Τιμή Κιλοβατώρας

Πολύ είναι ..το 24αρι μου 24ωρο στους 27 καίει 6kwh

Sent from my iPhone using Tapatalk
Τι να σου πω, τόσο έδειξε ο μετρητής της δεη.
Το δικό μου 24αρι (lg inverter) αποφευγω να το ανοίξω γιατί καίει αρκετά.

Μήπως κάνεις εσύ κάποιο λάθος;
24αρι και να καίει 250 watt την ώρα; Εκτός κι αν λειτουργούσε ως ανεμιστήρας μόνο

Last edited:
Τι να σου πω, τόσο έδειξε ο μετρητής της δεη.
Το δικό μου 24αρι (lg inverter) αποφευγω να το ανοίξω γιατί καίει αρκετά.

Μήπως κάνεις εσύ κάποιο λάθος;
24αρι και να καίει 250 watt την ώρα; Εκτός κι αν λειτουργούσε ως ανεμιστήρας μόνο

Κανένα λάθος όλο τον Ιούλιο λειτουργούσε 31 μέρες άλλες φορές 6 άλλες 4 άλλες 8kw σύνολο Ιουλίου 140 kwh . Δλδ μέσος όρος 4.5 την ημέρα . Το κάθε μηχάνημα έχει άλλη διαχειρισει για αυτό και προτίμησα ένα από τα κορυφαία το Mitsubishi heavy Industries

λογικά 240w θα κάψει σε πλήρη ισχύ και όχι σε νορμάλ ακρόαση..

ανάλογα με την ευαισθησία των ηχείων σου για μια ικανοποιητική στάθμη έντασης 75-80db ο ενισχυτής θα δώσει κάπου στα 3-3,5w στο κανάλι, (ίσως και λιγότερα αν η ευαισθησία των ηχείων είναι πάνω από 90db/1w/1M)..

τι κατανάλωση έχει για αυτή την ισχύ ;; δεν νομίζω πάνω από 50w ακόμα και αν είναι σε καθαρή τάξη Α η λειτουργία τουΚα
Και όμως καίνε .Το δικό μου βουβάλι με τα Σαλας έκαιγε πάνω από 60 .

• Like
  • Wow
Reactions: vlad66 and Larry
c1b9dde02112f89829a3f11a1b75a867.jpg

080731425d8980715235b597af0a3547.jpg

9αρι και 24ρι

ενδιαφέρον, αλλά δοκίμασε και κάτι πάνω στο κύκλωμα για μέτρημα. Πολύ αισιόδοξο μου φαίνεται.

ενδιαφέρον, αλλά δοκίμασε και κάτι πάνω στο κύκλωμα για μέτρημα. Πολύ αισιόδοξο μου φαίνεται.

Το έχω δοκιμάσει το ίδιο είναι

λογικά 240w θα κάψει σε πλήρη ισχύ και όχι σε νορμάλ ακρόαση..

ανάλογα με την ευαισθησία των ηχείων σου για μια ικανοποιητική στάθμη έντασης 75-80db ο ενισχυτής θα δώσει κάπου στα 3-3,5w στο κανάλι, (ίσως και λιγότερα αν η ευαισθησία των ηχείων είναι πάνω από 90db/1w/1M)..

τι κατανάλωση έχει για αυτή την ισχύ ;; δεν νομίζω πάνω από 50w ακόμα και αν είναι σε καθαρή τάξη Α η λειτουργία του
Καθαρή τάξη Α είναι Βλαδίμηρε. Google it. Μιλάμε για F5. Ο παππούς δίνει 180 στο manual, με 1.3Α. Λίγο να το τσιμπήσεις αυτό...ξεπερνάς το 200άρι

• Like
Reactions: vlad66
αυτό δεν είναι μετρητής, είναι τηλεχειριζόμενος διακόπτης.

εγώ μιλάω για κάτι τέτοιο.
Μπαίνει επαγωγικά στον πίνακα και βλέπεις ασύρματα την κατανάλωση κλπ συνεχώς. Τώρα πχ δείχνει 274 βατ.
Παίρνεις μια τιμή με το κλιματιστικό ή όποια συσκευή στο off και μετά στο on.

