Το chat του δικάναλου

Καλές απροβλημάτιστες ακροάσεις εύχομαι. Τι χρώμα θα είναι?

Ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι ότι καμια ώρα προσπαθούσα να αποφασίσω μεταξύ μαύρου (ματ), κίτρινου (το πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου), και ξύλινου (ιδανικά το'θελα λίγο πιο σκούρο).

Τελικά κατέληξα στο ξύλινο, πιο πολύ επειδή σε κάποια φάση λέω "τι κάνεις ρε κόπανε, αυτό έλειπε να διαλέγουμε και πικάπ λες και διαλέγουμε πουλόβερ".

Ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι ότι καμια ώρα προσπαθούσα να αποφασίσω μεταξύ μαύρου (ματ), κίτρινου (το πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου), και ξύλινου (ιδανικά το'θελα λίγο πιο σκούρο).

Τελικά κατέληξα στο ξύλινο, πιο πολύ επειδή σε κάποια φάση λέω "τι κάνεις ρε κόπανε, αυτό έλειπε να διαλέγουμε και πικάπ λες και διαλέγουμε πουλόβερ".
Καλορίζικο ,καλές ακροάεις,εύχομαι να σε βάλει σ ότ έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτή την στιγμή,την μουσική.

Μιας κα άκουσα σήμερα Linn streamer ,απογοητεύτηκα πολύ με τα δικά μου ψηφιακά.

Δεν υπάρχει κάποιος όρος που να μπορώ να περιγράψω,παρά μόνο την αληθοφάνεια..Ποιο βάθος,ισορροπία,πρίμα,κ.λ.π. αοριστίες και ασάφειες.

Έφυγα με το κεφάλι σκυφτά.
Φοβερό και το άλμπουμ με την Ulla Fluur .

Η κατασκευή belt drive πικάπ μου φάνηκε υλοποιήσιμη αλλά δαπανηρή όταν το έψαξα πριν κανα χρόνο, με τα υλικά που βρήκα περνάει το χιλιάρικο για κάτι που μπορεί να μοιάζει πολύ στο δικό μου (Nottingham) και μιας και θέλω να είναι direct drive το επόμενο το άφησα στην άκρη. Από μια μικρή έρευνα βρήκα αρκετούς που χρησιμοπούν τα συγκεκριμένα:

Platter - bearing
Motor

Πρόσθεσε κατασκευή πλίνθου και βραχίονα και πας στα δύο χιλιάρικα εκτός και κάποιος έχει ήδη βραχίονα. Το καλό είναι ότι μπορείς να κάνεις ότι θες με τον πλίνθο αισθητικά.

Καλές απροβλημάτιστες ακροάσεις εύχομαι. Τι χρώμα θα είναι?
Δε συμφερει με τίποτα η ιδιοκατασκευή πικάπ, τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά vintage για μετατροπή. Τόσα Lenco, Garrard, Technics και δε συμμαζεύεται. Εκτός κι αν θέλει κάποιος να το εξελίξει για να το εκμεταλευτει μετά εμπορικά.

• Like
Reactions: westsound
Μια μετατροπή που σκεφτόμουν να κάνω πριν λίγο καιρό..
Rega P3 ,αλλαγή plinth και πλατό απ την Iceni Audio, Analogue seduction ,belts ,κ.λ.π.

Έχει τόσες πολλές μικρές εταιρείες ,εξειδικευμένες σε επί μέρους αναλογικά τμήματα,όπως τροφοδοτικά,subplatter,platter,πηγάδια ,άξονες περιστροφής πλατό,βάσεις πηγαδιών,μπίλιες κ.λ.π. που δίνουν τον δικό τους τόνο σε παλιότερες υλοποιήσεις,και έναν πιο μοντέρνο 'αέρα'.
Φυσικά δεν μπορεί να τις κατηγορήσει κανείς,απ την στιγμή που οι ίδιες οι εταιρείες εξελίσσουν παρόμοιες ΄βελτιώσεις΄για να είναι σύγχρονα τα πικάπ τους.

Κούκλα είναι,με 'λίγο' από Gyrodeck.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ήρθε κιόλας το άτιμο - τα κουφά του Άμαζον. Το σετάρισα (νομίζω), αλλά μουσική δεν άκουσα αφού παραήρθε γρήγορα και ακόμα είμαι χωρίς Phono. Όμορφο είναι, μίνιμαλ και αρκετά στιβαρό.

