Το chat του δικάναλου

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ενώ με τα ψηφιακά δεν κοιτάς πολλά πράγματα...
Ξεκινάς από το καλώδιο δικτύου, συνεχίζεις με το λειτουργικό σύστημα, τον player, μερικές δεκάδες ρυθμίσεις και δεν έχεις φτάσει ακόμη στο DAC. :flipout:

Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός το "βλαμενοι" πήγαινε σε όλους εμάς που το παιδευουμε το θέμα από όλες τις μπαντες!.
Έχω αυτο
IMG_2866.jpg

Για να ακούσω (ένα μικρο δειγμα) αυτούς
IMG_2870.jpg
Αλλά την συντριπτική πλειοψηφία της μουσικής μου την ακουω απο αυτα
IMG_2867.jpg

Αν νομίζεται ότι χάνω κάτι από την απόλαυση μου, επειδή ακούω από ψηφιακά ή αϋλα τότε πλανασθε πλάνην οικτράν.
Αλλά αυτός είμαι εγώ.

Καμμία αμφιβολία δεν έχω ότι εσεις την βρίσκετε με το βινύλιο και το αναλογικό.

Αλλά και οι δυο την βρίσκουμε εξίσου με την ΜΟΥΣΙΚΗ φιλαράκια μου :firstprize:

το πορτοκαλί τρανζιστοράκι το πουλάς?
Είχα ένα τέτοιο όταν ήμουν 8 χρονών

Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός το "βλαμενοι" πήγαινε σε όλους εμάς που το παιδευουμε το θέμα από όλες τις μπαντες!.
Έχω αυτο
View attachment 166778

Για να ακούσω (ένα μικρο δειγμα) αυτούς
View attachment 166779
Αλλά την συντριπτική πλειοψηφία της μουσικής μου την ακουω απο αυτα
View attachment 166780

Αν νομίζεται ότι χάνω κάτι από την απόλαυση μου, επειδή ακούω από ψηφιακά ή αϋλα τότε πλανασθε πλάνην οικτράν.
Αλλά αυτός είμαι εγώ.

Καμμία αμφιβολία δεν έχω ότι εσεις την βρίσκετε με το βινύλιο και το αναλογικό.

Αλλά και οι δυο την βρίσκουμε εξίσου με την ΜΟΥΣΙΚΗ φιλαράκια μου :firstprize:

Μια χαρά σε καταλάβαμε. Για την τελευταία παράγραφο, απλά ρησπέκτ!

Γιατί σας ρωτούσα τις προάλες πόσο βάρος σηκώνει το ΜΚ2;

Μόλις παρέλαβα, από τα χεράκια του μάστορα Μελίδη, νέο κλαμπ, μισού κιλού (για την ακρίβεια, 498 γραμμαρίων!), με βάση από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, τορνιρισμένο και γυαλισμένο, "χερούλι" ανοξείδωτο με "τιρτίρι" και, φυτευτό στο τελευταίο, καπάκι από ακετάλ:

IMG-8953.jpg

IMG-8954.jpg

IMG-8955.jpg

και μια φωτογραφία της κεφαλής, ως έχει μετά την αφαίρεση του αποστάτη και με κοντύτερες βίδες

IMG-8956.jpg

πάντως το Year of the Cat μια χαρά ακούστηκε!

Αν ήταν δικό μου (το ξέρεις οτι) θα στο χαριζα
Είναι όμως της συζύγου (που το βρηκε στο δωμάτιο της γιαγιας της όταν εφυγε) και δεν της το παίρνεις ουτε με σφαίρες.
Υπόψιν ότι τα πρώτα χρόνια του γάμου μας,άκουγε μουσικη αποκλειστικά από αυτο ,γιατί βαριόταν να παταει τόσα κουμπιά για να ανοίξει το στερεοφωνικό!!
Ειναι δε απολύτως λειτουργικό!
Και όπως βλέπεις το έχει και σε περίοπτη, διακοσμητικη ,θέση.

Αν ήταν να σφίγγω, είχα και το Michell.
Θα μπορούσε να μου το είχε κάνει όλο από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά θα κοντεύαμε το κιλό....

Ααα καταλαβα......δια της βαρύτητος....απλά το τοποθετείς!
Αλλά νομίζω ότι στο thorens που έχει ανάρτηση (ohlins ρυθμιζομενη:flipout: ) αυτό μάλλον πρέπει να το σκεφτούμε δυο φορες.
Κάνω λάθος?

Και μιας και μιλάμε για μουσικόφιλους, για να σας δω ρε λεβέντες πόσο την έχετε...την μουσικοφιλια σας.
Αρχίζω πρώτος.....μέχρι και τό δέντρο, μέ νότες τό έχω στολίσει:firstprize:20191204_215815.jpg20191204_215708.jpg

Αν ήταν να σφίγγω, είχα και το Michell.
Θα μπορούσε να μου το είχε κάνει όλο από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά θα κοντεύαμε το κιλό....
Από michell σε Michael. Χαιρετισμούς να του πεις. Εγώ θα προτιμούσα ανοξείδωτο κι ας μη γυρίζει το πικ απ.

