Εξάλλου είναι γνωστό πως η υποκειμενική αίσθηση του χαμηλού ενισχύεται όταν υπάρχει μία έμφαση στην περιοχή των 80 Hz. Και αυτό είναι ένα κόλπο που γνωρίζουν όλοι οι ηχολήπτες (και οι κατασκευαστές), όταν θέλουν να δώσουν την εντύπωση ισχυρού μπάσου.
...και τον πιο εποικοδομητικό - για το μέλλον - τρόπο ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣΗ συχνοτικη ισορροπία δεν ήταν το πρόβλημα του Ερμή φιλτατε.
Το κεφάλι μου το ξερό ήταν το πρόβλημα.
ΔΕΝ βάζεις τέσσερα 8αρια γούφερ σε 35 τετραγωνικά.
Το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο.
ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΣ![]()
Αυτό ακριβώς. Κατοχικό σύνδρομο, άγνοια των βασικών κανόνων και η άποψη ότι όσο μεγαλύτερο αντέχει η τσέπη μου, τόσο το καλύτερο.Το θέμα είναι τι μπορεί να σηκώσει ο χώρος. Στην Ελλάδα υπάρχει εκείνο που εγώ αποκαλώ κατοχικό σύνδρομο. Έτσι πωλούνται τα μεγαλύτερα μοντέλα μιας σειράς ηχείων, ενώ ο κατασκευαστής έχει προβλέψει να βγάλει π.χ. τρία μοντέλα βάσης και τρία μοντέλα δαπέδου (συνήθης περίπτωση) ακριβώς επειδή δεν είναι όλοι οι χώροι το ίδιο μέγεθος.
Μάλιστα στο τυπικό ελληνικό σαλόνι διαμερίσματος, τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο ένα μικρότερο μοντέλο από το μεγαλύτερο της σειράς.
Είναι και άλλοι λόγοι βέβαια, στα φτηνά ηχεία παίζει και λιγότερο βουητό από το... νοβοπάν της καμπίνας όταν το ηχείο είναι μικρότερο. Μέσες άκρες πάντως από αυτά που έχω δει να συμβαίνουν τα μεγαλύτερα λάθη προκύπτουν λόγω του κατοχικού συνδρόμου.
Δεύτερος λόγος είναι ότι τα 80 Hz είναι 2η αρμονική των 40 Hz. Επομένως η ενίσχυση τους δίνει την εντύπωση για λόγους που έχουν να κάνουν με την ψυχοακουστική ότι έχει ενισχυθεί η θεμελιώδης συχνότητα (τα 40 Hz).
Mαλλον αναφερονται στην ποιοτητα του χαμηλου.Κάτι που κάνουν από μόνοι τους οι λαμπάτοι και για αυτό γελάω όταν ακούω ότι οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν έχουν μπάσο.
Μάλλον δεν έχουν ακούσει κανένα λαμπάτο ενισχυτή της προκοπής...Mαλλον αναφερονται στην ποιοτητα του χαμηλου.
Mαλλον αναφερονται στην ποιοτητα του χαμηλου.
Οπως;Ελπιζω μονο να μην εννοεις Tsakiridis η Cayin.Μάλλον δεν έχουν ακούσει κανένα λαμπάτο ενισχυτή της προκοπής...
Αν εννοεις λαμπατο σε ταξη Α, δεν ισχυει.Δεν ισχυει οχι γιατι η λαμπα δε μπορει να βγαλει σωστο χαμηλο αλλα γιατι πολλοι σχεδιαστες προτιμουν το "μπουγιο" στο χαμηλο απο την ποιοτητα του.Εξαιρω το θεμα της οδηγησης.Η ποιότητα του χαμηλού σε έναν ενισχυτή τάξης Α είναι by default ανώτερη από έναν ενισχυτή σε AB ή άλλης τάξης επειδή έχει ήδη έτοιμο το ρεύμα να δώσει την ατάκα και τα δυναμικά που χρειάζεται.
Απλά, όπως λέει ο φίλτατος @Sonorus, δεν έχουν ακούσει λαμπάτο ενισχυτή της προκοπής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.