Το chat του δικάναλου

Αυτο δυστυχως κανουν οι περισοτεροι . 2-3 βασικα πραγματα πρεπει σε καποια φαση να τα δεκτουμε και να τα εφαρμοζουμε. Ειναι πολυ απλα.
Ξερεις ποσες κεφαλες κατηγορηθηκαν λογω αυτης της προχειροτητας ; Γιατι για την ιδια κεφαλη, ο ενας λεει ετσι κι ο αλλος γιουβετσι ;
Γιατι λεμε οτι μια καλοστημενη κεφαλη των 30 ευρω μπορει να παιξει καλυτερα απο μια κακοστημενη των 500 ??
Και δεν ειναι καθολου υπερβολη αυτο. Ποσες φορες διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την καμηλο ......... χαχαχα

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Ωραια μπραβο βλαδιμηρε και πανο.
Ωραια με φωτογραφίες και κατανοητά.
Αντε αυτα πεστα τωρα σε μαγαζατορες που πουλάνε πικάπ ονοματα δεν λέμε θα ξεχάσω εγω τι άκουσα( όταν ειχα βάλει μαλλον ειχες βαλει εσυ βλαδιμηρε στο πικαπ μου την ex95 με πρόσθετο βάρος στο hs και έπρεπε, χρειαζόταν να αλλαχτεί και το πίσω βαριδιο στον βραχίονα) το τι ακουσα απο τον τεχνικό του συγκεκριμένου μαγαζιού δυστηχως δεν ξερουν που έπρεπε να ξέρουν αυτα τα πράγματα ώστε να αποδώσει η κεφαλή τα μέγιστα.
Τελοσπαντον πολλά ειπα και ανεβάζω πιεση βραδιάτικα 🤣🤣🤣

Ωραια μπραβο βλαδιμηρε και πανο.
Ωραια με φωτογραφίες και κατανοητά.
Αντε αυτα πεστα τωρα σε μαγαζατορες που πουλάνε πικάπ ονοματα δεν λέμε θα ξεχάσω εγω τι άκουσα( όταν ειχα βάλει μαλλον ειχες βαλει εσυ βλαδιμηρε στο πικαπ μου την ex95 με πρόσθετο βάρος στο hs και έπρεπε, χρειαζόταν να αλλαχτεί και το πίσω βαριδιο στον βραχίονα) το τι ακουσα απο τον τεχνικό του συγκεκριμένου μαγαζιού δυστηχως δεν ξερουν που έπρεπε να ξέρουν αυτα τα πράγματα ώστε να αποδώσει η κεφαλή τα μέγιστα.
Τελοσπαντον πολλά ειπα και ανεβάζω πιεση βραδιάτικα 🤣🤣🤣
μπορεί να έχουνε κάνει τις δοκιμές τους οι άνθρωποι και να έχουν διαφορετική άποψη ρε Διονύση.......

Vlad αν ήθελες να ήσουν ωραίος και κύριος, θα έπρεπε να έχεις σκάσει κανα τριάρι χιλιάδες ευρώ, να έπαιρνες την παραπάνω συσκευή και να μας έστελνες σιντακια που θα αποδείκνυαν αυτά που λες.
Τώρα όλα είναι λόγια..... :p 😀

(έλα να πάρεις την μπαταρια,γιατι θα την πετάξει η γυναίκα μου:) )

εγώ θέλω από τα παιδιά που δεν έχουν εξοικειωθεί με τις μετρήσεις αυτού του είδους, να κάνουν μια παρατήρηση.
να δουν προσεκτικά τα πόστ που αφορούν την κουβέντα για την ΕΜ και να σχολιάσουν αυτό που πρέπει να σχολιαστεί...

Πάνο, εσύ σιωπή σε παρακαλώ.. 😂
και όποιος άλλος έμπειρος..
ας δώσουμε λίγο την ευκαιρία στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε να μάθουν την διαδικασία, να το δουλέψουν έστω στην σκέψη.. μακάρι κάποιοι να το δουλέψουν και στην πράξη.

