Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, προς το παρόν τουλάχιστόν, σε κόντρα πλακέ πάχους τεσσάρων εκατοστών (2 φύλλα των 2 εκατοστών).
Κυρίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσοι χρησιμοποιούν αυτούς:
https://woodandshop.com/how-to-make-workbench-bench-dogs-bench-dog-holes-holdfast-holes/ επειδή τρώνε καλό κοπάνημα για να θηλυκώσουν και η γωνία που σχηματίζει το σίδερο "σπρώχνει" την τρύπα με αποτέλεσμα σιγά σιγά αυτή να ανοίγει..
Αυτό που θέλει προσοχή είναι η διάσταση να είναι ακριβώς. Και ένα χιλιοστό παραπάνω να είναι η τρύπα το bench dog θα έχει τζόγο και στην πολλή δύναμη μπορεί το κομμάτι που κρατάει να φύγει. Ειδικά όταν δουλεύεις με πλάνη. Αλλά και με σκαρπέλο ή με το ρούτερ μπορεί να δημιουργηθεί θέμα.
Αυτό που θέλει πολλή σκέψη είνα η απόσταση που θα έχουν μεταξύ τους οι τρύπες αν και όποιοι χρησιμοποιούν αυτούς που πήρε ο Νίκος που αυξομειώνεται το μήκος τους δεν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Εγώ που έχω σταθερούς ορισμένες φορές έχω κάποια θεματάκια. Από την άλλη δεν μπορείς να γεμίσεις τον πάγκο με τρύπες γιατί τότε σίγουρα θα τεθεί θέμα αντοχής.
Εγώ έχω και ξύλινη μέγγενη στον πάγκο οπότε το έψαξα λίγο και οι περισσότεροι προτείνουν η απόσταση μεταξύ των οπών να είναι λίγα χιλιοστά μικρότερη από το μέγιστο άνοιγμα της μέγγενης.
Αυτό καθαρά εγκυκλοπαιδικά, στον Νίκο δεν θα χρειαστούν.
Ένα άλλο θέμα που προέκυψε χωρίς να το σκεφτώ όταν τις άνοιξα είναι οτι όταν κάνεις δουλειά η σκόνη και κυρίως το πριονίδι ή διάφορα ρινίσματα πέφτουν μέσα στα συρτάρια που είναι από κάτω. Το πρόβλημα λύθηκε πανεύκολα με την τοποθέτηση λεπτών λωρίδων ξύλου - ίσα ίσα για να μένουν μέσα στην τρύπα μέχρι να... βάλω σκούπα - αλλά ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφθεί καθόλου όταν τις άνοιξα.