Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θα το απλωσει στο διαδρομο για χαλι!!!

Ναί ρε, για να σκουπίζονται καλά οι πατούσες... :silly:

Κώστα αυτό το γυαλόχαρτο είναι απωθημένο. Ξέρεις πόσο έψαχνα μονοκόματο φαρδύ γυαλόχαρτο για μεγάλο τριβείο; Είχα φάει όλη την αγορά και τα μόνα που έβρισκα ήταν ή 22 cm τα στρογγυλά για flex ή ρολό όπως αυτό αλλά 30 cm φάρδος. Κι έβλεπα συνεχώς στο youtube κάτι τεράστιες τριβειάρες κι έλαγα μέσα μου "που τα βρίσκουν αυτοί οι μπαγάσηδες τέτοια γυαλόχαρτα".
Γί αυτό και το ρόλερ που έφτιαξα για τον μικρό τόρνο ήταν στους 30 πόντους.

attachment.php

Η αλήθεια είναι οτι, με 50 μέτρα μήκος, το "θα τρίψεις όλο το Ξηρόμερο" :flipout: δεν είναι υπερβολή. Σε τόσα άτομα που θα μοιραστούν όταν πάω στο χωριό κάπου εκεί θα καραλήξουμε.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναί ρε, για να σκουπίζονται καλά οι πατούσες... :silly:

Η αλήθεια είναι οτι, με 50 μέτρα μήκος, το "θα τρίψεις όλο το Ξηρόμερο" :flipout: δεν είναι υπερβολή. Σε τόσα άτομα που θα μοιραστούν όταν πάω στο χωριό κάπου εκεί θα καραλήξουμε.

Ποιος το βρηκε ποιος?
χεχεχεχεχε

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλορίζικα Μπάμπη καί καλές δημιουργίες,στά είπα καί από κοντά σήμερα,χαράς τό κουράγιο σου νά πάς μέ τέτοιο κρύο μέ μηχανάκι στόν Πειραιά.-bye-

Σήμερα είχα καί εγώ κάτι μικροπαραλαβές,τό ένα είναι δώρο ένα λαδάκι μετά αιθέριων έλαιων από τόν Κώστα Παππού(Κώστα επιφυλάσσομαι μεριμνάς πρίν από εμάς για εμάς :worshippy::ernaehrung004:) ,πού ήρθε Αθήνα μέσω τού Μπάμπη,καί παρελήφθη είς περιοχήν Γαλατσίου,σάς ευχαριστώ θερμά καί τούς δύο :a0210:

Καί τό άλλο είναι μιά γωνία μαραγκού με μοιρογνωμόνιο καί εύρεση κύκλων,η combination square with protactor πού τήν λένε καί στό χωριό μου.Είναι η Amtech P4010
Διάβαζοντας τά review είχα δεί ότι έχει σφάλμα στό μοιρογνωμόνιο είς γνώσην μου τήν αγόρασα από Ελλάδα,στήν πράξη οι ακριβώς 45 μοίρες είναι 46 μοίρες καί οι 90 μοίρες είναι 91,5 μοίρες,αυτό διορθώνεται φυσικά μέ λίγο μπογιά ένα "τάκ" από τήν άσπρη γραμμή.
Τό εξάρτημα γιά εύρεση τού κύκλου είναι σωστό,καθώς σωστή είναι καί η γωνία.Περισσότερο η εύρεση τού κύκλου μέ ενδιέφερε πάντος καί τήν αγόρασα.Είναι από αλουμίνιο αλλά όχι καί τόσο καλή ποιότητα σέ φινίρισμα,μιά απλή combination square Tactix έχει καλύτερο αλουμινιένιο φινίρισμα καί ποιότητα.
Από τήν μιά πλευρά ο χάρακας έχει βαθμονόμηση μέ ίντζες καί από τήν άλλη εκατοστά.

Ακολουθούν μερικές φωτός.Οι δοκιμές στίς 45 καί 90 μοίρες έγιναν μέ μιά σωστή μετρημένη γωνία Johnson Στήν τέταρτη από επάνω φωτογραφία κατά σειρά έχω σημειώσει τίς γραμμές καί τό σφάλμα μέ δύο κύκλους στήν άνω γραμμή πού συμβολίζουν ποιά είναι η σωστή γραμμή πρός τήν μεριά πού είναι οι γωνίες πού έκαναν τήν μέτρηση

go110.jpg

go210.jpg

go310.jpg

go410.jpg

go510.jpg

go610.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με το καλό Δημητρό.

Να σαι καλά Κώστα,η γυναίκα μου πάντος έβαλε σχεδόν τό μισό σέ ένα δικό της μπουκαλάκι μέ τά χίλια ζόρια από μένα χάχάχά,να ναι καλα η "γιαγιά" πού ανακάλυψε αυτό τό υπέροχο άρωμα,πές της τά σέβη μου.:worshippy:

Αυτο εννοουσα, μετα την εφαρμογη πως συμπεριφερεται στο τριψιμο γυαλισμα.
Μια δοκιμη θα με πεισει βεβαια, αλλα πρεπει πρωτα να φτιαξω κατι στον τορνο που εχω υποψιν μου, για να μπορεσω να γυρισω ξυλο και να δοκιμασω. Εν καιρω.

