Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

η νεα γρίπη είναι ήπια στην συντριπτική πλειονότητα, ποιο ήπια από την εποχική.\
Αυτό το ξέρουμε γιατί το νότιο ημισφαίριο πέρασε στην καλοκαιρινή περίοδο και δεν έγινε χαμός....

- μπορεί να χτυπήσει με σοβαρά απρόβλεπτο τρόπο (δλ ανθρώπους που είναι υγιείς).

Έχουν αναφερθεί θάνατοι υγιών (και) νέων ανθρώπων. Δεν έχει βρεθεί γιατί στη συντριπιτκή πλειοψηφία είναι ήπια ενώ σε κάποιους (ελάχιστότατους) κάνει τόσο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να οδηγεί και σε θάνατο. Απλά δεν ξέρουν γιατί.

- το εμβόλιο έχει ρίσκο. Πόσο? δεν το ξέρουμε ακόμα..

Προφανώς δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε αν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες και με ποια συχνότητα

Όπως προανέφερα συμφωνώ σε όλα εκτός των υγιών....

Νέος δεν σημαίνει υγιείς και η λέξη υγιείς έχει δύσκολη μετάφραση, τώρα πια.

Όπως προανέφερα συμφωνώ σε όλα εκτός των υγιών....

Νέος δεν σημαίνει υγιείς και η λέξη υγιείς έχει δύσκολη μετάφραση, τώρα πια.

Πχ δεν έχουν κάποια σοβαρή πνευμονοπάθεια.... ένα σοβαρό νόσημα.
Αν ένας άνθρωπος έχει κάποιο σοβαρό νόσημα τότε κινδυνεύει από πολλά μεταξύ των οποίων ΚΑΙ η γρίπη

Αν ένας άνθρωπος έχει κάποιο σοβαρό νόσημα τότε κινδυνεύει από πολλά μεταξύ των οποίων ΚΑΙ η γρίπη

Εϊναι μεγάλο θέμα η έννοια του υγιεί ανθρώπου και δεν μας παίρνει.....

Για αυτό είπα ότι σε αυτό δεν συμφωνώ.....αλλά περί ορέξεως...

