Το chat του δικάναλου

Διαφωνώ , αλλά λαμβάνω υπόψη όσα γράφεις .

Φυσικά ξέρω τι χρειάζεται για να βελτιωθεί ο ήχος μου και σε αυτό το κομμάτι δεν διαφωνούμε.. διαφωνώ στα στάσιμα.

Προφανώς έχεις άλλη αντίληψη περί μπάσου, δεν ξέρω ποιές είναι οι αναφορές σου στον τομέα, οι δικές μου είναι η ακρόαση στα καλά live που έχω πάει.
Πρέπει να διαφωνούμε, για να βελτιωνομαστε και οι δύο..

Τώρα όσον αφορά τα στάσιμα δεν υπάρχει χώρος που δεν υποφέρει από αυτά, κάνεις μας δεν έχει τον τέλειο ακουστικά χώρο, ούτε εγώ φυσικά από την στιγμή που παίζουμε σε απλά δωμάτια και όχι αποκλειστικους χώρους για τα Setup μας..

Δεν έχω άλλη αντίληψη περί μπάσου, διάβασε για την ακουστική χώρων και τα προβλήματα των χαμηλών συχνοτήτων στα δωμάτια..

Έχω ακούσει πάρα πολλούς χώρους και με εντελώς διαφορετικά ηχεία μέσα σε αυτούς, κάτι γνωρίζω, κάποια εμπειρία έχω😉
Το πιο δύσκολο πράγμα στο Audio είναι οι χαμηλές συχνότητες, εκεί παίζει όλο το παιχνίδι..
Ο έλεγχος τους είναι πολύ σημαντικό και κοστοβορο θέμα..
Επίσης θέλει και αρκετό χρήμα.
Ανάλογα τις απαιτήσεις μας φυσικά..

Άρα δεν έχεις πάει σε αίθουσες συναυλιών παρά μόνο σε ανοιχτούς χώρους ;;;

Γιατί ναι, μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση.
Έχω πάει φυσικά σε ότι χώρο συναυλιών υπάρχει, και λοιπόν;
Εξήγησε μου..
(Μην βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα)

Τελειώνοντας κλείνω με αυτό που περίμενα να κλάψω αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε...

Τα κρουστά....

Όχι, δεν με απογοήτευσαν στην αίθουσα.. κάθε άλλο !!!

Παλμός, ένταση, punch , ήταν υπέροχα !!

Αλλά το ίδιο υπέροχα είναι και εδώ.

Παίζει ρόλο και το πρόγραμμα (Μότσαρτ νομίζω είπες ότι έπαιζε) και το τι θέλει να βγάλει η ορχήστρα στο έργο. Συνεπώς δεν φτάνει μια ακρόαση ορχήστρας, αλλά δυστυχώς θέλει πολλές ακροάσεις πολλών ορχηστρών.
Τι να κάνουμε, δεν είναι εύκολο το άθλημα.

Πάντως άλλη φορά πήγαινε να ακούσεις Τσαικόφσκυ. Πιο κοντά στις δυναμικές αντιθέσεις τις συναισθηματικές που ψάχνεις. Οι οποίες βοηθάνε.

Άκου τα σημεία από το 6:40 έως το 7:20 περίπου και από το 13:15 έως το 14:12. Και μετά τη μεγάλη μελωδία στο τέλος. Εγώ αυτό το χρησιμοποιώ πολλές φορές για φάρμακο... .:p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έγραψα για το πως άκουσα στο θεωρείο και τι ακούω στο σπίτι μου σε σχέση με αυτό..

Το τόνισα αρκετές φορές , όπως αρκετές φορές έγραψα ότι δεν ξέρω την διαφορά με την πλατεία.
Είχα θέση στην πλατεία την προηγούμενη εβδομάδα στη συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Λονδίνου και ο ήχος δεν είχε καμία σχέση με τον ήχο που ακούμε από το θεωρείο.
Το πιάνο ειδικά ακουγόταν πολύ καθαρό, ενώ στο κοντσέρτο του Μότσαρτ την Παρασκευή, τουλάχιστον από την πρώτη σειρά πλαϊνού θεωρειου, μέχρι που μπουμαρε.
Τα δε τύμπανα, από το θεωρείο αποκτούν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο από αυτό που ακούγεται στο cd ή από την πλατεία. Γενικά η ακρόαση από θεωρείο πλαϊνό είναι δημοκρατική 😆 δηλαδή όλα τα όργανα ακούγονται με την ίδια ένταση.
Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, επειδή είχα πρόσφατο το άκουσμα με θέση ακρόασης την πλατεία, σκεφτόμουν να μην ξανακλεισω θέση στο θεωρείο.

Πρέπει να διαφωνούμε, για να βελτιωνομαστε και οι δύο..

Τώρα όσον αφορά τα στάσιμα δεν υπάρχει χώρος που δεν υποφέρει από αυτά, κάνεις μας δεν έχει τον τέλειο ακουστικά χώρο, ούτε εγώ φυσικά από την στιγμή που παίζουμε σε απλά δωμάτια και όχι αποκλειστικους χώρους για τα Setup μας..

Δεν έχω άλλη αντίληψη περί μπάσου, διάβασε για την ακουστική χώρων και τα προβλήματα των χαμηλών συχνοτήτων στα δωμάτια..