Ρε συ Βλαντ αν ειναι για να ακουσεις την μουσικουλα σου να σου βγαζει το στανιο η πηγη,να θες ενα σκασμο λεφτα και να πηγαινεις περα δωθε να αλλαζεις δισκους,δεν θελει και πολυ να την δεις διαφορετικα.
Μιλαμε για κατι που ειναι ψυχαγωγικο οχι ψυχοβγαλτικο.
Το ιδιο με τα ενεργα ηχεια.
Μια και καλη και καθαρισες απο ενα καρο εγνοιες .

Τα υπολοιπα ειναι για τους "βλαμενους":Banane0:

Mike δεν μου βγάζει το στανιό το να ακούω μουσική απο το πικάπ. ακόμα και αυτά που γράφω μερικές φορές μπορεί να φαίνονται βουνό.. αλλά δεν είναι.
πχ, το να αλλάζω μισή μονάδα το vta οταν βάζω δίσκο 200γρ, στο δικό μου πικάπ είναι πιο εύκολο απο το να περάσω τον δίσκο με το βουρτσάκι των 1εκ τριχών.
δεν βγάζω όργανα και αλφάδια με το παραμικρό. ξέρω απο πριν ότι ο "παχουλός" δίσκος θέλει την μισή μονάδα προς τα πάνω.
και ενω με το αριστερό χέρι περνάω το βουρτσάκι για τα χοντρά, το δεξί έχει απασφαλίσει το vta, το έχει ανεβάσει και ασφαλίσει ξανά. τόσο γρήγορα!
η κλίμακά μου δουλεύει σαν βούτυρο. μέχρι να κάνει 1 περιστροφή το πλατώ, το vta έχει ρυθμιστεί! δεν κάνω πλάκα!
θα μου πεις, ..ναι αλλά αυτό μόνο με ένα technics.. ναι, καμία αντίρρηση.
αλλά αυτό έχω..για αυτό μιλάω.
και απο το project debut III που έχω δίπλα ακούω συχνά. εκεί δεν κάνω τέτοια κόλπα! plug & play...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

έχει και σένα το τυπογραφικό λάθος το manual που αν ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα, άλλα αντ άλλων θα μετρήσει η ζυγαριά;;
για την shure μιλάω..

Ενώ με τα ψηφιακά δεν κοιτάς πολλά πράγματα...
Ξεκινάς από το καλώδιο δικτύου, συνεχίζεις με το λειτουργικό σύστημα, τον player, μερικές δεκάδες ρυθμίσεις και δεν έχεις φτάσει ακόμη στο DAC. :flipout:

αν έχεις clearaudio πλατώ, λογικό είναι να θες το ψηφιακό σου να το φτάσεις κοντά.
τελικά τι είναι πιο ευκολο.. να στήσεις πλατώ αξιώσεων ή cdp ;;

O Βλαδιμηρος ειναι ειδικη περιπτωση.

ίσως ναι, ίσως όχι.
απλά ποτέ δεν είχα μόνο μία κεφαλή. γιατι;; για να μην την "ξεκάνω" γρήγορα. να παίρνει ανάσα ας πούμε.. χώρια ότι μου αρέσει να αλλάζει λίγο ο ήχος εδώ που τα λέμε...
τώρα αν έτυχε το τελευταίο διάστημα να "ψάχνομαι" με το σετάρισμά τους, είναι επειδή άλλαξε ο ήχος του πικάπ και αξίζει ο κόπος!
απο τις 4 (5 τώρα να πω την αλήθεια), στην μία κατέληξα. (την denon DL160)
μένει να βρω τι βάρος και ποιο headshell θα κουμπώσει στην 1 απο τις 2 shure m97 (ενω η άλλη θα ξαναμπει στο κουτί της γιατί η νεοφερμένη ΑΤ3600 "έδεσε" υπέροχα με το project που φόραγε την 1 απο τις 2 m97) και μετά να "σουλουπώσω" λίγο μια ΑΤ95Ε και μια "μικρη" shure M70BX.
την denon δεν την "λιώνω" γιατί είναι MC και τρέμει το φυλλοκάρδι μου για την ακίδα. η m97 είναι η αγαπημένη μου και αυτή πάντα είχε το μεγαλύτερο βάρος των ακουσμάτων γιατί είναι και πολύ γλυκιά και δεν φοβάμαι τόσο για την ακίδα. αν σπάσει θα αλλαχτεί και για χρόνια ακόμα θα υπάρχουν ακίδες.
οι άλλες μικρές είναι αυτές που μπορώ να ακούω χωρίς φόβο και πάθος μην γίνει καμιά ζημιά..
να πω εδώ οτι δεν ακούω μόνο εγώ απο το πικάπ... η Σία του δίνει και καταλαβαίνει οπότε αν γίνει ζημιά, ας είναι σε καμιά φτηνούλα.
αλλά και η φτηνούλα πρέπει να παίζει στο μάξιμουμ που μπορεί για να υπάρχει ευχαρίστηση.
στο καλώδιο βραχίονα τώρα και εκεί έχω καταλήξει, ..ας είναι καλά ο AUDIOLYTIC, δεν το ψάχνω άλλο...
(το καλώδιο ψάχνω γιατί όλο και κάποιος μου το βουτάει να το ακούσει...:flipout:)
για interconnect απο το phono στον προενισχυτη ή θα πάρω kimber timbre που το'χω ακούσει σε μένα και το'χω ερωτευτεί, ή κάτι άλλο θα κάνουμε με τον Πανίκο...
και εκεί μετά θα σταματήσει το ψάξιμο και οι αλλαγές.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Δεν διαφωνω καθολου με τον καθαρισμο των δισκων - εννοω τον σχολαστικο καθαρισμο - αλλα δεν με πιανει και ψυχωση.Ειμαι μεταξυ αυτων που συμφωνουν με τον Ivor Tiefenbrun της Linn οτι ενα απο τα καλυτερα καθαριστικα δισκου ειναι η ιδια η βελονα.Απλα καθαριζεις αυτην αν μαζεψει κατι και συνεχιζεις.
Συνηθως αλλα οχι παντα καθαριζω τον δισκο μετα απο καθε παιξιμο ωστε να μπει στο εσωφυλλο (παντα nagaoka anti-static sleeves) οσο γινεται λιγοτερο βρωμικος.Πιο σχολαστικο καθαρισμο εαν και εφοσον κρινω οτι χρειαζεται.Αυτα τα κανω οχι επειδη δεν θεωρω οτι το αξιζει η μουσικη η ο δισκος,απλα ετσι λειτουργουσα παντα και δεν αντιμετωπισα σοβαρα προβληματα ποτε.Θα ελεγα οτι οι δισκοι μου,πλην καποιων που αγορασα μεταχειρισμενους, ειναι σε αψογη κατασταση χωρις λεκεδες,θορυβους κλπ.
Την βελονα οπως ειπα και πριν,την καθαριζω παντα μολις τελειωσω τις ακροασεις μου,και μερικες φορες αν χρειαστει και ενδιαμεσα των ακροασεων.