9225FAC7-3E2B-46AC-AAA2-09168A5C1D01.jpeg

Κάτι που με τρόμαξε στην αρχή είναι ότι μόλις το έβαλα μπρος έκανε για 1 δευτερόλεπτο έναν περίεργο θόρυβο , και μετά έστρωσε αμέσως. Μιλάω για οξύ θόρυβο, όχι το υπόκωφο του μοτέρ που είναι ουσιαστικά μηδέν. Μάλιστα έκανε λίγο σα να πατινάρει γι'αυτό το μισό δευτερόλεπτο. Συνέχισε να το κάνει κάθε φορά που ξεκινάει για 0.5 - 1 sec, οπότε αφού σιχτίρισα είπα να δω τι φταίει και έβαλα το πλατώ και τον ιμάντα ώστε το μοτέρ να παίξει μόνο του, και δεν έκανε κιχ. Μετά, όταν τα ξανάβαλα όλα στη θέση τους, δεν ακούγεται τίποτα πέρα από ένα απειροελάχιστο τη στιγμή που ξεκινάει, που με το ζόρι το ακούς αν το ψάξεις. Να'χε στραβοκάτσει ο ιμάντας;

Last edited:
Ήρθε κιόλας το άτιμο - τα κουφά του Άμαζον. Το σετάρισα (νομίζω), αλλά μουσική δεν άκουσα αφού παραήρθε γρήγορα και ακόμα είμαι χωρίς Phono. Όμορφο είναι, μίνιμαλ και αρκετά στιβαρό.

View attachment 194044

Κάτι που με τρόμαξε στην αρχή είναι ότι μόλις το έβαλα μπρος έκανε για 1 δευτερόλεπτο έναν περίεργο θόρυβο , και μετά έστρωσε αμέσως. Μιλάω για οξύ θόρυβο, όχι το υπόκωφο του μοτέρ που είναι ουσιαστικά μηδέν. Μάλιστα έκανε λίγο σα να πατινάρει γι'αυτό το μισό δευτερόλεπτο. Συνέχισε να το κάνει κάθε φορά που ξεκινάει για 0.5 - 1 sec, οπότε αφού σιχτίρισα είπα να δω τι φταίει και έβαλα το πλατώ και τον ιμάντα ώστε το μοτέρ να παίξει μόνο του, και δεν έκανε κιχ. Μετά, όταν τα ξανάβαλα όλα στη θέση τους, δεν ακούγεται τίποτα πέρα από ένα απειροελάχιστο τη στιγμή που ξεκινάει, που με το ζόρι το ακούς αν το ψάξεις. Να'χε στραβοκάτσει ο ιμάντας;
μήπως είναι ασφαλισμένο το μοτέρ στην ανάρτησή του;
τσέκαρε στο manual τι πρέπει να κάνεις για να το ελευθερώσεις.
δες και τον άξονα του πλατώ αν έχει λαδάκι..

μήπως είναι ασφαλισμένο το μοτέρ στην ανάρτησή του;
τσέκαρε στο manual τι πρέπει να κάνεις για να το ελευθερώσεις.
δες και τον άξονα του πλατώ αν έχει λαδάκι..
Τίποτα σχετικό δε λέει το manual, αλλά δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού μετά από αυτό το κλάσμα δευτερολέπτου συνέχιζε αθόρυβα και απροβλημάτιστα. Δεν το κάνει πια πάντως. Μυστήρια πράγματα. Απλά τρίτο RMA δε θα το άντεχα.

Τίποτα σχετικό δε λέει το manual, αλλά δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού μετά από αυτό το κλάσμα δευτερολέπτου συνέχιζε αθόρυβα και απροβλημάτιστα. Δεν το κάνει πια πάντως. Μυστήρια πράγματα. Απλά τρίτο RMA δε θα το άντεχα.
Κοιτα ετσι ειναι του αναλογικού ήχου τι νομιζεις; έτσι βαζεις και ακους; εχω ριξει εγω πριξιμο στον βλαδημιρο και τον πανο, αα κατι γίνεται ακουγεται μουντος ο ηχος ακουω αυτό ακουω εκείνο παλι καλα με αντέχουν και δεν με εχουν στηλει στον αγύριστο 🤣🤣
Maestro το ειδες το λινκ που σου εβαλα σε ποιο πισω σελιδες με το καινουργιο mani 2;

• Haha
Reactions: vlad66

View attachment 194044

Στα project επειδή εχω και εγω στην αρχη ετσι κανει πατιναρει λίγο και κανει ελαχιστο θορυβο μετά στρώνει σε δευτερόλεπτα. Ο ιμαντας χλομό να έχει στραβωκατσει γιατι θα έφευγε απο την θεση του.

