Τιμή Κιλοβατώρας

δεν εχω μυστικο ...εκτος του οτι ολες οι λαμπες μου ειναι led δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. ασε που ειμαι βαμπιρ και δεν τις αναβω κιολας .....
Και 'γω led έχω.
Μπορεί να φταίει το κινητό που είναι παλιό (6ετιας) και το φορτίζω συχνά. :)

• Haha
Reactions: vlad66
Και πόση είναι η τιμή αυτή καθ' αυτή της kWh ;
0.14 και 0.15 καθαρή τιμή Από κει και επειτα αρχίζουν τα "ομορφα"
58.27 ευρω για 257 kwh
Kαι για την ακρίβεια είναι 189 κανονικό και 68 "νυκτερινό" Αυτά τα δύο πλέον έχουν σχεδόν ίδια τιμή

3500 KWh το χρόνο για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, 2500 KWh το χειμώνα για την αντλία θερμότητας για θέρμανση, περίπου άλλες τόσες το καλοκαίρι για ψύξη, 1350 KWh το χρόνο (είναι 150w συνεχώς, 24/7) το rack που τροφοδοτεί μέσω PoE κάμερες, wifi access point, IP τηλέφωνα, doorbell, καταγραφικό, NAS, router κτλ κτλ. Ξεκινάμε δηλαδή από τις σχεδόν 10000 KWh το χρόνο χωρίς ψυγεία, φούρνους, φώτα, τηλεοράσεις, home cinema κτλ κτλ.
Σε μία τέτοια κατανάλωση οι πάγιες χρεώσεις παρόχου, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ είναι πολύ μικρό ποσοστό. Για μένα η αλλαγή που έγινε και πλέον χρεώνεται παραπάνω το πάγιο των ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ και λιγότερο η αναλογική ανά KWh χρέωση μείωσε το κόστος μου.

Παιδιά δεν είναι ίδιο επαγγελματικό και οικιακό.

Με 175 kwh πληρώνω 30€ ρυθμιζόμενες χρεώσεις στο επαγγελματικό ενώ στο σπίτι με 370 kwh οι ρυθμιζόμενες και ΕΤΜΕΑΡ με το ζόρι ξεπερνάνε τα 10€ σε όποιο συμβόλαιο και να έκανα.

Το επαγγελματικό είναι πολύ συγκεκριμένο για καταναλώσεις κάτω από 300kwh η τιμή συνέπειας είναι 0.085 απλά με τσουχτερο πάγιο. Μετά τις 300 είναι κίτρινο. Και όμως σε άλλα επαγγελματικά που είχα μέχρι και 0.21kwh πάλι ο ίδιο λογαριασμός ερχόταν. Για έναν περίεργο λόγο όσο μικρότερη χρεωση έχω στο ρευμα τόσο αυξημένες έρχονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που στην ουσία οι αλλαγές σε προγράμματα και εταιρείες στα επαγγελματικά είναι ανούσιες. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση για ρεύμα και δίκτυο να δώσει ενας επαγγελματίας λιγότερα από αυτά που θελουν να του πάρουν. Και δεν μιλάω για πάγιο Δήμου.
Μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι στα συμβόλαια με ακριβό ρευμα οι ρυθμιζόμενες είναι χαμηλότερες ενώ σε αυτό που είμαι αν ξεφύγω οι ρυθμιζόμενες εκτοξεύονται.

δες τι ειδους λαμπες εχει και αν ψυγειο/καταψυκτης ειναι παλια. Τα ac αν δουλευουν οντως συνεχεια μπορει να καινε και 500 Χ 2 =1000w, ακομα και οταν "πιασουν" θερμοκρασια.
Υποψιάζομαι το φταιει. Έχει ντουλάπα general electric 25 ετων και plasma 50". Μόνο αυτα τα δύο είναι τα μισά χαλαρά.

• Like
Reactions: avpap
O λογαριασμος ρευματος ειναι ενα ΠΟΛΥλογαριασμος, μια κολυμπηθρα του Σιλωαμ.
Εαν ποτε (ΕΑΝ) πληρωσουμε μονο για ρευμα (!!!!) πολλα πραγματα θα αλλαξουν.
Τωρα ετσι οπως ειναι .............. ξεπλενονται αμαρτιες εκει μεσα ! (οχι δικες μας)
Να υπενθυμισω οτι μεχρι και ΕΝΦΙΑ πληρωνονταν (καποιο φεγγαρι) απο εκει μεσα.

