Το chat του δικάναλου

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Πρόκειται για το ταπεινό TD 110.

https://www.vinylengine.com/library/thorens/td110.shtml

thorens-td110.jpg

Έχουμε ακριβώς την ίδια ηλικία. Δώρο του πατέρα μου... στον εαυτό του επειδή έγινε πατέρας. :flipout:
:a0210:

To VTA αν μιλαμε για ανυψωση βραχιονα στον αξνα ου βεβαια. Δεν ρυθμιζεται στα περισσοτερα πικαπ.
Στο δικο μου δεν ρυθμιζεται για παραδειγμα...εκτος αν παραγγειλεις απο την Ρεγγα το δακτυλιο για να το βαλεις στη βαση του αξονα του βραχιονα...φεξε μυ και γλυστρησα.

Για 180 γρ. δεν το συζητω καν για ρυθμηση VTA

Αντιθετα αν εχει παρει κεφαλη που....δεν ειναι στις προδιαγραφες του κατασκευαστη τοτε ναι.

Η αν εχεις παρει καποιο ματ που αντι για ενα η εναμιση χιλιοστο ειναι τρια. Τοτε χαριζεις το ματ.

Αλλα μια ερωτηση. Ας υποθεσουμε οτι παιζεις τον δισκο με ματ 3 χιλιοστων (αντι ενος το μαμισιο)... Τοτε τι γινεται ρε παιδια.

Καταστρεφεται κατι ; Φθειρεται ο δισκος ; Η η βελονα ;

Ρωταω γιατι εχω ματ 3 χιλιοστων.

δεν διαβάζει σωστά, δεν ακούς αυτό που μπορεί να σου δώσει.
αν αλλάζεις ματ, γνώμη μου είναι να πάρεις το εξάρτημα για το vta.

Η ρύθμιση του VTA ανά δίσκο είναι τουλάχιστον άσκοπη.
Δηλαδή δεν έχετε δει ποτέ τι χορό κάνει ο δίσκος πάνω στο πλατό; Ή όλοι τους περνάτε από πρέσα; :D
Ακόμη και με clamp, αν δεν έχεις περιμετρικό ring, το σκαμπανέβασμα που κάνει ο μέσος δίσκος είναι μεγαλύτερο από την διαφορά που έχουν οι δίσκοι των 180 γραμμαρίων!
δεν λαμβάνω υπόψη μου τους στραβούς δισκους Μιχάλη. ούτε θα ρυθμίσω με στραβό δίσκο.
ευτυχώς έχω λίγους τέτοιους.

θα σε στεναχωρεσω αλλα το τεχνικς ειναι για τα ματια σου μονο. Το σου γενικως.
ποτε δεν το εκτιμησα ουτε προκειται

δεν με στεναχωρείς γιατί ούτε εγώ εκτίμησα τον ήχο του απο το εργοστάσιο. ούτε καν του M5G που υποτίθεται ότι είναι καλύτερο στο θέμα ποιότητας ήχου απο το απλό ΜΚ2.
όμως το δικό μου δεν ακούγεται πια όπως ήταν όταν βγήκε απο την γραμμή παραγωγής.. αλλά κράτησα όλα του τα προτερήματα.
θες να σου πω και το άλλο;;
βρες έναν φίλο εκεί κοντά σου και πες του να μου στείλει το ΜΚ του να του το κάνω να παίξει όπως το δικό μου. του Τάσου φερ ειπείν... ή κάποιου άλλου που θα το ακούσεις και εσύ μετά.
αν δεν του (ή σας ) αρέσει ηχητικά, δεν θα πληρώσει μία! την επιστροφή θα την χρεωθώ εγω, ούτως ή άλλως.
αν του (ή σας) αρέσει και κάνει κέφι, ας πληρώσει 1-2 ανταλλακτικά που θα βάλω.
εχετε υποψιν οτι εγω εχω το M5G. άρα τίποτα απο το απλό ΜΚ2 ή 3,4 ή 5 δεν ζηλεύω για να κάνω "σκάτζα".
αν πάθω κάτι και τα "τινάξω" ας πούμε οσο το πικάπ θα είναι εδω, θα το επιστέψει η σύντροφός μου και αν θα είναι αποσυναρμολογημένο θα επιστρέψει στην θέση του το πολύ ακριβότερο δικό μου!
ότι λέω, το λέω ΥΠΕΥΘΥΝΑ και το παρόν ποστ ας θεωρηθεί ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.
μπορώ να γράψω εδώ δημόσια διεύθυνση, τηλ κλπ, εκτός αν έχουν θέμα οι ανώτεροί μας, οπότε θα στείλω με πμ τα στοιχεία μου σε σένα, στον κάτοχο και σε όποιον ακόμα μου πεις..
η πρότασή μου δεν έχει άπειρη χρονική ισχύ, οπότε βρες κάποιον σε εύλογο διάστημα ..ας πούμε 1 εβδομάδα.
θα συμφωνείς πιστεύω ότι χειρότερα να παίξει μετά απο τις αλλαγές δεν πρόκειται...
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.. το πικάπ που θα στείλετε θα είναι σε άριστη λειτουργική και ηχητική κατάσταση και με κεφαλή όχι κατώτερη μιας shure M97xE
καταλαβαίνεις νομίζω γιατί......

