Το chat του δικάναλου

Προ-τελευταίο τεύχος Yellow Box,test Κεφαλής ΑtrotoS Consta ,o κ.Σταματάκος γράφει...
..'Η συντριπτική πλειοψηφία των σχεδιάσεων ,εδώ ,ακολουθεί έναν συγκεκριμένο δρόμο:τα πηνία τοποθετούνται στο πίσω μέρος του στελέχους,σχεδόν πάντα μέσα στο σώμα της κεφαλής,σε μια υποκατασκευή,συνήθως από αλουμίνιο.Έτσι όταν κάποιος διαβάζει για στέλεχος από το υλικό 'τάδε',αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι μιλάμε για μια σύνθετη κατασκευή,που ξεκινά με 'τάδε' και τελειώνει σε αλουμίνιο,όπου και βρίσκονται τα πηνία.Η μηχανική ένωση αυτών των υλικών είναι από μόνη της μια σοβαρή κατασκευαστική παράμετρος...'
Το πλακιδιο ή ο σταυρος οπου ειναι τυλιγμενα τα πηνια ( armature ) , δεν ειναι αλουμινιο (ανκαι θα μπορουσε να ηταν). Ειναι ή μαγνητικο σιδηρο ή αντιμαγνητικο υλικο οπως ruby (BENZ) , carbon fiber (ZYX) , η ortofon παλαιοτερα σε καποιες απο τις ακριβες (κεφαλες) της οπως η mc2000/3000/5000 κλπ...... Απο αλουμινιο ειναι ενα πολυ κοντο σωληνακι που βγαινει απο το armature και μεσα σε αυτο ειναι κολλημενο το στελεχος , απο οποιο δηποτε αλλο υλικο , boron, ryby,diamond, ακομη και δευτερο σωληνακι αλουμινιου . Η SHURE ηταν ισως η πρωτη εταιρεια που ειχε στελεχος αλουνινιου μεσα σε αλουμινιο. Ονομαζε αυτο τον τροπο "telescopic cantilever" και υπηρχε λογος γι αυτο,αντι μονοκομματου αλουμινιου. Το "τηλεσκοπικο" στελεχος αλουμινιου ειχε πολυ καλυτερο damping κραδασμων. Ακολουθως το εφαρμοσαν και αλλοι κατασκευαστες οπως ,προχειρα θυμαμαι την EXCEL Ιαπωνιας . Τα armatures που ειναι φτιαγμενα απο αντιμαγνητικο υλικο, εχουν ως αποτελεσμα την μειωση εξοδου της κρφαλης. Γι αυτο χρησιμοποιουνται πολυ πιο εξελιγμενοι και δυνατοι μαγνητες στο κυκλωμα της γεννητριας.

Αυτο πιστευω εννοουσε και ο κυριος Σταματακος, απλα τα πιο πανω,κανουν πιο κατανοητο το θεμα armature / cantilever, τα οποια τοποθετουνται πισω απο τον μπροστινο πολο του μαγνητη.

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Μιάς και το θέμα παει να γυρίσει προς τις κεφαλες βρίσκω την ευκαιρία να γραψω τα εξής.
Αν και ειμαι απο τους άτυχους ?? χωρις headshell στο βραχίωνα (romeo unipivot του lurne) τελευταία παιζω πολυ με εναλλαγες στις κεφαλοβελόνες.
Το αθλημα θελει λιγο εξασκηση με τα κατσαβιδακια και τις ρυθμισεις αλλα η επαναληψη μας κανει καλύτερους.
Εχω δυο γεννητριες την JVC Z-1s και μια empire 2000 e/iii η πρωτη με βελόνα jico sas που μας αφησε χρόνους και τη δευτερη με μια σχετικα φτηνη ιαπωνική αντιγραφη της jico με την οποια ακουω τωρα.
Αν και θεωρούντε χαμηλής κατηγορίας τιμής μου ακουγονται μια χαρά και εχω εκπλαγεί απο την δυνατότητα ανάγνωσης παλιων δισκων της empire.
Ελεγα να δοκιμάσω την ortofon 2m Black, αλλα θα πρέπει να βαλω το χερι βαθιά στην τσεπη ποια η αποψη σας??
Υπάρχει καποιος αλλος συνδιασμός με αναλογο ηχο που να είναι οικονομικότερη λύση??

