Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Που μπορει να καταληξει μια κουβεντα μεταξυ καποιου που εχει ολη του την ζωη σκυλο, και καποιου που ο σκυλος του ειναι απο αδιαφορος έως αντιπαθης ?
Κουβεντα, ειδικα με αφορμη το τραγικοτατο συμβαν.... :-(

Υγ. Εχω σκυλο τα τελευταια 30+ χρονια, καταλαβαινω & σεβομαι απολυτα οσους δεν τους συμπαθουν (τους σκυλους)

Σταυρο,σπανιοτατα επιτιθεται σκυλι στον δρομο.Συνηθως αγριευουν στον εισβολεα του χωρου τους.Παντως αυτο που δεν πρεπει να κανεις ειναι να τρεξεις..Τυλιξε το σακακι σου στο χερι και προτεινε το μπροστα σου σαν ασπιδα.

Αν δεν κάνω λάθος το θέμα άνοιξε για την επιθετικότητα και τις επιθέσεις θανάτου των ροτβάιλερ (κι άλλων συναφών ρατσών). Εκεί είναι το ζόρι κι όχι στην όποια συμπεριφορά του κάθε σκυλιού εντός ή εκτός σπιτιού προς τους άλλους. Αυτά είναι θέματα συμπεριφορικά. Αλλά οι επιθέσεις με σκοπό το θάνατο του άλλου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και θα πρέπει να τιμωρούνται, όπως φυσικά τιμωρούνται και οι αντίστοιχες επιθέσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο (κι από άνθρωπο σε ζώο).

Το ξαναλέω όμως.... νομίζετε ότι όλα τα ζώα αυτών των ρατσών έχουν σταθερή συμπεριφορά και σταθερή φυσιολογία. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ούτε σταθερή συμπεριφορά έχουν κι επίσης οι εγκεφαλικές τους βλάβες είναι πολύ συχνές. Το θέμα δεν είναι να εξετάζουμε μόνο τους ανθρώπους όταν είναι υγιείς, αλλά κι όταν είναι ασθενείς, και πώς μεταβάλλεται η συμπεριφορά τους. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και για τα ζώα.

υστ. όλα τα υπόλοιπα για το έχεσε, έκανε βόλτα, πήρε πέτρες, κλπ. είναι δευτερεύοντα και θέματα εκπαίδευσης ζώων και ανθρώπων.

Αν το θεμα ξεφυγει απο την εκπαιδευση παει σε συγκεκριμενη νομοθεσια.Aυτα που ειπε και ο cicadel .Δηλαδη σε καποιες χωρες υπαρχουν <απαγορευμενες> ρατσες .Σωστο λαθος ? Προφανως υπαρχει καποιο σκεπτικο.Οι φιλοζωοι προφανως δεν θα συμφωνουν και θα λενε οτι ολα ειναι θεμα σωστης εκπαιδευσης και κοινωνικοποιησης των ζωων.Στην Αμερικη εχουν τιγρεις για κατοικιδια.Αρα δεν βγαινει καποιο συμπερασμα.Εκτος αν καποιο κομμα περναγε καποιο νομοσχεδιο.Οποτε θα εφαρμοζοταν το Α η το Β.Επισης ο κοινωνικος διαλογος δεν εχει νοημα οταν στην πραγματικη ζωη καποιος δεν ειναι ετοιμος να καταλαβει ουτε τι χρεαιζετι το λουρι, στην δε ''ιδεολογικη'' σφαιρα μπορει να ξεκινησει το θεμα απο τον λευκο καρχαρια και να φθασει στην δημοκρατια της βαιμαρης, την οκτωμβριανη επανασταση , τον Κισινγκερ και τον ξενο παραγοντα.

Από την καλύτερη ταινία που έχω δει τα τελευταία 5 χρόνια, ο Χίτλερ επιστρέφει στο 2014 και μας δείχνει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε με τα επιθετικά σκυλιά:
https://www.youtube.com/watch?v=QdvG-OKg14s

Εισαι λιγο ανιδεος, το γαυγισμα δεν ειναι παντα επιθετικη συμπεριφορα αλλα και εκφραση χαρας ή προειδοποιησης (οχι απαραιτητα για κακο λογο)...
Οταν φοβασαι κατι ειναι προβλημα δικο σου οχι του ζωου...
Και φυσικα παντα φταιει ο ανθρωπος που ειναι το μεγαλυτερο ζωο...

Και αν το σκυλι θελει να παιξει , ενα παιδι φοβηθει , βγει στο δρομο και το χτυπησει αυτοκινητο ? Αν εχει τα διπλασια του κιλα , ανεβει επανω του και σπασει το κεφαλι του ? Αν ορμησει στο δικο σου σκυλι που ειναι μικροτερο και το κανει μια χαψια ?

Θα βοηθησει η ψυχολογια ?

Υπαρχουν βεβαια και ανθρωποι που φοβουνται (ή μπορει και να σιχαινονται) τους σκυλους, σημερα το πρωι για παραδειγμα η κοπελα μου πηγε τα 2 καναπεδοσκυλα (γκριφον/μαλτεζακια) που εχουμε 6 και 4 κιλων αντιστοιχα για βολτα σε ενα μερος οπου δεν υπαρχει κινηση και καποιοι κανουν την πρωινη τους βολτα, με το που κατεβηκαν τα σκυλια απο το αμαξι το μικρο εριξε μερικα γαυγισματα σε εναν αντρα 60-65 ετων που ηταν 20 μετρα μακρια, αυτος εσκυψε και πηρε μια πετρα στο μεγεθος της μπαλας του τενις, τα σκυλια περασανε απο διπλα του χωρις να του δωσουν σημασια και αμεσως μολις περασανε πεταξε την πετρα στην ακρη, εκεινη τη στιγμη γυρισε η κοπελα μου και του ειπε "η πετρα ηταν για τα σκυλια?", λεει αυτος "ναι εννοειται", και του λεει "καλα δεν ντρεπεσαι ολοκληρος αντρας να φοβασαι 4 κιλα σκυλο?" αυτος δεν απαντησε κι προχωρησε...

Περηφανος δεν ειμαι απλα γελαω με τυπους σαν τον σημερινο οπου αλλου θα το επαιζε αντρας...

Ξέρω πολλούς που φοβούνται τα σκυλιά
‛Δυο μέτρα άντρας’ ή ‛μισό μετρό κοπέλα’ δεν έχει διάφορα
Θέμα ψυχολογίας είναι
Καθένας με τη φοβία του
Δεν σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να τους προσβάλεις

Και αν το σκυλι θελει να παιξει , ενα παιδι φοβηθει , βγει στο δρομο και το χτυπησει αυτοκινητο ? Αν εχει τα διπλασια του κιλα , ανεβει επανω του και σπασει το κεφαλι του ? Αν ορμησει στο δικο σου σκυλι που ειναι μικροτερο και το κανει μια χαψια ?

Θα βοηθησει η ψυχολογια ?

Ποιος μιλησε για ψυχολογια ρε συ, επειδη περιεγραψα ενα περιστατικο που μπορει να εφταιγα κι γω ο ιδιος το πηρες σχοινι κορδονι εσυ...
Με τοσα ΑΝ εσυ δεν πρεπει να βγεις απ το σπιτι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέρω πολλούς που φοβούνται τα σκυλιά
‛Δυο μέτρα άντρας’ ή ‛μισό μετρό κοπέλα’ δεν έχει διάφορα
Θέμα ψυχολογίας είναι
Καθένας με τη φοβία του
Δεν σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να τους προσβάλεις

Φανταζομαι οτι οι φοβιες αντιμετωπιζονται με τον αντιθετο τροπο απ το να πετας πετρες...

Φανταζομαι οτι οι φοβιες αντιμετωπιζονται με τον αντιθετο τροπο απ το να πετας πετρες...

Δε μπορώ να ξέρω το που φτάνει η φαντασία σου

Δεν κοιτανε να βαλουν κανα λουρι.Να καταλαβουν οτι οτι το σκυλι δεν ειναι μοστρα , οτι δεν μπορεις να κυκλοφορεις ενα σκυλι που να σε πηγαινει μαλλιοκουβαρα, σε σερνει στο δρομο.

Εχω ζησει μια φορα στην ζωη μου με μεγαλο σκυλο (Βελγικο ποιμενικο) και αρσενικο.....και σε διαμερισμα.

Τον λυποταν η ψυχη μου καθε μερα. Οσο και να επαιρνε τις τζουρες ελευθεριας του ποτε δεν ηταν αρκετα ελευθερος.

Μερικα σκυλια πρεπει να υπαρχουν και οι καταλληλες προυποθεσεις για να τα κραταμε κοντα μας. Αλλιως πιθανον να αναπτυξουν επιθετικοτητα που διαφορετικα δεν θα ειχαν.

Απαραιτητη δια ροπαλου ειναι η εκπαιδευση φυσικα.

Πέρα από την λέξη «Φοβάμαι» υπάρχει η λέξη "Ενοχλούμαι".

Είναι δικαίωμα μου να μην επιθυμώ να με αγκαλιάσει (πες το έτσι) ο σκύλος σου ή ακόμη και να παίξει μαζί μου – με επιθετική ή όχι διάθεση.
Όπως είναι και δικαίωμα σου να μην θέλεις να ακούς την δική μου μουσική δυνατά (και να γλεντάς με τα γούστα μου) ή να τρώς τα απόνερα από το τζετ σκι μου ή τον θόρυβο από την μοτοσυκλέτα μου.

Ούτε είναι υποχρεωμένος ο κάθε πεζός – περαστικός – ποδηλάτης - δρομέας - παιδί κλπ να δίνει εξετάσεις ψυχραιμίας – γνώσης σκύλου ανάλογα με τον κάθε σωστό η λάθος «φιλόζωο» που θα συναντήσει και το μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο σκυλί που αποφάσισε να έχει.

Σταυρο,σπανιοτατα επιτιθεται σκυλι στον δρομο.Συνηθως αγριευουν στον εισβολεα του χωρου τους.Παντως αυτο που δεν πρεπει να κανεις ειναι να τρεξεις..Τυλιξε το σακακι σου στο χερι και προτεινε το μπροστα σου σαν ασπιδα.
Νικο μου να με συμπαθας αλλα ,δυστυχως, εχω εντελως αλλη αποψη (μηχανοβιος γαρ!)
Εμενα τουλαχιστον 3 φορες μου εχουν επιτεθει σκυλια με το μηχανακι.
Την μια φορα μαλιστα,στην Θηβων, επεσα πανω σε μια κοπελα και πεσαμε και οι δυο κατω.
ΑΝΑΙΤΙΑ και τις τρεις φορες!!
Τωρα αν το αιτιο ειναι το μηχανακι...τι να πω.
Παντως σκυλι ειχε η γυναικα μου και μεχρι να μας πεθανει,εγω το προσεχα.