Attachments

• 20250814_091020.jpg
    20250814_091020.jpg
    1.8 MB · Views: 33
Κανένα λάθος όλο τον Ιούλιο λειτουργούσε 31 μέρες άλλες φορές 6 άλλες 4 άλλες 8kw σύνολο Ιουλίου 140 kwh . Δλδ μέσος όρος 4.5 την ημέρα . Το κάθε μηχάνημα έχει άλλη διαχειρισει για αυτό και προτίμησα ένα από τα κορυφαία το Mitsubishi heavy Industries

αυτά τα νούμερα είναι όντως εξωπραγματικά για 24άρι. Αν όντως είναι έτσι τα μιτσου χεβι ανεβαίνουν μερικά σκαλιά ακόμα στην υπόληψή μου.
Τι μοντέλο είναι? ποιάς χρονιάς?

• Like
Reactions: Larry
αυτό δεν είναι μετρητής, είναι τηλεχειριζόμενος διακόπτης.

εγώ μιλάω για κάτι τέτοιο.
Μπαίνει επαγωγικά στον πίνακα και βλέπεις ασύρματα την κατανάλωση κλπ συνεχώς. Τώρα πχ δείχνει 274 βατ.
Παίρνεις μια τιμή με το κλιματιστικό ή όποια συσκευή στο off και μετά στο on.
Επαγωγικά; Και είναι αξιόπιστο; Για δώσε κάνα link.

αυτά τα νούμερα είναι όντως εξωπραγματικά για 24άρι. Αν όντως είναι έτσι τα μιτσου χεβι ανεβαίνουν μερικά σκαλιά ακόμα στην υπόληψή μου.

Παιζουν παρα πολυ ρολο και μονωσεις και τμ. Αλλο ενα κλιματιστικο σε 50τμ με τελειες μονωσεις αλλο το ιδιο σε ενα σπιτι 100τμ με ξυλινα πατζουρια απο τα παλια. Στην πρωτη περιπτωση ευκολα θα καψει 4-5kw τη μερα στη δευτερη θα καψει πανω απο 20kw. Ολα τα νεα κλιματιστικα ειναι καλα εφοσον μπουν σε καλα μονωμενο σπιτι και τα τετραγωνικα δεν ειναι υπερβολικα για τα BTU. Παιζει ρολο και η διαμορφωση του χωρου. Αλλο 100τμ με σαλονι 50τμ και γενικα ομοιομορφος χωρος και αλλο 100τμ με το κλιματιστικο σε δωματιο 10τμ και τα αλλα δωματια αριστερα δεξια.

Παιζουν παρα πολυ ρολο και μονωσεις και τμ. Αλλο ενα κλιματιστικο σε 50τμ με τελειες μονωσεις αλλο το ιδιο σε ενα σπιτι 100τμ με ξυλινα πατζουρια απο τα παλια. Στην πρωτη περιπτωση ευκολα θα καψει 4-5kw τη μερα στη δευτερη θα καψει πανω απο 20kw. Ολα τα νεα κλιματιστικα ειναι καλα εφοσον μπουν σε καλα μονωμενο σπιτι και τα τετραγωνικα δεν ειναι υπερβολικα για τα BTU. Παιζει ρολο και η διαμορφωση του χωρου. Αλλο 100τμ με σαλονι 50τμ και γενικα ομοιομορφος χωρος και αλλο 100τμ με το κλιματιστικο σε δωματιο 10τμ και τα αλλα δωματια αριστερα δεξια.