Βλαδιμηρε εννοεις ολα οσα εκανες στο δικο σου η επιλεγμενες μετατροπες που ειχαν το μεγαλυτερο οφελος ?

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Βλαδιμηρε εννοεις ολα οσα εκανες στο δικο σου η επιλεγμενες μετατροπες που ειχαν το μεγαλυτερο οφελος ?

σίγουρα ότι έκανα στον βραχίονα, (κορδονι αρμων, Q20 και γρασσογραφίτη στα bearings), μονοκόμματη καλωδίωση ή αυτή που μου έστειλες ή όποια άλλη θελήσει ο κάτοχος, φυσικά το εξάρτημα του Γάλλου για να έχει εξόδους rca,
τριπολικό καλώδιο ρεύματος και πρόσθετη γείωση στον πλίνθο, βαλβολίνη σασμαν στον άξονα περιστροφής.
καλώδιο βραχίονα αν δεν έχει να του βάλει, θα του δώσω το δικό μου.
αυτά θυμάμαι πρόχειρα..
ε αν δω πρόβλημα στα ποδαράκια στήριξης ή στο popup ή ο βραχίονας να κατεβαίνει απότομα κλπ, θα του τα φτιάξω χωρίς κουβέντα.. δεν το συζητάμε!
πρόβλημα σε bearings ή χτυπημένο armtube ή στραβο πλατώ ή χαλασμενη τροφοδοσία μην έχει γιατί πάει αλλού η δουλειά...
όχι οτι δεν φτιάχνεται, αλλά δεν είμαι η Αγια Τερεζα για να τα κάνω τσάμπα....
είπαμε ηχητική αναβάθμιση.. όχι το χρέπι να γίνει αστέρι.. έτσι δεν είναι;

σίγουρα ότι έκανα στον βραχίονα, (κορδονι αρμων, Q20 και γρασσογραφίτη στα bearings), μονοκόμματη καλωδίωση ή αυτή που μου έστειλες ή όποια άλλη θελήσει ο κάτοχος, φυσικά το εξάρτημα του Γάλλου για να έχει εξόδους rca,
τριπολικό καλώδιο ρεύματος και πρόσθετη γείωση στον πλίνθο, βαλβολίνη σασμαν στον άξονα περιστροφής.
καλώδιο βραχίονα αν δεν έχει να του βάλει, θα του δώσω το δικό μου.
αυτά θυμάμαι πρόχειρα..
ε αν δω πρόβλημα στα ποδαράκια στήριξης ή στο popup ή ο βραχίονας να κατεβαίνει απότομα κλπ, θα του τα φτιάξω χωρίς κουβέντα.. δεν το συζητάμε!
πρόβλημα σε bearings ή χτυπημένο armtube ή στραβο πλατώ ή χαλασμενη τροφοδοσία μην έχει γιατί πάει αλλού η δουλειά...
όχι οτι δεν φτιάχνεται, αλλά δεν είμαι η Αγια Τερεζα για να τα κάνω τσάμπα....
είπαμε ηχητική αναβάθμιση.. όχι το χρέπι να γίνει αστέρι.. έτσι δεν είναι;