Το βάζω ολόκληρο το θέμα με την αναβάθμιση του P3 ,η φωτό είναι στην σελίδα 9 αν βαριέστε να δείτε την προσπάθεα του μουσκόφιλου απ την αρχή.

Θα διαβασω με την πρωτη ευκαιρια τα των αναβαθμισεων του Ρ3 και θα γραψω μετα , τις δικες μου εμπειριες για το δικο μου Ρ3-24 και τις "αναβαθμισεις" που του εκανα ,να δουμε που μπορει δυο ατομα να συμφωνησουν ποτε μια αλλαγη αποτελει πραγματικη αναβαθμιση και ποτε απλη αλλαγη . Ποιο reference ειχαμε οταν αναβαθισαμε κατι ,ή αν αλλαζουμε πραγματα στο πικαπ επειδη η λογικη μας λεει οτι ειναι καλυτερα τα νεα πραγματα.
Τελος, θα πω και τη γνωμη μου για το πως συγκρινοταν πριν λιγο καιρο το Ρ3-24 μου με ενα Planar 25 /rb600 και πως συγκρινεται σημερα . Και πως συγκρινονται και τα δυο με το reference που ειχα θεσει ως σημειο αναφορας. Θα δουμε στην πορεια, τι κανουν τα ματ, τα μεταλικα υποπλατω, τα πλατω ,τα counterweights , οι μπιλιες, οι ιμαντες,τα λαδια ,τα ποδια, αλλα και τα .............. σημαντικα πραγματα. Διοτι με αυτα, πολυ λιγοι ασχολουνται τελικα στο βωμο των .............. αναβαθμισεων. Τελος, θα αποφασισουμε αν τελικα , η rega γνωριζει καλα το τι φτιαχνει και γιατι , ή καποιοι αλλοι γνωριζουν καλυτερα , ή απλα πηγαινοντας σε ενα cnc προσφερουν 45 λυσεις διαφορετικες, σε τι κοστος και με τι αποτελεσμα ? Αφηνουν και αυτοι παλι πισω τα σημαντικα ???

• Like
Reactions: vlad66
Κοιτα ετσι ειναι του αναλογικού ήχου τι νομιζεις; έτσι βαζεις και ακους; εχω ριξει εγω πριξιμο στον βλαδημιρο και τον πανο, αα κατι γίνεται ακουγεται μουντος ο ηχος ακουω αυτό ακουω εκείνο παλι καλα με αντέχουν και δεν με εχουν στηλει στον αγύριστο 🤣🤣
Maestro το ειδες το λινκ που σου εβαλα σε ποιο πισω σελιδες με το καινουργιο mani 2;
Το 2 μου στέλνουν, και μάλιστα χωρίς το inflation των 20 παραπάνω ντολλαρς! Μετά από έναν μήνα σιωπής νου έστειλαν email ότι δεν υπάρχει πια το παλιό και αν θέλω να μου στείλουν το καινούριο στην τιμή του παλιού. Απλά είδα shipping notification την Πέμπτη και έτρεξα να παραγγείλω πικαπ, και σήμερα είναι ακόμα στο waiting for carrier to pickup 😭.

Last edited:
Στα project επειδή εχω και εγω στην αρχη ετσι κανει πατιναρει λίγο και κανει ελαχιστο θορυβο μετά στρώνει σε δευτερόλεπτα. Ο ιμαντας χλομό να έχει στραβωκατσει γιατι θα έφευγε απο την θεση του.

Όταν λες στην αρχή, εννοείς μετά το unboxing τις πρώτες φορές, ή κάθε φορά στην αρχή που ξεκινάει το μοτέρ.

Γιατί εμένα τις πρώτες 10 φορές έκανε έναν αρκετά σημαντικό/τρομακτικό θορυβο όταν ξεκίναγε που σταμάταγε μετά από ένα δευτερόλεπτο, τώρα αυτό έχει μειωθεί σε ένα απειροελάχιστο τσικ, που επίσης εξαφανίζεται σε λιγότερο από δευτερόλεπτο.

