Το chat του δικάναλου

Τα streaming services είναι εξαιρετικά βολικά, και σχετικά οικονομικά.

Αλλά μην ξεχνιόσαστε, δεν αγοράζουμε τίποτα.

Νοικιάζουμε.

Και για όσο μας επιτρέπουν οι πάροχοι περιεχομένου.

Γιαυτό προσωπικά το υλικό που πραγματικά μου αρέσει φροντίζω να το αποκτώ.
Γι'αυτό σε κάνω παρέα, βρίσκεις πάντα τρόπους να δικαιολογήσεις τις λόξες μας.
Προχτές είπα στη γυναίκα μου να πάρουμε καμία βιβλιοθήκη ακόμη γιατί τα βινύλια και οι σκληροί δίσκοι δεν μου χωράνε πια και έφαγα τηγανιά στο κεφάλι 🤕

Eρωτηση , γνωμεςγια αυτο υπαρχουν? Το εχει κανεις? η εστω το μεγαλο του αδερφακι ?

Να διακόψω λίγο την ψηφιακή σας κουβέντα, να πω κι εγώ τον -αναλογικό- πόνο μου.

Τους τελευταίους μήνες είχα στο πικάπ μου την ΑΤ-VM740ML και προχθές είπα να αλλάξω βελόνα και να βάλω τη δεύτερη που έχω, και να την κάνω 750SH. Βγάζω τη 40 από την κεφαλή, βγάζω και την 50 από το κουτάκι της και όπως πάω να τη βάλω πάνω βλέπω ότι η βελόνα οριακά προεξέχει από το σώμα - σαν να έφαγε σπρώξιμο προς τα μέσα και μπήκε. Ταυτόχρονα, ακουμπώντας τη λίγο ευγενικά με το σκουπάκι, μου φάνηκε ότι κουνιόταν πολύ δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω.

Πώς έγινε αυτό, ο θεός των αναλογικών και η ψυχή τους. Φαντάζομαι ότι εγώ κάποια στιγμή έκανα τη βλακεία με κάνα δάχτυλο και δεν το πρόσεξα, ή όταν την είχα βγάλει από το πικάπ και την έβαλα στο κουτάκι της ή τώρα που την ξανάπιασα να τη βάλω. Δυσκολεύομαι βέβαια να το πιστέψω, γιατί πραγματικά προσέχω πολύ και, του κερατά, αν μη τι άλλο θα το έπαιρνα χαμπάρι. (Βλαδίμηρε, μη γελάς, έχω όντως πάρει το κολάι και τις αλλάζω πολύ εύκολα τις βελόνες.)

Για τα πρακτικά, βάζω και δυο φωτογραφίες, αν και δεν έχει πια σημασία. Τουλάχιστον άγγιζε τις 600 ώρες παιξίματος, οπότε χωνεύεται η κατάσταση, τι να βγει αύριο η ψυχή της, τι που βγήκε τώρα...
50sh2.jpg50sh1.jpg

Όταν το πήρα χαμπάρι χθες, ήταν πιο μέσα - πρώτα θα ακουμπούσε πάνω στον δίσκο το σώμα και μετά η βελόνα αν κατέβαζα τον βραχίονα. Προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε, το πασπάτευσα λίγο και το έβγαλα κάπως πιο έξω (τώρα ίσα ίσα που βγαινει έξω από το σώμα).

• Like
Reactions: vlad66
Όταν το πήρα χαμπάρι χθες, ήταν πιο μέσα - πρώτα θα ακουμπούσε πάνω στον δίσκο το σώμα και μετά η βελόνα αν κατέβαζα τον βραχίονα. Προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε, το πασπάτευσα λίγο και το έβγαλα κάπως πιο έξω (τώρα ίσα ίσα που βγαινει έξω από το σώμα).

Πρόσεξε στην επόμενη προσπάθεια να μην τσαλακώσεις το στέλεχος...

Ναι, για την ώρα τουλάχιστον δεν έχω σκοπό να κάνω τίποτα. Και το ποστ δεν το έγραψα ελπίζοντας σε βοήθεια, απλά να πω τον πόνο μου ήθελα.

Πότε θα αξιωθώ να πάρω ένα πικάπ με αποσπώμενο headshell να ησυχάσω.... (φοβάμαι πως ποτέ...)

• Sad
Reactions: vlad66
Eρωτηση , γνωμεςγια αυτο υπαρχουν? Το εχει κανεις? η εστω το μεγαλο του αδερφακι ?
Αν μου πεις λίγα πράγματα για το σύστημα σου νομίζω μπορώ να απαντήσω.

Αν μου πεις λίγα πράγματα για το σύστημα σου νομίζω μπορώ να απαντήσω.

Ενισχυτές yamaha rn2000a και Αίολος plus
Focal aria 928
Streamer dac fiio s15
Sacd player Denon 1700
Project debut pro πικάπ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι, για την ώρα τουλάχιστον δεν έχω σκοπό να κάνω τίποτα. Και το ποστ δεν το έγραψα ελπίζοντας σε βοήθεια, απλά να πω τον πόνο μου ήθελα.