Vlad αν ήθελες να ήσουν ωραίος και κύριος, θα έπρεπε να έχεις σκάσει κανα τριάρι χιλιάδες ευρώ, να έπαιρνες την παραπάνω συσκευή και να μας έστελνες σιντακια που θα αποδείκνυαν αυτά που λες.
Τώρα όλα είναι λόγια..... :p 😀

(έλα να πάρεις την μπαταρια,γιατι θα την πετάξει η γυναίκα μου:) )
Μιχάλη, αν είχα 3Κ για συσκευή θα έπαιρνα ένα κορυφαίο phono που ζαχαρώνω και δεν θα με ένοιαζε αν πιστεύει η κοινότητα τα λεγόμενά μου.. 🤣🤣
θα ξέχναγα και την ύπαρξη του φόρουμ..😂😂

πες στην γυναίκα σου να μην σουτάρει την μπαταρία.. θα έρθω να την πάρω.
σε ευχαριστώ !!!!!

μπορεί να έχουνε κάνει τις δοκιμές τους οι άνθρωποι και να έχουν διαφορετική άποψη ρε Διονύση.......
Θα έλεγα τι δοκιμές είχε κάνει, που μου έλεγε κιολας δεν θέλεις βαρύτερο αλλα ελαφροτερο πισω βαριδιο να το λεει εδω η συγκεκριμένη σελίδα.
Οταν του ελεγα για ενδοτικοτητα και σχεση μαζας βραχιονα με κοιταγε σαν εξωγήινο, αστο λέμε να ανεβαίνει η πίεση τώρα 🤣🤣

• Haha
Reactions: vlad66
Ακόμα μια μέρα που το Schiit είναι σε status 'preparing for shipping' 😭😭😭😱😱😱

Πείτε μου κάτι να κάνω στο πικάπ να μην κάθομαι να το κοιτάω...!
1.Ακυρώνεις την παραγγελία του Schiit.

2. Παραγγέλνεις απο το amazon ένα ifiZen Phono.

3. Ακούς μουσική.

• Haha
Reactions: vlad66
1.Ακυρώνεις την παραγγελία του Schiit.

2. Παραγγέλνεις απο το amazon ένα ifiZen Phono.

3. Ακούς μουσική.

Μόλις μου απάντησαν ότι υπήρξε glitch, το έφτιαξαν και φεύγει αύριο... άντε να δούμε.

• Like
Reactions: mparaxir
πρέπει να έκλεισα κοντά 2 εβδομάδες που δεν έχω ακούσει μουσική από το πικάπ.. τώρα με τα παιδιά που ζήτησαν φωτογραφίες (ή ο Νίκος αν δεν κάνω λάθος),
για το τι κάνουμε για να υπολογίσουμε την ΕΜ του βραχίονα και την ΣΣ της κεφαλής, έπιασα και έβαλα την Grado Prestige Gold στο headshell της audiocraft (AS-2PL)

1oς δίσκος το argus.. ψοφίμι ηχογράφηση εκτός και αν τον άκουγα με την zyx bloom3.
όχι, δεν μπορώ να πω ότι είναι ψοφίμι αυτό που ακούω με την grado.. πολύ καλές αρμονικές, πολύ καλές υψηλές και πλούσιο μπάσο.
ειδικά το μπάσο μου έκανε εντύπωση γιατί έχει "punch" και "slam" σε ικανές δόσεις.
φανερά καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο σετάπ και δεν πρέπει να είναι θέμα ΣΣ μόνο.
από τις σημειώσεις βλέπω ότι είχα Συνολική ΕΜ 18,6γρ και ΣΣ 8,25Hz.. καθόλου κακή θα μου πει κάποιος, αλλά να που ένα καλύτερο headshell μπορεί και κάνει την διαφορά τελικά.
με το νέο hs η Σ.Ε.Μ. είναι στα 17,35γρ και η ΣΣ στα 8,54Hz.
κανονικά θα έπρεπε να την κατεβάσω στα προηγούμενα επίπεδα για να δω αν όντως το hs άλλαξε την grado ή η ΣΣ, αλλά μου άρεσε τόσο πολύ το αποτέλεσμα που θα αφήσω την δοκιμή για άλλη φορά....