Last edited:
Δεν το άκουσα,οπότε δεν μπορώ να ακυρώσω την προσπάθεια αναβάθμισης.
Εκείνο που ξέρετε ότι άκουσα καλά και πολύ είναι το Sondek με τις διάφορες αναβαθμίσεις ,που είναι πολλές.
Το πλατό πάει στο τέλος κάπου στα 20.000-23.000 ευρώ,αλλά γίνεται ένα φοβερό πλατό,σύγχρονο,απόλυτη ησυχία,χτυπάει για μένα κορυφαία πλατό.
Επηρεασμένος απ αυτά που γίνονται με τον πόλεμο,δεν έκανα εκτενείς ακροάσεις,είναι κορυφαίο,απλά δεν έχει σχέση με cirkus,καθότι άλλο πικάπ.
Το Lenco δεν το άκουσα ποτέ πριν για να ξέρω,αλλά πιστεύω ότι αναβαίνει σκάλες απλά και μόνο με την αλλαγή βραχίονα (αλλάξε φυσιογνωμία με τρεις που δοκίμασα στον χώρο μου).

Για το P3 ,ότι διάβασα από εδώ.
Το αν άξιζε η αναβάθμιση,δεν ξέρω,αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν σημεία που μπορούσαν να αναβαθμιστούν..
Αν η Rega,το έριξε στην συγκεκριμένη κατηγορία για κάποιο συγκεκριμένο εύρος τιμών σύμφωνα με τον ανταγωνισμό,ή μπορούσε να το πάει παραπέρα.

Για το 1200 δεν μπορώ καν να συγκρίνω αυτό που ξέρω απ το 1988 περίπου σε σύγκριση με SME VI ή και με Rega.
Απλά μ αυτούς τους βραχίονες δεν θα μπορούσε να clubάρει ξανά.
Δεν είμαι σίγουρος ότι μια αναβάθμιση/αλλαγή ,από κάποιον γίνεται για βελτίωση του 'μαμά' ήχου ή για συνολική αλλαγή.

Σ ένα πρότυπο συγκριτικό τεστ που έχω το Garrard 301 (δεν το έβαλα ακόμα) με το Thorens 124 ,το δεύτερο υπερτερεί ,το παλίο εννοείται ,αλλά είμαι σίγουρος ότι οι προσπάθειες αναβάθμισης από κάποιους το πήγαν ψηλότερα μετά το 90ς.
Οι εταιρείες mods παίρνουν μερίδιο απ τις orginal..υπάρχουν τεστ ,συγκριτικά.
Aλλά υπάρχουν και αναβαθμίσεις που προτείνονται από κάποιους dealers.
To sub system Tiger Paw,για όσους αναρωτιούνται υπήρχε στημένο στον Οίκο της Linn, symbiosis ,γιατί ρωτώ αφού είναι από ανταγωνιστική εταιρεία?
Στο κατάστημα αυτό υπήρχαν πριν τον κορονοιό περίπου 20 στημένα Linn για ακρόαση,σύμφωνα με πολλούς που πήγαν,επειδή έχω να πάω πολλά χρόνια.

Αν η Rega,το έριξε στην συγκεκριμένη κατηγορία για κάποιο συγκεκριμένο εύρος τιμών σύμφωνα με τον ανταγωνισμό,ή μπορούσε να το πάει παραπέρα.
Το παει παρα περα με το καθε επομενο μοντελο της. Οπως το παει και παρα κατω με τα δυο προηγουμενα μοντελα.
Για 20-23 Κ για ενα sondek δεν θα σχολιασω .

Όταν λες στην αρχή, εννοείς μετά το unboxing τις πρώτες φορές, ή κάθε φορά στην αρχή που ξεκινάει το μοτέρ.

Γιατί εμένα τις πρώτες 10 φορές έκανε έναν αρκετά σημαντικό/τρομακτικό θορυβο όταν ξεκίναγε που σταμάταγε μετά από ένα δευτερόλεπτο, τώρα αυτό έχει μειωθεί σε ένα απειροελάχιστο τσικ, που επίσης εξαφανίζεται σε λιγότερο από δευτερόλεπτο.
Εχω την εντυπωση οτι δεν θα επρεπε ουτε μια φορα να κανει τετοιο πραγμα οποιο δηποτε πικαπ.