Last edited:
  • Like
Reactions: sportteo and avpap
Τι εννοείς με το κουνάς μαντήλι; Θα ζεις χωρίς ρεύμα;
Δυστυχώς δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους, αλλά θα συνεχίζουν να μας ληστεύουν.

Στις κυμαινόμενες πράσιν' άλογα χρεώσεις εννοώ.
Και πολύ άντεξα. Είχα όλη την καλή διάθεση, αλλά σε αυτή τη χώρα λειτουργούν μόνο καρτέλ.
Δεν υπάρχει λόγος να παίζω το παιχνιδάκι τόσο εκτεθειμένος στις ορέξεις των καρτέλ. Φτάνει.

Πριν καποιες μερες νομιζω, καταληξαμε οτι ενα απλο μοντεμ του οτε για ιντερνετ, ανοιχτο 24/7 ξοδευιει καπου 30 κιλοβατωρες το μηνα....

Για να καίει το router σας 30 κιλοβατώρες το μήνα πρέπει να έχει κατανάλωση πάνω από 40W / ώρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο οικιακό router, ειδικά που να το δίνει πάροχος.

Το δικό μου (ZTE για FTTH με WiFi) λέει μέγιστη κατανάλωση 12W. Και τα θεωρώ και κάπως πολλά.

Κάποιο λάθος πρέπει να κάνατε στις πράξεις σας.

Ανδρέα ,το πρόβλημα ήταν και παραμένει το δίκτυο .Οι μηχανικοί του ΔΕΔΔΗΕ το έχουν πεί εδώ και πολλά χρόνια και όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις ,τόσο πιο έντονο θα γίνεται το πρόβλημα

Από περιέργεια κύτταξα κάποιους παλιούς λογαριασμούς (2016).... πόσο ήταν τότε η τιμή της KWh (ΔΕΗ); ...9.5 cent.
Όσο και σήμερα δηλαδή στα μπλε τιμολόγια (αλλά με χαμηλότερο πάγιο τότε)

400 kWh το μήνα μόνο με 2 εβδομάδες καύσωνα και κλιματιστικά στο φουλ. Αλλιώς λίγο πάνω λίγο κάτω από 300 kWh το μήνα καταναλώνουμε σε νοικοκυριό 4 άτομα με καλές συσκευές και μονώσεις (χειμώνα έχουμε φυσικό αέριο).
Το αυτοκίνητο το φορτίζω από ξεχωριστή παροχή.

τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την προοπτική (που τελικά δεν έκατσε) να ζεσταίνομαι με ρεύμα έκανα εξαντλητικές μετρήσεις και ελέγχους οικονομίας.
Σήμερα πιά είμαστε μόνο 2 στο σπίτι, που αν και είναι μεγάλο σχετικά, πάνω απο 150 μέτρα, και ελεύθερο στις τρεις πλευρές εκτός της νότιας (!) έχω ψάξει το θέμα με τις κρυφές καταναλώσεις.
Εδώ και 10 χρόνια έχω έναν μετρητή της efergy και μετράω συνέχεια την κατανάλωση.
Επίσης έκατσα και έψαξα κάθε πιθανή συσκευή τι καταναλώνει κρυφά. Δηλαδή, υπάρχουν συσκευές που καταναλώνουν ακόμα και χωρίς να είναι στο standby.
Τις εντόπισα, εντόπισα πόσο καίνε και μετά χωρισα συσκευές σε παρέες και τις έβαλα σε πολύμπριζα με διακόπτες. Πχ σε ένα πολύμπριζο που είναι ενισχυτής, cdp κλπ, δεν θα έχει επάνω του ούτε φορτιστή ούτε κάτι άλλο. Ανάλογα με την χρήση ανάβω το σχετικό πολύμπριζο. Περιττό να πω ότι στο σπίτι υπάρχουν γύρω στα 30 πολύμπριζα.
Ετσι δεν υπάρχει σε αναμονή τίποτα. Στο σπιτι καίνε 24/7 δυο ρούτερ, δυο ψυγεία και σχεδόν 12 ώρες μια τηλεόραση. Τα δυο κλιματιστικά είναι εκτός μπρίζας. Μπαίνουν μόνο αν θα χρειαστούν, πλέον μόνο 2-3 μέρες καύσωνα τον χρόνο και αν (μένω εκτός πολης σε υψόμετρο 240 μέτρα). Ο καυστήρας αερίου το καλοκαίρι είναι off, ούτε καν standby. Ζεστό νερό με ηλικακό.
Όλα τα ενεργοβόρα έμπαιναν σε νυχτερινό, και πλέον στην δεύτερη ζώνη, που ευτυχώς μπορώ να την εκμεταλλευτώ, και τις λίγες το βράδυ με χρονοδιακόπτη.