Έχω ακούσει πάρα πολλούς χώρους και με εντελώς διαφορετικά ηχεία μέσα σε αυτούς, κάτι γνωρίζω, κάποια εμπειρία έχω😉
Το πιο δύσκολο πράγμα στο Audio είναι οι χαμηλές συχνότητες, εκεί παίζει όλο το παιχνίδι..
Ο έλεγχος τους είναι πολύ σημαντικό και κοστοβορο θέμα..
Επίσης θέλει και αρκετό χρήμα.
Ανάλογα τις απαιτήσεις μας φυσικά..

Σαφώς και έχεις εμπειρία, δεν είπα ποτέ το αντίθετο.

Το "πρότυπο" που έχεις στο θέμα του μπάσου δεν έχω καταλάβει ποιο είναι... τι έχεις λάβει σαν "αναφορά" ;;;

Εγώ είμαι σαφής σε αυτό.. συναυλίες σε πολλές αίθουσες και ανοιχτούς χώρους, μπάντες και σχήματα live σε μαγαζιά, μέχρι και τις μπάντες των Δήμων Πειραιώς και Αγίων Αναργύρων έχω ακούσει αρκετές φορές και τις λαμβάνω υπόψη μου χωρίς να τις σνομπάρω.

Για το αν είναι δύσκολο να μαζευτούν τα στάσιμα σε ένα δωμάτιο , εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου και την γυναίκα (αν υπάρχει) που ζει εκεί.......

Ναι έχω διαβάσει για την ακουστική των χώρων και τα προβλήματα των χαμηλών συχνοτήτων.. δεν γεννήθηκα χτες.

Είχα θέση στην πλατεία την προηγούμενη εβδομάδα στη συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Λονδίνου και ο ήχος δεν είχε καμία σχέση με τον ήχο που ακούμε από το θεωρείο.
Το πιάνο ειδικά ακουγόταν πολύ καθαρό, ενώ στο κοντσέρτο του Μότσαρτ την Παρασκευή, τουλάχιστον από την πρώτη σειρά πλαϊνού θεωρειου, μέχρι που μπουμαρε.
Τα δε τύμπανα, από το θεωρείο αποκτούν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο από αυτό που ακούγεται στο cd ή από την πλατεία. Γενικά η ακρόαση από θεωρείο πλαϊνό είναι δημοκρατική 😆 δηλαδή όλα τα όργανα ακούγονται με την ίδια ένταση.
Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, επειδή είχα πρόσφατο το άκουσμα με θέση ακρόασης την πλατεία, σκεφτόμουν να μην ξανακλεισω θέση στο θεωρείο.

Άρα θεωρείο με πλατεία έχουν μεγάλη διαφορά.. άρα δεν ήταν παράξενο που δεν θεώρησα το άκουσμα από το θεωρείο καλύτερο από αυτό που ακούω στο σπίτι μου.

Πάντως το ότι είναι δημοκρατική -όπως λες- η θέση στο θεωρείο για τα όργανα από κάτω, δεν είναι κακό... έτσι δεν είναι ;;

Για μένα είναι... με την έννοια ότι δεν ακούγονται έτσι στις ηχογραφήσεις... είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπω τους μουσικούς τόσο κοντά και να εντοπίζω τους ήχους ανά μουσικό όργανο, αλλά μου φαίνεται ότι χάνω τη συνολική αίσθηση του έργου...
Μάλλον η θέση των οργάνων στην ορχήστρα έχει να κάνει με το πόσο δυνατά ακούγονται, δηλαδή αν βρίσκονταν τα τύμπανα μπροστά θα επισκιαζαν τα υπόλοιπα όργανα.

• Like
Reactions: vlad66
Αυτο που έγραψα στο ότι η σκηνή θα τραβούσε λίγο αριστερά ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικο σχόλιο αλλά με μια δόση αλήθειας.

Έχω ακούσει και εγώ απο μαρτυρίες ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση η οποία οσο πιο κέντρο είναι και μάλιστα όχι οι πρώτες σειρές τόσο "μεσα" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) είσαι στο μουσικό δρώμενο. Αυτό εκφράζεται σίγουρα και στις τιμές των εισιτηρίων.

Άρα απο τα γραφόμενα ανθρώπων που έχουν εμπειρία απο αντίστοιχα έργα μάλλον επιβεβαιωνονται τα όσα μου είχαν μεταφερθεί

• Like
Reactions: Frenz
Αυτο που έγραψα στο ότι η σκηνή θα τραβούσε λίγο αριστερά ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικο σχόλιο αλλά με μια δόση αλήθειας.

Έχω ακούσει και εγώ απο μαρτυρίες ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση η οποία οσο πιο κέντρο είναι και μάλιστα όχι οι πρώτες σειρές τόσο "μεσα" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) είσαι στο μουσικό δρώμενο. Αυτό εκφράζεται σίγουρα και στις τιμές των εισιτηρίων.

Άρα απο τα γραφόμενα ανθρώπων που έχουν εμπειρία απο αντίστοιχα έργα μάλλον επιβεβαιωνονται τα όσα μου είχαν μεταφερθεί
Όχι ακριβώς έτσι, το πρόβλημα με τα θεωρεία στο πλάι είναι ότι παραεισαι μέσα στο μουσικό δρώμενο.
Σαν εμπειρία είναι διαφορετική από την "σωστή" ακρόαση.
Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ, δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι για τον καθένα.