Βλαδιμηρε καθε εργασια απαιτει αμοιβη. Αυτα ολα που αναφερεις φαινονται πολυ δουλειά. Καλωδιωσεις, εξωδοι, γειωσεις...
Μου φαινεται εισαι ηδη καπως...Μητερα Τερεζα. :willy:

Βλαδιμηρε καθε εργασια απαιτει αμοιβη. Αυτα ολα που αναφερεις φαινονται πολυ δουλειά. Καλωδιωσεις, εξωδοι, γειωσεις...
Μου φαινεται εισαι ηδη καπως...Μητερα Τερεζα. :willy:

δεν πειράζει Γιώργο. απλά κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους.
η technics έβγαλε αυτά τα μοντέλα για επαγγελματική χρήση και πολλοί χαϊφιντελιστές τα κρίνουν με κριτήρια audiophile που είναι λάθος.
αν ας πούμε θες ενα 4κίνητο αυτοκίνητο και το εργοστάσιο στο δίνει με M&S λάστιχα δεν μπορείς να παραπονιέσαι οτι κάνει θόρυβο στον άσφαλτο. του αλλάζεις τα λάστιχα και το κάνεις αθόρυβο..
ή το αντίθετο αν έχεις παράπονα απο τις off road επιδόσεις του.
κάπως έτσι τέλος πάντων.

Βρε Βλαδίμηρε... τι είναι αυτά που γράφεις και με στεναχωρείς.
Ακούς εκεί να σκέφτεσαι και εάν πάθεις τπτ!

Τώρα γιατί αναφέρθηκε το όνομά μου δεν το καταλαβαίνω... δεν θυμάμαι να ζήτησα πουθενά να μου κάνουν κάποια χάρη δωρεάν. Αν αναλαμβάνεις βελτιώσεις σε 1200, να το σκεφτώ να στο στείλω, αλλά φυσικά όχι δωρεάν...

Μα το είχα το σκουιζ στο προηγούμενο ντακ με usb. Μια και είπαμε για σκουΐζ, περιμένω αύριο να έρθει σταθεροποιημένο τροφοδοτικό.

καλη κινηση το τροφοδοτικο,θ'ακουσεις διαφορες και στο μπασο και στην περισοτερη ''ησυχια''.
Επειδη το συστημα σου ειναι αποκαλυπτικο,αν του εβαζες του σκουιζ να παιξει απ'τη usb συνοδεια ενος 3R v3,θα παθαινες τη πλακα σου.
Ειναι τοσο απιστευτη η δουλεια που κανει,που απορεις,πως στο καλο το κανει αυτο!
Εχουν περασει ολες οι εκδοσεις απ'τα χερια μου,αλλα αυτο το τελευταιο κανει παπαδες.
Οι μεσαιες και μονο αμα τις ακουσεις,ειναι απιστευτες.

Το τροφοδοτικό το πήρα περισσότερο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οι περισσότεροι στο νετ λένε ότι επηρεάζει την αναλογική έξοδο του σκουΐζ (την οποία δεν χρησιμοποιώ) και όχι τις ψηφιακές. Πάντως χειρότερα δεν νομίζω να είναι από το διακοπτικό του σκουΐζ. Αν και το τελευταίο είναι 5v 3 αμπέρ, αυτό που περιμένω γράφει ότι είναι 2.4 αμπέρ, αλλά καθώς δεν συνδέω δίσκους κλπ πάνω στο σκουΐζ δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...

Το τροφοδοτικό το πήρα περισσότερο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οι περισσότεροι στο νετ λένε ότι επηρεάζει την αναλογική έξοδο του σκουΐζ (την οποία δεν χρησιμοποιώ) και όχι τις ψηφιακές. Πάντως χειρότερα δεν νομίζω να είναι από το διακοπτικό του σκουΐζ. Αν και το τελευταίο είναι 5v 3 αμπέρ, αυτό που περιμένω γράφει ότι είναι 2.4 αμπέρ, αλλά καθώς δεν συνδέω δίσκους κλπ πάνω στο σκουΐζ δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...