Να σαι καλά Κώστα,η γυναίκα μου πάντος έβαλε σχεδόν τό μισό σέ ένα δικό της μπουκαλάκι μέ τά χίλια ζόρια από μένα χάχάχά,να ναι καλα η "γιαγιά" πού ανακάλυψε αυτό τό υπέροχο άρωμα,πές της τά σέβη μου.:worshippy:

Αν της ειχες πει (οπως εκανα εγω) οτι θελει προσοχη γιατι ειναι μονο για ξυλα, και αν πεσει υγρη πανω στο δερμα μπορει να κανει ερεθισμο, θα το ειχες ολο δικο σου (το λαδακι).
Βεβαια σε ερωτηση εμενα γιατι δεν με πειραζει, η απαντηση ηταν οτι τα δικα μου τα χερια δεν ανοιγουν απο την βεζινη το χειμωνα (καποτε) και σβηνω τσιγαρο στα 2 δακτυλα (το ειχε δει πολλες φορες και αυτο καποτε) χωρις να καταλαβω τιποτα, το λαδακι θα με πειραξει;;;

Καλορίζικα Δημήτρη, γωνιές - μοιρογνωμόνια κ.λ.π.

αυτήν την Amtech πάντως δεν την έχω σε υπόληψη. δεν ξέρω αν είναι σε όλα τα προϊόντα της με την ίδια ποιότητα, πάντως εμένα δεν μου λέει κάτι.

μακάρι να σου βγούνε αξιόπιστα και ποιοτικά.

Ευχαριστώ Παναγιώτη καί Πάνο

Καλορίζικα Δημήτρη, γωνιές - μοιρογνωμόνια κ.λ.π.

αυτήν την Amtech πάντως δεν την έχω σε υπόληψη. δεν ξέρω αν είναι σε όλα τα προϊόντα της με την ίδια ποιότητα, πάντως εμένα δεν μου λέει κάτι.

μακάρι να σου βγούνε αξιόπιστα και ποιοτικά.

Ευχαριστώ Γιώργο
Καί εγώ τά βλέπω στό Praktiker καί είναι φτηνοεργαλεία,αλλά νομίζω χωρίς να είμαι βέβαιος ότι ίσως είναι άλλη εταιρία γιατί στό Praktiker έχουν πρός τό ασπρο-μπλέ συσκευασίες ενώ αυτό είναι κόκκινη συσκευασία,καί επίσης σέ έρευνα στό amazon.uk βλέπω γενικα καλές κριτικες σε αυτά.
Εν πάσει περιπτώση μιά γωνία μαραγκού μέ μοιρογνωμόνιο καί εύρεση κύκλου,γιά να πείς ότι είναι καλή έχει κοντά στά 70-90 ευρώ πού δέν τά διαθέτω γιά ένα βοήθημα πού περισσότερο τό θέλω γιά τήν εύρεση κύκλου,μοιρογνωμόνια έχω insize ψηφιακό πού μετράει πολύ σωστά,καθώς καί αναλογικό,καί επίσης πολλές γωνίες μαραγκού απλές.
Τά φτηνα παίζουν εκεί στά 10-20 ευρώ,μέ τήν ανάλογη ποίοτητα φυσικά,είς γνώση μου τό πήρα ότι δέν έχει ακρίβεια στό μοιρογνωμόνιο.

Kαλοριζικο το εργαλειακι Δημητρη!

Παρελαβα και γω σημερα απο αμαζον το πιο χρησιμο κατα την γνωμη μου μπρελοκ για τα κλειδια.
Ενα victorinox signature lite, με τα βασικα συν στυλο και φακο λεντ! 5.8εκ. μηκος και 15γρ. βαρος!

38990200375_8860160efb_c.jpg

Το παλαιο (αυτο που εναι ανοιγμενο) ειναι σαν καινουριο μετα απο πανω απο μια δεκατια χρησης, απλα μετα απο αρκετες πτωσεις το κυκλωμα του φακου χαλασε. Η τελευταια και θανατηφορα πτωση ηταν οταν δεν επιασα τα κλειδια που μου πεταξαν απο το μπαλκονι...ηταν νυχτα :))

Aυτο ειναι το τριτο κατα σειρα απο τοτε που βγηκε αυτο το μοντελο. Το πρωτο μου το κρατησαν σε αεροδρομιο!
To αγορασα απο αμαζον αγγλιας αλλα βλεπω σημερα οτι δεν παραδιδει πλεον Ελλαδα και το εχει και ακριβοτερο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικο το εργαλειακι Δημητρη!

Παρελαβα και γω σημερα απο αμαζον το πιο χρησιμο κατα την γνωμη μου μπρελοκ για τα κλειδια.
Ενα victorinox signature lite, με τα βασικα συν στυλο και φακο λεντ! 5.8εκ. μηκος και 15γρ. βαρος!

38990200375_8860160efb_c.jpg

Το παλαιο (αυτο που εναι ανοιγμενο) ειναι σαν καινουριο μετα απο πανω απο μια δεκατια χρησης, απλα μετα απο αρκετες πτωσεις το κυκλωμα του φακου χαλασε. Η τελευταια και θανατηφορα πτωση ηταν οταν δεν επιασα τα κλειδια που μου πεταξαν απο το μπαλκονι...ηταν νυχτα :))

Aυτο ειναι το τριτο κατα σειρα απο τοτε που βγηκε αυτο το μοντελο. Το πρωτο μου το κρατησαν σε αεροδρομιο!
To αγορασα απο αμαζον αγγλιας αλλα βλεπω σημερα οτι δεν παραδιδει πλεον Ελλαδα και το εχει και ακριβοτερο.

Καλοξεκουραστο!
Παραξενο μου φαινεται, στο διαφανο, τα εχω συνηθισει σε κοκκινο :AFADF0:

Παρελαβα καινγω μερικα τρυπανια

Και μερικες ποιοτικες ροδιτσες!