το subweight των 7,19γρ στην ουρά του βραχίονα ανήκει στον παλιό εξοπλισμό και το counter weight από τα νέα μοντέλα της εταιρίας το χρησιμοποιώ πρώτη φορά σκέτο χωρίς να του "φορέσω" δακτυλίδι πρόσθεσης βάρους.
είναι λίγο ελαφρύτερο από το παλιό μοντέλο και αυτό βοήθησε στην συγκεκριμένη περίπτωση σεταρίσματος μιας και πέτυχε την ιδανική απόσταση από το πίβοτ.
μακάρι να θυμόμουν ποιά ήταν η απόσταση του cw από το πίβοτ πριν.. το ένα και μοναδικό του πικάπ ήταν όταν σέταρα την κεφαλή με τον παλιό εξοπλισμό.
αρχίζουν να "αποζημιώνουν" σε ηχητικό αποτέλεσμα τα έξοδα για τα έξτρα μαραφέτια;; :LOL:
IMG_20220302_014425[1].jpg

IMG_20220302_014319[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir
το έχουμε κάνει εδώ και καιρό αλλά δεν θυμάμαι το νήμα.... :ROFLMAO:
sticky δεν το κάναμε γιατί δεν ενδιαφέρονται πολλοί... θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα.
Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να υπάρχει sticky θέμα για το πικάπ και μόνο, ακριβώς επειδή λίγοι ενδιαφέρονται. Όταν μιλάμε για μετρήσεις η κουβέντα γίνεται πολύ εξειδικευμένη και όταν μιλάμε για πικάπ του 70 και του 80 πάλι λίγους ενδιαφέρει. Εδώ ο καθένας και με το δίκιο του ποστάρει από ηχεία μέχρι ενισχυτές και master tapes. Είναι φορές που παράλληλα υπάρχουν διαφορετικά θέματα προς συζήτηση και χάνεται η μπάλα. Με τις 4500 αναρτήσεις που έχει το θέμα είναι δύσκολο να μεταφερθούν αυτές που αφορούν το πικάπ και δεν το προτείνω εκτός από αυτές που αφορούν μόνο μετρήσεις - τεχνικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη, δύσκολο να βρεις και πληροφορίες σε τόσο μεγάλο θέμα όταν τις χρειαστείς. Όσο για το άλλο θέμα έχει τόσες αντιπαραθέσεις που η σκέψη να το ψάξω με απωθεί.

κάνε κάποιους υπολογισμούς με την ΕΜ του βραχίονά σου και αν δεις ότι ταιριάζει καλύτερα η VM750SH από την 2Μ , πάρε αυτήν.(αφού κοιτάς για shibata ακίδα).
η διαφορά τιμής δεν είναι αμελητέα.
η ΑΤ έχει ενδοτικότητα 18cu περίπου και βάρος 8γρ
η 2Μ έχει ενδοτικότητα 22cu και βάρος 7,2γρ
Ζητω συγνωμη που επιστρεφω λιγο πισω, απλα αυτο το τριήμερο θα βάλω παραγγελία και ακομη δεν εχω καταλήξει.
ORTOFONE 2M BLACK η AUDIO TECHNICA VM750SH
Τα forum ειναι γεμάτα σχόλια και θετικά και αρνητικά και για τις δύο.
Διαβάζω η 2Μ δυναμικη αλλα μαλλον συριστική η ΑΤ γλυκια αλλα laid back
Απο τη στιγμή που δεν εχω τη δυνατότητα να τις ακουσω σε αντιπαράθεση στο συστημα μου θα ήθελα τη γνωμη σας.