Με τον τρόπο αυτό η κατανάλωσή μου ανα μήνα είναι και κάτω από 200, και ίσως σε κανα δυο μήνες κοντά στα 300. Θα σκεφτώ τι θα γίνει με την προοπτική του 200ριού μελλοντικά.
Είμαι χρόνια στη ΔΕΗ αποκλειστικά, στο πράσινο. Ξεκίνησα από θυμάμαι 0.09 και νυχτερινό κοντά στο 0.07. Παλιά κοντά στο 60%
Με τις καταναλώσεις αυτές, η τιμή ρεύματος που πληρώνω είναι γύρω στο 25άρι. Κάθε λογαριασμό κοντά στα 65-70. Οι ρυθμιζόμενες είναι γύρω στα 10. Και συνεπώς ακόμα και η τιμή του παγίου με επηρεάζει, υπερβολικά.
Εχω βάλει στο εξέλ όλες τις εταιρείες και το πιθανό κέρδος στην καλύτερη είναι 2-3 ευρώ, καθώς πολλές έχουν πάγιο 8, 10, 12, 15 ευρώ και είναι ήδη ένα σημαντικό ποσοστό της ίδιας της κατανάλωσης , κάποιες δεν έχουν καν διζωνικό ή έχουν ελάχιστη διαφορά, ενώ τα σχεδόν 40-45 επιπλέον του λογαριασμού είναι χρεώσεις τρίτων.
Συνεπώς η όποια συζήτηση μαζί τους για τιμολόγια και χρώματα είναι ανευ σημασίας. Για να έχω μια ενδεχόμενη μείωση 2 ευρώ δεν μπαίνω κάν στην διαδικασία να μιλάω με bot.
Επίσης θεωρώ την ΔΕΗ πολύ μεγάλο παίκτη, ακόμα και οι άλλοι έχουν πολύ δρόμο να κάνουν. Ακόμα και τα μπλε δεν είναι δελεαστικά, γιατί τα πράσινα μπορεί να πέσουν σε περιπτώσεις μικρής ζήτησης και υπάρχει το ενδεχόμενο να επιδοτούνται.
Εννοείται ότι πάντα είμαι έτοιμος για ενδεχόμενη αλλαγή, αυτό τους τελευταίους 24 μήνες, αλλά μέχρι στιγμής όλα είναι για να λένε οι "ειδικοί" στα γκανάλια και να δίνουν στον κοσμάκη κουτόχορτο να ασχολείται.

edit. το καλοκαίρι, χρησιμοποιώ 4-5 ανεμιστήρες όταν χρειαστεί, κατανάλωσης 25-40 βατ. Το σπίτι είναι διαμπερές και βοηθάει.
Επίσης να προσθέσω, οι τιμές που χρεώθηκα τον προηγούμενο χρόνο κυμάνθηκαν από 0.11 έως 0.16 που σημαίνει ότι με σταθερό 0.14 είμαι χαμένος, ιδίως όταν δεν υπάρχει διζωνικό.

