Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αν βοηθαει θα τα κανεις ολα μαζι αλλα πριν το συνδεσεις θα κλεισεις κ θα ξανανοιξεις το προγραμμα κ θα αποσυνδεσεις και θα συνδεσεις το καλωδιο.

Βασικα το προβλημα μου ειναι οτι δεν το αναγνωριζει καν πλεον(μου βγαζει η συσκευη usb δεν αναγνωριζετε) και το δοκιμασα και σε δυο υπολογιστες κιολας...τι γινετε;

Μήπως σταμάτησε να το βλέπει μετά από κάποια αναβάθμιση του προγράμματος;
Δοκίμασε να του το δώσεις χειροκίνητα. Είναι σε κάποιο από τα μενού του.

καλησπέρα κι απο μένα
πήρα το H-510 της EMTEC σε προσφορά απο τα public (http://www.emtec-international.com/sites/default/files/H510_manual.pdf)
και δεν μπορώ να προγραμματίσω να βλέπει τον 831 της nova - απ'ότι έχω διαβάσει ο δέκτης είναι ο pace και το remote έχει 8 διαφορετικούς κωδικούς απο pace αλλά σε κανέναν δεν ανταποκρίνεται!
πήγα να δοκιμάσω και με λειτουργία learning αλλά όποιο πλήκτρο και να προσπαθώ να αντιγράψω μου βγάζει fail!

μήπως δεν κάνεις σωστά την διαδικασία?αντέγραψα του ΟΤΕ χωρίς πρόβλημα αν και κάποια πλήκτρα έπρεπε να δοκιμάσω δυο φορές γιατί έβγαζε fail

Last edited by a moderator:
Όντως, σε ένα άλλο τηλεκοντρόλ άλλης μάρκας που είχα εγώ, σχεδόν ποτέ δεν πετύχαινε μία αντιστοίχηση πλήκτρου με το πρώτο. Μία προσπάθεια δύο και τρεις φορές χρειάζεται πριν βγει συμπέρασμα. Ένα πλήκτρο μάλιστα χρειάστηκε πάνω από δέκα προσπάθειες για να πετύχει. Αλλά είχα καταλάβει τι γίνεται και συνέχισα την προσπάθεια μέχρι να πετύχει.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μηπως καποιος εχει για το LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 το αρχειακι που θελει το τηλεκοντρολ USB-300 για να προγραμματιστει www.remotecontrols.gr

πήγα να δοκιμάσω και με λειτουργία learning αλλά όποιο πλήκτρο και να προσπαθώ να αντιγράψω μου βγάζει fail!

το ματάκι για το learning είναι στο κάτω μέρος του τηλεκοντρόλ

Για το usb300 παρατηρησα διαφορα θεματα.
Πχ πρεπει να κανουν καλη επαφη τα βυσματα
στο PC και στο κοντρολ.
Επισης νομιζω οτι το ξενο software δουλευει
με λιγοτερα κοληματα απο το ελληνικο.
Τελος καποιες φορες που δεν αναγνωριζεται, δημιουργει προβληματα
στη θυρα USB του PC, δλδ μετα η θυρα usb δεν βλεπει ουτε
σκληρους ουτε τιποτα, και χρειαζεται επανεκινηση των windows (xp)

Εμένα το USB-300 μου κάνει κάτι άλλο. Μερικά (ευτυχώς λίγα πλήκτρα) προγραμματίζονται περίεργα. Δηλαδή ενώ φαίνεται εντάξει η αντιγραφή, σε μερικά φαίνεται σαν να στέλνει συνεχώς εντολές το ίδιο κουμπί όσο το πατάω. Αλλά για τα υπόλοιπα να στέλνει μόνο μία εντολή, όπως πρέπει δηλαδή. Δηλαδή, το 1 μπορεί να αντιγραφεί κανονικά και όσο και να το πατάω να στέλνει ένα μόνο σήμα. Πρέπει να το πατήσω άλλη μία φορά για να γίνει 11. Άλλα όμως είναι σαν να μένουν πατημένα συνέχεια. Αντί να πατήσω πχ 5 να εμφανίζεται 55 ή 5555, αναλόγως πόσο γρήγορα τραβάω το χέρι από το πλήκτρο. Αυτό γίνεται μόνο σε μία εγγραφή, σε άλλη συσκευή το 5 μπορεί να δουλεύει μία χαρά. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι γίνεται και να καταγράφω τα "περίεργα" πλήκτρα για να τα ξαναπρογραμματίσω.

tolias, μήπως στο αρχείο IR οι κωδικοί αυτών των πλήκτρων έχουν γραφεί λίγο περίεργα; Λίγο διαφορετικά από των υπολοίπων;
Δεν θυμάμαι ακριβώς πως, αλλά σε τυχαία πλήκτρα ήταν λίγο διαφορετικό το τμήμα του κωδικού που είναι κοινό μεταξύ όλων των πλήκτρων μιας συσκευής.