να το συζητήσουμε εδω αυτό;; υπαρχει νήμα γι'αυτό το λέω.
αλλά αν είναι να πούμε 2 πράγματα θα πω στον Γιώργο ειδικά, οτι κάτι δεν κάνει σωστά γιατί δεν γίνεται να καθαρίζεις ακίδα σε τέτοια συχνότητα.
σύντομα θα φθαρεί. όσο και αν φαίνεται παράξενο γιατί μιλάμε για διαμάντι, ναι κάποτε έρχεται η φθορά.
ένας άτσαλος φίλος "έφαγε" ακίδα απο denon DL160 ούτε χρόνο μετά την αγορά της.
απο το πολύ "τρίψιμο" , χωρίς πλάκα! αφού επιδεικτικά αγνοούσε ότι του έλεγα για τον καθαρισμό των δίσκων, κατάστρεψε μια υπέροχη κεφαλή που συν τοις άλλοις δεν υπάρχει πια...
είναι ο ίδιος για τον οποιον εχω ξαναγράψει και που διεκδικεί ρεκόρ καταστροφής κεφαλών. για διάφορες αιτίες, μια το ένα μια το άλλο,
μια DL160 με φθαρμένη ακίδα, μια άλλη ίδια χωρίς στέλεχος, μια DL110 επίσης χωρίς στέλεχος, grado prestige blue λιωμένα όλα μέσα απο τα υγρά που έριχνε εχω η κεφαλή διάβαζε και μη πω άλλα..!
προσωπικά εγω για να καθαρίσω ακίδα με υγρό περνάει πολύς καιρός.
απλά γιατί δεν "βρωμίζει".
είναι θέμα πως καθαρίζονται οι δίσκοι. αλλά μην πιάσουμε αυτήν την κουβέντα εδώ, ή τώρα τουλάχιστον...

Γιατί σας ρωτούσα τις προάλες πόσο βάρος σηκώνει το ΜΚ2;

Μόλις παρέλαβα, από τα χεράκια του μάστορα Μελίδη, νέο κλαμπ, μισού κιλού (για την ακρίβεια, 498 γραμμαρίων!), με βάση από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, τορνιρισμένο και γυαλισμένο, "χερούλι" ανοξείδωτο με "τιρτίρι" και, φυτευτό στο τελευταίο, καπάκι από ακετάλ:

IMG-8953.jpg

IMG-8954.jpg

IMG-8955.jpg

και μια φωτογραφία της κεφαλής, ως έχει μετά την αφαίρεση του αποστάτη και με κοντύτερες βίδες

IMG-8956.jpg

πάντως το Year of the Cat μια χαρά ακούστηκε!

δεν πρέπει να υπάρχει θέμα αν κλείνεις καπάκι όταν παίζει ο δίσκος έτσι;
μπορείς να το δοκιμάσεις σε παρακαλω;
αν δεν έχει θέμα κάνε κάτι με τον μάστορα Μελίδη και πες του θέλω και γω απ'αβούτο!!