Πότε θα αξιωθώ να πάρω ένα πικάπ με αποσπώμενο headshell να ησυχάσω.... (φοβάμαι πως ποτέ...)
Λοιπόν μιας και το γύρισες αναλογικά να γράψω κι εγώ το ανάποδο, έβαλα τη βασική της nagaoka για να δοκιμάσω κάτι πολύ παλιούς δίσκους που μου έκανε δώρο ένας φίλος.
Μου μοιάζει να βγενει έξω πολύ.
10787.jpg
Πάντως παίζει οκ

Ενισχυτές yamaha rn2000a και Αίολος plus
Focal aria 928
Streamer dac fiio s15
Sacd player Denon 1700
Project debut pro πικάπ

Στο δικό μου σύστημα μεγάλωσε τη σκηνή καθάρισε την εικόνα αλλά δυστυχώς πιο πολύ λεπτινε τον ήχο, την κρατησα 1 μήνα. Έχω ολοκληρωμένο της goldenote,τον demidoff signature.
Μετα πήγε σε φίλο με τελικό και προ jadis λαμπατα εκεί έμεινε 10 ημερες, ο ίδιος αναφέρει μείωση στα άκρα.
Τέλος πήγε και έμεινε, σε γείτονα με ολοκληρωμένο hengel βασικό μοντέλο και b&w 705 s3 oπου το σύστημα του μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τον ίδιο απίστευτα σε όλους τους τομείς.
Αν βγάλεις άκρη εσύ.:unsure:

• Wow
Reactions: mdvq
Στο δικό μου σύστημα μεγάλωσε τη σκηνή καθάρισε την εικόνα αλλά δυστυχώς πιο πολύ λεπτινε τον ήχο, την κρατησα 1 μήνα. Έχω ολοκληρωμένο της goldenote,τον demidoff signature.
Μετα πήγε σε φίλο με τελικό και προ jadis λαμπατα εκεί έμεινε 10 ημερες, ο ίδιος αναφέρει μείωση στα άκρα.
Τέλος πήγε και έμεινε, σε γείτονα με ολοκληρωμένο hengel βασικό μοντέλο και b&w 705 s3 oπου το σύστημα του μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τον ίδιο απίστευτα σε όλους τους τομείς.
Αν βγάλεις άκρη εσύ.:unsure:

Θενκς ...άρα όπως το λες μάλλον ανάλογα με το σύστημα μπορεί να σε φτιάξει η να σε χαλάσει

Θενκς ...άρα όπως το λες μάλλον ανάλογα με το σύστημα μπορεί να σε φτιάξει η να σε χαλάσει

Η σίγουρη λύση είναι αυτή που σου λέει ο sonus naturalis να το πάρεις για δοκιμή και να το ακούσεις καλά στο σύστημα σου.

Το στέλεχος φαίνεται ίσιο.. αν το σπρώξεις κάπως από πίσω, δεν θα έρθει στην θέση του ;;

Περίμενε να δει πρώτα το ποστ σου ο @AUDIOLYTIC για να πει την γνώμη του...
Πιθανον να χαλαρωσε η μικρη βιδα που κραταει το στελεχος στη θεση του. Αν το στελεχος κινειται και μεσα/εξω , σιγουρα ειναι το βιδακι.
Φτιαχνεται με λιγη προσοχη αν ειναι αυτο. Η αλλη πιθανοτητα ειναι μετα απο απροσεξια, να στραβωσε το suspension wire γι αυτο το στελεχος δουλευει χαμηλα.

Πιθανον να χαλαρωσε η μικρη βιδα που κραταει το στελεχος στη θεση του. Αν το στελεχος κινειται και μεσα/εξω , σιγουρα ειναι το βιδακι.
Φτιαχνεται με λιγη προσοχη αν ειναι αυτο. Η αλλη πιθανοτητα ειναι μετα απο απροσεξια, να στραβωσε το suspension wire γι αυτο το στελεχος δουλευει χαμηλα.

Μέσα έξω τι εννοείς, να χώνεται μέσα στο σώμα και να βγαίνει έξω; Μάλλον όχι, κουνιέται (πολύ) αριστερά δεξιά, και λιγότερο πάνω κάτω. Κουνιούνται και τα δύο ποδαράκια στο μέσα μέρος του στελέχους, εκεί που ενώνεται με το σώμα. Για το βιδάκι, το μικρότερο κατσαβιδάκι που έχω είναι λίγο μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται και δεν μπορώ να το πιάσω καλά. Δεν μου μοιάζει πάντως να έχει χαλαρώσει. Τέλος πάντων, σιτ χάπενς, το παίρνω απόφαση σιγά σιγά...

Δες και τα πμ σου κάποια στιγμή ;)

Θα σου ελεγα να κοιταξεις λυσεις της audioquest που ειναι πιο σιγουρο οτι θα λειτουργησουν πολυ θετικα σε καθε περιπτωση

ή σε πιο vfm

Last edited:
Και αυτο το λεω γιατι εχω εμπειρια απο το τι εκανε στον ηχο basic συσκευων οταν ηταν πανω σε ενα niagara 5000. Να ακουσεις cambridge audio axr85 και bluesound node πανω σε αυτα (ακραιο απλα σε demo το ακουσα) και να λες ειναι δυνατον να παιζουν ετσι

Αν δεν υπάρχει διαφοροποιηση στην απόδοση λόγω του δικτύου της περιοχής,το φίλτρο είναι περιττό.Και στην περίπτωση που υπάρχει όμως,η δοκιμή επιβαλλεται επειδή τα περισσότερα φίλτρα διαφοροποιούν τον ήχο συνήθως ως προς το χειρότερο.
Το Σούπερ Αθηνα διαθέτει chokes αντίθετα με το απλό Αθηνα.Ειναι καλύτερη περίπτωση από το παραπλήσιας τιμης Lab 12 Gordian.
Με δοκιμή και οι ενισχυτές να συνδεθούν στις μη φιλτραρισμενες υποδοχές.