Είσαι τεράστιος. Άνοιξα το αρχείο με το notepad και είδα ότι όλα τα πλήκτρα έχουν έναν κοινό κώδικα 0051 μαζί με τον υπόλοιπο κώδικα. Τα προβληματικά αντί για 0051 είχαν κώδικα 0005. Τον άλλαξα και αυτόν σε 0051 και τώρα τα προβληματικά πλήκτρα δουλεύουν μία χαρά. Για κάποιον λόγο το πρόγραμμα αρνούνταν να γράψει σωστά τα κουμπιά αυτά παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προγραμματισμού.

Πηρα το usb-300 και δουλεψε απροβληματιστα και το προγραμματισα ευκολα.
Βρηκε την lg 42" , την nova 831 , το not only tv HD2 mpeg4 ,και μονο το wd tv live to προγραμματισα χειροκινητα ,ενα ενα κουμπι με το δικο του κοντρολ.
Εχω μια ερωτηση επειδη θελω και δευτερο αλλα σκεφτομαι να παρω το tele PR-8200 λογω των πιο ευχρηστων και μεγαλυτερων κουμπιων vol+ vol- , prog+ prog-
pr-8200.png
Εκεινο που θελω να ρωτησω για το pr-8200 ειναι :
χρειαζεται τον προγραμματιστη ir-50 για να προγραμματιστει με το pc το pr-8200
Εχω ενα usb -infrared απο παλια που το χρησιμοποιουσα για να μεταφερω αρχεια απο το pc σε κινητα με υπερυθρες.
Κανει και αυτο για το tele pr-8200 ή θελει αποκλειστικα τον προγραμματιστη ir-50 ?

Το έχω και αυτό. Μου το προγραμμάτισαν και μου το έδωσαν έτοιμο σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών όταν ζήτησα έτοιμο τηλεκοντρόλ για ένα DVD Player που έχω. Γενικά έχει μικρότερα κουμπιά, και τα συγκεκριμένα που λες δεν είναι μεγαλύτερα, απλά είναι πιο λογικά κατασκευασμένα γιατί είναι κάθετα και όχι πλάγια όπως του USB-300. Αλλά δεν είναι συνολικά μεγαλύτερα.
Το μαγαζί που το προγραμμάτισε δεν είχε το ir-50, αλλά έναν γενικό αισθητήρα υπερύθρων για όλες τις χρήσεις που τον ήθελε (μάλλον και για άλλα τηλεκοντρόλ) και ήταν σταθερά βιδωμένος στον πάγκο του. Μάλλον δεν χρειάζεται αποκλειστικά το ir-50, αλλά εγώ το είχα βρει 5 ευρώ κάποτε που το είχα ψάξει. Σκέφτομαι να το παραγγείλω κάποια μέρα για να μπορώ μόνος να προγραμματίζω ότι θέλω στο τηλεκοντρόλ.

Επίσης προσπαθώντας να βρω τι γίνεται με το USB-300 που μερικά πλήκτρα τα προγραμμάτιζε λάθος, δοκίμασα να προγραμματίσω ένα άλλο USB-300 που έχω. Του έχω φορτώσει μόνο τους έτοιμους κωδικούς που έχω φτιάξει και το έχω έτοιμο για ώρα ανάγκης. Προσπάθησα να διορθώσω σε αυτό τα περίεργα πλήκτρα που δεν δούλευαν καλά στο πρώτο, αλλά είδα ότι αυτό το δεύτερο δεν δεχόταν καμία αντιγραφή. Ούτε διόρθωση ούτε να αρχίσω από την αρχή καινούριο κωδικό. Τα υπόλοιπα δούλευαν μία χαρά, αλλά μόλις προσπάθησα να αντιγράψω πλήκτρο σε αυτό είδα ότι δεν δεχόταν τίποτα. Σας έχει τύχει εσάς αυτό; Μήπως έχει κανέναν περίεργο περιορισμό; Δοκίμασα και με το πρόγραμμα το original (κάπου το είχε ανεβάσει σε ένα link ο Kostas_Y), και με το πρόγραμμα της TELE που έχει προτείνει και ο talos_2002. Να το πάω πίσω;

Ναι αυτο εννοω σχετικα με το pr-8200 οτι ειναι πολυ βολικα τα πληκτρα του ,ακομα και η θεση που εχει το menu kai exit ειναι πολυ βολική, επισης εχει ξεχωριστο κουμπι για tv power εκτος απο το power.
Γιατι πολυ καλο το USB 300 ,αλλα αν χρειαστει να πατηθει καποιο πληκτρο πχ menou ,exit θα πρεπει να το ψαχνεις
Επισης ειναι πιο ομορφο σε εμφανιση ,ολο μαυρο επανω και ασπρο απο κατω.
Να ρωτησω τα κουμπακια που εχει κατω : tv ,sat κτλ μενει αναμενο οποιο επιλεγει μηπως ? αν γινεται και αυτο το εχω παραγγειλει αμεσως!
Για το usb to infrared ,το ξεθαψα απο εκει που το ειχα παρατημενο (καμια 10αρια χρονια τωρα ) ,αλλα δυστυχως ο driver παιζει μονο σε xp.
Και εγω εχω 7 και 8 μονο στο σπιτι , μαλλον δεν γλυτωνω και την αγορα του προγραμματιστη.
Για το προβλημα με το usb 300 που λες , μηπως εχεις μπαταρες και δεν τις εβγαλες οταν το συνδεσες στην usb? ή μηπως δεν πελεξες το σωστο μοντελο απο το προγραμμα , δηλ --> προγραμματισμος --> remote control υποδειγμα ?