καθε χρονο εχουμε απο 500.000 εως 1.000.000 νεκρους απο την απλη γριπη

Εδώ και ένα μήνα τελείωσα την άσκηση ειδικότητάς μου στην Πνευμονολογία στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" και έχω δει στα επείγοντα αρκετά περιστατικά που αποδείχτηκαν ότι είναι γρίππη τύπου Α.
Θα ήθελα να πω δύο πραγματάκια όσο πιο κατανοητά γίνεται:
Όσο αφορά την Ισπανική γρίππη, η οποία σκότωσε 20-40 εκατομμύρια ανθρώπους:
Οι ιοί που προκαλούν τις διάφορες μορφές γρίππης έχουν κάποια κοινά δομικά στοιχεία μεταξύ τους και γι’αυτό το λόγο οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει άμυνα έναντι του ενός μπορούν να έχουν κάποια μορφή άμυνας έναντι του καινούργιου ιού, γεγονός που δίνει στον οργανισμό χρόνο να αναπτύξει «ειδική» άμυνα για τον καινούργιο. Η περίπτωση της Ισπανικής γρίππης ήταν ιδιαίτερη γιατί η νόσος μεταδόθηκε από τα πτηνά κατευθείαν στους ανθρώπους (αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση μετάδοσης ιού σε ανθρώπους, κατευθείαν από ζώα) χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου άλλου ξενιστή και γιατί τα «δομικά-αντιγονικά» χαρακτηριστικά της ήταν εντελώς νέα με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην έχει καμία μορφή, έστω και για παραπλήσιο ιό, άμυνας. Συν τοις άλλοις, δεν υπήρχαν αντι-ιικά φάρμακα, ούτε αντιβιοτικά.[/FONT]
Για την γρίππη Α αυτά που ισχύουν είναι ότι δεν είναι πιο «φονική» σε σχέση με την «κλασική» γρίππη. Τα άτομα που πέθαναν στην Ελλάδα, πλην ενός νομίζω περιστατικού, είχαν κάποια άλλη υποκείμενη νόσο π.χ. συγγενή καρδιοπάθεια ή κάποια ανοσοκαταστολή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια κατάληξη και αν είχαν κολλήσει τον ιό του κοινού κρυολογήματος. Απλά η εξασθένιση στον οργανισμό που προκαλεί μια ίωση δίνει την ευκαιρία ο ασθενής να προσβληθεί από κάποιο άλλο παθογόνο μικρόβιο το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο αφού η άμυνα του οργανισμού είναι «απασχολημένη» αλλού ή είναι μειονεκτική στην περίπτωση των ανοσοκατεσταλμένων. Γι’αυτό το λόγο συστήνεται η χορήγηση του εμβολίου για τη νέα γρίππη σε αυτά τα άτομα. Επίσης φαίνεται ότι άτομα μεταξύ 40-50 ετών περνούν τη γρίππη αυτή πιο ήπια σε σχέση με νεότερους για τον λόγο που είπα παραπάνω, ότι επειδή αυτός ο ιός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με παλιότερους τα άτομα αυτών των ηλικιών έχουν περάσει παλιότερες μορφές γρίππης.
Δεν έχω στοιχεία για το αν η νέα γρίππη είναι προϊόν κάποιου «σχεδίου» αλλά ακόμα και αν είναι έτσι η νόσος υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ενδεχομένως το εμβόλιο να βγήκε στην κυκλοφορία πρόωρα υπό το βάρος της κοινής γνώμης, αν αργούσε σίγουρα κάποιοι θα έλεγαν: «το εμβόλιο υπάρχει αλλά δεν μας το δίνουν, το κρατάνε για τους ισχυρούς». Δεν γνωρίζω επίσης πόσο σοβαρές παρενέργειες έχει, εξ’άλλου τη Δευτέρα άρχισε η χορήγησή του πρώτα στους επαγγελματίες Υγείας που είναι άτομα υψηλού κινδύνου. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, πρώτα εμβολιάστηκαν οι επαγγελματίες Υγείας όχι λόγω «συντεχνιακών» προνομίων απλά, σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης της νόσου, για να μην υπάρξει «κατάρρευση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας αν νοσήσουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές.
Τις επίσημες κατευθυντήριες γραμμές για παιδιά και ενηλίκους τις έχω γράψει σε προηγούμενα post μου. Μάλιστα στο Νοσοκομείο μου ο διευθυντής της μιας Παθολογικής κλινικής που είναι πολύ καλός λοιμωξιολόγος έκανε το εμβόλιο, μάλιστα παρουσία καμερών.
Για να μην βγάλω τον εαυτό μου απ’έξω, εγώ λόγω του γεγονότος ότι τώρα δεν πηγαίνω στο Νοσοκομείο, δεν θα κάνω το εμβόλιο, αν δούλευα ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα έκανα. Είδα πολλούς ασθενείς, πήρα φαρυγγικά επιχρίσματα και ευτυχώς δεν κόλλησα κάτι. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά που έγραψα δεν αποτελούν ούτε νουθεσία ούτε έκκληση για συμμόρφωση. Ο καθένας από εμάς θα πράξει κατά το δοκούν
Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι που έφτασαν ως εδώ, μακάρι να ήμουν και κατανοητός.

Last edited by a moderator:
@ opsim και οποιονδηποτε γιατρο

ειπατε οτι πηρατε επιχρισματα

μπορουμε να κανουμε αν υποψιαζομαστε οτιδηποτε το τεστ για να δουμε αν εχουμε τη γριπη των χοιρων ?

γιατι ελεγαν οτι δε θα γινονται πλεον τεστ

και γι αυτο δε θα ξερουμε λεει ποσα κρουσματα υπαρχουν ακριβως

δλδ εγω σημερα εχω 37.00 C θερμοκρασια

αν αυριο εχω περ/ρο μπορω να παω να κανω το τεστ ?

να ζητησω να μου παρουν επιχρισμα και να το εξετασουν ?