Μιάς και το θέμα παει να γυρίσει προς τις κεφαλες βρίσκω την ευκαιρία να γραψω τα εξής.
Αν και ειμαι απο τους άτυχους ?? χωρις headshell στο βραχίωνα (romeo unipivot του lurne) τελευταία παιζω πολυ με εναλλαγες στις κεφαλοβελόνες.
Το αθλημα θελει λιγο εξασκηση με τα κατσαβιδακια και τις ρυθμισεις αλλα η επαναληψη μας κανει καλύτερους.
Εχω δυο γεννητριες την JVC Z-1s και μια empire 2000 e/iii η πρωτη με βελόνα jico sas που μας αφησε χρόνους και τη δευτερη με μια σχετικα φτηνη ιαπωνική αντιγραφη της jico με την οποια ακουω τωρα.
Αν και θεωρούντε χαμηλής κατηγορίας τιμής μου ακουγονται μια χαρά και εχω εκπλαγεί απο την δυνατότητα ανάγνωσης παλιων δισκων της empire.
Ελεγα να δοκιμάσω την ortofon 2m Black, αλλα θα πρέπει να βαλω το χερι βαθιά στην τσεπη ποια η αποψη σας??
Υπάρχει καποιος αλλος συνδιασμός με αναλογο ηχο που να είναι οικονομικότερη λύση??
κάνε κάποιους υπολογισμούς με την ΕΜ του βραχίονά σου και αν δεις ότι ταιριάζει καλύτερα η VM750SH από την 2Μ , πάρε αυτήν.(αφού κοιτάς για shibata ακίδα).
η διαφορά τιμής δεν είναι αμελητέα.
η ΑΤ έχει ενδοτικότητα 18cu περίπου και βάρος 8γρ
η 2Μ έχει ενδοτικότητα 22cu και βάρος 7,2γρ

To manual του βραχιονα λεει ΕΜ 12G οποτε συμφωνα με το Compliance/Effective Mass Calculator εδω
http://korfaudio.com/calculator
Εχω ελάχιστα καλύτερο overshoot με τη ΑΤ
Αλήθεια που βρισκεις τις εδοτικότητες?

To manual του βραχιονα λεει ΕΜ 12G οποτε συμφωνα με το Compliance/Effective Mass Calculator εδω
http://korfaudio.com/calculator
Εχω ελάχιστα καλύτερο overshoot με τη ΑΤ
Αλήθεια που βρισκεις τις εδοτικότητες?
τις δίνουν οι κατασκευαστές στα specs.
η ΑΤ σαν γιαπωνέζα, την δίνει στα 100Hz και κάνουμε μετατροπή.
η ortofon την δίνει κανονικά.
μπες στα λίνκ τους και στα technical data είναι γραμμένες

Απλα η σκεψη μου παει και αλλου.
Με την ortofone μπορω να πάρω και μια blue να την εχω στις μη απαιτητικές ακροάσεις και να μη φθείρω τοσο την black μιας και εχω καταλήξει βινυλιοφάγος τελευταία.
Επίσης οι αγορές απο εξωτερικό (εκτος ΕΕ) ειναι πλεον απογορευτικές και στην Ελλαδα δεν βλεπω να εχει βελόνα για την ΑΤ κανω λάθος??

Απλα η σκεψη μου παει και αλλου.
Με την ortofone μπορω να πάρω και μια blue να την εχω στις μη απαιτητικές ακροάσεις και να μη φθείρω τοσο την black μιας και εχω καταλήξει βινυλιοφάγος τελευταία.
Επίσης οι αγορές απο εξωτερικό (εκτος ΕΕ) ειναι πλεον απογορευτικές και στην Ελλαδα δεν βλεπω να εχει βελόνα για την ΑΤ κανω λάθος??

Mάλλον κάνεις λάθος. Κανονικά υπάρχουν βελόνες ΑΤ.

Και μπορείς να πάρεις ως 2η τη VMN40, που μπαίνει κανονικά στο κέλυφος της 750SH.

Εδώ έχει ένα ωραίο pdf η ΑΤ για όλη τη σειρά VM.

Στην Ortofon για 2η πρέπει να πάρεις την Bronze, όχι την Blue. Bronze και Black έχουν ίδιο κέλυφος.

• Like
Reactions: vlad66
Mάλλον κάνεις λάθος. Κανονικά υπάρχουν βελόνες ΑΤ.

Και μπορείς να πάρεις ως 2η τη VMN40, που μπαίνει κανονικά στο κέλυφος της 750SH.

Εδώ έχει ένα ωραίο pdf η ΑΤ για όλη τη σειρά VM.

Στην Ortofon για 2η πρέπει να πάρεις την Bronze, όχι την Blue. Bronze και Black έχουν ίδιο κέλυφος.
Κατατοπιστικότατο σε ευχαριστω πολυ
Ολες οι ortofon 2m κάνουν για όλες τις γεννητριες 2m

Last edited:
  • Like
Reactions: Nikos6699
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To έχω σταμπάρει κι αυτό, έχω διαβάσει τα καλύτερα, άσε που δε χρειάζεται και καμία αναβάθμιση.

• Like
Reactions: Haagenti
To έχω σταμπάρει κι αυτό, έχω διαβάσει τα καλύτερα, άσε που δε χρειάζεται και καμία αναβάθμιση.
Χθες μεταξύ άλλων πέτυχα και το παρακάτω βίντεο..
Αξίζει να το τσεκαρεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αντικειμενικά Τζίμη , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις την σπασμένη sas....
το λιγότερο κόστος έχει τελικά.

αντικειμενικά Τζίμη , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις την σπασμένη sas....
το λιγότερο κόστος έχει τελικά.
Αγαπητέ Βλαδιμηρε πηρα προσφατα ένα σκουφι για την κόρη μου 4,5 ευρώ και πλήρωσα 2,5 επιπλέον φόρο, δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα πληρώσω για 280 της sas, αγορές πλέον μόνο τοπικά.