Ο χώρος μου είναι 55τμ ενιαίο σαλόνι χωλ κουζίνα
Ούτε σούπερ μόνωση αλλά ούτε και χάλια ..κλασική κατασκευή με αλουμινίου μπαλκονόπορτα
Παίζει για μένα ρόλο και η διαχείριση του κάθε μηχανήματος ...δλδ στο αυτόματο το βάζεις πχ 25 και μέσα έχει 29 θα δουλέψει δυνατά αλλά όταν πάει 26.5 μέσα θα κόψει και θα δίνει αργά έως τα 25....αντίθετα το τογιοτομθ 9αρι που έχω στο υπνοδωμάτιο τα βάζω 27 και όταν πάω για ύπνο βλέπω ότι το δωμάτιο έχει 26 και το τογιοτομι ακόμα δίνει κάργα

Επαγωγικά; Και είναι αξιόπιστο; Για δώσε κάνα link.
Είναι πάρα πολύ αξιόπιστα. Θα έλεγα σε σχέση με τον μετρητή της ΔΕΔΗΕ (ΔΕΗ) είναι κοντά στο 1%, μετρημένο σε σταθερή βάση.
Εχουμε τουλάχιστον 3 εδώ, μαζί με τον @Κακαλιός Στέργιος και @petronik

Μάλιστα. Ωραίο φαίνεται. Να υπήρχε και διαθέσιμο.....
Προφανώς το transmitter μπορείς να το αφήσεις και μέσα στον πίνακα , αλλά φαντάζομαι θα έχει μικροτερη εμβέλεια.

Προφανώς το transmitter μπορείς να το αφήσεις και μέσα στον πίνακα , αλλά φαντάζομαι θα έχει μικροτερη εμβέλεια.
Kαι το shelly EM είναι πολύ καλό, χωρίς display.

Aν καταπιανεσαι με home assistant υπάρχουν και DIY λύσεις με esp32 και pzem004t από Ali, με πολύ μικρότερο κόστος. Έχω σε 3 κυκλώματα στο σπίτι, κάτω από 15 ευρώ έκαστο.

Το μανταλάκι πιανει τη φαση, το τρανσμιτερ καπου διπλα στον πινακα. Ενα οροφο εμβέλεια την εχει χαλαρά.
Διαθεσιμο ...τελευταιος πήρε ο Πέτρος απο Ισπανία.

Δειτε και τα λαμπακια στον πινακα, εμενα εχει 5 κι εχουν 2w καταναλωση.
Που σημαινει οτι καινε 2Χ5=10w την ωρα Χ 24 Χ 365 παει μακρια η βαλιτσα.
Γι' αυτο εχω καταργήσει τα 3, το ενα ειναι του θερμοσιφωνα που πλεον αναβει σπανια λογω ηλιακου και
μένει μονο ενα, αυτο της κουζινας, απλα για να ξερω ποτε εχω ρευμα στο σπιτι και ποτε εχουμε διακοπη.

Δειτε και τα λαμπακια στον πινακα, εμενα εχει 5 κι εχουν 2w καταναλωση.
Που σημαινει οτι καινε 2Χ5=10w την ωρα Χ 24 Χ 365 παει μακρια η βαλιτσα.
Γι' αυτο εχω καταργήσει τα 3, το ενα ειναι του θερμοσιφωνα που πλεον αναβει σπανια λογω ηλιακου και
μένει μονο ενα, αυτο της κουζινας, απλα για να ξερω ποτε εχω ρευμα στο σπιτι και ποτε εχουμε διακοπη.

Klein ...ούτε ευρώ το μήνα δεν είναι αυτό

By the way , έχεις ακόμα τα παλιά λαμπάκιαπου καίγονται και τρεμοσβήνουν; Εδώ και χρόνια έχουν βγει led. Θελει αλλαγή βεβαια όλο το πλαίσιο, όχι μόνο το λαμπάκι.

τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την προοπτική (που τελικά δεν έκατσε) να ζεσταίνομαι με ρεύμα έκανα εξαντλητικές μετρήσεις και ελέγχους οικονομίας.
Σήμερα πιά είμαστε μόνο 2 στο σπίτι, που αν και είναι μεγάλο σχετικά, πάνω απο 150 μέτρα, και ελεύθερο στις τρεις πλευρές εκτός της νότιας (!) έχω ψάξει το θέμα με τις κρυφές καταναλώσεις.
Εδώ και 10 χρόνια έχω έναν μετρητή της efergy και μετράω συνέχεια την κατανάλωση.
Ασχετο , μηπως έχεις link για το app της Efergy ?????