Last edited:
Πεφτει τοσο δραματικα η θερμοκρασια επειδη βρισκεσαι σε 240 μετρα υψομετρο ?
εχω 3 βαθμούς κάτω απο τη Θεσσαλονίκη, και τουλάχιστον 1 από το κέντρο του οικισμού

τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την προοπτική (που τελικά δεν έκατσε) να ζεσταίνομαι με ρεύμα έκανα εξαντλητικές μετρήσεις και ελέγχους οικονομίας.
Σήμερα πιά είμαστε μόνο 2 στο σπίτι, που αν και είναι μεγάλο σχετικά, πάνω απο 150 μέτρα, και ελεύθερο στις τρεις πλευρές εκτός της νότιας (!) έχω ψάξει το θέμα με τις κρυφές καταναλώσεις.
Εδώ και 10 χρόνια έχω έναν μετρητή της efergy και μετράω συνέχεια την κατανάλωση.
Επίσης έκατσα και έψαξα κάθε πιθανή συσκευή τι καταναλώνει κρυφά. Δηλαδή, υπάρχουν συσκευές που καταναλώνουν ακόμα και χωρίς να είναι στο standby.
Τις εντόπισα, εντόπισα πόσο καίνε και μετά χωρισα συσκευές σε παρέες και τις έβαλα σε πολύμπριζα με διακόπτες. Πχ σε ένα πολύμπριζο που είναι ενισχυτής, cdp κλπ, δεν θα έχει επάνω του ούτε φορτιστή ούτε κάτι άλλο. Ανάλογα με την χρήση ανάβω το σχετικό πολύμπριζο. Περιττό να πω ότι στο σπίτι υπάρχουν γύρω στα 30 πολύμπριζα.
Ετσι δεν υπάρχει σε αναμονή τίποτα. Στο σπιτι καίνε 24/7 δυο ρούτερ, δυο ψυγεία και σχεδόν 12 ώρες μια τηλεόραση. Τα δυο κλιματιστικά είναι εκτός μπρίζας. Μπαίνουν μόνο αν θα χρειαστούν, πλέον μόνο 2-3 μέρες καύσωνα τον χρόνο και αν (μένω εκτός πολης σε υψόμετρο 240 μέτρα). Ο καυστήρας αερίου το καλοκαίρι είναι off, ούτε καν standby. Ζεστό νερό με ηλικακό.
Όλα τα ενεργοβόρα έμπαιναν σε νυχτερινό, και πλέον στην δεύτερη ζώνη, που ευτυχώς μπορώ να την εκμεταλλευτώ, και τις λίγες το βράδυ με χρονοδιακόπτη.
Καλά κάνεις ότι κάνεις, αλλά πολύ άγχος όλα αυτά για μένα.
Βασικά αγχώθηκα μόνο και μόνο διαβάζοντας τις ενέργειες που έχεις κάνει.
Χαρά στο κουράγιο σου.

Καλά κάνεις ότι κάνεις, αλλά πολύ άγχος όλα αυτά για μένα.
Βασικά αγχώθηκα μόνο και μόνο διαβάζοντας τις ενέργειες που έχεις κάνει.
Χαρά στο κουράγιο σου.
δεν είναι κανένα άγχος.
Αγχος μας δημιουργούν αυτοί με τις "πατεντες" τους για να καλύψουν τις βρωμιές τους.

• Like
Reactions: petronik
Πάντως ότι τα A/C κλειστά συνεχίζουν να τραβάνε ρεύμα, πρώτη φορά στην ζωή μου το άκουσα. Αδιανόητο.
Και επειδή έχω καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι, κάθε A/C έχει την δική του ασφάλεια στον πίνακα άρα πολύ εύκολα να κλείσω το ρεύμα, ούτε μπρίζες ούτε τίποτα. Μαντέψτε: δεν τις έχω κατεβάσει ποτέ!

Τα μπλε τιμολόγια είναι εύκολα, αλλά ισχύει το ότι αν έχεις πραγματικά χαμηλες καταναλώσεις το μήνα όντως αν υπολογίσεις πάγιο οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Απλά θα γλυτώσεις σε κανένα γεγονός στυλ Ουκρανίας και τίποτα παραπάνω. Η μία σύνδεση είναι μπλε Ήρων, η άλλη μπλε ΔΕΗ. Πληρώνω και το μικρό πάγιο για -λογιστική- κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ. Κράτησα δύο εταιρίες περισσότερο για τα διαφορετικά κουπόνια (πχ η ΔΕΗ δίνει ΑΝΤ+ για φόρμουλα 1 δωρεάν).
Σε κάθε περίπτωση δεν θα πήγαινα ποτέ σε απλό retailer, θα πήγαινα μόνο σε εταιρία που έχει και σημαντικές μονάδες παραγωγής.