Αγαπητέ Βλαδιμηρε πηρα προσφατα ένα σκουφι για την κόρη μου 4,5 ευρώ και πλήρωσα 2,5 επιπλέον φόρο, δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα πληρώσω για 280 της sas, αγορές πλέον μόνο τοπικά.
αυτή δεν είναι;;
στα 249€ είναι μέσα ο φόρος (40€) και θα προσθέσεις άλλα 4,9€ μεταφορικά. (ούτε ταληράκι δλδ).
λυπάμαι που δεν προτείνω ελληνικά μαγαζιά, αλλά η διαφορά τιμής είναι τέτοια που δεν μπορεί να αγνοηθεί.. (εκτός αν κάποιος "φυσάει τον παρά", άρα no problem)...
τις προάλλες ήμουν στον εδώ αντιπρόσωπο διαφόρων εταιριών για ανταλλακτικό που μου ζήτησε φίλος να αγοράσω για λογαριασμό του και χάζευα κεφαλές, headshells, headshell wires κλπ.. ήθελα πραγματικά να αγοράσω κάτι και για μένα και τελικά πήρα μόνο το πιο φθηνό headshell που είχε.
οι τιμές του σε σχέση με τον γερμανό ήταν φωτιά και λάβρα..

αυτή δεν είναι;;
στα 249€ είναι μέσα ο φόρος (40€) και θα προσθέσεις άλλα 4,9€ μεταφορικά. (ούτε ταληράκι δλδ).
λυπάμαι που δεν προτείνω ελληνικά μαγαζιά, αλλά η διαφορά τιμής είναι τέτοια που δεν μπορεί να αγνοηθεί.. (εκτός αν κάποιος "φυσάει τον παρά", άρα no problem)...
τις προάλλες ήμουν στον εδώ αντιπρόσωπο διαφόρων εταιριών για ανταλλακτικό που μου ζήτησε φίλος να αγοράσω για λογαριασμό του και χάζευα κεφαλές, headshells, headshell wires κλπ.. ήθελα πραγματικά να αγοράσω κάτι και για μένα και τελικά πήρα μόνο το πιο φθηνό headshell που είχε.
οι τιμές του σε σχέση με τον γερμανό ήταν φωτιά και λάβρα..
Υπάρχουν τριγμοί στο εμπόριο που ξέραμε φίλε παγκοσμίως.
Το εργασιακό κόστος με τους 'εύκολους' φόρους που βάζει το κράτος αλλάζουν το τοπίο.
Είναι η 37η χρονιά που έρχομαι στο ίδιο μέρος,με διάλειμμα απ το 2020 αρχές.
Το τοπίο αλλοιώτικο,η πόλη άδεια σε μία οικονομία με βασικό 1600 ευρώ.
Θυμάμαι ότι το ξανάγραψα ότι διαμερίσματα μετατρέπονται σε... εμπορκά.
Η αγορά δεν μπορεί να 'αυτορυθμιστεί' μετά απ αυτό που έκαναν όλοι για 2 χρόνια.
Αν δεν επέμβει το κράτος προβλέπω κάτι Νησιά της άγονης στα μέρη μας να τραβάνε απέναντι στα παζάρια να ψωνίζουν τα βασικά και να δουλεύουν μόνο οι πολυεθνικές.
Και του πουλιού το γάλα.

Υπάρχουν τριγμοί στο εμπόριο που ξέραμε φίλε παγκοσμίως.
Το εργασιακό κόστος με τους 'εύκολους' φόρους που βάζει το κράτος αλλάζουν το τοπίο.
Είναι η 37η χρονιά που έρχομαι στο ίδιο μέρος,με διάλειμμα απ το 2020 αρχές.
Το τοπίο αλλοιώτικο,η πόλη άδεια σε μία οικονομία με βασικό 1600 ευρώ.
Θυμάμαι ότι το ξανάγραψα ότι διαμερίσματα μετατρέπονται σε... εμπορκά.
Η αγορά δεν μπορεί να 'αυτορυθμιστεί' μετά απ αυτό που έκαναν όλοι για 2 χρόνια.
Αν δεν επέμβει το κράτος προβλέπω κάτι Νησιά της άγονης στα μέρη μας να τραβάνε απέναντι στα παζάρια να ψωνίζουν τα βασικά και να δουλεύουν μόνο οι πολυεθνικές.
Και του πουλιού το γάλα.
και τι να κάνουμε ρε Γιάννη;;
τώρα χάζευα στον γερμανό μετά την sas του Τζίμη και βλέπω κάτι βίδες αλουμινίου μούρλια... ανοίγω άλλη σελίδα σε Ελληνικό μαγαζί, βλέπω σετάκι άχρηστο, σε τιμή υψηλότερη από του φριτς μαζί με τα μεταφορικά του...!
πάω να τις χτυπήσω, δεν μου κάνει την χάρη ούτε το γαμωpaypal, ούτε η εθνική τράπεζα.. ασταδιαλα βραδιάτικα........!!!

• Haha
Reactions: mparaxir