Εδώ και ένα μήνα τελείωσα την άσκηση ειδικότητάς μου στην Πνευμονολογία στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" και έχω δει στα επείγοντα αρκετά περιστατικά που αποδείχτηκαν ότι είναι γρίππη τύπου Α.
Θα ήθελα να πω δύο πραγματάκια όσο πιο κατανοητά γίνεται:
Όσο αφορά την Ισπανική γρίππη, η οποία σκότωσε 20-40 εκατομμύρια ανθρώπους:
Οι ιοί που προκαλούν τις διάφορες μορφές γρίππης έχουν κάποια κοινά δομικά στοιχεία μεταξύ τους και γι’αυτό το λόγο οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει άμυνα έναντι του ενός μπορούν να έχουν κάποια μορφή άμυνας έναντι του καινούργιου ιού, γεγονός που δίνει στον οργανισμό χρόνο να αναπτύξει «ειδική» άμυνα για τον καινούργιο. Η περίπτωση της Ισπανικής γρίππης ήταν ιδιαίτερη γιατί η νόσος μεταδόθηκε από τα πτηνά κατευθείαν στους ανθρώπους (αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση μετάδοσης ιού σε ανθρώπους, κατευθείαν από ζώα) χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου άλλου ξενιστή και γιατί τα «δομικά-αντιγονικά» χαρακτηριστικά της ήταν εντελώς νέα με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην έχει καμία μορφή, έστω και για παραπλήσιο ιό, άμυνας. Συν τοις άλλοις, δεν υπήρχαν αντι-ιικά φάρμακα, ούτε αντιβιοτικά.[/FONT]
Για την γρίππη Α αυτά που ισχύουν είναι ότι δεν είναι πιο «φονική» σε σχέση με την «κλασική» γρίππη. Τα άτομα που πέθαναν στην Ελλάδα, πλην ενός νομίζω περιστατικού, είχαν κάποια άλλη υποκείμενη νόσο π.χ. συγγενή καρδιοπάθεια ή κάποια ανοσοκαταστολή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια κατάληξη και αν είχαν κολλήσει τον ιό του κοινού κρυολογήματος. Απλά η εξασθένιση στον οργανισμό που προκαλεί μια ίωση δίνει την ευκαιρία ο ασθενής να προσβληθεί από κάποιο άλλο παθογόνο μικρόβιο το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο αφού η άμυνα του οργανισμού είναι «απασχολημένη» αλλού ή είναι μειονεκτική στην περίπτωση των ανοσοκατεσταλμένων. Γι’αυτό το λόγο συστήνεται η χορήγηση του εμβολίου για τη νέα γρίππη σε αυτά τα άτομα. Επίσης φαίνεται ότι άτομα μεταξύ 40-50 ετών περνούν τη γρίππη αυτή πιο ήπια σε σχέση με νεότερους για τον λόγο που είπα παραπάνω, ότι επειδή αυτός ο ιός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με παλιότερους τα άτομα αυτών των ηλικιών έχουν περάσει παλιότερες μορφές γρίππης.
Δεν έχω στοιχεία για το αν η νέα γρίππη είναι προϊόν κάποιου «σχεδίου» αλλά ακόμα και αν είναι έτσι η νόσος υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ενδεχομένως το εμβόλιο να βγήκε στην κυκλοφορία πρόωρα υπό το βάρος της κοινής γνώμης, αν αργούσε σίγουρα κάποιοι θα έλεγαν: «το εμβόλιο υπάρχει αλλά δεν μας το δίνουν, το κρατάνε για τους ισχυρούς». Δεν γνωρίζω επίσης πόσο σοβαρές παρενέργειες έχει, εξ’άλλου τη Δευτέρα άρχισε η χορήγησή του πρώτα στους επαγγελματίες Υγείας που είναι άτομα υψηλού κινδύνου. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, πρώτα εμβολιάστηκαν οι επαγγελματίες Υγείας όχι λόγω «συντεχνιακών» προνομίων απλά, σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης της νόσου, για να μην υπάρξει «κατάρρευση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας αν νοσήσουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές.
Τις επίσημες κατευθυντήριες γραμμές για παιδιά και ενηλίκους τις έχω γράψει σε προηγούμενα post μου. Μάλιστα στο Νοσοκομείο μου ο διευθυντής της μιας Παθολογικής κλινικής που είναι πολύ καλός λοιμωξιολόγος έκανε το εμβόλιο, μάλιστα παρουσία καμερών.
Για να μην βγάλω τον εαυτό μου απ’έξω, εγώ λόγω του γεγονότος ότι τώρα δεν πηγαίνω στο Νοσοκομείο, δεν θα κάνω το εμβόλιο, αν δούλευα ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα έκανα. Είδα πολλούς ασθενείς, πήρα φαρυγγικά επιχρίσματα και ευτυχώς δεν κόλλησα κάτι. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά που έγραψα δεν αποτελούν ούτε νουθεσία ούτε έκκληση για συμμόρφωση. Ο καθένας από εμάς θα πράξει κατά το δοκούν
Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι που έφτασαν ως εδώ, μακάρι να ήμουν και κατανοητός.

Eυχαριστούμε πολύ.

Όσον αφορά τον ιό της ισπανικής γρίππης συμφωνώ σε όλα. Έβαλα και κάποιους προβληματισμούς βέβαια στο δικό μου post που δεν απαντήθηκαν.

Να ρωτήσω λοιπόν ευθέως, υπήρχαν κρούσματα της ισπανικής γρίππης στην Ελλάδα??Αν ναι, πόσα θύματα είχαμε??

Εμβολιάστηκαν οι αμερικανοι στρατιώτες??Αν ναι, πόσοι νόσησαν??

Βέβαια δεν ρωτάω εσάς προσωπικά, αλλά οποιονδήποτε.

Και να το ξαναπώ για μην παρεξηγηθώ πάλι. Ρωτάω για να μάθω 5 πράγματα που απασχολούν εμένα, ίσως και κάποιον άλλο και πότε δεν ξέρεις ίσως κάτι μάθουμε όλοι.

Η λήψη του επιχρίσματος τους πρώτους μήνες, και αφού δεν υπήρχε εμβόλιο, είχε νόημα στο να βρεθούν αυτοί που νοσούν από τη νέα γρίππη και να απομονωθούν για την πρόληψη της πανδημίας. Τώρα πια δεν έχει νόημα γιατί η πανδημία δεν αποφεύχθηκε. Αν κάποιος έχει ήπια συμπτώματα γρίππης (δεκατική πυρετική κίνηση δηλ. θερμοκρασία έως 37,7) και αν δεν έχει πρόβλημα στην ακτινογραφία θώρακα, ούτε στα εργαστηριακά του ακόμα και αν έχει τη γρίππη η αντιμετώπιση είναι η ανάπαυση κατ'οίκον, ενυδάτωση και αντιπυρετικά και αν είναι δυνατόν όχι πολλή επαφή με υπόλοιπους γιατί αυτός που έχει τη γρίππη τη μεταδίδει από 1 ημέρα πριν τη νόσηση έως 3-7 ημέρες μετά. Επίσης το 50% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν έχουν συμπτώματα, παρ'όλα αυτά τη μεταδίδουν. Σε πιο "θορυβώδη εικόνα" νόσησης που μπορεί να χρειαστεί και νοσηλεία τότε μπορεί να πάρουμε επίχρισμα. Βέβαια όλες οι περιπτώσεις εξατομικεύονται, αν κάποιος κρίνει ότι πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο ας πάει, σίγουρα θα τον εξετάσουν.

Eυχαριστούμε πολύ.

Να ρωτήσω λοιπόν ευθέως, υπήρχαν κρούσματα της ισπανικής γρίππης στην Ελλάδα??Αν ναι, πόσα θύματα είχαμε??

Εμβολιάστηκαν οι αμερικανοι στρατιώτες??Αν ναι, πόσοι νόσησαν??

Προσωπικά δεν ξέρω...

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Προσωπικά δεν ξέρω...

Κυκλοφορεί ένα βιβλίο όπου γινεται αναφορά πώς στην Ελλάδα δεν υπήρξαν κρούσματα Ισπανικής γρίππης επειδή δεν εμβολιάστηκε ο πληθυσμός της και πώς δέν υπήρξε ισπανική γρίππη αλλά οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν απο ένα ´εμβόλιο´συνδυαστικό γιά τον παράτυφο και την γρίπη...Αυτό εδώ:
The Silent Killer: Honorof, Ida and McBean, E.: Vaccination the silent killer (U.S.A.) Honor Publications, P.O. Box 346, Cutten, CA 95534, U.S.A.

Mε λίγα λογια η συγγραφέας αναφέρει πώς εφευρέθηκε η ισπανική γρίππη, οταν άρχισαν να πεθαινουν απο τις παρενέργειες τού εν λόγω εμβολίου χιλιάδες άνθρωποι (η εν λόγω συγγραφέας θεωρεί πώς και τά 20000000 άτομα πέθαναν απο τίς παρενέργειες του εμβολίου)και πώς η ιστορία ´στήθηκε´απο τα καρτέλ και τον Ροκφέλερ.
Στο αναφέρω χωρίς να υιοθετώ ούτε γραμμή.

Βέβαια όλες οι περιπτώσεις εξατομικεύονται, αν κάποιος κρίνει ότι πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο ας πάει, σίγουρα θα τον εξετάσουν.

δλδ μπορει καποιος να απαιτησει την ειδικη εξεταση για να χει το κεφαλι του ησυχο η μπορει και να το αρνηθουν ?

φανταζομαι οτι και ιδιωτικα νοσοκομεια την κανουν ?

( ποσο να κοστιζει ? )

δλδ μπορει καποιος να απαιτησει την ειδικη εξεταση για να χει το κεφαλι του ησυχο η μπορει και να το αρνηθουν ?

φανταζομαι οτι και ιδιωτικα νοσοκομεια την κανουν ?

( ποσο να κοστιζει ? )

Για τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν ξέρω πόσο κοστίζει, πάντως όλα τα δείγματα απ'όλα τα νοσοκομεία στέλνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ.
Για το άλλο σκέλος της ερώτησής σου, είπα και πριν ότι δεν πιστεύω να αρνηθούν σε κάποιον να τον εξετάσουν, όποιο νόημα όπως προείπα και αν έχει αυτή η εξέταση πια. Εξ'άλλου σε ήπια νόσηση η αγωγή δεν αλλάζει, ενυδάτωση, ξεκούραση, απομόνωση ει δυνατόν, αντιπυρετικά και αντιϊικά φάρμακα π.χ. Tamiflu τα οποία κυρίως συμβάλλουν στη μείωση της διάρκειας νόσησης.

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Για τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν ξέρω πόσο κοστίζει, πάντως όλα τα δείγματα απ'όλα τα νοσοκομεία στέλνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ.
Για το άλλο σκέλος της ερώτησής σου, είπα και πριν ότι δεν πιστεύω να αρνηθούν σε κάποιον να τον εξετάσουν, όποιο νόημα όπως προείπα και αν έχει αυτή η εξέταση πια. Εξ'άλλου σε ήπια νόσηση η αγωγή δεν αλλάζει, ενυδάτωση, ξεκούραση, απομόνωση ει δυνατόν, αντιπυρετικά και αντιϊικά φάρμακα π.χ. Tamiflu τα οποία κυρίως συμβάλλουν στη μείωση της διάρκειας νόσησης.

Φαντάζεσαι ομως Πάνο να πηγαίνουν όλοι οσοι έχουν 37.5 πυρετό γιά εξέταση στο ΕΣΥ??
Θα διαλυθούν οι γιατροί κυριολεκτικά απο την κούραση και δεν θα μπορούν να προσφέρουν όπου τά πράγματα ειναι σοβαρά(και δεν μιλάω μονον για την γρίππη,γιατί ταυτόχρονα ο κόσμος ασθενεί απο σοβαρότερες αιτίες).
Νομίζω πώς ειναι απαραίτητο να υπάρχει ενα μέτρο στίς αντιδράσεις μας και να μήν τρέχουμε στά νοσοκομεία μέ ήπια συμπτώματα.

Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Φαντάζεσαι ομως Πάνο να πηγαίνουν όλοι οσοι έχουν 37.5 πυρετό γιά εξέταση στο ΕΣΥ??
Θα διαλυθούν οι γιατροί κυριολεκτικά απο την κούραση και δεν θα μπορούν να προσφέρουν όπου τά πράγματα ειναι σοβαρά(και δεν μιλάω μονον για την γρίππη,γιατί ταυτόχρονα ο κόσμος ασθενεί απο σοβαρότερες αιτίες).
Νομίζω πώς ειναι απαραίτητο να υπάρχει ενα μέτρο στίς αντιδράσεις μας και να μήν τρέχουμε στά νοσοκομεία μέ ήπια συμπτώματα.

Εννοείται, είπα και πριν ότι η λήψη επιχρίσματος έχει ουσιαστικό νόημα πια σε βαριές μορφές τώρα που βγήκε και το εμβόλιο για όποιον θέλει να το κάνει, αλλιώς θα κλατάρει και το Παστέρ και όλο το σύστημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Κυκλοφορεί ένα βιβλίο όπου γινεται αναφορά πώς στην Ελλάδα δεν υπήρξαν κρούσματα Ισπανικής γρίππης επειδή δεν εμβολιάστηκε ο πληθυσμός της και πώς δέν υπήρξε ισπανική γρίππη αλλά οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν απο ένα ´εμβόλιο´συνδυαστικό γιά τον παράτυφο και την γρίπη...Αυτό εδώ:
The Silent Killer: Honorof, Ida and McBean, E.: Vaccination the silent killer (U.S.A.) Honor Publications, P.O. Box 346, Cutten, CA 95534, U.S.A.

Mε λίγα λογια η συγγραφέας αναφέρει πώς εφευρέθηκε η ισπανική γρίππη, οταν άρχισαν να πεθαινουν απο τις παρενέργειες τού εν λόγω εμβολίου χιλιάδες άνθρωποι (η εν λόγω συγγραφέας θεωρεί πώς και τά 20000000 άτομα πέθαναν απο τίς παρενέργειες του εμβολίου)και πώς η ιστορία ´στήθηκε´απο τα καρτέλ και τον Ροκφέλερ.
Στο αναφέρω χωρίς να υιοθετώ ούτε γραμμή.

Δεν το έχω διαβάσει πάντως!!!

Αν υπάρχει ενημέρωση περί του αντιθέτου ή απόδειξη της ύπαρξης έστω και ενός ασθενή της ισπανικής γρίπης στην Ελλάδα, εδώ είμαι.....περιμένω.

Δεν αποδεικνύω βέβαια τίποτα, ούτε θέλω, αλλά δεν με πείθει.....κάτι τόσο εύκολα, όπως ο ιός της γρίπης των χοίρων και ο οποίος έρχεται ενισχυμένος μετά τον πρώτο ερχομό του το '76. Ενισχυμένος με DNA του ιού των πτηνών.

Επίσης δεν ξέρω με τι εμβόλιο εμβολιάστηκαν οι κακόμοιροι οι στρατιώτες, αλλά εμβολιάστηκαν και νόσησαν και πέθαναν.

Όσον αφορά τον κ. Ροκφέλερ, άστο Σπύρο έχει πολλά κουσούρια ο εν λόγω τύπος(δεν αναφέρομαι στην γρίπη των Χοίρων, δεν έχω ιδέα) που φυσικά γνωρίζεις.

Πρός θεού καταλάβαινω τις μπηχτές του Σπύρου και είμαι μαζί του....δεν είμαι γιατρός, ούτε θα ήθελα να βρεθώ στην θέση τους, έχω φίλους και τα λέμε καθημερινά.

Αυτό που έχω υιοθετήσει(προσπαθώ όσο μπορώ), είναι ένα παλιό καλό ρητό, ενός εξόχου κατα εμέ ανθρώπου, τον οποίο ΟΛΕΣ οι χώρες θα έπρεπε να τον τιμούν κάθε μέρα....

Του Ιπποκράτη,

"«η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου, και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου»"

Last edited:
Οι οδηγίες που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να «συνοδεύουν» το εμβόλιο H1N1 της Novartis, στην Ιταλία αφαιρούνται, αλλά το Novartis διατίθεται!

Εδώ οι οδηγίες που έχουν αφαιρεθεί:

http://www.fluscam.com/Vaccine_Pack...BasedOn1980Approvalfor Fluvirin_UCM182242.pdf

Έτσι για ενημέρωση....καληνύχτα.-bye-