Στο Α και δεν πολυσυμπαθώ τα σκυλιά...
Ωραία. Και τώρα πες μου. Αν δω στο δρόμο σκυλί - με άγνωστες (κατ' εμέ) - διαθέσεις, τι με συμβουλεύεις να κάνω?
Εισαι λιγο ανιδεος, το γαυγισμα δεν ειναι παντα επιθετικη συμπεριφορα αλλα και εκφραση χαρας ή προειδοποιησης (οχι απαραιτητα για κακο λογο)...
Οταν φοβασαι κατι ειναι προβλημα δικο σου οχι του ζωου...
Και φυσικα παντα φταιει ο ανθρωπος που ειναι το μεγαλυτερο ζωο...
Υπαρχουν βεβαια και ανθρωποι που φοβουνται (ή μπορει και να σιχαινονται) τους σκυλους, σημερα το πρωι για παραδειγμα η κοπελα μου πηγε τα 2 καναπεδοσκυλα (γκριφον/μαλτεζακια) που εχουμε 6 και 4 κιλων αντιστοιχα για βολτα σε ενα μερος οπου δεν υπαρχει κινηση και καποιοι κανουν την πρωινη τους βολτα, με το που κατεβηκαν τα σκυλια απο το αμαξι το μικρο εριξε μερικα γαυγισματα σε εναν αντρα 60-65 ετων που ηταν 20 μετρα μακρια, αυτος εσκυψε και πηρε μια πετρα στο μεγεθος της μπαλας του τενις, τα σκυλια περασανε απο διπλα του χωρις να του δωσουν σημασια και αμεσως μολις περασανε πεταξε την πετρα στην ακρη, εκεινη τη στιγμη γυρισε η κοπελα μου και του ειπε "η πετρα ηταν για τα σκυλια?", λεει αυτος "ναι εννοειται", και του λεει "καλα δεν ντρεπεσαι ολοκληρος αντρας να φοβασαι 4 κιλα σκυλο?" αυτος δεν απαντησε κι προχωρησε...
Περηφανος δεν ειμαι απλα γελαω με τυπους σαν τον σημερινο οπου αλλου θα το επαιζε αντρας...
Και αν το σκυλι θελει να παιξει , ενα παιδι φοβηθει , βγει στο δρομο και το χτυπησει αυτοκινητο ? Αν εχει τα διπλασια του κιλα , ανεβει επανω του και σπασει το κεφαλι του ? Αν ορμησει στο δικο σου σκυλι που ειναι μικροτερο και το κανει μια χαψια ?
Θα βοηθησει η ψυχολογια ?
Ξέρω πολλούς που φοβούνται τα σκυλιά
‛Δυο μέτρα άντρας’ ή ‛μισό μετρό κοπέλα’ δεν έχει διάφορα
Θέμα ψυχολογίας είναι
Καθένας με τη φοβία του
Δεν σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να τους προσβάλεις
Φανταζομαι οτι οι φοβιες αντιμετωπιζονται με τον αντιθετο τροπο απ το να πετας πετρες...
Νικο μου να με συμπαθας αλλα ,δυστυχως, εχω εντελως αλλη αποψη (μηχανοβιος γαρ!)Σταυρο,σπανιοτατα επιτιθεται σκυλι στον δρομο.Συνηθως αγριευουν στον εισβολεα του χωρου τους.Παντως αυτο που δεν πρεπει να κανεις ειναι να τρεξεις..Τυλιξε το σακακι σου στο χερι και προτεινε το μπροστα σου σαν ασπιδα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.