Πάμε τώρα στα mids .....
Όπως έγραψε ο Γιώργος (geovar) στο ποστ #10,566 τα mid θέλουν 1,5Nm
Η αριστερή βίδα στο 1ο μου ηχείο (το αριστερό) , έφτασε και ξεπέρασε λίγο το 1,5Nm χωρίς να λύσει..
View attachment 255958
Το άφησα για αργότερα αν και όπως είπα νωρίτερα, με έβαλε σε σκέψεις....
Αφού "τελείωσα" με τα tweeters, είχα μπροστά μου το δεξί ηχείο και είπα να δω στα πόσα Nm θα λύσει η αριστερή βίδα στο mid του
Αυτό έγραψε το όργανο:
View attachment 255959
Κόντεψε να φτάσει τα 2,5Nm !!
Και ερωτώ... είναι λογικό να σφίγγουν οι βίδες με την πάροδο του χρόνου;;;
Για μένα, ΟΧΙ !!
Να "κολλάνε" ναι !
Αλλά όχι σε τέτοιες εφαρμογές...
Στα μέταλλα ναι, "κολλάνε" όταν έχουμε διαφοροποιήσεις στην θερμοκρασία λειτουργίας, πχ στους κινητήρες, στους τροχούς κλπ....
Εδώ ή η ATC έσφιξε τα μεγάφωνα με περισσότερη δύναμη από αυτή που η ίδια ανακοινώνει, ή κάποιος έβαλε χέρι....
Και έσφιξε χωρίς όργανο.....
Και επειδή είδα αυτό:
View attachment 255961
.. κάτι που δεν είχα προσέξει μέχρι τώρα και φυσικά ΔΕΝ το έκανα εγώ, πιστεύω ότι κάποιος (για κάποιον λόγο) έβγαλε το mid (ή τα mids) , δεν πρόσεξε στην συγκεκριμένη βίδα και άφησε σημάδι στο πλαίσιο.
Κάποιος μπορεί να πει ότι εγώ το έκανα..
Όμως οι φίλοι μου εδώ μέσα ξέρουν τι μ@λ@κ@ς ειλικρινής είμαι!!
Θα θάψω τα ίδια μου τα ηχεία, θάβω εύκολα ότι έχω και δεν έχω αν κάνω καμιά μαλακία!!
Δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω και ΑΝ κάποτε αποφασίσω να πουλήσω κάτι θα αναφέρω καθαρά και ξάστερα το όποιο ελάττωμα ή μετατροπή...
Τι συμβαίνει με τα midrange μου ;;;
Κώστα ( @ kostas k ) , μπορείς να μας (με) διαφωτίσεις;;;;
Εύλογα οι υποψίες μου πάνε στο "κακό"...
Έγινε κάποια ζημιά στο παρελθόν;;
Ή το σημάδι υπήρχε από την ώρα που αποσυσκεύασες τα ηχεία;;;
Από το εργοστάσιο δηλαδή;;;
Αν έγινε κάποια ζημιά στο παρελθόν θα ήθελα να το μάθω έστω και τώρα πριν βγάλω μεγάφωνα..
Αν βγάλω μεγάφωνα, -όπως συνηθίζω πάντα σε ότι κάνω- θα τα βγάλω φωτογραφίες και όλο και κάποιος εμπειρότερος θα δει την επέμβαση αν δεν την δω εγώ.....
Αν δεν υπάρχει επέμβαση ζητάω προκαταβολικά Συγγνώμη!!!
Να δείξω τα εξαρτήματα που προσάρμοσα στο εργαλείο, τα οποία σε καμία περίπτωση ΔΕΝ μπορούν να αφήσουν ανάλογο σημάδι στον "λαιμό" πριν την βίδα:
View attachment 255963
Έχουμε λοιπόν αποστάτη, coupler και μύτη allen M5
Απειροελάχιστος τζόγος, άριστο grip η μύτη στην αλλενόβιδα.
Η βίδα η οποία "ξέσφιξε" με τα πολλά Nmετρα και από την οποία ούτε την σκόνη δεν είχα καθαρίσει ποτέ, είναι η αριστερή του μεγαφώνου
View attachment 255964
Τίποτα άλλο δεν πείραξα, περιμένω οδηγίες από το εργοστάσιο για να βγάλω την μπάφλα..
Αν δεν απαντήσει ποτέ το εργοστάσιο, θα το κάνω όπως και να'χει...
(καταλαβαίνετε γιατί)
Όλες οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν εδώ όπως άλλωστε συνηθίζω σε ότι βάζω χέρι (και όχι μόνο...)
"στα μανταλάκια" όπως είπε κάποτε ο φίλος Γιώργος Κουν