Last edited:
Τα κουμπιά αυτά δεν φωτίζονται. Κανένα κουμπί δεν φωτίζεται. Έχει δύο λαμπάκια ανάμεσα στα δύο κόκκινα On/Off. Φωτίζονται στιγμιαία όταν πατιέται κάποιο πλήκτρο, και όχι για όλα τα πλήκτρα. Μόνο όταν πατάς κάποιο θεσμικό πλήκτρο. Έντονο άναμμα όταν αλλάζεις συσκευή, αχνό άναμμα για το πολυπλήκτρο, καθόλου άναμμα για τα αριθμητικά.

Για το πρόβλημα με το USB-300, βγάζω πάντα τις μπαταρίες. Αναγνωρίζει κανονικά και αυτόματα το τηλεκοντρόλ. Και στα δύο προγράμματα. Εμφανίζεται το σχήμα του, και οι κωδικοί που έχω περάσει. Όταν φορτωθεί κωδικός δουλεύει κανονικά στην συσκευή. Όλα φαίνεται να είναι κανονικά εκτός από το ότι δεν δέχεται αντιγραφή. Στην πρώτη ευκαιρία θα το πάω πίσω.

Τελικα το παρατημενο usb to infrared εγκατασταθηκε στα 7 32bit με driver που βρηκα για τα xp και φαινεται να δουλευει. Εμφανιζεται κανονικα στους drivers εγκατεστημενο κ στον πινακα ελεγχου στις συσκευες υπερυθρων. Δεν μπορω να το δοκιμασω γιατι δεν εχω πχ καποιο κινητο με υπερυθρες , το μονο που εκανα ειναι οτι πατωντας κοντα του καποιο τηλεχειριστηριο αναβοσβηνει το φωτακι του οτι παιρνει καποια εντολη . Ελπιζω οτι θα δουλεψει γιατι παραγγειλα τελικα το PR-8200 .Αν δεν δουλεψει , υποχρεωτικα θα πρεπει να παρω και συσκευη προγραμματισμου ir-50 .

Μπορώ στο tele usb 300 να προγραμματίσω τα βέλη (δεξιά-αριστερά) να ρυθμίζουν την ένταση του ήχου για να τα βρίσκουν πιο εύκολα οι γονείς;
Μου αναγνωρίζει το not only tv dvbt αλλά τα βέλη δουλεύουν μόνο στο μενού.

Αφού έχεις το αυθεντικό τηλεχειριστήριο, μπορείς με την λειτουργία εκμάθηση (πλήκτρο κυματομορφής στο πρόγραμμα) να βάλεις όποια λειτουργία του θέλεις σε οποιοδήποτε πλήκτρο του 300.
Μπορείς ακόμα να βάλεις πλήκτρα διαφορετικών συσκευών δίπλα-δίπλα ή ανακατωμένα, πχ για να ανοίγει/κλείνει και η τηλεόραση ή το κλιματιστικό ή ότι θέλεις.

Μπορείς ακόμα να βάλεις πλήκτρα διαφορετικών συσκευών δίπλα-δίπλα ή ανακατωμένα, πχ για να ανοίγει/κλείνει και η τηλεόραση ή το κλιματιστικό ή ότι θέλεις.

Kαλα αυτο δεν το ειχα σκεφτει, πολυ καλο φιλε! γιατι εχω προβλημα με την ενναλαγη απο nova σε tv για αυξομειωση εντασης κ ξανα πισω nova για αλλαγη καναλιου ! θα βαλω στο SAT που ειναι η nova στα κουμπια εντασης την ενταση της tv ,και επισης στο κουμπι on-off το on-off της tv ,αφου ο δεκτης nova μενει μονιμα ανοικτος.
Με εσωσες φιλε !! τα παιδια ολο μπερδευονταν με τα κουμπια στην αλλαγη απο tv σε nova k το αντιστροφο.Τωρα θα ειναι μονιμο στο sat και μονο αν θελω να βαλω κατι εγω θα το γυρναω πχ στον media player, που και εκει τα volume θα ειναι της tv.

Παιδιά καλησπέρα,
Πως βαζω στο USB 300 τον αποκ/τη της NOVA ?
Δεν το βρισκω ουτε σαν NOVA ουτε σαν pace ...
H εκδοση του προγραμματοε της TELE ειναι η 3,3,0,21
Εχει κανεις προχειρο τον κωδικό ??

Last edited: