχω τα εργαλεια στο πανω μερος.

16920120510_f5da3b0d67_b.jpg

Πήγα σήμερα στου Ροδακη στην Χίο να πάρω τα wolfcraft των παιδιών και έμαθα ότι αύριο παραλαμβάνει μια νταλίκα!!!!
Χαχαχα
Του άφησα τι θέλουμε και θα με καλέσει!
Πήρα τρία λίτρα ΜΟΤΟΜΙΧ και ένα wolfcraft σετ ποτηροτρυπανα ξύλου!