''ακουνε'' και οι ψηφιακες.
Το καλο με το γραμμικο,ειναι,οτι μπορει να ''σηκωσει'' και εξωτερικους δισκους και τις εσωτερικες καρτες,χωρις προβληματα κι εχεις καλυτερο ηχο.
Τωρα το δικο σου με τα λιγοτερα αμπερ,δεν ξερω αν μπορει να ''σηκωσει'' τα παραπανω.

αν πάθω κάτι και τα "τινάξω" ας πούμε οσο το πικάπ θα είναι εδω, θα το επιστέψει η σύντροφός μου και αν θα είναι αποσυναρμολογημένο θα επιστρέψει στην θέση του το πολύ ακριβότερο δικό μου!

Και αν γίνει σεισμός και ισοπεδωθεί η Αθήνα;

Μπα πανάθεμά σε με ανατρίχιασες! :flipout:

Τάσο εσένα σε ανέφερα γιατί δεν θυμάμαι άλλον στη Θεσσαλονίκη να έχει ΜΚ. η πρόταση ισχύει μόνο για την πόλη σας!
εδώ το έχω προτείνει σε 2 φίλους/μέλη και ο ένας μάλλον δεν ενδιαφέρεται τελικά, ο άλλος απλά δεν ήθελε. χωρίς χρήματα φυσικά.
και επειδή διακρίσεις δεν κάνω, ούτε απο κάποιον απο σας θα πάρω λεφτα.
τώρα αν εσύ θέλεις πραγματικά να το κάνεις καλύτερο και δεν καταδέχεσαι δωρεάν, αγόρασε απο το ebay το εξάρτημα του Γάλλου και στείλτο μαζί με το πικάπ.
καλωδίωση βραχίονα σκέψου αν σου αρέσει το ασήμι ή ο χαλκός. (ο ήχος τους διαφέρει. σε άλλους αρέσει το ένα, σε άλλους το άλλο).
αν θέλεις ασήμι ή αγόρασε και στείλτο και αυτό, αν σου αρέσει ο χαλκός έχω ήδη απο τον Πανίκο.
δώρο μου την έκανε, λεφτά απο δώρο δεν παίρνουμε...
αρκετή ποσότητα μου έστειλε, μη φοβάσαι δεν θα μου λείψει αν θελήσω να την ρίξω μέσα στο δικό μου. φτάνει δλδ για 2 βραχίονες.
για όλα τα υπόλοιπα τα κόστη είναι χαμηλά και άνευ αξίας.
αν αργότερα θελήσεις κάποιο ακριβό καλώδιο ρεύματος πχ με ανάλογο σούκο, εύκολα το αλλάζεις και μόνος σου.
θα μου πεις μόνο να σου στείλω μια βάση απο πλέξιγκλας για το καλώδιο για να μην χαλάσεις την λαμαρινένια της μάνας του.
όπως έχω ξαναπεί, τα πάντα είναι ανα πάσα στιγμή αναστρέψιμα στην πρότερη κατάσταση γιατί τίποτα δεν καταστρέφεται.
ότι αλλάζω το βάζω απλά στην άκρη.

οι χαιφιντελιστες Βλαντ μονο αυτα τα κριτηρια εχουν.

οι χαϊφιντελιστές αγοράζουν audiophile πικάπ. όταν αγοράzουν πικάπ για κλαμπ δεν δύναται να λένε ..δεν παίζει σαν audiophile,...
αλλιώς δείχνει έλλειψη αντίληψης.
είναι σαν να πάρω το πικάπ του Μιχάλη με το μαγνητικό πηγάδι και να το βάλω σε μαγαζί για να κάνει σκρατς ο dj που δεν ξέρει να πιάσει σωστά εναν δίσκο.
θα κάνει δουλειά εκεί;; ε δεν νομίζω.. λίγη ώρα ζωής θα του'δινα.
ε το technics μπορεί να παίξει σαν audiophile αρκεί να φύγουν απο πάνω του αυτά που το κάνουν "κλαμπίστικο"

Δεν νομίζω ότι το technics φτιάχτηκε για κλαμπ. Ασχέτως του ότι λόγω του μοτέρ του μπορεί να εκτελέσει και τέτοια καθήκοντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Είναι η νεα έκδοση των Κ1000 απο εταιρεια στην οποια συμμετεχει ο αρχικος σχεδιαστης της akg

Τελικά μάλλον το στυλ αυτό γίνεται μόδα